RŠD Velež Mostar

MostarskiSin
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la MostarskiSin » 12 jul 2024, 10:43

GrimReaper je napisao/la:
11 jul 2024, 14:03
MostarskiSin je napisao/la:
11 jul 2024, 13:44
mozak je napisao/la:
11 jul 2024, 12:32
Ja sam uvjerenja da ćemo ove sezone imati bolju ekipu od prošlogodišnje sa dovoljnom širinom kvalitetnih igrača.
Sinoćna predstava vrlo loša. Ekipa neuigrana, nespremna..sasvim razumno za nove igrače, za domaće baš i ne. Nadam se ostanku Oreča, momak vrijedi milion.
Ovoj ekipi je potreban klasični napadač, kao Haskić.
A sta te navodi da imas takvo misljenje? Po cemu si zakljucio da cemo imati bolju ekipu?
Pa mozda po tome sto su do sad pokazali u ovih 150 minuta da je dovedeno nekoliko igraca koji su bolji od onih sto su prosle godine bili tu. Kao recimo Okeke, Jevtovic, Isa dok recimo jos nismo vidjeli ni Savica ni Souzu ni Lausa ( Iako smo lausa vec gledali ali hajd stavit cemo ga u ovaj kos) te i sama igra se primjecuju obrisi da bi moglo biti napadackog, tranzicionog, brzog fudbala. To sto je Damir zajedno sa SS i ovim igracima tu 15 dana opet se pocinje nazirati taj sistem.
Pa evo po cemu je Okeke bolji od Gholamija? Ako prodamo Oreca i na toj poziciji cemo biti slabiji sigurno. Gdje je backup lijevi bek za Sturma, hocemo li opet u sezonu uci s jednim bekom na obe strane? Souza ti pojacanje, lik koji s 22 godine ima 90 minuta u seniorskom fudbalu? Laus igrac za rotacije, nista vise od toga. Sta se ceka sa veznjakom? Spicem? Tajming je problem i to sto se nista ne radi planski.

Jedino se nadam da ce se do pocetka sezone spremiti kako treba Mujana i Jevtovica pa da ih vidimo

Ali cuj obrisi napadackog i brzog fudbala, sa ovim si sve rekao :rol:

Jednostavno necete da priznate da se UO na celu s Keveljom pogubio, zato se i povukao iz medija, nijednom se nije pojavio otkako smo doveli Bulicevog pulena. Ostavili su samog Rahimica da pregovara s trenerima a covjek imao veze s fudbalom do prije godinu dana, tu je samo da ulaze pare i hvala mu na tome. Hvala Bogu pa je procurila vijest za Feju, da raja nije pocela pljuvati po tom potezu i njega bi sad gledali u klubu. Svi nabrajate brojace, pomocni teren, tribinu itd itd ali zatvarate oci na bilo koju negativnu stvar. Manipulise se rajom za posipanje kiselinom, emotivnim praznjenjem Klafurica, najvecim budzetom ikada itd itd

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 12 jul 2024, 11:23

Šteta koju je napravila priča Kevelj, Nikšić - Feja, Klafurić, Bulić, saopštenje, bježanje u Tursku na odmor, uvaljivanje Rahimiću vrućeg krompira itd. odnosno "politika netalasanja i ispunjavanja želja svima" umjesto da se presječe zbog interesa Veleža je itekako mjerljiva, vidi se i trebat će nam malo vremena da posložimo stvari ako to odlučimo posložiti. Mi smo imali sistem u kojem je svako radio svoj posao, Kevelj i UO administrativni dio, Klafurić sportski (prije toga Feja i Alagić) itd. Sad sve radi Kevelj, imamo Zvonića koji je tu lutka koja se ni za šta ne pita sa košuljom i satom da se uslika i potpiše, a i Čanadi je trener koji ne ulijeva neko povjerenje da mu je stalo do sistema, čim se radi odmah na dovođenju sina što ja gledam kao "ja Kevelju dopustim da mi dovede igrača, a on meni dopusti da dovedem sina".

I to ćemo sigurno platiti na neki način, najvjerovatnije rezultatom. Isto kao što smo dobru organizaciju prethodne godine naplatili Evropom iako su bar 2 ekipe ispod nas igrački kvalitetnije bile.

