Pa **** ga kad se svi nasi klubovi predaju prije utakmice. Trener Veleza izjavi sanse 50% protiv kluba iz Andore. Jednostavno, nekakav gubitnicki mentalitet i to ti je. Svi protivnici se najave kao da igraju finale LP svake godine.Bumbaclat je napisao/la: ↑11 jul 2024, 20:13Mi nemamo kvalitetnih trenera, menadzera, sportskih radnika, to je najveci problem. Eto ovo je uspjeh Sarajeva dobiti Aktobe u gostima, a realno trebalo bi biti normala. Sta je neki Aktobe, nisu Real. No, sta ocekivati kad kod nas klubovi pred Europu otjeraju pola ekipe, smijene trenera, naprave haos u upravljackim strukturama, dovedu neke polovnjake itd.
Ne moramo ni o Sarajevu, pogledajte Velez. Posloze se fino, dignu iz federalne, naprave super rezultate... malo padnu, pa dovedu Klafurica, covjek izvuce 150% iz ekipe, ali odmah ide uprava sa talovima i lutanjem, salju botove na forum, smijene trenera, puste da im Bulic dovodi igrace, da novi trener dovede sina... opet kazem, sta ocekivati? Umjesto da nagrade dobar rad nekim uspjehom u Europi, sami po sebi se popisaju i remiziraju sa ekipom iz Andore, ekvivalentom Bratstva iz Gracanice.
Nismo ni mi izuzetak. Suvisno je pricati koliko smo grijesili zadnjih godina i sta smo radili sami sebi. Zato Zrinjski odskace, jer imaju donekle normalno organizovan klub i kontinuitet zadnjih 5-6 sezona. Kada bi se ovdje pojavio neki inteligentan investitor, koji bi zaposlio postene i pametne ljude i mirno gradio klub, taj kklub bi dominirao ligom godinama i redovno igrao grupe euro takmicenja. Da ne govorim kakva bi ova liga bila generalno da imamo normalno sudjenje i da se ne stima.
BH klubovi u Evropi 24/25
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BH klubovi u Evropi 24/25
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
Kod Dinamo Tbilisija prosjek prvih 11 protiv Mornara 20,8 godina. Startaju djecaci od 15 i 16 godina
Kod nas bi cekali da dodju do 21 godine...

Kod nas bi cekali da dodju do 21 godine...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Itekako ima i toga. Nesto vazda sami sebe ponizavamo i trazimo izgovore. Ovdje se od jedne ekipe iz Andore pravio City. Ne znam stvarno kako smo izgubili tu hrabrost i muda. Zeljo se nekad tukao sa Newcastleom, Sarajevo zamalo Cluja proslo. Tad ljudi igrali za neredovnih 8 glava, a danas se kuka sto u Andori ili Farskim Ostrvima imaju bolje "uslove," ma imaju ****.Beli98 je napisao/la: ↑11 jul 2024, 20:16Pa **** ga kad se svi nasi klubovi predaju prije utakmice. Trener Veleza izjavi sanse 50% protiv kluba iz Andore. Jednostavno, nekakav gubitnicki mentalitet i to ti je. Svi protivnici se najave kao da igraju finale LP svake godine.Bumbaclat je napisao/la: ↑11 jul 2024, 20:13Mi nemamo kvalitetnih trenera, menadzera, sportskih radnika, to je najveci problem. Eto ovo je uspjeh Sarajeva dobiti Aktobe u gostima, a realno trebalo bi biti normala. Sta je neki Aktobe, nisu Real. No, sta ocekivati kad kod nas klubovi pred Europu otjeraju pola ekipe, smijene trenera, naprave haos u upravljackim strukturama, dovedu neke polovnjake itd.
Ne moramo ni o Sarajevu, pogledajte Velez. Posloze se fino, dignu iz federalne, naprave super rezultate... malo padnu, pa dovedu Klafurica, covjek izvuce 150% iz ekipe, ali odmah ide uprava sa talovima i lutanjem, salju botove na forum, smijene trenera, puste da im Bulic dovodi igrace, da novi trener dovede sina... opet kazem, sta ocekivati? Umjesto da nagrade dobar rad nekim uspjehom u Europi, sami po sebi se popisaju i remiziraju sa ekipom iz Andore, ekvivalentom Bratstva iz Gracanice.
