FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
nikakvi komentari na zvanicnoj nisu sramotni,nije niko raju huško nit ko daje raji pare da opere komentarima.
jednostavno opce nezadovoljstvo je primjetno i transferima i politikom.
ja ne znam sta vama daje nadu da ce biti bolje osim sto smo doveli zekica koji se nije pitao za 90% ovih novih igraca.
Izmedju slijeganja ramenima i pricom bit ce bolje i stalnom kritikovanju nebil se sta poboljsalo ,ja biram ovo drugo
jer ovo za sad ruku na srce smijesno djeluje sve ,bas u rangu naseg 4.mjesta u najlosijoj ligi Evrope
barem dok ne vidim da je ista bolje nego zadnje 3,4 godine
ja ne znam sta vama daje nadu da ce biti bolje osim sto smo doveli zekica koji se nije pitao za 90% ovih novih igraca.
Izmedju slijeganja ramenima i pricom bit ce bolje i stalnom kritikovanju nebil se sta poboljsalo ,ja biram ovo drugo
jer ovo za sad ruku na srce smijesno djeluje sve ,bas u rangu naseg 4.mjesta u najlosijoj ligi Evrope
Zadnja izmjena: donDondon, dana/u 02 jul 2024, 16:11, ukupno mijenjano 1 put.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
Pozicioniranje mu je najveća prednost. Evo par zanimljivih stvari o njemu:
1. CIES u tjednom izvješću 443, predstavlja ekskluzivne podatke iz 40 liga svijeta o igračima koji prosječno pretrče najviše kilometara po 90 minuta utakmice. Vladan Bubanja prosječno pretrči najviše kilometara po 90 minuta u odnosu na sve ostale igrače u HNL.
2. Rapid Beč, Rubin Kazan i Rakow željeli su ga prošlo ljeto, zbog visoke cijene Rapid je doveo Grgića iz Hajduka. Zanimljivo je da je se spominjala cifra od 1.5 mil €, ipak je iz nekog razloga ostao u Zagrebu.
3. Krajem prvog mjeseca ove godine slomio je ključnu kost, operisan je i kakav će biti ne može se reći sa sigurnošću.
4. Pratioci HNL ga opisuju kao jednog od najpodcjenjenijih igrača lige.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Pa valjda se zna odakle se dovode africki talento ako time hoces da se bavis. Imas dole jako dobre akademije, kliubove, škole fudbala, solidne lige neke, imas i jako dobre skaute, pa tako dovodis... Isto da ti zena 10x kaze kupi mi jagode i ti odes kupis truhle i kazes joj "joj jesi teska pa jedi rekla jagode, ja donesem jagode tebi ne valjaju"Zeko87 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 16:05Stvarno sramotni komentari tzv navijača kluba na svaku objavu i svakog novog igrača. Godinama se truni što ne dovedemo afričke talente, dovedeš ga i ono se odmah nešto podsmjehuje, poredi, proglašava fulom.
Osjećam da silno žele da baš bude fula da bi to ismijavanje imalo smisla i da se stekne lažni osjećaj stručnosti i kompetencije.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Zekic se odmah u startu, pametno ogradio od ulaznih transfera i drugima stavio vruc krompir u ruke.donDondon je napisao/la: ↑02 jul 2024, 16:10nikakvi komentari na zvanicnoj nisu sramotni,nije niko raju huško nit ko daje raji pare da opere komentarima.
da ne bude sta nejasno,ja cu opet ici derati grlo i da ima 11 rašida na terenu ali to ne vodi nigdjeLucas je napisao/la: ↑02 jul 2024, 16:12Zekic se odmah u startu, pametno ogradio od ulaznih transfera i drugima stavio vruc krompir u ruke.donDondon je napisao/la: ↑02 jul 2024, 16:10nikakvi komentari na zvanicnoj nisu sramotni,nije niko raju huško nit ko daje raji pare da opere komentarima.
i taj Zekic mi nije jasan
Zadnja izmjena: donDondon, dana/u 02 jul 2024, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
-
- Kontakt:
Opet ću reć
Mi bi da šmrčemo koku sa latinoameričkih guzova a nit imamo para da kupio koku, nit u perspektivi su lationoamerikanke zainteresovane za nas ikako a kamoli da ih guzimo i teglimo sa njih.
Ovaj klub mora od fundamenta krenut. Prvo da se ustroji da kad nazoveš u fan šop da ti se javi sa "Dobar dan gospodine izvolite kako vam mogu pomoći" a ne sa "ja".
Onda da se u prostorije kluba ne može doći nenajavljen, pa preko tog da nema nikog u prostorijama kluba na svom radnom mjestu.
