FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
78
35%

Ukupno glasova: 225

holyman
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la holyman » 30 jun 2024, 01:36

ajdohordas je napisao/la:
30 jun 2024, 00:22
MaroonBjelave je napisao/la:
29 jun 2024, 23:56
29 jun 2024, 23:22

Svega mi nekad čitam postove i kontam da li je moguće kakve ljudi imaju stavove i razmisljanja... pomislim nekad da trolaju ali vidim mrtvi ozbiljni... :wtf:
Brate, a kakve stavove i razmišljanja trebaju imati ljudi na forumu? Pa nije forum navodio new era, najbolji klub na Balkanu, bosanski Real.
Što ovo našim bivšim i sadašnjim visoko rangiranim(političkim riječnikom) dužnosnicima treba? Pa nije ovo predizborna kampanja jbt.
Ja razumijem šta ti pokušavaš reći, generalno te razumijem i apsolutno se slažem sa svime sto si napisao. I to je tema toliko sažvakana i ispričana mjesecima pa i godinama unazad i toga je 95% navijaca svjesno.
Ali sam se dotakeo konkretno ovog posta.
Ne može mi niko reći da 4:1 protiv Šahtara nije očekivano i nije realno. Razumijem kada odeš Zenicu, Mostar, Široki a pogotovo u Ugljevik, Gabelu, Tuzlu itd pa zijaniš tekmu, pa ljudi nezadovoljni, pa kritikuju pa pljuju. Pa kad realno sagledaš i treba, obzirom na rezultate i način funkcionisanja u zadnjih par godina čovjek bi im oči vadio...
ali zijaniš na pripremama od ekipe koja je minimum 3 levela iznad tebe a ljudi opet i od toga prave drame kao da se to nije trebalo desit, kao da to nije realan omjer... to me nervira.
Naše konstantno pretjerivanje u svemu. Brate dragi ako je nešto za kritike onda je za kritike, ali ako je bezvezna stvar onda treba zaobići negativu.

Da me neko ne shvati pogrešno, ne možemo reći da je pripremna tekma bezvezna stvar, ali tekma sa ovakvom ekipom ti jednostavno dodje kao pokazatelj gdje je Evropa i gdje si ti, pa ti se na jednom vrhunskom nivou pokazu svi nedostaci koje trebas ispravit i nije to za drame i za pljuvanja. Prijateljeske tekme igraju svi da bi uvidjeli i popravili sve svoje nedostatke, samo se kod nas od toga pravi bauk.
Evo neki dan dobili, svi sretni zadovoljni kandidati za titulu, danas zijanili, max domet 4 mjesto.

Znači pretjerivanje konstantno u svemu i svačemu, generalno je to stvar koja me nervira kod nas. Treba ba malo spustit loptu u svim segmentima i pustit da se radi, znam da klub sa svojim potezima ne zrači optimizmom ali konstantnom negativom ne možemo ništa dobro pokrenuti.

Otegnu se ovaj post, halali :mrgreen:
Ma nije to nikakvo pretjerivanje.
Malo se pljuje koliko su zasluzili.
Nije sramota izgubiti 4 5 6 - 1 protiv (za nas) evropske velesile.

Problem je sto se nista ne mijenja i ne vidi se pomak ni u jednom segmentu, a sad cu se osvrnuti samo na teren i danasnju utakmicu.

Svaki grob vidi iste greske i prosle sezone i ove pripreme.
- durakovic zadnji put krenuo naprijed 2019te
- rogic na golu, ne treba dalje
- odbrana prekida
- skok u napadu
- ispadanje odbrane
- neulazak u blok
- bez smislene akcije
- skok u napadu
- neefikasnost
- nepokretni mehmedovic

Par situacija od danas - neko povuce loptu naprijed, probije jednog igraca i automatski ide pas njima u noge, nema sigurnog zandjeg pasa, nema zavrsnice, nema cega nema.

Znaci automatski ako pretrcis jednog igraca ti si svoje za danas zavrsio i sad je mozes nabiti u alpe jel.. To isto i prosle sezone, predjes na protivnicku polovicu i ne znas sta dalje.
Samo se sjeti derbija sa 2 igraca manje, nismo jednu smislenu akciju napravili, niti jedan visak nego sa 40m ide duga lopta golmanu ili u golaut, mucno za gledati, jos teze se prisjetiti tih utakmica kojih je bilo barem 80%.. Ista situacija u doboju, ugljeviku, tusnju itd itd

Gledam danas djordjevica ako se ne varam, protivnik izadje par centimetara sa loptom u aut i nastavi trcati prema golu, ovaj nas stade i dize ruke kao on je siguran da je aut..
Pa ima li ko u ovom klubu da mu kaze da nigdje na gostovanju tog auta nema a pogotovo u mostaru ili banjaluci.. I jos milion situacija.

