FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Transfer politika ko nema đe, nek dođe nama.
Jel Kristijan Fucak jedan od najavljivanih bombi ovdje ?
Ne pljujem, samo pitam.
Ne pljujem, samo pitam.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
-
- Kontakt:
Izgleda da je i Coricu i Rahimicu pretezak zeljin dres, kao sto vole reci za igrace. Izdrzace dva mjeseca, a nama izgleda opet predstoji grcevita borba za opstanak.
Pročepit će negdje.
Zanimljivo. Opravdavaju Rahimica da on ne dovodi igrace, pa koji ce klinac u klubu onda. Da uzima platu onako. Kao sumLjaju oni da on dovodi. Jok moj dedo iz groba ustao i dovodi..
Uopšte me ne zanima ko dovodi igrače, hijerarhijski, može ih Fata dovoditi što se mene tiče, i ona bi nekad ubola za razliku od ovih stručnjaka.
Loši se ponovo mijenjaju lošima, ne trebam čekati polusezonu da to zaključim, a tada će svakako biti kasno.
Loši se ponovo mijenjaju lošima, ne trebam čekati polusezonu da to zaključim, a tada će svakako biti kasno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da malo uporedimo sastave s kojim smo ulazili u sezonu prethodne 2 godine i sadašnji roster koji nije još ni blizu gotov.
Sezona 22/23, utakmica 1. kola protiv Leotara na Grbavici 1:1:

Sezona 23/24, utakmica 1. kola protiv Borca na Grbavici 2:0:

Sadašnjih prvih 11 (dakle tek s početka priprema, bez završenog prijelaznog roka):
------------------------------Krpić------------------------------
------------Hiroš-----------Vukoja-------Boljević-------------
----------------------Radovac---Al Jaber----------------------
Radinović---Mahmić (U-21)---Cavnić----Galić/Odinaka
-----------------------------Muftić----------------------------
Kad bi uporedili sadašnjih prvih 11 sa prvih 11 iz prethodne 2 godine s kojim smo ulazili u sezonu:
1) mislite li da smo jači ili slabiji?
2) koliko je trenutna osnova prvih 11 bolja da uz nekoliko pojačanja (recimo zamislimo Santosa na ovu ekipu ako je istina da je završen) bude konkurentna za sljedeću sezonu od osnova s kojim smo ulazili u dva prethodna ljeta na pripreme?

Sadašnjih prvih 11 (dakle tek s početka priprema, bez završenog prijelaznog roka):
Kad bi uporedili sadašnjih prvih 11 sa prvih 11 iz prethodne 2 godine s kojim smo ulazili u sezonu:
2) koliko je trenutna osnova prvih 11 bolja da uz nekoliko pojačanja (recimo zamislimo Santosa na ovu ekipu ako je istina da je završen) bude konkurentna za sljedeću sezonu od osnova s kojim smo ulazili u dva prethodna ljeta na pripreme?
Odprilike smo, po mom misljenju, ovako na papiru bolji za nijansu ili je to u "5 deka".
E sad za sta je to dovoljno jer su i ostale ekipe vjerovatno bolje...
Jedne sezone smo na jednoj poziciji bolji ali losiji na drugoj i obrnuto.
Kakav je ukupni kvalitet ? Sta ovekivat od Vukoje, od ofanzivnih igraca sa onako katastrofalnom proslom sezonom ? Koliko smo primili naivnih i smjesnih golova prosle sezone a ko nas je pojacao nazad.
Moze se to nivelisat pripremama, uigranoscu ali po meni za bar sigurnu sezonu treba nam igraca jos ali kvalitetnih dobro kvalitetnijih od dosadasnjih.
E sad za sta je to dovoljno jer su i ostale ekipe vjerovatno bolje...
Jedne sezone smo na jednoj poziciji bolji ali losiji na drugoj i obrnuto.
Kakav je ukupni kvalitet ? Sta ovekivat od Vukoje, od ofanzivnih igraca sa onako katastrofalnom proslom sezonom ? Koliko smo primili naivnih i smjesnih golova prosle sezone a ko nas je pojacao nazad.