Pa onda da naprave salu za trofeje da ih fino ispliraju, izlože, da ispod trofeja naprave par ramova sa generaicijama koje su ih osvojile pa izvuku jedan dva citata, kako je igrat za Sarajevo - imaju finu knjigu Semir objavio pa nek pogledaju malo o veličini kluba
Pa onda da javno i transparentno informišu javnost o utrošku sredstava jer smo mi UG i imamo pomoć od raznih nivoa vlasti
Pa preko tog da imamo predsjednika kojem je ovo posao a ne igračka ili sadaka
Pa onda da se ustroje uslovi treniranja, ishrane, slobodnog vremena, da igrači pod ugovorom ispunjavaju ugovorne obaveze, da klub prema tim igračima ispunjava ugovorne obaveze.
Da smještaj za ljude sa strane ne uzimamo od kriminalaca i njihovih drugara
Da trener i sportski direktor imaju ovlasti u prvom timu i naprave saradnju sa akademijom
Da se igrači dovode planski kao plod rada i analize a ne kao plod menadžerskog booka koji ti ponudi polupismen menadžer
Da se pripreme ne odvijaju po tom ko je slobodan nego da se uigrava za prvenstvo i igra protiv ekipa sličnih onim u našem prvenstvu
Da se marketing, pr služba bave marketingom i pr službom
Da kad dođeš da učlaniš dijete od 1 dan u klub da im bude čast da to objave, da ti daju prigodan poklon a ne da te pitaju " gdje si pošo"
Da imamo odnos prema bivšim igračima
Da očiste Koševo da ne sjedimo u opušcima
Da se može kupit sok , voda, piva, kafa, jelo
Da je teren održavan , pokošen, po nekim standardima
Da imamo opremu unificrianu od akademije do prvog tima a ne da su jedni u Errea jedni u Nike jedni u Addidas
Da se profilira jedan klupski forum sa članskom i da članovi imaju pravo pitati o rukovođenju ovim klubom bar jednom u 6 mjeseci da to neko odgovori
Pa onda da mi nešto težimo da imamo ekipu, da imamo trenere, da nešto ugiravamo, da se za nešto borimo
Ne mogu se preskakat stepenice. Mora klub polučit rezultat a ne rezultat da polučuje klub, mi smo obrnuli proces, ono kad osvojimo titulu sve će biti ok, e pa neće.
Ovo je Sarajevo nije vam babovina.
Mi bi da šmrčemo koku sa latinoameričkih guzova a nit imamo para da kupio koku, nit u perspektivi su lationoamerikanke zainteresovane za nas ikako a kamoli da ih guzimo i teglimo sa njih.
Ovaj klub mora od fundamenta krenut. Prvo da se ustroji da kad nazoveš u fan šop da ti se javi sa "Dobar dan gospodine izvolite kako vam mogu pomoći" a ne sa "ja".
Onda da se u prostorije kluba ne može doći nenajavljen, pa preko tog da nema nikog u prostorijama kluba na svom radnom mjestu.
Pa onda da naprave salu za trofeje da ih fino ispliraju, izlože, da ispod trofeja naprave par ramova sa generaicijama koje su ih osvojile pa izvuku jedan dva citata, kako je igrat za Sarajevo - imaju finu knjigu Semir objavio pa nek pogledaju malo o veličini kluba
Pa onda da javno i transparentno informišu javnost o utrošku sredstava jer smo mi UG i imamo pomoć od raznih nivoa vlasti
Pa onda da se ustroje uslovi treniranja, ishrane, slobodnog vremena, da igrači pod ugovorom ispunjavaju ugovorne obaveze, da klub prema tim igračima ispunjava ugovorne obaveze.
Da trener i sportski direktor imaju ovlasti u prvom timu i naprave saradnju sa akademijom
Da se igrači dovode planski kao plod rada i analize a ne kao plod menadžerskog booka koji ti ponudi polupismen menadžer
Da se pripreme ne odvijaju po tom ko je slobodan nego da se uigrava za prvenstvo i igra protiv ekipa sličnih onim u našem prvenstvu
Da kad dođeš da učlaniš dijete od 1 dan u klub da im bude čast da to objave, da ti daju prigodan poklon a ne da te pitaju " gdje si pošo"
Da imamo opremu unificrianu od akademije do prvog tima a ne da su jedni u Errea jedni u Nike jedni u Addidas
Da se profilira jedan klupski forum sa članskom i da članovi imaju pravo pitati o rukovođenju ovim klubom bar jednom u 6 mjeseci da to neko odgovori
Pa onda da mi nešto težimo da imamo ekipu, da imamo trenere, da nešto ugiravamo, da se za nešto borimo
Ne mogu se preskakat stepenice. Mora klub polučit rezultat a ne rezultat da polučuje klub, mi smo obrnuli proces, ono kad osvojimo titulu sve će biti ok, e pa neće.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Trebamo dovesti ove mlade iz afrike, dovedemo, ko je ovaj, sta je ovaj, joj gdje ga nadjoste. Pa jbt ko bi nama ugodio
Ne bi on išao u Akademiju da nauči nešto, nego da ga naviknu na sredinu i klub. Mora se momak adaptirati. Nije on prekaljen koji je prošao sve i svašta, pa odmah ga u vatru, drugačiji pristup se ima. Drugo tamo su treninzi lakši nego u prvoj postavi.
