Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

GoatNo1
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la GoatNo1 » 15 jul 2024, 14:20

forgempp je napisao/la:
15 jul 2024, 13:40
Igranje Wimbledona ne znaci da njemu nije Olimpijada najvaznija.
On je vec prosao pripreme za sljaku i fakticki donedavno je igrao na sljaci, tako da taj prelaz sa trave na sljaku nece biti nikakav problem.
Nece mu svakako trebati sedmice i sedmice priprema da udje u prepoznatljivi ritam jer ovo nije ona uobicajena pauza gdje on sljaku ne vidi od RGa do MCa.

Svakako da jest podredio sve Olimpijadi jer mu to jedino fali, al ovakav nema teorije da osvoji, bolji ce biti Carlos i Jannik i Rafa na Olimpijadi 99%.
uopste nije tacno.

koja bi bila bolja priprema za OI nakon povrede na RG?

a) ne zuriti sa povratkom, pustiti da se povreda sto bolje sanira, preskociti W na travi i odigrati neki MM turnir na sljaci pred OI
ili'
b) otici rovit na W gdje su i zdravim igracima rizici za povrede povecani zbog proklizavanja na travi a kamoli tek operisanog koljena. igrati travu i poslije prakticno 2 mjeseca bez igranja na sljaci igrati OI
TheGoldenGOAT

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 15 jul 2024, 14:31

Znači pravi se podloga da se opravda potencijalni neuspjeh na OI. :hmmmmm:

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 15 jul 2024, 14:45

CAGarfia je napisao/la:
15 jul 2024, 14:12
Mogli je napisao/la:
15 jul 2024, 13:48
CAGarfia je napisao/la:
15 jul 2024, 13:38
Joj lobotomije.
2008 - Boston uzeo nba, Spanija euro i mladi Spanac od 21 god RG,WB i OI
2024 - Boston nba, Spanija euro, mladi Spanac od 21 god RG i WB

Mislim da je jasno ko uzima OI :kafa:
Sredio sam nam delinja u tabor. Zahvaljuje se što je Alcatraz sačuvao Babuki guzicu. :salut:
Ma on je tu jos samo da moze malo hejtat dok se Novax ne povuce.

Da se prisjetimo kako sam veci znalac od kladara i Bodise. :kafa:
bodi123 je napisao/la:
28 jun 2024, 22:08
Mogli je napisao/la:
23 jun 2024, 18:05
Gledam i po kladarama nije prvi favorit. :yawn:
Evo ti sad, sa najnovijim updateom, pa pogledaj opet :kafa:
slika
I to uz daleko najteži žrijeb koji je dobio u odnosu na Novaka i Carlitosa.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 15 jul 2024, 14:50

Carlos Alcaraz has won 4 of the last 7 Grand Slams he’s played in. (42-3 record)
Strašan podatak. Jedino mu Sinner može na crtu, a i on teško na BO5 dok se fizički ne popravi. Liga za sebe trenutno.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 jul 2024, 14:52

Ko je favorit za osvajanje OI?,sta kazu kladionice :kafa:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 15 jul 2024, 14:53

GoatNo1 je napisao/la:
15 jul 2024, 14:20
forgempp je napisao/la:
On je vec prosao pripreme za sljaku i fakticki donedavno je igrao na sljaci, tako da taj prelaz sa trave na sljaku nece biti nikakav problem.
Nece mu svakako trebati sedmice i sedmice priprema da udje u prepoznatljivi ritam jer ovo nije ona uobicajena pauza gdje on sljaku ne vidi od RGa do MCa.

Svakako da jest podredio sve Olimpijadi jer mu to jedino fali, al ovakav nema teorije da osvoji, bolji ce biti Carlos i Jannik i Rafa na Olimpijadi 99%.
uopste nije tacno.

a) ne zuriti sa povratkom, pustiti da se povreda sto bolje sanira, preskociti W na travi i odigrati neki MM turnir na sljaci pred OI
ili'
b) otici rovit na W gdje su i zdravim igracima rizici za povrede povecani zbog proklizavanja na travi a kamoli tek operisanog koljena. igrati travu i poslije prakticno 2 mjeseca bez igranja na sljaci igrati OI
On ni minute ne bi odigrao na Wimbu da nije bio siguran da nece ugroziti nastup na OI.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 15 jul 2024, 14:54

L-Train je napisao/la:
15 jul 2024, 14:52
Ko je favorit za osvajanje OI?,sta kazu kladionice :kafa:
Sinner je najbolji teniser i favorit za osvojiti sve sto igra. Samo protivnici imaju srece jer uvijek ima neki problem. :yawn:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 jul 2024, 15:12