Poenta je da je raja svasta vidjela i svega se naslusala, nema se vise zivaca da ti konkurenti bjeze po 30 bodova 10 kola prije kraja.. Ili kad vidis neku gresku 160 puta u prosloj polusezoni i vidis iste te greske u ovim pripremnim utakmicama sta ces drugo ocekivati nego pljuvanje i kritiku.
Nisu nista bolje ni zasluzili..

Zadnje ali ne i manje bitno, gledaj nemas niti jednog igraca Sarajeva ni na klupi ni u strucnom stabu da se obrati nekad igracima, cisto da imaju predstavu da nose dres najveceg kluba u BiH, da znaju da ovdje ne smiju biti padobranci nego treba malo i znoja dati, da hiljade i hiljade ljudi zive za ovaj klub, ko ce roćku ovom cupavom na golu pojasniti cije boje on brani? Rogic? Mesic onaj mali? Nurkovic? I tako dalje u nedogled.

Tek sad nam fali ono sto nismo trebali raditi zadnjih godina a to je cistka pa da 15 igraca ode a 15 dodje jer ovaj transfer rok je tragedija. Ovdje ima za otjerati barem jos 7 igraca a dovesti minimalno cetvoricu ali provjerene zvjerke.

Edit: jos da dodam, ovaj klub nije i nikada nece biti samo odskocna daska ili rasadnik talenata, ovdje su se uvijek trazila pojacanja i rezultati, nije ovo ajax leipzig salzburg ili ostali timovi kojima je cilj kluba razvoj djece i prodaja, nego drugi za nas da proizvode igrace a mi da uzimamo titule.
NEMA NAZAD

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 30 jun 2024, 01:55

Treba nam ozbiljan igrač u svakoj liniji.

Wing back lijevi
Centralni vezni ofanzivno orjentisan koji zna lopte
Štoper hitno ! (Ovo je možda najvažnije, da bi ti igrao junior štopera što planiramo moramo imati klasnog štopera dole Đuričković je tanji od Ilije Martinovića , možda I najgori štoper u zadnjih 10 godina a da je standardan, nije mu primarna pozicija pa razumijem donekle)

Vidio sam 2 automatizma , trener za mene je dobar koliko uigra automatizama , za 7 dana isprakticirati 2 ista načina iznošenja lopte je meni za svaku pohvalu. Za mjesec dva biće to top.

Alajmović I Čelik moraju igrat. Za to nam je potreban klasni štoper koji će njihove mane sakriti a vrline oplemenit.

Da bi bili konkurenti u našoj ligi moramo osnažiti ove pozicije. Ostalo je više manje dobro i široko.

Svaka čast na ovim juniorima nadam se da će igrati I u prvenstvu.

Golman nije pokazao da je dobar ali moramo to shvatiti igra utakmice nakon boga pitaj koliko biće on bolji a imamo I 2 pretalentovana golmana kod sebe u pogonu. Rogića bih sad otpustio.

Hajte upravo ; Ismire ; ko god dovedite 3 igrača koja će odskočiti na ove pozicije I da uživamo. Nije to 20 miliona ulaganje može se to za smiješne pare uraditi. Hvala unaprijed.

Ćatić bi nas digao 20%
Čavar još 20 %
A Memišević/Gojković 30%
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 30 jun 2024, 02:47

stojko je napisao/la:
30 jun 2024, 02:24
Bice sve dobro, ne brinite
Ima li pojačanja na vidiku?
Ti si dobro informisan :kafa:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 30 jun 2024, 05:59

