Ma nije to nikakvo pretjerivanje.ajdohordas je napisao/la: ↑30 jun 2024, 00:22Ja razumijem šta ti pokušavaš reći, generalno te razumijem i apsolutno se slažem sa svime sto si napisao. I to je tema toliko sažvakana i ispričana mjesecima pa i godinama unazad i toga je 95% navijaca svjesno.MaroonBjelave je napisao/la: ↑29 jun 2024, 23:56Brate, a kakve stavove i razmišljanja trebaju imati ljudi na forumu? Pa nije forum navodio new era, najbolji klub na Balkanu, bosanski Real.ajdohordas je napisao/la: ↑29 jun 2024, 23:22
Svega mi nekad čitam postove i kontam da li je moguće kakve ljudi imaju stavove i razmisljanja... pomislim nekad da trolaju ali vidim mrtvi ozbiljni...![]()
Što ovo našim bivšim i sadašnjim visoko rangiranim(političkim riječnikom) dužnosnicima treba? Pa nije ovo predizborna kampanja jbt.
Ali sam se dotakeo konkretno ovog posta.
Ne može mi niko reći da 4:1 protiv Šahtara nije očekivano i nije realno. Razumijem kada odeš Zenicu, Mostar, Široki a pogotovo u Ugljevik, Gabelu, Tuzlu itd pa zijaniš tekmu, pa ljudi nezadovoljni, pa kritikuju pa pljuju. Pa kad realno sagledaš i treba, obzirom na rezultate i način funkcionisanja u zadnjih par godina čovjek bi im oči vadio...
ali zijaniš na pripremama od ekipe koja je minimum 3 levela iznad tebe a ljudi opet i od toga prave drame kao da se to nije trebalo desit, kao da to nije realan omjer... to me nervira.
Naše konstantno pretjerivanje u svemu. Brate dragi ako je nešto za kritike onda je za kritike, ali ako je bezvezna stvar onda treba zaobići negativu.
Da me neko ne shvati pogrešno, ne možemo reći da je pripremna tekma bezvezna stvar, ali tekma sa ovakvom ekipom ti jednostavno dodje kao pokazatelj gdje je Evropa i gdje si ti, pa ti se na jednom vrhunskom nivou pokazu svi nedostaci koje trebas ispravit i nije to za drame i za pljuvanja. Prijateljeske tekme igraju svi da bi uvidjeli i popravili sve svoje nedostatke, samo se kod nas od toga pravi bauk.
Evo neki dan dobili, svi sretni zadovoljni kandidati za titulu, danas zijanili, max domet 4 mjesto.
Znači pretjerivanje konstantno u svemu i svačemu, generalno je to stvar koja me nervira kod nas. Treba ba malo spustit loptu u svim segmentima i pustit da se radi, znam da klub sa svojim potezima ne zrači optimizmom ali konstantnom negativom ne možemo ništa dobro pokrenuti.
Otegnu se ovaj post, halali![]()
Malo se pljuje koliko su zasluzili.
Nije sramota izgubiti 4 5 6 - 1 protiv (za nas) evropske velesile.
Problem je sto se nista ne mijenja i ne vidi se pomak ni u jednom segmentu, a sad cu se osvrnuti samo na teren i danasnju utakmicu.
Svaki grob vidi iste greske i prosle sezone i ove pripreme.
- durakovic zadnji put krenuo naprijed 2019te
- rogic na golu, ne treba dalje
- odbrana prekida
- skok u napadu
- ispadanje odbrane
- neulazak u blok
- bez smislene akcije
- skok u napadu
- neefikasnost
- nepokretni mehmedovic
Par situacija od danas - neko povuce loptu naprijed, probije jednog igraca i automatski ide pas njima u noge, nema sigurnog zandjeg pasa, nema zavrsnice, nema cega nema.
Znaci automatski ako pretrcis jednog igraca ti si svoje za danas zavrsio i sad je mozes nabiti u alpe jel.. To isto i prosle sezone, predjes na protivnicku polovicu i ne znas sta dalje.
Samo se sjeti derbija sa 2 igraca manje, nismo jednu smislenu akciju napravili, niti jedan visak nego sa 40m ide duga lopta golmanu ili u golaut, mucno za gledati, jos teze se prisjetiti tih utakmica kojih je bilo barem 80%.. Ista situacija u doboju, ugljeviku, tusnju itd itd
Gledam danas djordjevica ako se ne varam, protivnik izadje par centimetara sa loptom u aut i nastavi trcati prema golu, ovaj nas stade i dize ruke kao on je siguran da je aut..
Pa ima li ko u ovom klubu da mu kaze da nigdje na gostovanju tog auta nema a pogotovo u mostaru ili banjaluci.. I jos milion situacija.
Poenta je da je raja svasta vidjela i svega se naslusala, nema se vise zivaca da ti konkurenti bjeze po 30 bodova 10 kola prije kraja.. Ili kad vidis neku gresku 160 puta u prosloj polusezoni i vidis iste te greske u ovim pripremnim utakmicama sta ces drugo ocekivati nego pljuvanje i kritiku.
Nisu nista bolje ni zasluzili..
Zadnje ali ne i manje bitno, gledaj nemas niti jednog igraca Sarajeva ni na klupi ni u strucnom stabu da se obrati nekad igracima, cisto da imaju predstavu da nose dres najveceg kluba u BiH, da znaju da ovdje ne smiju biti padobranci nego treba malo i znoja dati, da hiljade i hiljade ljudi zive za ovaj klub, ko ce roćku ovom cupavom na golu pojasniti cije boje on brani? Rogic? Mesic onaj mali? Nurkovic? I tako dalje u nedogled.
Tek sad nam fali ono sto nismo trebali raditi zadnjih godina a to je cistka pa da 15 igraca ode a 15 dodje jer ovaj transfer rok je tragedija. Ovdje ima za otjerati barem jos 7 igraca a dovesti minimalno cetvoricu ali provjerene zvjerke.
Edit: jos da dodam, ovaj klub nije i nikada nece biti samo odskocna daska ili rasadnik talenata, ovdje su se uvijek trazila pojacanja i rezultati, nije ovo ajax leipzig salzburg ili ostali timovi kojima je cilj kluba razvoj djece i prodaja, nego drugi za nas da proizvode igrace a mi da uzimamo titule.