Sad trenutno ne znamo ni ko su nam pomoćnici, može li na to iko odgovoriti, osim kondicionog Jurkovića?
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 12 jul 2024, 11:48

killafrommanilla je napisao/la:
12 jul 2024, 11:23
Šteta koju je napravila priča Kevelj, Nikšić - Feja, Klafurić, Bulić, saopštenje, bježanje u Tursku na odmor, uvaljivanje Rahimiću vrućeg krompira itd. odnosno "politika netalasanja i ispunjavanja želja svima" umjesto da se presječe zbog interesa Veleža je itekako mjerljiva, vidi se i trebat će nam malo vremena da posložimo stvari ako to odlučimo posložiti. Mi smo imali sistem u kojem je svako radio svoj posao, Kevelj i UO administrativni dio, Klafurić sportski (prije toga Feja i Alagić) itd. Sad sve radi Kevelj, imamo Zvonića koji je tu lutka koja se ni za šta ne pita sa košuljom i satom da se uslika i potpiše, a i Čanadi je trener koji ne ulijeva neko povjerenje da mu je stalo do sistema, čim se radi odmah na dovođenju sina što ja gledam kao "ja Kevelju dopustim da mi dovede igrača, a on meni dopusti da dovedem sina".

I to ćemo sigurno platiti na neki način, najvjerovatnije rezultatom. Isto kao što smo dobru organizaciju prethodne godine naplatili Evropom iako su bar 2 ekipe ispod nas igrački kvalitetnije bile.

Sad trenutno ne znamo ni ko su nam pomoćnici, može li na to iko odgovoriti, osim kondicionog Jurkovića?
Λευτέρης Κοσμαδάκης
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 12 jul 2024, 11:53

Osim svega nabrojanog meni je lično možda najviše zasmetala priča "kako će se ići na iskorak pa i na najviši cilj - titulu".
Onaj ko namjerava napraviti takav iskorak ne priča o tim ciljevima nego šuti i radi.
Sve više vjerujem da smo takva sredina da je nemoguće napraviti neku ozbiljnu priču, dokaz tome su i drugi klubovi gdje su evo imali neke uspjehe pa i novac nije problem ali mentalitet se ne mjenja.

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 12 jul 2024, 12:26

Sve stoji samo što se meni nisu sviđali igrači koje je Klafurić doveo. Dovođenje Duke (gdje nesta čovjek) i komšije Čaića nije obećavalo. Na sve to meni nije jasno odakle se pojavio ovaj Jurković, njega niko nije predstavio.
Kevelj je mutan tip koji mulja i u sve se potlja a sad je došla na naplatu ta njegova osobina koja će nas rezultatski koštati. Ostatak upravnog odbora vjerovatno ne bi funkcionisao bez njega.
Ja ne mislim da nam je igrački kadar loš i mi smo odma iza Sarajeva, Borca i Zrinjskog ali nisam siguran da će mo to dokazati sa ovim trenerom.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 12 jul 2024, 13:23

dime je napisao/la:
12 jul 2024, 12:26

Sve stoji samo što se meni nisu sviđali igrači koje je Klafurić doveo. Dovođenje Duke (gdje nesta čovjek) i komšije Čaića nije obećavalo. Na sve to meni nije jasno odakle se pojavio ovaj Jurković, njega niko nije predstavio.
Kevelj je mutan tip koji mulja i u sve se potlja a sad je došla na naplatu ta njegova osobina koja će nas rezultatski koštati. Ostatak upravnog odbora vjerovatno ne bi funkcionisao bez njega.
Ja ne mislim da nam je igrački kadar loš i mi smo odma iza Sarajeva, Borca i Zrinjskog ali nisam siguran da će mo to dokazati sa ovim trenerom.
Stoji, Duka je vjerovatno jedan od lošijih golmana koje smo gledali. Ali opet se tu išlo planski, bar se predstavilo tako, treba nam iskusan golman da malo pojača konkurenciju i ako Hadžikiću nešto bude i doveli smo tog Duku sa solidnim CV-om, tako i Dasa reče. To je plan koji eto može biti loš ili dobar, ali je plan. Koliko se sjećam, bili smo u igri za Čaića ili Vrbančića i tu je plan bio naći prelazno rješenje za U21, i vjerovatno bi Vrbančić bio bolji izbor.