Ma glupost je uopste gledati te kvote, kao da je to relevantno

Alcaraz na BO5 je druga liga trenutno za Sinnera, naravno da ce ga ovaj poneki put uzeti ali vecinom ce Alcaraz uzimati osim ako Sinner pojedine segmente kod sebe ne poboljsa

Da su njih dvojica najbolji to stoji

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 15 jul 2024, 15:13

CAGarfia je napisao/la:
15 jul 2024, 14:31
Znači pravi se podloga da se opravda potencijalni neuspjeh na OI. :hmmmmm:
samo kazem kako jeste. kako vidimo noletu je sve osim titule neuspjeh. nole nije ni igracki ni mentalno na nivou kakvom je bio od 2011 godine (sa izuzetkom 2017) a jos je i rovit. niti sam imao bilo kakva ocekivanja za W niti ih imam za OI.

OI su vazne noletu zbog patriotskih razloga ali njegovim fanovima i inace u tenisu nisu toliko bitne (ni priblizno slemovima). dovoljno je pogledati po forumima sta i kako razmisljaju njegovi fanovi. po meni je za ovu sezonu najbitniji bio RG za 4. CGS. potom USO da popravi CV tamo i odvoji se i tu od rafe. tek onda W gdje bi se izjednacio sa fedom i zadnji AO gdje ih vec ima 10 i gdje je uveliko rekorder. tek nakon 4 slema su OI (koji su inace u rangu sa ili i ispod WTFa ali njih nole ima vec 7) i MC masters. sa OI bi osvojio i posljednji veliki turnir (koji je tek relativno od skora se poceo racunati kao veliki turnir i ATP ih je pridodao na svoje big titles kings liste tek sa muzzinim osvajanjima i kada je 0 pored rafinog imena na WTFu bola oci pored 5-6 noletovih i fedovih i kada je nole poceo a stvara razliku u big titulama u odnosu na rafu i feda. sa MC bi nole kompletirao i 3. GM i ne znam sta je vec znacajnije i veci uspjeh. potom ide WTF i onda ostali mastersi pa MM turniri koliko da se dodatno priblizi fedovim 103 i ukoliko se ukaze prilika mozda i konorsovim 109.
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

OI nisu obavezne poput slemova ili mastersa, nemaju nagrade niti donose poene a kada su donosile to je bilo pola WTFa i izmedju atp500 i mastersa 1000. na posljednje 2 olimpijade nije ucestvovalo po 5 od top10 tenisera, 10 od top20 i 16 od top30. to je na slemovima pa i mastersima nezamislivo!
Zadnja izmjena: GoatNo1, dana/u 15 jul 2024, 16:19, ukupno mijenjano 2 puta.
TheGoldenGOAT

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 15 jul 2024, 15:37

forgempp je napisao/la:
15 jul 2024, 14:53
GoatNo1 je napisao/la:
15 jul 2024, 14:20
forgempp je napisao/la:

uopste nije tacno.

ili'
On ni minute ne bi odigrao na Wimbu da nije bio siguran da nece ugroziti nastup na OI.
prvo nije bio siguran. ne mozes biti siguran ni kada si potpuno zdrav a kamoli rovit. trava je za povrijediti se najgora podloga zbog proklizavanja a sa rovitim koljenima je to jos veci rizik. to je i razlog zasto se sa 3 slema doslo do 1 slema na travi. teska za odrzavati a jako opasna podloga. prakticki sezona od mjesec dana i jednim bitnim turnirom (iako najprestiznijim).

drugo ne ugroziti nastup i sve podrediti necemu su 2 potpuno razlicite stvari. jednostavno da je sve podredio OI ne bi rovit igrao W i otisao na OI sa 2 mjeseca ne igranja na sljaci. da je sve podredio OI preskocio bi W i igrao, poput rafe, neki MM na sljaci pred OI. ocito znaci nije W podredio OI. uostalom, koliko god da je isticao koliko su mu bitne OI jos vise je isticao da mu je W najbitniji i najdrazi turnir i da ga sanja jos otkako je bio klinac. oduvjek je to podvlacio W i br1. i kako je kao klinac pravio trofeje W i vizualizovao pobjedu tamo. uz onj vec legendarni intervju kada kao klinac kaze da mu je cilj da postane prvak.