Nismo ni mi izuzetak. Suvisno je pricati koliko smo grijesili zadnjih godina i sta smo radili sami sebi. Zato Zrinjski odskace, jer imaju donekle normalno organizovan klub i kontinuitet zadnjih 5-6 sezona. Kada bi se ovdje pojavio neki inteligentan investitor, koji bi zaposlio postene i pametne ljude i mirno gradio klub, taj kklub bi dominirao ligom godinama i redovno igrao grupe euro takmicenja. Da ne govorim kakva bi ova liga bila generalno da imamo normalno sudjenje i da se ne stima.
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Nisu vise ekipe iz Andore, Malte i slicnih fudbalskih zemalja kante za nabijanje nasim klubovima, jer njihov fudbal se razvija, a naš je lošiji nego 2000-tih.
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Rozman je dobar trener. Pogledaj formaciju i raspored igraca na zadnjoj utakmici Rozmana, i prvu Zekicevu. Sve identicno, osim par pojacanja koja su upala u prvu. Tek ce on kroz neko vrijeme da ostavi svoj rukopis, a ovo sto trenutno gledamo je ono sto je Simon napravio za svog vakta.upohaluhizugnimda je napisao/la: ↑11 jul 2024, 19:10Iako ostajem pri tome da ste daleko od bilo kakve borbe za titulu i da imate tanku ekipu, ovo je bas poduhvat i iskljucivo Zekicu mozete zahvaliti za ovo. Da je zasluzeno i nije, ali hrabrost se isplati. Rozman bi ovdje ispao vec u prvom poluvremenu, znaci 100% Zekiceva pobjeda.
-
- Kontakt:
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ko o cemu Bosnjo o formacijama. Kvalitet trenera se ogleda u treninzima, u onome sto uigrava i stvara, u razvoju igraca, u stilu igre koji se GRADI na treninzima, a ne u demagogiji o formacijama i transformacijama.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑11 jul 2024, 20:39Rozman je dobar trener. Pogledaj formaciju i raspored igraca na zadnjoj utakmici Rozmana, i prvu Zekicevu. Sve identicno, osim par pojacanja koja su upala u prvu. Tek ce on kroz neko vrijeme da ostavi svoj rukopis, a ovo sto trenutno gledamo je ono sto je Simon napravio za svog vakta.upohaluhizugnimda je napisao/la: ↑11 jul 2024, 19:10Iako ostajem pri tome da ste daleko od bilo kakve borbe za titulu i da imate tanku ekipu, ovo je bas poduhvat i iskljucivo Zekicu mozete zahvaliti za ovo. Da je zasluzeno i nije, ali hrabrost se isplati. Rozman bi ovdje ispao vec u prvom poluvremenu, znaci 100% Zekiceva pobjeda.
Svaka cast komsijama na pobjedi danas al ubit ce ljudi hljeb u vama na kosevu joj jesu jaki u pm, bolje da ih niste pobjedili sad imaju taj gol zaostatka od prve minute ce vas stisnut
Crni Cerak 🐦⬛
-
- Kontakt:
Mene zanima koji u evropi moramo biti po rangiranju liga da bi drugo mjesto vodilo u Evropsku ligu?
33 mjesto ja mislim.kogmagie46 je napisao/la: ↑11 jul 2024, 21:19Mene zanima koji u evropi moramo biti po rangiranju liga da bi drugo mjesto vodilo u Evropsku ligu?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Postovani Peperminte, covjek za 20 dana ne moze nista znacajno napraviti.PeppermintSA je napisao/la: ↑11 jul 2024, 21:09Ko o cemu Bosnjo o formacijama. Kvalitet trenera se ogleda u treninzima, u onome sto uigrava i stvara, u razvoju igraca, u stilu igre koji se GRADI na treninzima, a ne u demagogiji o formacijama i transformacijama.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑11 jul 2024, 20:39Rozman je dobar trener. Pogledaj formaciju i raspored igraca na zadnjoj utakmici Rozmana, i prvu Zekicevu. Sve identicno, osim par pojacanja koja su upala u prvu. Tek ce on kroz neko vrijeme da ostavi svoj rukopis, a ovo sto trenutno gledamo je ono sto je Simon napravio za svog vakta.upohaluhizugnimda je napisao/la: ↑11 jul 2024, 19:10Iako ostajem pri tome da ste daleko od bilo kakve borbe za titulu i da imate tanku ekipu, ovo je bas poduhvat i iskljucivo Zekicu mozete zahvaliti za ovo. Da je zasluzeno i nije, ali hrabrost se isplati. Rozman bi ovdje ispao vec u prvom poluvremenu, znaci 100% Zekiceva pobjeda.