Tu je postojao plan, koji se trebao nastaviti sada, a Kevelj je to sjebao upravo zbog politike netalasanja i neimanja muda da se odupre Stefi i da udari tarabu Feji i zaštiti trenera koji bi možda opet otišao a možda i ne bi. Nego je gledao da to sve provuče nauštrb Veleža i dobro mu se obilo o glavu. Jbg, valjda je shvatio da će kao predsjednik Veleža morati imati bar malo muda :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 jul 2024, 15:11

12 jul 2024, 13:23
dime je napisao/la:
12 jul 2024, 12:26

Stoji, Duka je vjerovatno jedan od lošijih golmana koje smo gledali. Ali opet se tu išlo planski, bar se predstavilo tako, treba nam iskusan golman da malo pojača konkurenciju i ako Hadžikiću nešto bude i doveli smo tog Duku sa solidnim CV-om, tako i Dasa reče. To je plan koji eto može biti loš ili dobar, ali je plan. Koliko se sjećam, bili smo u igri za Čaića ili Vrbančića i tu je plan bio naći prelazno rješenje za U21, i vjerovatno bi Vrbančić bio bolji izbor.

Tu je postojao plan, koji se trebao nastaviti sada, a Kevelj je to sjebao upravo zbog politike netalasanja i neimanja muda da se odupre Stefi i da udari tarabu Feji i zaštiti trenera koji bi možda opet otišao a možda i ne bi. Nego je gledao da to sve provuče nauštrb Veleža i dobro mu se obilo o glavu. Jbg, valjda je shvatio da će kao predsjednik Veleža morati imati bar malo muda :)
Niti je Klafuric nevin, niti je klub nevin tj. trenutni predsjednik. Ima krivice kod svakoga. Bivsi sef je otisao za mnogo vise para, nego sto trenutno Velez moze dati, ali morali smo i mi malo pametnije postupiti i znati za njegovu zelju da predje u TSC. Kevelj jeste ters i to stoji ali mora i on stati na loptu i gledati samo interes kluba, jer svi mi smo prolazni.

Kad si spomenuo Bulica, koliko sam upucen, doticni nema uticaja na klub, i nije on menadzer onom igracu, nego samo posrednik a menazder je druga osoba.

Sve ovo sto se desilo neka bude Velika skola svima u klubu.

Sahbaz2
Kontakt:

Post Postao/la Sahbaz2 » 12 jul 2024, 15:56

Ja jos čekam trenutak da se sistematski radi sa planovima 3-5 godina. Pa mi svake godine mijenjamo 6-7 igrača kao da prvi put igramo Europu. Hvala Bogu pa je ostao neki kostur ekipe i sličan stil igre, to nas je spasilo.

Ovo sa Deanom je poremetilo mnogo toga al kostur ekipe treba biti isti, dovest 2 igrača savke godine i to je to. Svi klubovi u BH isti, možda smo medju boljim al kod nas ko da ne postoji kontrakt duži od godini do 1.5 god.

Pa sta je onaj Bosanac rekao sto radi u Elfsoborgu 1/3 njihovi stari igraci sto se vraćaju, 1/3 omladinci i 1/3 dovode igrače, to im je filozofija.

Koja je naša filozofija kluba? Pa prosjek plate u Švedskoj top ligi je 10000 KM, mi nismo daleko od toga al uvijek dugo doguraju.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 12 jul 2024, 16:38

Teško je sačuvati kostur ekipe kad ti najbolji odlaze.
Oreč i Hadžikić su bili pod prismotrom skauta i pitanje je dana kada će doći ponuda na klubsku adresu.
Oreč vrijedi milion€ minimalno. Naš problem je što će otići i za 4 puta manju cifru.
Što se tiče dovođenja igrača, politika kluba bi trebala postaviti limit za starosnu granicu. Do 30 godina je limit, sve preko nema smisla.
Sada dovodimo navalne igrače koji su prešli 30 god a težimo nekakvom presingu?
Sa druge strane, igrači postaju preplećeniji svake godine i u te vode se ne smije ulaziti, zasad.
Meni je čudna situacija da neki klubovi imaju bolju skaut službu od nas, Rudar iz Prijedora nađe Amoaha i Santosa, Široki Kpana i onog gorostasa u napadu, Brunu, Posušje nekakve argentince, Zvijezda 09 onu dvojicu?
To je nodopustivo.
Razumijem kada to urade organizovaniji klubovi, ali da to bolje rade klubovi koji su ispod nas?
To je nedopustivo.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

fkv1981
Kontakt:

Post Postao/la fkv1981 » 12 jul 2024, 17:20

Pozdrav, zanima me da li je pocela prodaja dresova u fan shopu?