TheGoldenGOAT

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 15 jul 2024, 16:23

Stvar je kristalno jasna oko Đokovića ko želi vidjeti realno stanje. On je u ovu godinu ušao poprilično nemotivisan što je prvo rezultiralo porazom na AO od Sinnera. Pa je otišao na Indian Wells gdje ga je Luca Nardi porazio. Pripreme za šljaku i Roland Garros su bile katastrofalne gdje nije nigdje došao do finala, te je morao i dodatni turnir prijaviti gdje se opet nije proslavio. Na Roland Garrosu ga je povreda izbacila s turnira, ali objektivno nije ni tu imao nivo da pobijedi onakvog Zvereva u polufinalu. Jučer je na Wimbledonu pometen s terena kao da je challenger igrač, ništa se lik nije pitao na terenu. Čim je malo digao nivo, Alcaraz mu je uzvratio još većim nivoom.

Ja sam zaista mislio tokom turnira da će ovo Đoković osvojiti. Pogotovo u meču protiv Runea (iako je Rune jako loš bio), Đoković mi je djelovao tako da ima u sebi tenis da Sinneru priredi reprizu od zadnje dvije godine, te da se Alcarazu osveti za prošlogodišnji poraz. Međutim on je jučer bio inferiorniji igrač u apsolutno svakom aspektu tenisa. Alcaraz mu je radio šta je htio, Đoković je imao 70% prvog servisa ubačenog i opet mu je Alcaraz disao skoro u svakom gemu. I prošle godine je Alcaraz bio bolji igrač u finalu, ali opet stvarno sam očekivao da će ga Đoković dobiti zbog servisa i returna, međutim obrnuto se desilo.

Njegova jedina šansa za trofeje na slemovima sad je da Alcaraz i Sinner nekako ispadnu prije njega. Na slemovima stvarno ne vidim više način kako će ih on dobiti, a pogotovo Alcaraza ako meč ode na duže staze. Još kad se doda Medvedev koji je doktor betona koji može i Alcaraza i Sinnera tu sigurno dobiti, te Zverev koji je igračina. Baš se mnogo treba poklopiti da Novak dođe do slema, a znamo svi da će jako teško pronaći igru koju je imao zadnjih par godina, a i s tom igrom pitanje je može li naštetiti Carlosu i Janniku.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 jul 2024, 18:42

CAGarfia je napisao/la:
15 jul 2024, 16:23
Stvar je kristalno jasna oko Đokovića ko želi vidjeti realno stanje. On je u ovu godinu ušao poprilično nemotivisan što je prvo rezultiralo porazom na AO od Sinnera. Pa je otišao na Indian Wells gdje ga je Luca Nardi porazio. Pripreme za šljaku i Roland Garros su bile katastrofalne gdje nije nigdje došao do finala, te je morao i dodatni turnir prijaviti gdje se opet nije proslavio. Na Roland Garrosu ga je povreda izbacila s turnira, ali objektivno nije ni tu imao nivo da pobijedi onakvog Zvereva u polufinalu. Jučer je na Wimbledonu pometen s terena kao da je challenger igrač, ništa se lik nije pitao na terenu. Čim je malo digao nivo, Alcaraz mu je uzvratio još većim nivoom.

Ja sam zaista mislio tokom turnira da će ovo Đoković osvojiti. Pogotovo u meču protiv Runea (iako je Rune jako loš bio), Đoković mi je djelovao tako da ima u sebi tenis da Sinneru priredi reprizu od zadnje dvije godine, te da se Alcarazu osveti za prošlogodišnji poraz. Međutim on je jučer bio inferiorniji igrač u apsolutno svakom aspektu tenisa. Alcaraz mu je radio šta je htio, Đoković je imao 70% prvog servisa ubačenog i opet mu je Alcaraz disao skoro u svakom gemu. I prošle godine je Alcaraz bio bolji igrač u finalu, ali opet stvarno sam očekivao da će ga Đoković dobiti zbog servisa i returna, međutim obrnuto se desilo.

Njegova jedina šansa za trofeje na slemovima sad je da Alcaraz i Sinner nekako ispadnu prije njega. Na slemovima stvarno ne vidim više način kako će ih on dobiti, a pogotovo Alcaraza ako meč ode na duže staze. Još kad se doda Medvedev koji je doktor betona koji može i Alcaraza i Sinnera tu sigurno dobiti, te Zverev koji je igračina. Baš se mnogo treba poklopiti da Novak dođe do slema, a znamo svi da će jako teško pronaći igru koju je imao zadnjih par godina, a i s tom igrom pitanje je može li naštetiti Carlosu i Janniku.
Drzi ga jos ranking pa je tu u top4 cim izleti i pocne dobivati jace protivnike u 1/4 nece lako ni do finala, i da ima i srece da uvijek Alcaraz i Sinner budu u jednom dijelu zrijeba, budel na US openu u dijelo od jednog od njih dvojice nece ni tu do finala, jbg godine cine svoje.

