"Bio sam uklonjen iz momčadi". Sukobi li se Kasym s Aktobe legionarima"
U gotovo najspektakularnijem meču prvog kruga prvenstva Kazahstana "Aktobe" - "Tobol" se dogodio ne samo puno ciljeva, već i prepirka između suigrača, a posebno jedan od njih Alibek Kasym. dopisnik Vesti.kz govori postoji li napetost u timu Dmitrije Parfenova.
Nedavna Tobolova igra sigurno je izazvala čitavu oluju emocija u kampu Aktobe". Bagdat Kairov poslao je obožavatelja s majkom, a na konferenciji za novinare Dmitry Parfenov postavio je akutno pitanje o kvaliteti igre.
Ali jedno od najkontroverznijih pitanja izravno u igri bio je Kasymov sukob s legionarima nakon što je dodijeljena prva kazna. Alibek se smatra Foaltistom Aktobea s punim radnim vremenom, ali ovaj put Drevo Romero želio je probiti se. Između igrača izbila je prepirka u kojoj je, između ostalog, sudjelovao Lionel Strumiya. Kasym je na kraju udario i postigao pogodak. Nekoliko minuta kasnije, Aktobe je zaradio još jednu kaznu, a ovaj put Romero je već pogodio točku. Štoviše, kasnije je Kasimy pružio pomoć drugom cilju Romera.
Međutim, svađu između Kasimma i legionara kasnije su žestoko raspravljali obožavatelji "crveno-bijelih". Ali zanimljivo je da je raniji sam Alibek u ožujku ispričao priču o svađi s jednim od legionara u kampovima za trening:
"Odnedavno sam se posvađao, zbog toga sam propustio igru. Bilo je to s djetetom iz tima, s legionarom. Svađao sam se, ali činilo se da je sve odlučeno, ruke su mi se tresle. Ali zbog toga sam propustio igru, uklonjen sam iz sastava - bili su to kapeti bolni. Pripremao sam se mjesec dana, bilo je naknada i dogodilo se samo tri dana prije utakmice. Trener je novčano kažnjen, ispričao sam se, u potpunosti se slažem s tim. Ali činjenica da su se uklonili iz igre - ovog trenutka nisam razumio. Ovo je muški tim, to se često događa. Najvažnije je da je sada sve u redu.
Strumia? Pokušao je riješiti sukob, dobro je, a Rus zna i pronalazi zajednički jezik s legionarima. Ali odlučili smo taj trenutak istog dana. Takav je slučaj prvi put u mojoj karijeri, nikad nisam imao problema s disciplinom, nakon čega sam se osjećao loše, osjećao se krivim: "Kasym je rekao u nedavnom intervjuu BorodAbata.
S jedne strane, čini se da je nedavna svađa nastavak Kasim-ovog teškog odnosa s legionarima. S druge strane, može se primijetiti ravnodušnost branitelja i spremnost da preuzme odgovornost u teškom trenutku. Nadalje, treba imati na umu da s druge strane nisu manje temperamentirani Južnoamerikanci.
Opet, gornje riječi Kasim o muškom kolektivu, gdje se borbe i sukobi događaju na ovaj ili onaj način, ovdje su prikladne. To je normalno, posebno u stresnim trenucima.
Druga stvar je kako ne pogoršati situaciju, već je normalizirati. Upravo je to zadatak Dmitrije Parfenova. Odnosno, sada treba uspostaviti ne samo igru (kojoj navijači imaju velika pitanja), već i atmosferu unutar tima.