FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ne, nego će doći u Želju, da mu stoka sitnog zuba psuje sestru i majku, i da igra na ovom Vembliju,
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Eto Dzeko treba doći kod nas, gdje mahala klub vodi, krezavi jebu sve redom, gdje ništa ne štima. I da igra sa Amoahom u napadu
i nekim Boljevicem, i da ga trenira lik mlađi od njega

-
- Kontakt:
Igraci sa njegovom karijerom, reputacijom idu npr u MLS da nesto novo dozive, da se kao licnosti razviju i prosire vidike. Niko ne spominje da se treba da vrati u Zelju ili da se nesto tako ocekuje. Nema to uopste smisla, ali ako predje u Hajduk to ti dodje ko da ima provincijske vidike.
- MocMahale444
Valjda ima obraza kao najbolji BiH igrac da se vrati gdje poceo i zavrsi karijeru tu
Hajde Dzeko, ceka te Zeljo.

Hajde Dzeko, ceka te Zeljo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Pa jesu vidio oranica u HNL,pa tamo je torcida **** livaji sve po spisku i ostale...ne bude li titule i njega ce balijom zvati....
Ne ide on tamo zbog para sta mu oni mogu dati 50 60 eura mjesecno to je za njega sica, para ima za 2 generacije....nego se zena petlja pa neda u Zelju a dole more fino im jbg...bice i partija...
Steta
Legenda je bh nogometa a povratkom u Zelju na godinu makar bio bi nasa legenda....al et
Puna im usta Zelje a kad treba onda nista....
Skidam kapu Stili i Coci sto su se vratili i dali maksimum....
- MocMahale444
1921ljoze je napisao/la: ↑28 jun 2024, 19:44Pa jesu vidio oranica u HNL,pa tamo je torcida **** livaji sve po spisku i ostale...ne bude li titule i njega ce balijom zvati....
Ne ide on tamo zbog para sta mu oni mogu dati 50 60 eura mjesecno to je za njega sica, para ima za 2 generacije....nego se zena petlja pa neda u Zelju a dole more fino im jbg...bice i partija...
Steta
Legenda je bh nogometa a povratkom u Zelju na godinu makar bio bi nasa legenda....al et

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Trckarao jutarnju turu Marjanom ili vodao Amrinu pudlicu po Vilsu isto ti dodje. Ali ipak je u Zelji poceo.
Mozda mi kao klub nismo ga prepoznali i prodali smo ga dalje..hvala i na parama od transfera,tu je on uclani se svake godine....ali isto tako u Zelji je poceo i puno bi razveselio navijace...mmHansestadt je napisao/la: ↑28 jun 2024, 19:47Trckarao jutarnju turu Marjanom ili vodao Amrinu pudlicu po Vilsu isto ti dodje. Ali ipak je u Zelji poceo.
-
- Kontakt:
Inace splitska gospoda nece psovat, poznati su po gostoprimstvu.. **** Livaji sve, a ne njega da postede.
Otici u pisljivi Hajduk, takva odluka je bas nerazumna.
Siguran sam da i ovdje dodje da bi imao iznadprosjecna primanja, ali gdje ces to..
Nije istina da mi docekamo nase povratnike na ruzan nacin, pogotovo da im stoka psuje. Stila je usao na derbiju sa 10kg viska, Jahic, Zeba svi su uvijek docekani rasirenih ruku i sa euforijom..
-
- Kontakt:
To je toHansestadt je napisao/la: ↑28 jun 2024, 19:42Igraci sa njegovom karijerom, reputacijom idu npr u MLS da nesto novo dozive, da se kao licnosti razviju i prosire vidike. Niko ne spominje da se treba da vrati u Zelju ili da se nesto tako ocekuje. Nema to uopste smisla, ali ako predje u Hajduk to ti dodje ko da ima provincijske vidike.

