Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

delinjo
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la delinjo » 02 jul 2024, 22:59

ronaldo99 je napisao/la:
01 jul 2024, 19:05
delinjo je napisao/la:
01 jul 2024, 14:19
Zalosno koliko ovi polovnjaci ne znaju igrati na travi :tokralju:
Jes ti jos medju zivima?
U penziji sa najvecim :kafa:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 03 jul 2024, 09:47

delinjo je napisao/la:
02 jul 2024, 22:59

U penziji sa najvecim :kafa:
neka ga jos koju godinu, ko zna koliko ce sedmica na vrhu tildenu i rosvelu jos iskopati i kakav ce se amater(ka) ili invalid(ka) sa vise slemova od njega izvaditi iz naftalina. kada pocne gubiti od svakoga ko muzza ili ex GOAT fed pred kraj onda je vrijeme

hoce nole u penziju ali

evo kako je to sve tacno bilo. iz super provjerenih izvora. poznanik mog prijatelja ima kumu cija je najbolja prijateljica isla u vrtic sa najboljom drugaricom najboljeg druga od noletovom najmladjeg brata.

na veliko insistiranje jelene da se nole smiri on joj je obecao da ce prestati da igra cim poobara ove najznacajnije rekorde. i tako jednog lijepog dana izracunase da je manje vise obezbjedio 311 sedmica na vrhu (dovoljno da presisa feda). i pocese oni tako da planiraju sta ce da rade i kako narodu da objasne da ce nole da se smiri kad li eto vijesti da se racunanje sedmica obustavlja do daljneg radi nekog jako opasnog virusa. nista, rece nole, moracemo malo da pricekamo sa tim smirivanjem. malo po malo, iz nekih cudnih razloga, pocese opet da mu se racunaju sedmice na vrhu i on nekako dogura do 311. sav srecan dolazi kuci, zadovoljni djokovici fino i opusteno uz kaficu i tv pocese opet planirati kako ce se nole smiriti i penzionisati kad li eto vjesti da je neki tip, po imenu graf, ipak duze vladao. sta je tu je ne imade drugog izbora nego da opet prione na posao. i tako sve dok ne prestize tog grafa. ali nekako bas u to vrijeme se otkrilo da je zbog kakvih gresaka, kojih je bilo iznenadjujuce puno, doslo do zakidanja nekih davno penzionisanih igraca iz vremena kada se sedmice nisu niti racunale i da oni u stvari ipak imaju vise. sta da radi, jadni nole je morao opet da prione na posao. skupljajuci tako te sedmice prikupi on usput i slemove. ajd rece on, kad sam vec tu blizu da uzmem i ovaj rekord, nije na odmet, nisam gadljiv na rekorde, par trofeja nek se nadju, ima mjesta u vitrini, nece da se baci. i tako osvoji on 1 vise od rafe. ali ovoga puta se ispostavi da rafa uopste nije imao rekord nego neki tip wiliams. nista kad sam vec u fazonu uzecu jos taj jedan, rece nole vec pomalo iritiranoj jeleni, pa da mi niko ne moze reci kako ne drzim rekord. i kada je sve vec bilo spremno za veliko slavlje, nakon USO23 i kada je vec konacno odlucio da se smiri neki skupljac starih novina iskopa da je neki tip imenom court osvojio vise i od rafe i od wiliamsa i da u stvari on drzi rekord. ta vjest ga je zatekla potpuno nespremnog. vec uveliko i fizicki i psihicki smirenog i usredocenog na sve drugo osim tenisa. ok nema veze, ajmo jovo na novo, rece nole Jeleni i eto tu smo sada.
TheGoldenGOAT

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 03 jul 2024, 17:41

Gledati Carlitosa kad se zaigra tenisa je čista umjetnost. :beba:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 03 jul 2024, 17:50

Prvi set povuci potegni,drugi i treci brzi voz.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 03 jul 2024, 18:00

Rudiša klasika izleti u drugom kolu, prijavio dubl igra sa Rafom. Koga boli kita za travom nakon toga. :rol:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 03 jul 2024, 18:26

Ma trava je skroz neli drugi nivo u odnosu na sve podloge, meni iskreno najdraza podloga za gledati meceve

Carlos polako hvata ritam, a i nema potrebe da forsira koliko ga je zrijeb pomazio, ne bi me cudilo da mu vcrs Sinnera Berettinni kuci posalje :), to ce biti prvi veliki okrsaj na turniru

Stvarno je brutalan zrijeb Sinnera do finala, mozda od Ivanisevicevog kada je osvojio i najtezi put do finala

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 03 jul 2024, 22:25

Gledao sam prva dva seta i sve se svelo na to koliko će Berrettini prvi servis pogađati, a pogađao ga je u ogromnim procentima, iznad 75% gotovo sigurno. Međutim čim krene iole jača razmjena, svaki nedostatak Berrettinija protiv prekompletnog Jannika ispliva. Poslije svih povreda čini mi se da je izgubio i na forhendu.

Sinnerov problem je sličan Alcarazovom, obojica se opasno muče da drže dobar level tenisa cijeli meč. Trenutno ne pratim, ali vidim da je 2x break pretrpio u trećem setu. To kad obojica poprave, biće sigurno sile od igrača još veće. Strašno Sinner servira i pogađa uglove iz svake pozicije. :thumbup:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 jul 2024, 22:56

Ludilo od meča u 4. setu, kvalitet za polufinala. Spektakl od poena.

