Copa America 2024
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- JayCatwright
- Kontakt:
Re: Copa America 2024
Grehota je dati Americi da organizuje jedan takav događaj, o svjetskom da ne govorim, to je isto ko što su dali Kataru, nefudbalska nacija koju trpa Panama i slični
Nea to veze, cijene karata se odredjuju po pogledu (sto si blize terenu, boljem pogledu itd.) Tako je u svim sportovima u Usa, X puta mi se desilo odem na tekmu Raketa protiv Lakersa recimo, pored mene sjedi lik u dresu Lakersa, ne ocekuju da cemo se nas dvojica potuc jer ja navijam za Rakete a on za LakerseJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:22Grehota je dati Americi da organizuje jedan takav događaj, o svjetskom da ne govorim, to je isto ko što su dali Kataru, nefudbalska nacija koju trpa Panama i slični
- JayCatwright
- Kontakt:
Na stranu to, ali ne može isti ugođaj biti kada se veliko takmičenje igra u Njemačkoj koja je ipak velika fudbalska nacija i USA kojima je najbolji igrač u zadnjih 15 godina stakleni polovnjak Pulišić. Katar je najbolji primjer.alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:26Nea to veze, cijene karata se odredjuju po pogledu (sto si blize terenu, boljem pogledu itd.) Tako je u svim sportovima u Usa, X puta mi se desilo odem na tekmu Raketa protiv Lakersa recimo, pored mene sjedi lik u dresu Lakersa, ne ocekuju da cemo se nas dvojica potuc jer ja navijam za Rakete a on za LakerseJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:22Grehota je dati Americi da organizuje jedan takav događaj, o svjetskom da ne govorim, to je isto ko što su dali Kataru, nefudbalska nacija koju trpa Panama i slični
Para vrti gdje burgija neceJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:22Grehota je dati Americi da organizuje jedan takav događaj, o svjetskom da ne govorim, to je isto ko što su dali Kataru, nefudbalska nacija koju trpa Panama i slični

UEFA, a FIFA posebno idu samo za parama. Najbolji primjer je SP u Katarau, inace cuvenoj fudbalskoj zemlji

Uostalom, pored ove Cope i SP 2026 ce biti upravo u Americi na manje-vise istim stadionima

Pa onda se takmicenja u kosarci samo trebaju igrati u Usa jer su ostali mutna bara za njih. Bit ce ti lose zbog vremenske razlike realno, kao Koreja 2002. Nije ti ni u Njemackoj bilo Bog zna sta prvenstvo 2006, mozda je cak bilo bolje u Juznoj Africi ali dobro.JayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:34
Na stranu to, ali ne može isti ugođaj biti kada se veliko takmičenje igra u Njemačkoj koja je ipak velika fudbalska nacija i USA kojima je najbolji igrač u zadnjih 15 godina stakleni polovnjak Pulišić. Katar je najbolji primjer.
Nek makar prosire terene, sa ovim dimenzijama ocajni.let3 je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:40Para vrti gdje burgija neceJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:22Grehota je dati Americi da organizuje jedan takav događaj, o svjetskom da ne govorim, to je isto ko što su dali Kataru, nefudbalska nacija koju trpa Panama i sličnistara poslovica.
UEFA, a FIFA posebno idu samo za parama. Najbolji primjer je SP u Katarau, inace cuvenoj fudbalskoj zemlji![]()
Uostalom, pored ove Cope i SP 2026 ce biti upravo u Americi na manje-vise istim stadionima![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- JayCatwright
- Kontakt:
2010 je najgore prvenstvo ikada, a 2006 vjerovatno najbolje organizovano ikad. Proguglaj malo o tome i vidjet ces, ne moras imati o svemu misljenje da bi ga samo imao ili navoditi ove starije godine misleci da se ljudi ne sjecaju. Ono kako je organizovano SP 2006 je primjer za sva velika takmicenja.alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:49Pa onda se takmicenja u kosarci samo trebaju igrati u Usa jer su ostali mutna bara za njih. Bit ce ti lose zbog vremenske razlike realno, kao Koreja 2002. Nije ti ni u Njemackoj bilo Bog zna sta prvenstvo 2006, mozda je cak bilo bolje u Juznoj Africi ali dobro.JayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:34
Na stranu to, ali ne može isti ugođaj biti kada se veliko takmičenje igra u Njemačkoj koja je ipak velika fudbalska nacija i USA kojima je najbolji igrač u zadnjih 15 godina stakleni polovnjak Pulišić. Katar je najbolji primjer.