-
- Kontakt:
Kao bekani nalijecete na klikbejt naslove i pljujete najboljeg igraca kojeg je ovaj klub (a i drzava) ikad dao. Znaci napada se covjek radi hipoteticke situacije, necega sto se nije ni desilo. Vjerujem da ni nece, jer moze lako u Ameriku, neke arapske zemlje i gdje vec, ali eto.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE
Transfer ko i svaki drugi, ja cu njega prekriziti ako se oprosti,a ne vrati se. Smijesno je pricati o povratku sad u ovoj situaciji da se ne lazemo. Srecu mu zelim gdje god da ode, jer ocekujem od njega kroz dvije sezone da se vrati, ne sada,jer je rano i to je jedina istina. Mi mu ne mozemo u ovoj situaciji ponuditi ni 10k eura.1921ljoze je napisao/la: ↑28 jun 2024, 19:44Pa jesu vidio oranica u HNL,pa tamo je torcida **** livaji sve po spisku i ostale...ne bude li titule i njega ce balijom zvati....
Steta
Fk Željezničar.
Hajde ne hebite, treba otici u Ajduk da mu neki splico psuje nakon sto ne primi loptu.
Ovdje je poceo i treba da zavrsi, ako ce otici u Split da zavrsi na Grbavicu neka ne dolazi.
Najveci smo klub u drzavi a on najveci igrac te drzave u istoriji.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Nigdje ne pise da ide zavrsiti karijeru u hajduk, nije jos ni zvanicno,a pljuje se najbolji igrac svih vremena kojeg je ova drzava imala. Ako se oprosti,a ne odigra kod nas makar utakmicu, onda se moze pljuvati. Jer Dzeko ovakav moze u turskoj odigrati jos dvije vrhunske sezone.
Fk Željezničar.
Ja ga ne mogu zamislit u Zelji sledecu sezonu iz drugih razloga ali ovo sto si ti napisao je bas besmislica. Kod nas stoka sitnog zuba a tamo sve doktori i elita hau jes no. Eto navijaci hajduka recituju balasevica posle poraza. Svoje "ikone" vrijeđaju i psuju a njemu ne. I to poredjenje liga je bezveze. Nista nije tamo bolja atmosfera niti posjecenije, izuzev hajduka u tom slučaju.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
ebo vas Hajduk vise, idite pa navijate za Hajduk sta ste dosli ovdje. Ako pređe u Hajduk, mene vise ne interesuje. STILIC je gospoda nek se ugleda malo na njega.
Da pitam ove sto pljuju po nasoj ligi i klubu kao sto bi doso ovdje, pa jel ja trebam mijenjat stanje bh fudbala ili legende bh fudbala? Ako hoces da si legenda onda se ponasas ko Ivica Osim, udjes u savez da nesto promijenis a ne ko Misimovic sto je prislonio guzove uz Vicu. Vjerovatno će i Dzeko tako kad završi karijeru lizat guzicu Vici
Da pitam ove sto pljuju po nasoj ligi i klubu kao sto bi doso ovdje, pa jel ja trebam mijenjat stanje bh fudbala ili legende bh fudbala? Ako hoces da si legenda onda se ponasas ko Ivica Osim, udjes u savez da nesto promijenis a ne ko Misimovic sto je prislonio guzove uz Vicu. Vjerovatno će i Dzeko tako kad završi karijeru lizat guzicu Vici
Siniša

Za Stevanovića je Partizan prva ljubav, a Željezničar ona prava.
“Volim Partizan ali da sam navijač to ne. Uvijek volim da vidim šta je Partizan uradio i napravio, ali ovo je drugo vrijeme. Ja sam strastveni navijač Želje i mislim da to nikad neće prestati što se tiče navijanja prema nekom klubu. Shvatiš to poslije nekog vremena što ljudi pričaju o toj bolesti prema Želji. Znaš, Partizan je negdje moja prva ljubav, a Željo mi je prava ljubav” – otkrio je on.
Kako god i o čemu god da pričate sa bivšim fudbalerom Željezničara, završite na tome da je jednakost za ljubav klub sa Grbavice.
“Period u Želji pamtim po ljubavi koja se rodila između mene i kluba. Željo je meni trebao da bude samo odskočna daska, ja sam se zaljubio u Želju i tu sam na kraju ostao. U Sarajevu sam se oženio, dobio dvoje djece i uvijek sam govorio da želim da ostanem tu da živim do kraja svog života. Jugoistok, taj čošak na terenu nema tog mjesta na svijetu gdje bih radije bio nego tu kad igra Željo. Bilo je svega i svačega i što bi rekao Amar da ja volim tu da crtam i karikiram ali to je ljubav. Nije u ljubavi sve uvijek bajno. Moraš da prođeš i dobre i loše stvari i kad sve to sabareš ljubav je jednako Željo” – nastavio je priču Stevanović.