NisamInSajder je napisao/la:
29 jun 2024, 21:40
Beganović, ali dobio je ozbiljnu konkurenciju u Unušiću.
Izvini brate, ali da li smo mi gledali istu utakmicu?
Taj Unušić je dao jednom loptu protivniku gdje je ušao u gol šansu ispred našeg šesnaesterca.
Bio je napad umjesto da ide naprijed i uđe na penal on povratnu loptu šalje na centar :?
Svaka lopta do aut linije bi se odbila do njeg i otišla u aut, ovaj mali se je usro protiv Šahtara, a kako ce tek igrati na Koševu kada mu bude sa Istoka sijevalo?
Sve u svemu ne mogu sudit prvu/drugu tekmu njegovu, ali po meni je fula dok se ne probudi

Poenta je znam da se igralo protiv Šahtara, ali momak mora još radit da bi bio konkurencija Beganovicu
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 30 jun 2024, 08:41

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
30 jun 2024, 01:22
NajvecaRadosti je napisao/la:
30 jun 2024, 00:52
Ljudi jel kontamo mi dovesti lijevog beka ili cemo sa Durakovicem koji je igrac za federalne lige na Aktobe?
Ta pozicija se apsolutno prva morala rijesiti pa tek onda sve ostalo
Radi se na transferima, no sikiriki.
E sad, kad će se nešto desiti, to ćemo vidjeti.
Vjerujem u narednih par dana, bilo bi optimalno da sve završimo za dva - tri dana, tako da bez problema možemo riješiti svu papirologiju i da budu dostupni za prvog meča.
Doduše, ima i ona B lista na koju naknadno možeš prijaviti još 2 igrača do 24h prije utakmice, ali nema potrebe da se u zadnji čas strijepi hoće li sve biti ok ili neće.
Daj nam kakva imena :)

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 30 jun 2024, 08:43

avalkaB je napisao/la:
30 jun 2024, 05:59
NisamInSajder je napisao/la:
29 jun 2024, 21:40
Beganović, ali dobio je ozbiljnu konkurenciju u Unušiću.
Izvini brate, ali da li smo mi gledali istu utakmicu?
Taj Unušić je dao jednom loptu protivniku gdje je ušao u gol šansu ispred našeg šesnaesterca.
Bio je napad umjesto da ide naprijed i uđe na penal on povratnu loptu šalje na centar :?
Svaka lopta do aut linije bi se odbila do njeg i otišla u aut, ovaj mali se je usro protiv Šahtara, a kako ce tek igrati na Koševu kada mu bude sa Istoka sijevalo?
Sve u svemu ne mogu sudit prvu/drugu tekmu njegovu, ali po meni je fula dok se ne probudi

Poenta je znam da se igralo protiv Šahtara, ali momak mora još radit da bi bio konkurencija Beganovicu
Sjecas li se Balte? Lik je popljuvan nakon prve utakmice kod nas mislim da je isto bila protiv Shaktara. Svi su rekli da od njega nema nista i da je ocajan fudbaler. Poslije ispade nas najbolji igrac polusezone. Treba svima dati vremena, ne moze se suditi nakon jedne utakmice pogotovo ne protiv ovako jakog protivnika.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 30 jun 2024, 08:59

Jovic ne bi bio pojačanje za TOSK Tesanj, kakva je ono panjina, šta je ono?

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 30 jun 2024, 09:43

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 30 jun 2024, 10:02

mirzatele je napisao/la:
30 jun 2024, 08:59
A sto je panjina, imao je onu gresku kod gola, ostale je sve ocistio i vidi se da fizicki odskace

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 30 jun 2024, 11:07

Nego šta bi Tele, je l' ostaju Rožman i Hasić pašukane moj dobri, kakve su info iz kluba, ima l' beka kakvog?

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 30 jun 2024, 11:20

Kevin Viveros danas na Insta Live reako da dolazi u Santa Fe.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 30 jun 2024, 11:22

BigZlatan je napisao/la:
30 jun 2024, 11:20
Valjda ide ovog puta trajno iz Sarajeva. :pray:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 30 jun 2024, 11:28

H8Z7 je napisao/la:
30 jun 2024, 11:22
BigZlatan je napisao/la:
Samo nek naplate, nek nije sporazumni ko ga yebe

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 30 jun 2024, 11:40

H8Z7 je napisao/la:
BigZlatan je napisao/la:
Ma nek se tjera u pm razmazenu, saga oko njega dvije godine. Ko da je yebeni Klaudio Kanidja
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 30 jun 2024, 11:42

holyman je napisao/la:
30 jun 2024, 01:36
30 jun 2024, 00:22
MaroonBjelave je napisao/la:
29 jun 2024, 23:56

