Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

chegevara
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la chegevara » 30 mar 2011, 11:17

:evil: samo nek nisu ovi **** im mater

Sta hoces.ba ?
Kontakt:

Post Postao/la Sta hoces.ba ? » 30 mar 2011, 11:28

Ja mislim da cemo dobiti nekakav privremeni savez koji ce omogucit reprezentaciji osnovne uslove da nastave kvalifikacije dok ce to sve malo teze ici sa ligom i klubovima.
Sirotinji i pas qrac pokazuje...

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 30 mar 2011, 11:28

am333 je napisao/la:Prvi zadatak bit će formiranje Komiteta za normalizaciju koji će brojati devet članova. Trojica njih bit će stranci koje će instalirati FIFA i UEFA, dok će šestorica biti iz domaćih redova. Ono što je bitno, u Komitetu za normalizaciju neće moći biti niko iz aktuelnog rukovodstva Savez, odnosno iz Izvršnog odbora i Skupštine N/FS BiH. Njima je definitivno, sa krajem današnje Skupštine odzvonilo i više neće moći kreirati «fudbalsku politiku» u BiH.

'Glavni' će biti iz FIFA/UEFA, a njihov zadaka bit će da riješe statutarno pitanje, a njihov prvi mandat trajat će 60 dana. Na funkciju će stupiti u prvom tromjesečju aprila mjeseca. Također, imat će ingerencije u vođenju Saveza, odnosno takmičenja (prvenstva i Kupa BiH).

Prema informacijama do kojih smo došli, a koje su nam prenijeli ljudi bliski FIFA-i i UEFA-i očekuje se da sva pitanja budu riješena do kraja maja, čime bi klubovi mogli biti prijavljeni za nastupe u evropskim takmičenjima. Također, u tom slučaju reprezentacija bi nastavila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Rudi Zavrl, posmatrač FIFA i UEFA bio je začuđen onim što se dešavalo u Holiday Innu. No, nije želio davati bilo kakve komentare uz obrazloženje da su mu to sugerisali nalogodavci iz Ciriha i Nyona.

E sad koliko je ova priča tačna to je drugo pitanje
Nije tačna u tome je problem. Ovo su samo nečiji (nažalost) mokri snovi i neko se igra sa tekstovima i pali narod koji s druge strane zelen i povjeruje u svakakva go.na koja napišu i reknu neki kvazinovinari. FIFA i UEFA ima svojih drugih problema a to je borba protiv rasizma, fašizma i neredima na stadionima, to je dovoljno muke za njih a da još ulijeću naknadno u nečija tuđa zakuhana go.na, ma dajte... Kao da će nama neko pomagati kad sami sebi ne možemo pomoći! Prestani ljudi sanjati i pogledajte istini i realnosti u oči. Tako nam je kako nam je, nažalost!

doci
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la doci » 30 mar 2011, 11:30

Braco_vrbanjusa je napisao/la:Ja nisam nikakav sugavi BHF ali bio sam na najmanje 30 utakmica reprezentacije od njenog osnivanja, sto domacih sto gostujucih, ukljucujuci i onu prvu u Ze protiv Albanije..Stoga mi i ti i BHF mozete lagano hladiti jaja, nabijem vas na mlohonju
eh eh koji si ti prostak u nedostatku :) argumenata uvijek krenes s psovkama i vulgarnim izrazima stidi se ;)
ako imas toliko godina koliko govoris da imas :)
a sto se tice BHf evo nesto od prija tacno 6 godina!
Mi, navijaci svih reprezentacija Bosne i Hercegovine, BHFanaticosi, pozivamo:

1. Sve navijacke grupacije u Bosni i Hercegovini! Od Manijaka, Hordi zla, Robijasa pa do Fukara, Belaj Boysa, Red Army-ja te svih drugih navijackih grupacija koje BiH smatraju svojom domovinom! Pridruzite nam se, vrijeme je da se mnoge stvari u nasem nogometu/fudbalu promjene!!

2. Pozivamo i Hayat, FTV, RTRS, OBN, Avaz, Nezavisne novine, Oslobodjenje i sve ostale medije da nam se prikljuce da jednom za sva vremena otjeramo bagru sto nama, fudbalskim/nogometnim zaljubljnicima, vec godinama zagorcava zivot!

Imamo samo jedan zahtjev:
Ostavke generalnog sekretara N/FS BiH gosp.Usanovica,direktora svih reprezentativnih selekcija,gosp.Pasalica i kompletno predsjednistvo N/FS BiH na celu sa gosp.Dominikovicem.

Popović Lazar
Kontakt:

Post Postao/la Popović Lazar » 30 mar 2011, 11:50

[youtube][/youtube]
Hajde lazare,hajde Lazare..