Beretini je igračina, šteta povreda, možda bi i klepio do sad barem jedan Wimbledon.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 03 jul 2024, 23:34

bodi123 je napisao/la:
03 jul 2024, 22:56

Beretini je igračina, šteta povreda, možda bi i klepio do sad barem jedan Wimbledon.
Uozbilji se Bodi. Server bot klasicni. Volio bih da je izbacio Sinnera, al nakon sto sam odgledao zadnji set neka nije.

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 03 jul 2024, 23:36

Uzet ce ovo Jannik. Sve su prilike. Carlitos je izduhao na RG, ovi ostali mu ne mogu nista.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 jul 2024, 23:38

Mogli je napisao/la:
03 jul 2024, 23:34
bodi123 je napisao/la:
03 jul 2024, 22:56

Uozbilji se Bodi. Server bot klasicni. Volio bih da je izbacio Sinnera, al nakon sto sam odgledao zadnji set neka nije.
Kakav crni server bot, pa jesil ti gledao 3. i 4. set? Lik je nadjačao Sinnera u relijima, strašno je rokao forhende, bekend jako konstantan, slajs vrhunski.

Nisam ni ja ljubitelj generalno Beretinija i njegovog tenisa, al klasa je lik samo takva na travi.

A tome svjedoči i podatak da je u karijeri na Wimbledonu gubio samo od Novaka, Federera, Carlosa i Sinnera. Dobijao Zvereva, Hurkacza, i još nekolicinu Top 10 igrača.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 03 jul 2024, 23:41

Gledao sam drugu polovinu petog. Nije niti jednu razmjenu mogao dobiti. Ili mu servis donese poen ili je donji. Backhandom uopste ne moze napasti sto je zalosno za ozbiljnijeg tenisera.
Zaniolo je napisao/la:
03 jul 2024, 23:36
Uzet ce ovo Jannik. Sve su prilike. Carlitos je izduhao na RG, ovi ostali mu ne mogu nista.
Evo gledam Kecmanovic, pa vjerovatno Shelton mu protivnici. Dobro si ti rekao da nikad manje kvaliteta u tenisu nije bilo.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 jul 2024, 00:12

Ma i Carlos ga je prosle godine mlatnuo na WB i to mu konstantno pravio brejkove u 2,3 i 4om setu.
Kecmanovic i Shelton ce mu uzeti jedan set skupa i to mozda.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 04 jul 2024, 15:21

Mogli je napisao/la:
03 jul 2024, 23:41
Gledao sam drugu polovinu petog. Nije niti jednu razmjenu mogao dobiti. Ili mu servis donese poen ili je donji. Backhandom uopste ne moze napasti sto je zalosno za ozbiljnijeg tenisera.
Zaniolo je napisao/la:
03 jul 2024, 23:36
Evo gledam Kecmanovic, pa vjerovatno Shelton mu protivnici. Dobro si ti rekao da nikad manje kvaliteta u tenisu nije bilo.
Pa dva igraca ima da valjaju. Ovaj treci se polako oprasta nakon sto se nakupio slemova protiv raznoraznih anonimusa.

Sto se Wimbledona tice, nije to to kad nema Rogera i Rafe. Mozda ispratim finale samo. :salut:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 jul 2024, 15:47

nista mi ne smrdi u sportu kao kad neki teniser preda na mec lopti za protivnika

jedino opravdanje ako je Hurkacz slomio nogu pa nije mogao da stoji
Don't believe the hype.

Stepp
Kontakt:

Post Postao/la Stepp » 04 jul 2024, 15:47

Previse pises na ovoj temi za nekog ko ne prati tenis...

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 jul 2024, 16:22

Gledam ovog Novaka i nista posebno, da je neki iole malo ozbiljniji protivnik itekako bi Novak bio u problemima

Citavu ovu godinu on nema neki nivo igre

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 04 jul 2024, 16:55

Đoković ima probleme sa kretanjem cijeli meč.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 jul 2024, 17:03

CAGarfia je napisao/la:
04 jul 2024, 16:55
Citavu godinu ima probleme, a to su godine, koliko on god zelio njegovo polako prolazi, gasi se jedna era tenisa

Ovakav Novak nema po meni nikakvih sasni protiv Sinnera i Alcaraza

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 04 jul 2024, 17:23

ronaldo99 je napisao/la:
04 jul 2024, 17:03
CAGarfia je napisao/la:
04 jul 2024, 16:55
Citavu godinu ima probleme, a to su godine, koliko on god zelio njegovo polako prolazi, gasi se jedna era tenisa

Ovakav Novak nema po meni nikakvih sasni protiv Sinnera i Alcaraza
Jedan meč može promijeniti totalno dinamiku turnira, nije se jednom desilo. On ako dođe do finala sigurno će iole ličiti na onog starog, a takvog nikada ne možeš otpisati. Ja ipak mislim da je trebao preskočiti Wimbledon i baciti sve karte na Olimpijadu kao Nadal. Očigledno još to nije adekvatno sanirana povreda.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.