BigEM
Kontakt:

Post Postao/la BigEM » 12 jul 2024, 18:06

Jesu li stigli dresovi, proci ce me zelja :rol:
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!

Dariovfc
Kontakt:

Post Postao/la Dariovfc » 12 jul 2024, 18:10

Jesmo li zavrsili sa dolascima ili mozemo ocekivat jos koji potpis?
Najvise fale spic i destruktivac tipa dine hasanovica. Prolazili andorci kroz sredinu kako god su htjeli.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 jul 2024, 18:21

Dariovfc je napisao/la:
12 jul 2024, 18:10
Najvise fale spic i destruktivac tipa dine hasanovica. Prolazili andorci kroz sredinu kako god su htjeli.
Nismo jos zavrsili s dolascima bro. ;)

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 12 jul 2024, 18:45

Dariovfc je napisao/la:
12 jul 2024, 18:10
Destruktivaca nam ne nedostaje i na terenu i van terena. Daj nekog ko zna lopte.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 12 jul 2024, 18:52

Clasmario Santos dobrodosao :salut:

Mostarac12345
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac12345 » 12 jul 2024, 19:45

CampobelloDiMazara je napisao/la:
12 jul 2024, 18:52
Clasmario Santos dobrodosao :salut:
🤣🤣🤣

Addo1922
Kontakt:

Post Postao/la Addo1922 » 12 jul 2024, 22:43

BigEM je napisao/la:
12 jul 2024, 18:06
Jesu li stigli dresovi, proci ce me zelja :rol:
Nisu jos

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 12 jul 2024, 22:45

Na hrvatskom Indexu ima malo duži intervju sa našim bivšim trenerom. Između ostalog, spominje i razloge zašto je otišao...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 12 jul 2024, 22:53

aimar21 je napisao/la:
12 jul 2024, 22:45
Na hrvatskom Indexu ima malo duži intervju sa našim bivšim trenerom. Između ostalog, spominje i razloge zašto je otišao...
Ma emotivno se ispraznio, sta ce biti drugo :urnebes:

BigEM
Kontakt:

Post Postao/la BigEM » 12 jul 2024, 23:37

Koja smijurija od odgovora, on korektan i isao na svoju stetu, a ponuda TSC-a nista, to je lafo bilo kasnije :evil:
Napustili ste Velež nakon jedne sezone. Predsjednik kluba Senad Kevelj rekao je da ga je šokirao Vaš odlazak i da je Vaš agent poručio kako "više niste emocionalno spremni voditi Velež". Što znači da niste bili "emocionalno spremni" i zašto ste otišli nakon jedne uspješne sezone?

Na moj zahtjev otišao sam sporazumnim raskidom ugovora. U posljednje vrijeme su nam se počele razilaziti ideje i način kako postizati sportske rezultate. To je kulminiralo pred početak priprema i u tom sam trenutku osjetio da je raskidanje ugovora najbolje za Velež kao klub i za mene kao trenera jer ne mogu raditi u uvjetima u kojima ne osjećam povjerenje.

Mogao sam ostati i naplatiti svoje usluge, ali mislim da je ovo bilo najbolje za Velež, iako možda ne i za moju obitelj. Smatram da je to bilo moralno s moje strane.

U konačnici, rastali smo se u dobrim odnosima. Zahvaljujem se predsjedniku i Upravi kluba, kao i igračima, suradnicima, radnoj zajednici, medijima, navijačima i mostarskoj raji. Svi su mi omogućili da se prekrasno osjećam u Mostaru.
Podrska za upravu, zavrsite zapoceto sa infrastrukturom i onda iskorak u ligi.
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.