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 30 mar 2011, 12:00

Alucard je napisao/la:
am333 je napisao/la:
E sad koliko je ova priča tačna to je drugo pitanje
Nije tačna u tome je problem. Ovo su samo nečiji (nažalost) mokri snovi i neko se igra sa tekstovima i pali narod koji s druge strane zelen i povjeruje u svakakva go.na koja napišu i reknu neki kvazinovinari. FIFA i UEFA ima svojih drugih problema a to je borba protiv rasizma, fašizma i neredima na stadionima, to je dovoljno muke za njih a da još ulijeću naknadno u nečija tuđa zakuhana go.na, ma dajte... Kao da će nama neko pomagati kad sami sebi ne možemo pomoći! Prestani ljudi sanjati i pogledajte istini i realnosti u oči. Tako nam je kako nam je, nažalost!
Pa šta je ovo u Nogometnoj kriminalnoj hobotnici BiH, nego najgori oblik fašizma, nacionalizma, šovinizma... Šta se to dešavalo na našim stadionima?
slikaslika

Ovo je za tebe mačiji kašalj, jeL? A npr problemi u drugim zemljama su mnogo veći? Nigdje nije gora situacija od naše, ova zemlja je gorući problem kad su u pitanju te animalne pojave u društvu koje si naveo...

Pogledaj nam "Prvenstvene stadione":

slika

Misliš li da bi oni bili takvi da su fudbal vodili ljudi koji nisu fašisti i politički pijuni?

Dakle, FIFA i UEFA itekako imaju posla ovdje i po svim moralnim normativima trebali bi da pomognu...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Fanfara
Kontakt:

Post Postao/la Fanfara » 30 mar 2011, 12:06

Mi idalje pišemo postove !

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 30 mar 2011, 12:14

Budimo realni. Čemu se mi nadamo!? Nekoj UEFA-inoj milostinji...Mi smo mala država tako da nam neće progledati kroz prste jer oni nemaju koristi od nas...Možda je i UEFA jedva čekala da se ovo desi pa da nas se riješi...Jer htjeli mi to priznati ili ne danas je sve biznis i interes...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 30 mar 2011, 12:18

Bianconeri1988 je napisao/la:Budimo realni. Čemu se mi nadamo!? Nekoj UEFA-inoj milostinji...Mi smo mala država tako da nam neće progledati kroz prste jer oni nemaju koristi od nas...Možda je i UEFA jedva čekala da se ovo desi pa da nas se riješi...Jer htjeli mi to priznati ili ne danas je sve biznis i interes...
A nekada smo se ovome smijali...
[youtube][/youtube]
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 30 mar 2011, 12:23

Osim kritikuje UEFA i FIFA
Nekadašnji selektor jugoslovenske fudbalske reprezentacije Ivica Osim oštro je kritikovao Svetsku i Evropsku fudbalsku organizaciju zbog dešavanja i verovatne suspenzije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Popularni "Švabo" nalazi se u Sarajevu i ne učestvuje u dnevnim fudbalskim dešavanjima, ali ne krije svoje mišljenje prema kojem FIFA i UEFA uopšte ne razumeju šta se dešava u BiH.

- Te dve organizacije su odvojene od stvarnosti, od sveta i svega. Jedino smatram da bi trebalo da u Nionu i Cirihu studiraju malo istoriju BiH pa bi im bilo mnogo lakše da razumeju ovu bosansku zavrzlamu, rekao je Osim a prenose "Nezavisne novine".

On je dodao da se stiče utisak kako su UEFA i FIFA namerno "razbile" Jugoslaviju.

- Dobile su tako pet novih saveznika, pa sada grade svoj autoritet upravo na savezima kao što je ovaj u BiH. Kao što bi rekao naš narod, "istresaju gaće na male". Isto je stanje i sa SSSR jer su tamo dobili 20 novih saveznika. Bogami, kad se biraju organi UEFA i FIFA dobro je imati 26 glasova više, zaključio je Osim.

Tekst kopiran sa stranice Sportske centrale: http://www.sportskacentrala.com/#ixzz1I4pMUm37

Braco_vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la Braco_vrbanjusa » 30 mar 2011, 12:25

Ma kad se sjetim svih tih belaja na stadionima i tucnjava, huligana i svega ostalog, drago mi je da se ovo i desilo...Meni je iskreno i jako drago sto ce suspendovati BH klubove, svakako samo belaj i kriminal i nikakvih svijetlih primjera. Pogotovo Zeljo i Zrinjski su se potrudili da kvalitet nase lige ovjere u medjunarodnim takmicenjima. Stoga mi je jako drago. jedino mi je zao reprezentacije, al hajd ako ce se stvari konacno srediti neka i oni ne igraju

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 mar 2011, 12:29

Baković je kazao da N/FS BiH očekuje instrukcije iz FIFA-e i UEFA-e, a prema informacijama slijedi formiranje komiteta za normalizaciju koji će se baviti rješavanjem problema u savezu.