Sto se tice kosarke i Spanija i Argentina, Francuska i mnoge druge su velesile u kosarci, logicno slabije od USA, dok USA u fudbalu nije ni blizu velesile
Ma dimenzije su jos manji problem. Nek posade pravu travu na stadione za SP. Messi se javno zali kako ubi ona vjestacka trava, kako grozno izgledaDamirT je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:54Nek makar prosire terene, sa ovim dimenzijama ocajni.let3 je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:40Para vrti gdje burgija neceJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:22Grehota je dati Americi da organizuje jedan takav događaj, o svjetskom da ne govorim, to je isto ko što su dali Kataru, nefudbalska nacija koju trpa Panama i sličnistara poslovica.
UEFA, a FIFA posebno idu samo za parama. Najbolji primjer je SP u Katarau, inace cuvenoj fudbalskoj zemlji![]()
Uostalom, pored ove Cope i SP 2026 ce biti upravo u Americi na manje-vise istim stadionima![]()

Znamo da je jenkijima dovoljna vjestacka trava za NFL, to je igra za volove. Ali za fudbal ipak treba pravi teren.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 11 jul 2024, 15:06, ukupno mijenjano 1 put.
Govorim sto se tice igre/zanimljivosti ne organizacije, 2006 sam samo upamtio po Zidanu kad je onog spucom glavom, i Srbiju je neko nabusio 6-0. Po nekim ti je ovo EP najgore ikad a igra se u Njemackoj recimo. Tebi ce automatski biti lose jer ce ti tekme pocinjati u pola noci, sto je logicno. Sad sto se tice organizacije ostaje da se vidi, ocigledno da nece moci Americki stil/fazon sporta primjeniti na SPJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:582010 je najgore prvenstvo ikada, a 2006 vjerovatno najbolje organizovano ikad. Proguglaj malo o tome i vidjet ces, ne moras imati o svemu misljenje da bi ga samo imao ili navoditi ove starije godine misleci da se ljudi ne sjecaju. Ono kako je organizovano SP 2006 je primjer za sva velika takmicenja.alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:49Pa onda se takmicenja u kosarci samo trebaju igrati u Usa jer su ostali mutna bara za njih. Bit ce ti lose zbog vremenske razlike realno, kao Koreja 2002. Nije ti ni u Njemackoj bilo Bog zna sta prvenstvo 2006, mozda je cak bilo bolje u Juznoj Africi ali dobro.JayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:34
Sto se tice kosarke i Spanija i Argentina, Francuska i mnoge druge su velesile u kosarci, logicno slabije od USA, dok USA u fudbalu nije ni blizu velesile
- JayCatwright
- Kontakt:
Pa i po igri ti je 2010 najgore ikad (koje pamtim od 1998). Dosadne vuvuzele i najdosadniji svjetski prvak ikad Spanija. Svaku utakmicu u knock out fazi dobili 1-0, igrali dosadni stil fudbala sa 26 veznih u prvoj postavi i dodavali se između sebe.alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2024, 15:05Govorim sto se tice igre/zanimljivosti ne organizacije, 2006 sam samo upamtio po Zidanu kad je onog spucom glavom, i Srbiju je neko nabusio 6-0. Po nekim ti je ovo EP najgore ikad a igra se u Njemackoj recimo. Tebi ce automatski biti lose jer ce ti tekme pocinjati u pola noci, sto je logicno. Sad sto se tice organizacije ostaje da se vidi, ocigledno da nece moci Americki stil/fazon sporta primjeniti na SPJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:582010 je najgore prvenstvo ikada, a 2006 vjerovatno najbolje organizovano ikad. Proguglaj malo o tome i vidjet ces, ne moras imati o svemu misljenje da bi ga samo imao ili navoditi ove starije godine misleci da se ljudi ne sjecaju. Ono kako je organizovano SP 2006 je primjer za sva velika takmicenja.alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:49
Pa onda se takmicenja u kosarci samo trebaju igrati u Usa jer su ostali mutna bara za njih. Bit ce ti lose zbog vremenske razlike realno, kao Koreja 2002. Nije ti ni u Njemackoj bilo Bog zna sta prvenstvo 2006, mozda je cak bilo bolje u Juznoj Africi ali dobro.