Osvojen Kup BiH u sezoni 2017/18. za Stevanovića nije imao nikakvog smisla u tom trenutku jer je kako kaže s njim nisu mogli nikome „zamazati“ oči.
“Što se tiče tog trofeja u tom trenutku je bolje da ga nismo ni osvojili jer znam koliki je gnjev bio tada. Niko se tome nije radovao znajući šta smo tada propustili. Znam da bi mnogo sada dali sve za neki trofej i žao mi je što sam ja bio dio generacije koja je dva puta od gotovog napravila veresiju. Imali smo gotove stvari u svojim rukama, prokockali ih i gdje taj osvojeni Kup BiH nije mogao ni da zamaže oči ni bilo šta” – iskren je fudbaler Mornara.
Siniša Stevanović je bio blizu povratka u Željezničar, ali detaljnije o tome, zbog poštovanja prema Želji, nije želio.
“Momenat mog odlska iz Želje je najteža i najbolja odluka koju sam donio u životu. Možda će to navijačima zvučati lažno, ali to je prosto tako. Naiđe trenutak kada ti shvatiš da moraš da odeš i ja sam to shvatio i morao sam da otići. Željo zaslužuje samo najbolje, ja sam dao sve i možda to u tom trenutku nije bilo dovoljno i odlučio sam da odem. Imao sam želju da se vratim, bio sam blizu povratka u Želju prošlo ljeto, ali eto ostavimo ljudima da nagađaju zašto se to nije desilo” – rekao je Siniša Stevanović.
Bivši igrač Željezničara koji je za klub upisao skoro 150 nastupa misli da su se kriterijumi u biranju igrača snizili i da na terenu fale „kamikaze“ kakva je bila generacija iz 2016. godine.
“Željin DNK ne može da se probudi, to imaš ili nemaš. Ne može neko ko je maludušan i nema te krvi u sebi da ima taj DNK Želje. Mi smo te 2016. godine imali jedaneaset kamikaza na terenu, to su sve bili idioti: ja, Stana, Veca, Bogi, Aco, Zaha, Blagi, Lendra, Tuce… To su bili momci kojima je u svakom trenutku izbijala vatra iz očiju i to je bio Željo.
Mi smo to imali, ali ja to sad ne vidim. Poslije Ace ne vidim da to ima neko u sebi. Ne možeš ti poslije dvije, tri utakmice da ljubiš grb, moraš da osjetiš Želju i da osjetiš pritisak Želje kada izađeš na ulicu. Mislim da su se malo kriterijumi snizili. Ne sastavlja se tim po pekarama, kafićima, bioskopima itd.
Mnogi igrači su odlični ali nisu za Želju, npr. Filip Arežina je strašan igrač, odličan i sve pozitivno mogu da kažem za njega ali dečko nije mogao da iznese pritisak Želje. Ne vidim trenutno kvalitet u Želji poput Miroslava Stevanovića, Dade Sadikovića, Ermina Zeca, Sandija Križmana, Aleksandar Jovanović…”.
Nadu za preporod Željezničara Stevanović vidi u Denisu Ćoriću.
“Želji treba restart i sada je došao trener Denis Ćorić za kojeg je i sam Amar Osim rekao da je izuzetno talentovan, vrijedan i da je radnik. Sve se to pokazalo sada kada je vodio Posušje. Molimo se samo da će preporoditi Želju i da će se naš klub vratiti tamo gdje treba da bude. Da navijamo rahat dok se Željo bude borio sa Sarajevom i Zrinjskim za ta najviša mjesta. Ne može cilj biti izlazak u Evropu, to je Željo. Ne mogu igrači dolaziti u Željezničar da oživljavaju svoje karijere” – kaže Stevanović.
Neizbježna tema za razgovor sa Stevanovićem je sarajevski derbi koji se po njegovom mišljenju itekako razlikovao od ovog koji se igra trenutno.