Ovo je trenutno 80% Simon, 20% Zekic. Tacka, kraj.
Isto tako da su usle one stative i da smo tri primili, ne bi Zekic nista bio kriv, jer je tek dosao.
Dosao je u ekipu koja je uigrana kako je uigrana, kostur je ostao, i nije puno mijenjao, cak mu je i Kyeremeh, klasicno krilo, igrao napadaca, a to je pozicija koju mu je Simon izmislio. On ce to postepeno usmjeriti na svoj nacin, i bilo bi suludo da je probao za 20 dana da kreira iznova neki novi sistem.
To tvoje "Bosnjo" je jako jeftino bilo.
Mogu nas za jaja stisnuti,na našem stadionu se i mi nešto pitamo a biće o 20.000 podrške
RedBlue je napisao/la: ↑11 jul 2024, 00:26O kakvom fasizmu pricas, sta je to fasisticko u vecerasnjem navijanju. Jel srbovanje negativan pojam, sta i o kome srbi treba da pievaju?Virtu4l je napisao/la: ↑11 jul 2024, 00:05Ponovo svi šokirani fašizmom i nacionalizmom na gradskom stadionu u BL.
Pa minimalno 50% ljudi je došlo na stadion jer se igra protiv predstavnika Albanije i jer će se utakmica pretvoriti u festival srbovanja. Mnogima od njih je to jedinstvena prilika da to rade pred širim auditorijumom.
To je lavina koja je krenula i veoma teško (vjerovatno nikad) će se zaustaviti. Jednostavno su kao nacija zastranili, nažalost. Gdje god ih se okupi više od pet, repertoar je uvijek isti, ja to gledam svaki dan. Srbovanje im je postalo način života, više se ne umiju ponašati normalno, šta god da je u pitanju, fudbal, tenis, životna svakodnevnica, sve je na kraju ogrnuto plaštom nacionalizma, mržnji prema nekome.
Mediji i crkva su od njih napravili ovo što su danas. Mlade generacije su uništene jer im se svaki dan servira neki novi neprijatelj, Englez, Amerikanac, Ukrajinac, Bošnjak, Albanac, Hrvat, Crnogorac, itd, itd, i onda se u njima budi refleksna reakcija, a glas razuma je utihnuo, niko se više tome ne smije ni suprotstaviti, odmah je izdajnik.
Ovo je samo jedan od naslova sa njihovih portala, u ostalim naslovima se obraćaju Englezima zbog Đokovića, itd. Samo mržnja i imaginarni neprijatelji.Smeta im istina! Albanci napustili teren zbog skandiranja o Kosovu!
Vremenom će to biti sve gore i gore.
Fašisti u Novom Sadu obilježili "godišnjicu oslobađanja Srebrenice", mnogi građani se usprotivili
Čisto da shvatiš o čemu sam pisao iznad.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Dobro su naši klubovi poceli. Jos da je Velež pobjedio bilo bi idealno bas. Za državni koeficient mislim. Inace Borcu želim sve najgore.
-
- Kontakt:
Ma naravno da nisu, daleko od toga. Ali mi od njih pravimo nekakve top Europske klubove, a nisu ni to.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑11 jul 2024, 20:29Nisu vise ekipe iz Andore, Malte i slicnih fudbalskih zemalja kante za nabijanje nasim klubovima, jer njihov fudbal se razvija, a naš je lošiji nego 2000-tih.
Vezano za razvijanje fudbala, apsolutno se slazem.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
Pa evo i vilazniabalbanci vode na islandu i sreca pa smo izbjegli par mornar-dinamo batumi ubio ih mornar na 42,5 stepena,
Realno u albaniji ce bojcu ses biti jer cim sjedu u autobus iz bl skinu gace
Realno u albaniji ce bojcu ses biti jer cim sjedu u autobus iz bl skinu gace
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Ko je gledao današnju utakmicu mogao je primijetiti jednu stvar koja nije u prvom planu bila. Riječ je o navijačima Aktobea, čisti primjer kako navijači jednog kluba trebaju da se ponašaju, čitava utakmica pjesma, podrška, navijanje, aplauz. Završila utakmica nezadovoljni rezultatom zvižduk svojim igračima uputiše, ali čitavu utakmicu podrška koja nije prestajala, gospodski ispratiše utakmicu i sviju nas sa pravom postidiše primjer kako zdrava zajednica treba da funkcioniše.
Kad bi barem mi bili na 45% njihovog ponašanja.
Kad bi barem mi bili na 45% njihovog ponašanja.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.