Pa dobro stil igre ali se gledalo da se vidi hoce'l osvojiti jer su tad bili najjaci, nesto kao Francuzi kad su dosli na EP 2000. '98 je meni bilo najbolje, mozda sto mi je bilo prvo sto sam gledao, al' je bilo masa jakih repki Brazil, Argentina, Holandija, Italija, Francuska, plus ovih sa strane poput Hrvata, Owen bio senzacija sa Engleskom. 2002 Francuzi su odma ispali u grupnoj fazi, ali se gledalo hoce'l Ronaldo osvojiti, on je bio miljenik vecine ali nije imao srece sa povredama pa se navihalo da uzme, nesto kao s Messijem ovo zadnje. 2006 mi je totalbo meh, ali dobro sve je to subjektivno jelJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 15:13Pa i po igri ti je 2010 najgore ikad (koje pamtim od 1998). Dosadne vuvuzele i najdosadniji svjetski prvak ikad Spanija. Svaku utakmicu u knock out fazi dobili 1-0, igrali dosadni stil fudbala sa 26 veznih u prvoj postavi i dodavali se između sebe.alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2024, 15:05Govorim sto se tice igre/zanimljivosti ne organizacije, 2006 sam samo upamtio po Zidanu kad je onog spucom glavom, i Srbiju je neko nabusio 6-0. Po nekim ti je ovo EP najgore ikad a igra se u Njemackoj recimo. Tebi ce automatski biti lose jer ce ti tekme pocinjati u pola noci, sto je logicno. Sad sto se tice organizacije ostaje da se vidi, ocigledno da nece moci Americki stil/fazon sporta primjeniti na SPJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 14:58
2010 je najgore prvenstvo ikada, a 2006 vjerovatno najbolje organizovano ikad. Proguglaj malo o tome i vidjet ces, ne moras imati o svemu misljenje da bi ga samo imao ili navoditi ove starije godine misleci da se ljudi ne sjecaju. Ono kako je organizovano SP 2006 je primjer za sva velika takmicenja.
po igri su 2006 i 2002 dva najgora prvenstva ikada … posebno 2006
bilo ne ponovilo se
bilo ne ponovilo se
- JayCatwright
- Kontakt:
Ja govorim po organizaciji da mi je najbolje a i meni po sjecanju najdraza ta prva dva koja sam pratio 98' i '02, ali ima i do toga sto smo bili i mladji pa sada to idealiziramo iz ovog aspektaalemsa je napisao/la: ↑11 jul 2024, 15:26Pa dobro stil igre ali se gledalo da se vidi hoce'l osvojiti jer su tad bili najjaci, nesto kao Francuzi kad su dosli na EP 2000. '98 je meni bilo najbolje, mozda sto mi je bilo prvo sto sam gledao, al' je bilo masa jakih repki Brazil, Argentina, Holandija, Italija, Francuska, plus ovih sa strane poput Hrvata, Owen bio senzacija sa Engleskom. 2002 Francuzi su odma ispali u grupnoj fazi, ali se gledalo hoce'l Ronaldo osvojiti, on je bio miljenik vecine ali nije imao srece sa povredama pa se navihalo da uzme, nesto kao s Messijem ovo zadnje. 2006 mi je totalbo meh, ali dobro sve je to subjektivno jelJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 15:13Pa i po igri ti je 2010 najgore ikad (koje pamtim od 1998). Dosadne vuvuzele i najdosadniji svjetski prvak ikad Spanija. Svaku utakmicu u knock out fazi dobili 1-0, igrali dosadni stil fudbala sa 26 veznih u prvoj postavi i dodavali se između sebe.alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2024, 15:05
Govorim sto se tice igre/zanimljivosti ne organizacije, 2006 sam samo upamtio po Zidanu kad je onog spucom glavom, i Srbiju je neko nabusio 6-0. Po nekim ti je ovo EP najgore ikad a igra se u Njemackoj recimo. Tebi ce automatski biti lose jer ce ti tekme pocinjati u pola noci, sto je logicno. Sad sto se tice organizacije ostaje da se vidi, ocigledno da nece moci Americki stil/fazon sporta primjeniti na SP