“Utakmice protiv Sarajeva su bile apsolutna mržnja. U ono vrijeme je to bilo zaista drugačije, to su bili derbiji kada je bilo bitno da pobijediš i da nekog prebiješ na terenu. Sjećam se Leona Benke, Amara Rahmanovića to su bili ozbiljni mangupi na suparničkoj strani. Rahmanoviću se na terenu ličnost izobliči i ne znam da li je on mrzio više mene ili ja njega. Mislim da su neki derbiji i bili lični konflikt između mene i Amara Rahmanovića, to je naravno sada već prošlo i nismo djeca ali to se tražilo na derbiju.
Ista priča je sa Velkoskim, Dupovcem i onda Ahmetović koji je u posljednih deset godina zajedno sa Bilibijom i Vagnerom najbolji špic ove lige. Derbi je bio rat, ti ukližeš da uzmeš loptu i iskoristiš priliku da ga udariš. To je bio rat sa obje strane i to se stvarno dešavalo” – prisjetio se on.
Nakon rastanka sa FK Željezničar, Stevanović je karijeru nastavio u FK Mornar Bar s kojim je ove sezone napravio historijski uspjeh. Klub je završio na drugom mjestu Meridianbet 1. CFL i igraće kvalifikacije za Ligu konferencija.
“Susretao sam se sa omalovažavanjem i nekim lošim komentarima, ali postoij neki lični motiv da po stare dane igram Evropu i to sa jednim malim klubom. Čast mi je što sam dio stogodišnjice još jednog kluba i što smo napravili istorijski uspjeh, završili smo drugi na tabeli i kvalifikovali se Ligu konferencija. Slažu mi se kockice i neke lijep stvari ovdje i kad već nisam imao priliku da završim karijeru u svom voljenom klubu, vjerovatno ću završiti ovdje na moru” – iskren je fudbaler Mornara.
U istom žrijebu sa crnogorskim klubom za koji nastupa Stevanović bilo je i Sarajevo. Sudbina je odlučila da, bar za sada, od te utakmice nema ništa.
“Mi smo nagazna mina i svi su protiv nas favoriti, ali mi smo se namjestili i nije ovo sve slučajno. Sarajevo je bilo u našem žrijebu i ko zna zašto je to dobro, vjerovatno bi me kao i uvijek sa istoka dočekalo nešto. Tako da možda je i bolje što ih nismo izvukli. Nadam se da ćemo napraviti dobre rezultate i da će se nešto dobro izroditi. Ne idemo tamo na izlet pokušaćemo da ih iznenadimo” – zaključio je on razgovor.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma mi samo sebe ne znamo postovati,kako ocekivati da te neko drugi postuje ?
Pazi ti razmisljanja da ce mu kao nasi psovati(a vala ako su i jedni navijaci tolerantni u Bosni to smo mi)a kao navijaci Hajduka ce mu na svaku njegovu gresku aplaudirati i pruzati mu podrsku.
Kompleks nize vrijednosti je cudo
Pazi ti razmisljanja da ce mu kao nasi psovati(a vala ako su i jedni navijaci tolerantni u Bosni to smo mi)a kao navijaci Hajduka ce mu na svaku njegovu gresku aplaudirati i pruzati mu podrsku.
Kompleks nize vrijednosti je cudo
-
- Kontakt:
Cekaj malo, ovdje se diskutuje o Dzeki, a mi se prosle sezone borili za opstanak sa Turururuom, Alisonom, Biberom i ostalim antitalentima u ovoj kasabi od lige gdje ti kolo vode Gigovic & co, mi se kuckamo kako znamo i umijemo da skrpirmo ekipu.
Da smo mu mi ponudili, karikiram, milion, Hajduk dva i da njih izabere razumio bih pricu. Ovako ta prica zaista nema smisla, al fakat nema.
Ne znam kako vam se da uospte, a nesto cisto sumnjam da ce doci u Hajduk pored Arapa i Amera. Bas ce neko doci da zivi u Split pored Dubaia, Rijada, Majamija ili nekog slicnog grada
Da smo mu mi ponudili, karikiram, milion, Hajduk dva i da njih izabere razumio bih pricu. Ovako ta prica zaista nema smisla, al fakat nema.
Ne znam kako vam se da uospte, a nesto cisto sumnjam da ce doci u Hajduk pored Arapa i Amera. Bas ce neko doci da zivi u Split pored Dubaia, Rijada, Majamija ili nekog slicnog grada

- MocMahale444
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.