-
- Kontakt:
Momak ne može biti promašaj nikako.Stroj1946 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 16:31Ne bi on išao u Akademiju da nauči nešto, nego da ga naviknu na sredinu i klub. Mora se momak adaptirati. Nije on prekaljen koji je prošao sve i svašta, pa odmah ga u vatru, drugačiji pristup se ima. Drugo tamo su treninzi lakši nego u prvoj postavi.
Tačno tako.stojko je napisao/la: ↑02 jul 2024, 16:31Bolje je dovoditi ovakve nego propalice iz domace lige!scholsey je napisao/la: ↑02 jul 2024, 15:16Spominjao sam već jednom, evo opet dio priče o Bakery Jatti u HSV-u.
Ne tvrdim da će ili neće biti nešto od njega. Ali je sigurno bolje pokušati low risk/high reward sa ovakvim igračima, nego sa umišljenim šatro mađioničarima iz Južne Amerike ili polovnjacima iz Srbije.
U plbih nema pojacanja za Sarajevo!

2016. godina - izbjeglica iz Gambije bez minute fudbala u bilo kojem klubu. 2024ta - skoro 200 ligaških utakmica, u Hamburgu snimaju filmove o tom njegovom putu, bez zajebancije.
Istina - postoje druge i vjerovatno sigurnije opcije na ovom tržištu. Afrika je puna nogometnih kampova. Ali postoje i drugi klubovi, iz dosta ozbiljnijih država i sistema.. nismo mi jedini koji smo se ovoga sjetili. Također, tek smo počeli sa ovim transferima (izuzimajući onu Emirovu prevaru), tako da je suludo očekivati da odmah imamo konekcije sa provjerenim kampovima/školama.
Pomalo jbg. Da ima 28, hraknuo bih ga i ja (doduše, možda i ima). Ovako sa 18 besqrac, nemamo ništa za izgubiti. Ko već mora pljuvati, eno brate Surdulica ili onaj lik što je zadnji put bio golman 2021. godine.. al jok, oni se naklatili na dijete koje će bukvalno poginuti da ostane u Evropi.

The saddest thing in life is wasted talent.
To je najbolje sto znas?
Što se tice tog istog fan shopajurisicduska je napisao/la: ↑02 jul 2024, 16:21Opet ću reć
Za prošli gradski derbi burazer mi je sa djetetom od godinu dana i ženom cekao 2-3 sata u redu, da bi mu na kraju rekli da ne može sa mojom ličnom i mojom članskom da kupi kartu za derbi (jer nisam bio u mogucnosti)
Otišao sam onda sutradan među prvim u redovima, ljudi su dolazili sa telefonima, a na telefonima slike članski i uzimali po 2-3 karte
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t
Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4
Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t
𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946
Season 2023/2024 goals:
Season 2024/2025 goals:
𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946
- JavierBosnia
- Kontakt:
- PeppermintSA
- Kontakt:
Osnovni problem je što nam je prodata priča o mega giga ulaganjima, a mi se upecali. Dakle, ako si 23. klub na prostorima stare Jugoslavije po ukupnoj cijeni rostera i ako si 19. klub po ukupnom budžetu, ne možeš očekivati pojačanja koja će ti praviti veliku razliku na terenu. Možeš ili dovoditi fudbalske mrtvace sa dobrim CV-em u nadi da ćeš ih oživjeti, ili prosječne ExYu ligaške igrače u nadi da ce se uklopiti u neki sistem i dati ruke, ili mačke u vreći poput ovog Afrikanca. Nećeš sigurno otići i kupiti igrača Slavije Prag koji ima 26 godina, standardni je reprezentativac Burkine Faso sa dobrom sezonom iza sebe. A za siguran rezultat u našoj ligi, sigurnu titulu i vrlo vjerovatan dobar niz u Evropi trebaju ti igrači tog kalibra. Ako Osijek ima budzet od 21 miliona eura, a ti imaš budžet od 5,5-6 miliona, nemaš ti tu mnogo štošta pričati. Pokrijes se onoliko koliko ti je ćebe dugo. Nije sramota nemati, treba raditi s onim što imaš. Međutim, sramota je bacati bombe o mega giga projektima, transferima, novim erama, bosanskim dinamima, utrkama sa Zvezdanom Terzićem i sličnim nebulozama, a onda se čuditi što navijači kmeče kad dovedeš pregršt drugoligaških igrača ili igrača koji su ispali iz lige - i to ne belgijske, holandske, francuske, već srpske.
-
- Kontakt:
Ovo ti je Nišićka visoravan

Season 2022/2023 goals:
Season 2023/2024 goals:
Season 2024/2025 goals:
𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946
Season 2023/2024 goals:
Season 2024/2025 goals:
𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946
Sutra je zrijeb za prvenstvo ako se ne varam…
Trenutno korisnika/ca: bvsic, drzgemboadislic, enzo1, Hajdeee, itatabisine, johntravolta123, Morpheus, napoleon72, Pena, Proximic i 85 gostiju.