Moze se to nivelisat pripremama, uigranoscu ali po meni za bar sigurnu sezonu treba nam igraca jos ali kvalitetnih dobro kvalitetnijih od dosadasnjih.
Ako ostane Al Jaber bolji smo puno jer pravi razliku ko Stilic kad se tek vratio u Zeljubraco je napisao/la: ↑06 jul 2024, 11:10Da malo uporedimo sastave s kojim smo ulazili u sezonu prethodne 2 godine i sadašnji roster koji nije još ni blizu gotov.
-
- Kontakt:
Koji si ti kloc. Pa nije Željo samo za došle Sarajlijice, Željo je za sve i on je puno više od granica Sarajeva.Alipasino je napisao/la: ↑05 jul 2024, 19:24Kako su se ovi Kalesijski zvuci docepali Zelje ide sve naopako.Nemoze on vise volit Zelju od Dine Amara Stile i ostalih nasih domacih.Skontajte jednom da je njima Zeljo sredstvo za zaradu a ne ljubav.Znam iz iskustva pogotovo od bivsih studenata iz tih krajeva koji nisu mogli smislit Sarajevo kao grad ali eto jadni morali studirat.To ti je isto ko kad domacinu udjes u kucu i pametujes sta i kako da radi.Nikad pameti doci.
Ja mislim da smo motorički veoma loši i da će nam svaka malo bolje pripremljena ekipa praviti probleme.braco je napisao/la: ↑06 jul 2024, 11:10Da malo uporedimo sastave s kojim smo ulazili u sezonu prethodne 2 godine i sadašnji roster koji nije još ni blizu gotov.
-
- Kontakt:
bhsport je napisao/la: ↑05 jul 2024, 22:59Nikic, Čilić pa i Baždarevic...ali bitno je pljuvati jednu veličinu u liku Elvira Rahimica. Pa taj čovjek mrlje u zivotu nema i dodje par jazavaca da ga vrijedja.Samsa je napisao/la: ↑05 jul 2024, 20:57Ti ovde često potenciraš da se fudbal igrao u doba Gute Taše Mihajlovica Paprice Ode Šabana pa ako ti nije zahmet napiši odakle su oni.Alipasino je napisao/la: ↑05 jul 2024, 19:24Kako su se ovi Kalesijski zvuci docepali Zelje ide sve naopako.Nemoze on vise volit Zelju od Dine Amara Stile i ostalih nasih domacih.Skontajte jednom da je njima Zeljo sredstvo za zaradu a ne ljubav.Znam iz iskustva pogotovo od bivsih studenata iz tih krajeva koji nisu mogli smislit Sarajevo kao grad ali eto jadni morali studirat.To ti je isto ko kad domacinu udjes u kucu i pametujes sta i kako da radi.Nikad pameti doci.
E moj Ivice da si ziv da kazes koju pametnu.
Još mi u glavi zvoni ona tvoja: Ti si ovako... tukneš medju njima ostalima. Prokisao si.
E pa moj Ivice prokislo je njih dosta čak i tuknu, ne daju nam naprijed, odgovara im blato i kaljuza.
Pusti idiota živi na Alipašinom i naziva sebe pravim Sarajlijom. E moj konju zvani dorate pa ti ni svoju historiju ne znaša pametuješ ovdje nesto.
Ovdje se Dzeko prozivao radi hajduka, u koji na kraju nije ni otisao. Ne proziva se smrad bazdarevic koji svako malo se javi kako nije vrijeme( niko ga ni ne zeli kod nas), ali bi pristao srbiju da vodi..istokzeljo je napisao/la: ↑06 jul 2024, 13:15bhsport je napisao/la: ↑05 jul 2024, 22:59Nikic, Čilić pa i Baždarevic...ali bitno je pljuvati jednu veličinu u liku Elvira Rahimica. Pa taj čovjek mrlje u zivotu nema i dodje par jazavaca da ga vrijedja.
E moj Ivice da si ziv da kazes koju pametnu.
Još mi u glavi zvoni ona tvoja: Ti si ovako... tukneš medju njima ostalima. Prokisao si.
E pa moj Ivice prokislo je njih dosta čak i tuknu, ne daju nam naprijed, odgovara im blato i kaljuza.