Svatam, meni je vise bitan produtk a ne gdje se igra. Ne znam jarane koliko ima do tog, znam kad mi je nesto dobro da je dobro, ovo EP mi je recimo extra pocelo, a sad bi od cijelukpnog prvenstva izdvojio samo tekme Turske, ne sto su Turci da ne bi ko sta pomislio u tom smislu, nego cisti tempo i sto su tjerali protivnika da parira tempom, znaci tekme se igraju 500 na sat, prezanimljivo, dok ovi ostali (vecina) cisto taktiziranje do maximuma posebno Englezi recimo ono cekanje greake protivnika, cisti smor meni.JayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 16:01
Ja govorim po organizaciji da mi je najbolje a i meni po sjecanju najdraza ta prva dva koja sam pratio 98' i '02, ali ima i do toga sto smo bili i mladji pa sada to idealiziramo iz ovog aspekta
@jaycatwright … da bi znao koje je po organizaciji bolje moraš ići tamo, sve ostalo je šuplja
2006 je bilo daleko najbolje prvenstvo po svemu osim po fudbalu, jednostavno je sve ferceralo ko po loju, čak mislim da je jedini problem bio kratkotrajno ispadanje skenera na fra-sui. kad to uporediš sa ovim EP koje upravo ide, to je nebo i zemlja, a ista zemlja.
pored toga je 2006 i 1990 bila i nabolja atmosfera, opštenarodni teferič i euforija, zemlje su stajale i osim fudbala je sve bilo ne sporedno nego trećerazredno
posebno je kod SP bitna ta komponenta, jer SP je puno više od samih utakmica. onaj ko nije nikada išao nema pojma o čemu se radi.
slična je priča sa teniskim turnirima. gomila forumskih i fejsbuk seronja se prave pametni i hvale neke turnire a da nosa nisu promolili na iste. ne može se nijedan turnir porediti sa wimbledonom i roland garrosom, sve ostalo je daleko iza. posebno u tenisu izjave velikih igrača nemaju ama baš nikakvu težinu a svi se povode za njima … dok npr. rogeru daju tičjeg mlijeka neki moraju autobusom na mečeve … a svi čitaju u internetu šta roger kaže
2006 je bilo daleko najbolje prvenstvo po svemu osim po fudbalu, jednostavno je sve ferceralo ko po loju, čak mislim da je jedini problem bio kratkotrajno ispadanje skenera na fra-sui. kad to uporediš sa ovim EP koje upravo ide, to je nebo i zemlja, a ista zemlja.
pored toga je 2006 i 1990 bila i nabolja atmosfera, opštenarodni teferič i euforija, zemlje su stajale i osim fudbala je sve bilo ne sporedno nego trećerazredno
posebno je kod SP bitna ta komponenta, jer SP je puno više od samih utakmica. onaj ko nije nikada išao nema pojma o čemu se radi.
slična je priča sa teniskim turnirima. gomila forumskih i fejsbuk seronja se prave pametni i hvale neke turnire a da nosa nisu promolili na iste. ne može se nijedan turnir porediti sa wimbledonom i roland garrosom, sve ostalo je daleko iza. posebno u tenisu izjave velikih igrača nemaju ama baš nikakvu težinu a svi se povode za njima … dok npr. rogeru daju tičjeg mlijeka neki moraju autobusom na mečeve … a svi čitaju u internetu šta roger kaže
- JayCatwright
- Kontakt:
Pa i da odem tamo i da pametujem opet bi to bio moj subjektivni osjećaj, valjda je relevantnije šta kaže više ljudi nego pojedinac, a većina će ti se složiti da je to 2006 najbolje organizovano, eto i ti to kažeš, a i ja sam rekao.