Brate, a kakve stavove i razmišljanja trebaju imati ljudi na forumu? Pa nije forum navodio new era, najbolji klub na Balkanu, bosanski Real.
Što ovo našim bivšim i sadašnjim visoko rangiranim(političkim riječnikom) dužnosnicima treba? Pa nije ovo predizborna kampanja jbt.
Ja razumijem šta ti pokušavaš reći, generalno te razumijem i apsolutno se slažem sa svime sto si napisao. I to je tema toliko sažvakana i ispričana mjesecima pa i godinama unazad i toga je 95% navijaca svjesno.
Ali sam se dotakeo konkretno ovog posta.
Ne može mi niko reći da 4:1 protiv Šahtara nije očekivano i nije realno. Razumijem kada odeš Zenicu, Mostar, Široki a pogotovo u Ugljevik, Gabelu, Tuzlu itd pa zijaniš tekmu, pa ljudi nezadovoljni, pa kritikuju pa pljuju. Pa kad realno sagledaš i treba, obzirom na rezultate i način funkcionisanja u zadnjih par godina čovjek bi im oči vadio...
ali zijaniš na pripremama od ekipe koja je minimum 3 levela iznad tebe a ljudi opet i od toga prave drame kao da se to nije trebalo desit, kao da to nije realan omjer... to me nervira.
Naše konstantno pretjerivanje u svemu. Brate dragi ako je nešto za kritike onda je za kritike, ali ako je bezvezna stvar onda treba zaobići negativu.

Da me neko ne shvati pogrešno, ne možemo reći da je pripremna tekma bezvezna stvar, ali tekma sa ovakvom ekipom ti jednostavno dodje kao pokazatelj gdje je Evropa i gdje si ti, pa ti se na jednom vrhunskom nivou pokazu svi nedostaci koje trebas ispravit i nije to za drame i za pljuvanja. Prijateljeske tekme igraju svi da bi uvidjeli i popravili sve svoje nedostatke, samo se kod nas od toga pravi bauk.
Evo neki dan dobili, svi sretni zadovoljni kandidati za titulu, danas zijanili, max domet 4 mjesto.

Znači pretjerivanje konstantno u svemu i svačemu, generalno je to stvar koja me nervira kod nas. Treba ba malo spustit loptu u svim segmentima i pustit da se radi, znam da klub sa svojim potezima ne zrači optimizmom ali konstantnom negativom ne možemo ništa dobro pokrenuti.

Otegnu se ovaj post, halali :mrgreen:
Ma nije to nikakvo pretjerivanje.
Malo se pljuje koliko su zasluzili.
Nije sramota izgubiti 4 5 6 - 1 protiv (za nas) evropske velesile.

Problem je sto se nista ne mijenja i ne vidi se pomak ni u jednom segmentu, a sad cu se osvrnuti samo na teren i danasnju utakmicu.

Svaki grob vidi iste greske i prosle sezone i ove pripreme.
- durakovic zadnji put krenuo naprijed 2019te
- rogic na golu, ne treba dalje
- odbrana prekida
- skok u napadu
- ispadanje odbrane
- neulazak u blok
- bez smislene akcije
- skok u napadu
- neefikasnost
- nepokretni mehmedovic

Par situacija od danas - neko povuce loptu naprijed, probije jednog igraca i automatski ide pas njima u noge, nema sigurnog zandjeg pasa, nema zavrsnice, nema cega nema.

Znaci automatski ako pretrcis jednog igraca ti si svoje za danas zavrsio i sad je mozes nabiti u alpe jel.. To isto i prosle sezone, predjes na protivnicku polovicu i ne znas sta dalje.
Samo se sjeti derbija sa 2 igraca manje, nismo jednu smislenu akciju napravili, niti jedan visak nego sa 40m ide duga lopta golmanu ili u golaut, mucno za gledati, jos teze se prisjetiti tih utakmica kojih je bilo barem 80%.. Ista situacija u doboju, ugljeviku, tusnju itd itd

Gledam danas djordjevica ako se ne varam, protivnik izadje par centimetara sa loptom u aut i nastavi trcati prema golu, ovaj nas stade i dize ruke kao on je siguran da je aut..
Pa ima li ko u ovom klubu da mu kaze da nigdje na gostovanju tog auta nema a pogotovo u mostaru ili banjaluci.. I jos milion situacija.