"Vidjet ćemo koji će ljudi raditi u tom komitetu i koje će biti njegove nadležnosti. Od toga će ovisiti naši budući potezi. Nadam se brzom djelovanju koje bi možda moglo omogućiti bh. reprezentaciji i klubovima da nastave učešće u evropskim takmičenjima i kvalifikacijama", objasnio je Baković.
Dakle Bakovic ponavlja te isto, sto je vec jedanput izjavio, i sto smo culi od drugih.
Komitet za normalizaciju. Toliko o tome, da ce nas samo pustiti da truhnemo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Braco_vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la Braco_vrbanjusa » 30 mar 2011, 12:32

Kakav ba komitet za normalizaciju, pa FIFA/UEFA i citav svijet bi trebali poslati cijele timove doktora, psihologa, stucnjaka i ostalog osoblja da nas normalizuju....Pa nas nista ne moze normalizovati, nemaju oni pojma kakav vi sindrom imamo...Ne mozes od bukve praviti namjestaj.... :D :D

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 30 mar 2011, 12:35

AYAN je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Budimo realni. Čemu se mi nadamo!? Nekoj UEFA-inoj milostinji...Mi smo mala država tako da nam neće progledati kroz prste jer oni nemaju koristi od nas...Možda je i UEFA jedva čekala da se ovo desi pa da nas se riješi...Jer htjeli mi to priznati ili ne danas je sve biznis i interes...
A nekada smo se ovome smijali...
[youtube][/youtube]
Jadna nam majka ako nam se Usanovic uvali u FIFA-u :lol: :lol: :lol:
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 30 mar 2011, 13:06

Oficijelna stranica Saveza je oborena ili ugasena... Ima li neko statut u PDF verziji, ako imadnem vremena veceras, pogledao bih malo isti te odgovarajuce zakone koji regulisu konstitutiranje saveza itd.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 30 mar 2011, 13:09

_dreamer_ je napisao/la:Oficijelna stranica Saveza je oborena ili ugasena... Ima li neko statut u PDF verziji, ako imadnem vremena veceras, pogledao bih malo isti te odgovarajuce zakone koji regulisu konstitutiranje saveza itd.

Ja sam ga baš juče čitao...šteta što ga nisam snimio....najveći paradoks....tamo neki član ...kako će se pridržavati svih uputa od strane FIFE i UEFE

evo ga http://www.nfsbih.net/pdf/Statut.pdf

a ako ga skinu evo ga i ovdje http://www.easy-share.com/1914449885/Statut.pdf
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

Braco_vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la Braco_vrbanjusa » 30 mar 2011, 13:18

a ko im je placao plate? Ministarstvo za sport ili?

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 30 mar 2011, 13:26

FIFA i UEFA, mozda se varam, ali mislim da tako ide... Jer su ne vladina organizacija ;)

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 30 mar 2011, 13:29

Ja koliko sam skontao oni su registrovani kao udruženje građana.
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 30 mar 2011, 13:34

Znate sta mene kopka,na stranu to,vasi-nasi,nema tu vasih nasih,svi smo u istim g.ovnima,da prostite,ali kopka me to,zasto bi lopovi iz saveza koji su glasali protiv usvajanja statuta,bukvalno sami sebi presudili da nikad vise ne mogu krociti,ne u savez,vec u kompletan fudbal BiH?Dakle,ja gledam to ovako,postojale su dvije opcije:

Prva je bila-usvajanje statuta vecinom,ili jednoglasno,nije ni bitno,uglavnom usvajanje,prihvatanje toga sto je UEFA/FIFA naredila,lopovi cuvaju svoje fotelje,ostaju na bitnim funkcijama,svi nastavljaju krasti,samo pod jedim predsjednikom,a ne tri.Manje vise,sto se njih tice,ne mjenja se nista.

Druga opcija,koja se i desila-statut se NE usvaja,na Skupstini opsti haos.Slijedi suspenzija,i po izjavama ljudi iz Evrope,niko,ama bas NIKO iz sadasnjeg(bivseg) saveza NIKAD vise nece moci krociti u savez,niti imati bilo kakve veze s njim.A sto je najsmjesnije,jedan predsjednik ce biti,milom ili silom,krovne organizacije fudbala ce formirati protektorat,uz pomoc njega formirati novi savez,i adio majstori.

Shvatate li sta zelim reci?1 predsjednik-lopovi se pokoravaju,nastavljaju toviti guzice.Ili 1 predsjednik-svi su otjerani redom,i potpisali sebi otkaze.

E to meni nikako ne ide u glavu...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, tale07 i 22 gosta.