Podatak da ove godine nije dobio top10 igraca je isto strasan podatak

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 15 jul 2024, 19:59

ronaldo99 je napisao/la:
15 jul 2024, 18:42
Drzi ga jos ranking pa je tu u top4 cim izleti i pocne dobivati jace protivnike u 1/4 nece lako ni do finala, i da ima i srece da uvijek Alcaraz i Sinner budu u jednom dijelu zrijeba, budel na US openu u dijelo od jednog od njih dvojice nece ni tu do finala, jbg godine cine svoje.

Podatak da ove godine nije dobio top10 igraca je isto strasan podatak
Za taj ranking i što je Đoković još pozicioniran na drugom mjestu je isključivi krivac Alcaraz. Izuzmemo li Indian Wells od ostalih turnira van slemova, on se doslovno sramoti po ostalim turnirima. Ogromna je i razlika u procentima pobjeda kod njega na slemovima i van njih, što zbog toga što se igra na 5 setova, ali i zbog samog pristupa meču i turniru.

A što se Novaka tiče, mislim da sam pisao, stava sam da će on poslije OI svakako biti mentalno istrošen u slučaju oba ishoda (zlato i neosvajanje zlata). Nisam siguran da će biti fokusiran na US Open uopšte, ali opet riječ je o legendi sporta i ništa s njim nije nemoguće.

GoatNo1
Kontakt:

Post Postao/la GoatNo1 » 15 jul 2024, 21:54

pomalo mi niste jasni, svaki rafin mec se ceka sa odusevljenjem i optimizmom, svaki povratak po ko zna koji put je pracen euforijom. istovremeno s ismijava noletovo finale W i govori kako je zreo za penzije i kako ce svakim narednim mecem i turnirom sabi unistiti legasi. pominje se kako ove godine nije nista osvojio. ali napravimo malo usporedbu:

rafa je br261 a nole br2

rafa nije osvojio neki turnir vise od 2 godine. nole je osvojio posljednji WTF, pariz, sinsi i USO. nole je izgubio u finalu i polufinalu svoja 2 najomiljenija turnira ove godine a rafa je izgubio u 1 kolu svog RGa. ove godine je igrao samo sljaku a ni na jednom turniru nije dosao ni do SF.

ovo su rezultati noleta i rafe od njihove posljednje titule:

nole: W24 F, RG24 QF, geneva24 SF, rome24 3R, MC24 SF, IW24 3R, AO24 SF, UC24 2W and L, DCF 1W and 1L

rafa: RG24 1R, rome24 2R, madrid24 4R, barca24 2R, brisbane24 3R, AO23 2R, UC23 2L, WTF22 2L and 1W, pairs22 1R, USO22 4R, cinci22 1R, W22 SF

znaci rafa bez QF na posljednjih 11 i bez finala na posljednjih 12 turnira. i onda nole rusi sebi legasi jer gubi od raza dok rafa ne rusi dok gubi od svakog drugog protivnika na kog nabasa. kao onaj moj gif gdje je gubio 4 godine za redom prije QF od 100+ rangiranih protivnika na W u najboljim goinama i onda njegovi fanovi se ponose kako ima bolji % u finalima slema od noleta kao da je veci uspjeh izgubiti od anonimusa u prvim kolima nego od ATG igraca u finalu slema! a i taj bolji % u F je na 2 slema (RG i USO) dok je na W i AO losiji.
AO: nole 10-0 (100%) a rafa 2-4 (33%)
RG: nole 3-4 (43%) a rafa 14-0 (100%)
W: nole 7-3 (70%) a rafa 2-3 (40%)
USO: nole 4-6 (40%) a rafa 4-1 (80%)

ukupno: nole 24-37 (65%) a rafa 22-30 (73%)

nole je jednostavno daleko konstantniji i ima daleko visi najnizi nivo tenisa (osim na sljaci) pa i u losoj formi najcesce dogura do zarsnice slema dok je rafa van sljake najcesce dosezao zavrsnice drugih slemova samo kada je u svojoj najjacoj formi. ovo F W samo je dodatna potvrda toga. nole je na kraju 2023 odigrao 72 slema od cega je na polovici (36) dosao do finala a svaki treci (24) je i osvojio. sada mu je % finala na odigranim slemovima 37/75=49,3% i % titula 32%. do finala je dosao 10 puta na 3 slema i 7 na 4. rafa je do finala RGa dosao 14 puta dok je na ostalima po 5 na W i USO i 6 na AO!
TheGoldenGOAT

