Ne stavljas ti brate ali dole dosta raje stavljaalemsa je napisao/la: ↑01 jul 2024, 16:26Kakve to veze ima, zeni se i Amer pred svestenikom/popom pa to ne znaci da vjeru stavlja ispred. Istina je da se Bosnjaci vijekovima nisu barcali nacijom jer im nije bilo potrebno pod Turskom, tu im se status gledao po vjeri. Kad je to proslo, Turci su unistili svu elitu/pamet tog naroda, onda su pod Austrijom pokusali da potenciraju naciju ali je bilo kratkog daha jer su odma upali u Yugu, drzavu koja ih nije smatrala nacijom vec vjerskom skupinom, tek u zadnjih 30 godina se potencira nacija, i treba proci vremena, ne mozes ocekivati to u tako kratkom periodu. Moras uzeti okolnosti u obzirNoDi80 je napisao/la: ↑01 jul 2024, 15:54Ni da nema Srba i Hrvata mi cemo ostati na istom, jer je mnogima religija ispred drzave
Kod nas svadba neko se zeni i oni masu arapskim zastavama
Jos pucaju iz puski i onda odu u dzamiju po serijatu da se uzmu
Eto Bihac vam je primjer sve Bosnjaci zive, nisu u stanju cestu obnoviti u 30 godina
Kazu dace nama dragi Allah, a ni da se pomjere da nesto urade
Mi prvo sebe treba da gledamo i da napreedujemo mi sami
Ovako uvijek trazimo krivca u nekom drugom
Eto Srbi srbuju ali igraju euro, Hrvati hrvatisu ali igraju euro, jer oni rade sa strane, dok se mi vrtimo striktno oko ratnih i religijskih tema
Gradimo islamski centar od 50 100 miliona, a imamo najvise dzamija na svijetu
A Srbi su krivi sto nemamo dvorane u Sarajevu, Hrvati su krivi sto nemamo bazena
Europa je kriva sto nemamo autoputa
Svi su krivi samo mi nismo
Zrtve smo rata to je cinjenica, nikad ne treba zaboraviti
ali ne smijemo ostati citav zivot zarobljeni, moramo krenuti naprijed
Mi smo bili nacija i prije nastanka Yuge samo sto su nam pokusali izbrisati historiju
Amer gradi katolicki centar ali sa strane uradi arenu, bazen, stadion
Dok je nama priorit vjera, a ostalo cekamo da nam padne s neba
Milijarde su pokrali reisovi i hodze sa sda iz usta Bosnjaka
Danas mnogi reisa smatraju za nekog lidera nacije
A korupcija ide najvise sa te strane
Isto ko u Srbiji pravoslavna crkva sto radi
Samo kod nas nista se ne gradi, dok u Srbiji u Loznici koja je smijesna za gradove poput Tuzle, Zenice, Mostara ljudi naprave stadion bolji nego nasi svi
Oni ulazu u sport, kulturu
Pa vecina nasih najboljih pjevaca, glumaca zivi u Beogradu i Zagrebu
To je jasan pokazatelj da mi ne ulazemo ni u ono u cemu smo najbolji
Imamo dva oskara jedini u europi americkog i europskog i mi jos marke nismo ulozili u pozorista, kina…
30 godina marke nismo ulozili u sport na Bjelasnici i Igmanu
A uhljebi su milijarde potrosili na hotelima i sad cekamo Spanija da nam renovira Igman za olimpijske..
To je moja poenta para imamo i u nista pametno ne ulazemo
Potencijal smo za sve, a sve nam stoji i propada