Pusti idiota živi na Alipašinom i naziva sebe pravim Sarajlijom. E moj konju zvani dorate pa ti ni svoju historiju ne znaša pametuješ ovdje nesto.
Fk Željezničar.
Tesko je uporediti snagu sastava jer ova prva dva smo vidjeli na djelu a ovaj sadasnji nismo. Prema imenima je to slabiji sastav nego prethodnih godina, ali mislim da je ove godine i dosta mladji sastav sa manje tog famoznog Zeljinog dnk. Sve zavisi kako cemo uci u sezonu i kako ce se koji igrac adaptirati na publiku i trenera i naravno zavisi sta cemo igrati sa Coricem.braco je napisao/la: ↑06 jul 2024, 11:10Da malo uporedimo sastave s kojim smo ulazili u sezonu prethodne 2 godine i sadašnji roster koji nije još ni blizu gotov.
Mislim da je dobro sto smo kostur kakav takav zadrzali (a ni to ne znamo hoce li biti nekih odlazaka). Uz jos nekoliko igraca bi se mogao napraviti fin sastav za ovu godinu za borbu za europu i mislim da nam je to vrhunac - izlazak u europu sto mozemo ocekivati od naredne godine. Ali svakako ne nuzno nego bih rekao da cemo biti sredina tabele sa mogucnoscu da izletimo u europu.
Ono sto me brine i nervira je sto se i dalje potpisuju igraci na jednu godinu i to automatski znaci da se taj igrac nece truditi cim dodju teza vremena nego ce cekati da mu istekne ugovor i da bjezi.
Po mom misljenju imamo dosta bolji raspored ove godine nego proslih ali opet liga je dosta teza nego proslih tako da to i ne znaci neki prevelii benefit ali u svakom slucaju jeste plus.
Treba iskoristiti pocetak sezone i krenuti jako, jer sa mrljavim pocetkom ne mozemo nista napraviti ni kasnije jer ce odmah krenuti pljuvanje ovih botova oko nas.
- gegenpressing
- Kontakt:
Iako prelazni rok nije ni blizu zaključen,očekujem plasman,kao i što sam pisao, između 4-6 mjesta,i da ne bude sezona toliko stresna.braco je napisao/la: ↑06 jul 2024, 11:10Da malo uporedimo sastave s kojim smo ulazili u sezonu prethodne 2 godine i sadašnji roster koji nije još ni blizu gotov.
To je @braco najbolje objasnio,puno odlazaka i puno dolazaka,velika fluktacija igrača i naravno da će biti fula.znam da niko nije doveden a da tog igrača nisu "prevrnuli"naopačke,i mimo volje trenera.Pokušati se na Kup kocentrisati,a ako se stvari i u klubu poslože onako kako se očekuje,sl.sezonu napasti vrh kako Želji i dolikuje.
Brohra ribo se...
-
- Kontakt:
U jednu ruku shvatam sto je raja nezadovoljna. Ako iko treba puhati u hladno to smo mi, iako mislim da je to iz straha da se ne ponovi nesto slicno prosloj sezoni, a i svima je pun qrac tavorenja.
S druge strane nemam razumijevanja i smijesno mi je citati da se neko psuje, tjera nakon nekakve pripremne utakmice i to u ovoj pocetnoj fazi, gdje se ocekuje 3-4 nova igraca za prvih 11. Govorimo o potpuno novoj, nekompletiranoj ekipi koja nije ni pripreme odradila.
Razumijem sto ljudi nisu prezadovoljni ovim novim igracima i mislim da ce nam iduci potpisi dosta toga reci. Ako ovim tempom nastave dovoditi Djorice i Karjasevice (uz duzno postovanje prema tim momcima, daj Boze da me demantuju), onda se treba zabrinuti. Ako se okrenemo igracima ranga recimo Hirosa i Santosa, sve ce ovo bitno drugacije izgledati kad krene sezona.
Rano je za kukanje i paniku. Malo vise strpljenja i razumjevanja, ne treba odmah gubiti zivce i davati raznim debilima materijala.