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 15 jul 2024, 23:02

Hajde dobro ti si u pravu, goni se u 100 pm.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 16 jul 2024, 00:49

:lol: :lol:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 16 jul 2024, 02:38

Brat se registrovao na forum da sam sa sobom diskutuje, respect

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 16 jul 2024, 04:10

CAGarfia je napisao/la:
16 jul 2024, 02:38
Valja li cemu Roddickov podcast? :kafa:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 16 jul 2024, 11:19

Mogli je napisao/la:
16 jul 2024, 04:10
CAGarfia je napisao/la:
16 jul 2024, 02:38
Valja li cemu Roddickov podcast? :kafa:
Dobar je Roddick, samo vrijeđa puno neistomišljenike. :problem:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jul 2024, 11:35

GoatNo1 je napisao/la:
15 jul 2024, 21:54
pomalo mi niste jasni, svaki rafin mec se ceka sa odusevljenjem i optimizmom, svaki povratak po ko zna koji put je pracen euforijom. istovremeno s ismijava noletovo finale W i govori kako je zreo za penzije i kako ce svakim narednim mecem i turnirom sabi unistiti legasi. pominje se kako ove godine nije nista osvojio. ali napravimo malo usporedbu:

rafa je br261 a nole br2

rafa nije osvojio neki turnir vise od 2 godine. nole je osvojio posljednji WTF, pariz, sinsi i USO. nole je izgubio u finalu i polufinalu svoja 2 najomiljenija turnira ove godine a rafa je izgubio u 1 kolu svog RGa. ove godine je igrao samo sljaku a ni na jednom turniru nije dosao ni do SF.

ovo su rezultati noleta i rafe od njihove posljednje titule:

nole: W24 F, RG24 QF, geneva24 SF, rome24 3R, MC24 SF, IW24 3R, AO24 SF, UC24 2W and L, DCF 1W and 1L

rafa: RG24 1R, rome24 2R, madrid24 4R, barca24 2R, brisbane24 3R, AO23 2R, UC23 2L, WTF22 2L and 1W, pairs22 1R, USO22 4R, cinci22 1R, W22 SF

znaci rafa bez QF na posljednjih 11 i bez finala na posljednjih 12 turnira. i onda nole rusi sebi legasi jer gubi od raza dok rafa ne rusi dok gubi od svakog drugog protivnika na kog nabasa. kao onaj moj gif gdje je gubio 4 godine za redom prije QF od 100+ rangiranih protivnika na W u najboljim goinama i onda njegovi fanovi se ponose kako ima bolji % u finalima slema od noleta kao da je veci uspjeh izgubiti od anonimusa u prvim kolima nego od ATG igraca u finalu slema! a i taj bolji % u F je na 2 slema (RG i USO) dok je na W i AO losiji.
AO: nole 10-0 (100%) a rafa 2-4 (33%)
RG: nole 3-4 (43%) a rafa 14-0 (100%)
W: nole 7-3 (70%) a rafa 2-3 (40%)
USO: nole 4-6 (40%) a rafa 4-1 (80%)

ukupno: nole 24-37 (65%) a rafa 22-30 (73%)

nole je jednostavno daleko konstantniji i ima daleko visi najnizi nivo tenisa (osim na sljaci) pa i u losoj formi najcesce dogura do zarsnice slema dok je rafa van sljake najcesce dosezao zavrsnice drugih slemova samo kada je u svojoj najjacoj formi. ovo F W samo je dodatna potvrda toga. nole je na kraju 2023 odigrao 72 slema od cega je na polovici (36) dosao do finala a svaki treci (24) je i osvojio. sada mu je % finala na odigranim slemovima 37/75=49,3% i % titula 32%. do finala je dosao 10 puta na 3 slema i 7 na 4. rafa je do finala RGa dosao 14 puta dok je na ostalima po 5 na W i USO i 6 na AO!
Greška ti je u samom početku posta, naime, pišeš o navijačkoj motivaciji, a onda bi o statistici, h2h i čemu već ne.
Ne ide to tako.
Nole može osvojiti 25 W, neće nikad tamo biti omiljeniji od Rogera.
Ili od Rafe na RG. To je nešto što nema veze sa rekordima i osvojenim GS.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.