KADA JEDNOM SKINEM DRES, S PONOSOM ĆU SE MOĆI OSVRNUTI NA KARIJERU
Utorak, 15 Veljača 2011 12:33
Saša Papac još uvijek nije siguran hoće li i iduće sezone nositi dres Glasgow Rangersa. U pet godina na Ibroxu Mostarac je stekao reputaciju najkonzistentnijeg igrača u kadru Waltera Smitha, no situacija je takva da mu ugovor ističe ovog ljeta, a nove ponude, barem one kakva bi ga zadovoljila, nema.
- Financijska situacija u klubu nije sjajna, tako da se ugovori ne produžuju baš tako lako, kamoli da se kupuju igrači. Pregovarali smo, ali se nismo dogovorili, tako da je sada zatišje i ne znam kako će se situacija dalje odvijati, kazao je Papac za Dnevni list.
Neizvjesnost oko ugovora
Situaciju u pregovorima možda pogoršava i činjenica da se Walter Smith na kraju sezone oprašta od Rangersa. Riječ je o treneru koji iznimno cijeni nekadašnjeg bh. reprezentativca, koji je pod njegovim vodstvom ostvario najsjajnije trenutke u karijeri.
- Da. Walter je prije nekoliko mjeseci najavio da odlazi. Vjerojatno se čovjek zasitio. Ranije je vodio Rangers devet, a sada pet godina. Ne zna se tko će ga naslijediti pa je možda i zbog toga otežana situacija s ugovorima.
Ako ne dođe do produženja suradnje, Papac napominje da su sve opcije otvorene, pa možda i ona o završetku igračke karijere.
- Pet godina sam odradio u Rangersu i kada jednom skinem dres, uzdignute glave ću moći otići i svjetla obraza se osvrnuti na karijeru. Neizvjesno je što će se dogoditi, ako budem mijenjao klub, treba vidjeti kakve su to ponude, jer sada ne razmišljam samo o sebi nego i o svojoj obitelji, djeci… Još razmišljam što činiti, neizvjesnost je prisutna, ali mogu reći da sam potpuno miran i neopterećen. Kažem, ponosan sam na ono što sam postigao u karijeri, mogu čak reći da sam i prebacio svoje limite, dao sam više nego što sam mogao.
Je li otvorena mogućnost povratka u BiH?
- Da je situacija imalo bolja, zašto ne? Pri tome ne mislim na kvalitetu igrača nego na organiziranost lige, savez, suđenje i slične probleme. Da je, primjerice, Liga organizirana približno kao u Hrvatskoj, vratio bih se i tu završio karijeru.
Natrag u sadašnjost. Rangers je novu godinu dočekao kao lider, no tu ulogu je odnedavno prepustio najvećem rivalu Celticu, koji ima pet bodova viška…
- Ali i dvije utakmice više od nas, tako da je situacija još uvijek povoljna za nas. Naravno, bilo bi bolje da ne zaostajemo, ali vjerujem da ćemo dvije zaostale utakmice odraditi kvalitetno i zasjesti na vrh. Celtic je trenutačno u odličnoj formi, smatram ih čak i favoritima za naslov prvaka s obzirom da imaju širi kadar od nas, tako da će borba biti žestoka.
Koliko je Mravac od njega mladji...
There is only one United!!!!
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.