S druge strane nemam razumijevanja i smijesno mi je citati da se neko psuje, tjera nakon nekakve pripremne utakmice i to u ovoj pocetnoj fazi, gdje se ocekuje 3-4 nova igraca za prvih 11. Govorimo o potpuno novoj, nekompletiranoj ekipi koja nije ni pripreme odradila.
Razumijem sto ljudi nisu prezadovoljni ovim novim igracima i mislim da ce nam iduci potpisi dosta toga reci. Ako ovim tempom nastave dovoditi Djorice i Karjasevice (uz duzno postovanje prema tim momcima, daj Boze da me demantuju), onda se treba zabrinuti. Ako se okrenemo igracima ranga recimo Hirosa i Santosa, sve ce ovo bitno drugacije izgledati kad krene sezona.
Rano je za kukanje i paniku. Malo vise strpljenja i razumjevanja, ne treba odmah gubiti zivce i davati raznim debilima materijala.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE
Niste me skontali.Nemam nista protiv nikog sa strane ali mi previse nesto ovdje ima sumljivo.Od legende Bekrica i sad Generala Rahimica.Prvi nam uzeo titulu drugi veze nema sa Zeljom a imaju jake funkcije.I nemojte mi poredit pokojnog Odu Papricu Gutu Mesu Ficu i ostale sa ovom buranijom.Nemam nista protiv nikog ali nerade poso kako treba.Vozdra da mi je brat.Previse se dovodi sa stranw a ljudi koji vole istinski Zelju se sklanjaju.Dovedite Gutu on je i Legenda i General.
Ne zivi se u 20om vijeku, postovanje tvojim godinama i sve, ali ne moze se gledati unazad i samo dovoditi nekog u klub jer ima tu neku Zeljinu krv. Mesa je legenda, ali kao trener je 0 i to je cinjenica.Alipasino je napisao/la: ↑06 jul 2024, 17:57Niste me skontali.Nemam nista protiv nikog sa strane ali mi previse nesto ovdje ima sumljivo.Od legende Bekrica i sad Generala Rahimica.Prvi nam uzeo titulu drugi veze nema sa Zeljom a imaju jake funkcije.I nemojte mi poredit pokojnog Odu Papricu Gutu Mesu Ficu i ostale sa ovom buranijom.Nemam nista protiv nikog ali nerade poso kako treba.Vozdra da mi je brat.Previse se dovodi sa stranw a ljudi koji vole istinski Zelju se sklanjaju.Dovedite Gutu on je i Legenda i General.
Fk Željezničar.
Koja to nasa legenda ceka ispred kapije stadiona da spasi klub a ovi mu nedaju ??Alipasino je napisao/la: ↑06 jul 2024, 17:57Niste me skontali.Nemam nista protiv nikog sa strane ali mi previse nesto ovdje ima sumljivo.Od legende Bekrica i sad Generala Rahimica.Prvi nam uzeo titulu drugi veze nema sa Zeljom a imaju jake funkcije.I nemojte mi poredit pokojnog Odu Papricu Gutu Mesu Ficu i ostale sa ovom buranijom.Nemam nista protiv nikog ali nerade poso kako treba.Vozdra da mi je brat.Previse se dovodi sa stranw a ljudi koji vole istinski Zelju se sklanjaju.Dovedite Gutu on je i Legenda i General.
Stipu ba to.
- HulahopkaGaPrima
- Kontakt:
Covjek koji ima pobjede u Ligue 1, Ligue 2 i u kupu Francuske ne moze biti nula
Istina je da nije za velikog nivoa, ali nije ni nula
Gotovo je sad, nema nazad
Coric je trener i tako ce i ostati
Ta prica treba da bude zavrsena
Sto se tice omladinskog pogona,skautinga,transfera
Mora se puno bolje to raditi
Omladinski pogon je prvi korijen kluba
Istina je da nije za velikog nivoa, ali nije ni nula
Gotovo je sad, nema nazad
Coric je trener i tako ce i ostati
Ta prica treba da bude zavrsena
Sto se tice omladinskog pogona,skautinga,transfera
Mora se puno bolje to raditi
Omladinski pogon je prvi korijen kluba
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.