Poenta je da je raja svasta vidjela i svega se naslusala, nema se vise zivaca da ti konkurenti bjeze po 30 bodova 10 kola prije kraja.. Ili kad vidis neku gresku 160 puta u prosloj polusezoni i vidis iste te greske u ovim pripremnim utakmicama sta ces drugo ocekivati nego pljuvanje i kritiku.
Nisu nista bolje ni zasluzili..

Zadnje ali ne i manje bitno, gledaj nemas niti jednog igraca Sarajeva ni na klupi ni u strucnom stabu da se obrati nekad igracima, cisto da imaju predstavu da nose dres najveceg kluba u BiH, da znaju da ovdje ne smiju biti padobranci nego treba malo i znoja dati, da hiljade i hiljade ljudi zive za ovaj klub, ko ce roćku ovom cupavom na golu pojasniti cije boje on brani? Rogic? Mesic onaj mali? Nurkovic? I tako dalje u nedogled.

Tek sad nam fali ono sto nismo trebali raditi zadnjih godina a to je cistka pa da 15 igraca ode a 15 dodje jer ovaj transfer rok je tragedija. Ovdje ima za otjerati barem jos 7 igraca a dovesti minimalno cetvoricu ali provjerene zvjerke.

Edit: jos da dodam, ovaj klub nije i nikada nece biti samo odskocna daska ili rasadnik talenata, ovdje su se uvijek trazila pojacanja i rezultati, nije ovo ajax leipzig salzburg ili ostali timovi kojima je cilj kluba razvoj djece i prodaja, nego drugi za nas da proizvode igrace a mi da uzimamo titule.
Boldirano od riječi do riječi. Hvala brate :thumbup:

@ajdohordas to je to. I sad nešto ovako napišeš i ti si pljuvač, ti si izašao iz neke rupe?

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 30 jun 2024, 11:42

Pena je napisao/la:
30 jun 2024, 10:02
mirzatele je napisao/la:
30 jun 2024, 08:59
A sto je panjina, imao je onu gresku kod gola, ostale je sve ocistio i vidi se da fizicki odskace
I to igrao kontra stopera zbog Durakovića i Alajmovića, al hajd ti to sad objasni da nije isto kad karijeru provedeš na lijevoj strani i onda silom prilika na pripremnoj moraš igrati desno da trener vidi kako se snalaziš tu.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 30 jun 2024, 11:52

napoleon72 je napisao/la:
30 jun 2024, 11:40
H8Z7 je napisao/la:
BigZlatan je napisao/la:
Ma nek se tjera u pm razmazenu, saga oko njega dvije godine. Ko da je yebeni Klaudio Kanidja
Prije jedno godinu sam gledao podcast sa Zekicem gdje je pricao iskustva iz Serifa. Kaze razmazeni su latinosi,jedan mu dolazio na trening kao u diskoteku da ide odma ga otpisao i kaze da je tesko sa njima radit.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 30 jun 2024, 12:02

Peneranda i Viveros su direktna i ogromna greska upravo Mirvica. On ih je direktno doveo, i kasnije Penerandu insistirao da igra, kod svih trenera. Ovog drugog nije ni mogao pokusati forsirati, jer se lik "rasplakao" i rekao da ne moze da zivi izvan Juzne Amerike.
Oba igraca mentalni patuljci i degenerici. Nevjerovatno.
- FKS -

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 30 jun 2024, 12:04

BigZlatan je napisao/la:
Ovi zadnji put igraca platili 2000/2001, a prije toga 92/93.

Nadam se da ce se i ta prica napokon zavrsit. Raskini i vozra
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 30 jun 2024, 12:19

Fun fact vezano za naseg jucerasnjeg protivnika Shakhtar Donetsk. Koji je Baba Roga ( bolje receno Baba Yaga ) za nas. Bio je to ispod prosjecan tim u SSSR ,cak i u Ukrajini ,nije bio niko i nista. Po uspjesima i tradiciji ispod Sarajeva ,imali su isti goli qurac ekipu kao i mi. I onda je 1996 dosao milioner za vlasnika. U roku 13 godina su osvojili kup UEFA ( zadnji ) i postali dominatni u Ukrajini ispred giganta Dinama Kijev.
Tako ,kontam,treba sacekati jos tri godine,pa cemo i mi osvojiti Europa League :kafa:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Haksss, Imamkarbarum, N3R3D, plisek, Proximic i 56 gostiju.