Ma očekivano, ekipe poput Turske nikad neće osvojiti veliko takmičenje, tj sa tim stilom igre. I meni je bilo bolje na početku, ali oduvijek mi je skoro bilo tako da mi je početak i grupna faza bolja nego knock out.alemsa je napisao/la: ↑11 jul 2024, 16:22a sad bi od cijelukpnog prvenstva izdvojio samo tekme Turske, ne sto su Turci da ne bi ko sta pomislio u tom smislu, nego cisti tempo i sto su tjerali protivnika da parira tempom, znaci tekme se igraju 500 na sat, prezanimljivo, dok ovi ostali (vecina) cisto taktiziranje do maximuma posebno Englezi recimo ono cekanje greake protivnika, cisti smor meni.JayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 16:01
Ja govorim po organizaciji da mi je najbolje a i meni po sjecanju najdraza ta prva dva koja sam pratio 98' i '02, ali ima i do toga sto smo bili i mladji pa sada to idealiziramo iz ovog aspekta
o organizaciji možeš samo slušati od ljudi koji su bili ili imaju informaciju iz prve ruke, o sportskom aspektu možemo svi isto palamuditiJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 16:28Pa i da odem tamo i da pametujem opet bi to bio moj subjektivni osjećaj, valjda je relevantnije šta kaže više ljudi nego pojedinac, a većina će ti se složiti da je to 2006 najbolje organizovano, eto i ti to kažeš, a i ja sam rekao.
po meni je fudbal 2006 bio najtaktičkiji ikada i negledljiv, dno dna! ne znam da li je osim švaba iko igrao sa dva napadača. efektivno sigurno nije! bilo ih je par koji su pokušali tipa brazila ali to nije ninašta ličilo
Vidio sam. 5x sam te pitao da mi napišeš broj osvojenih La Liga (Reala, Barca i Alteltica) za vrijeme Franca i svaki puta si izbjegao odgovoriti. Baš se pitam zaštoDinGospo21 je napisao/la: ↑27 jun 2024, 14:05Za tebe sam doktor nauka, Nikola Tesla lično.

To stoji svakako, ali je gotiva za gledati. Ne znam za taj drugi dio posta, eto kad si se dotako '98 bilo je prejakih tekmi u knock-out fazi, Argentina -Eng, Holandija-Brazil, FRa-ITA (na penale Baggio promasio penal ako se dobro sjecam), pa i Hrvatska-Svabija. Ma opo sport svaki opcenito, nek prica ko sta hoce, eo i Copa je bila goli kur.. Previse analitike generalno, kompjutera, statistike, sve manje osjecajaJayCatwright je napisao/la: ↑11 jul 2024, 16:28
Ma očekivano, ekipe poput Turske nikad neće osvojiti veliko takmičenje, tj sa tim stilom igre. I meni je bilo bolje na početku, ali oduvijek mi je skoro bilo tako da mi je početak i grupna faza bolja nego knock out.
Recimo u NBA ce uzet otvorenu trojku jer mu analitika to nalaze iako timovi u prosjeku pucaju 35% tricu, znaci 65% su sanse da ce promasiti (ili 60% ako neko puca 40% nebitno), nego dodati samom cojku pod kos da zakuca za sigurna 2 poena. Mozak tvoj ti nalaze da uzmes sigurna 2 poena ali je on opali jer je to analitika.
A da ne bi bilo da mi je jucer piva hladnija, pa eto jebga bolji mi je ovaj Samsung i Iphone od Nokije 3310 28 hiljada puta, bolji su mi ovi smart TVs nego oni sto imali 50 kila u njima, bolji mi je spotify nego da snimam pjesme na kasete i cd. Itd itd. Ne znam sto ne bi rekao za sport isto da jeste bolji
- Pensioner26
- Kontakt:
Vuvuzele afričke su najgore SP.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.