Jesi to i ti pao

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Jesi to i ti pao
A svakako. Ko nije ?! Prosle godine su stukli Jakirevica i Dinamo ,k'o malu djecu a ove godine izgube od ovih konobara. Kvota 1,25.
Strasno realan i tacan osvrt pogotovo ta zadnja recenicaDeen je napisao/la: ↑16 jul 2024, 20:53Da ce jedan klub iz Andore i Gibraltar prije uci u 2. krug kvalifikacije za Ligu prvaka nego Borac i jos par bh kluba, wow. Svaka im cast.
Kako male drzave i male klubove napreduju, predivno. Sampion Andore UE Santa Coloma pobijedio je u svojoj prvoj europskoj utakmici, prekinut je niz od 17 uzastopnih poraza od njihovog debija 2010. godine.
Cestitke i za FK Panevezys. Oni su predzadnji na tabeli (proslu sezonu su prvaci bili) i izbacili su bez problema HJK Helsinki. I sad su oni isto u drugom krugu, wow. A i Celje u drugom krugu. Dinamo Minsk isto u 2 krugu, a prosle sezone izgubili od Basica iz plavog tabora.
Kako skoro svi napreduju.
I onda dolazi forumska struka pa kaze to su amateri. Vidimo kako Velez igra protiv amatera, Borac protiv B36 i Linfield, a i Sarajevo koliko je puta fasovalo od amatera naprimjer Zeta, Kukesi, Zaria...
Svako ko dobije ekipu iz BiH za protivnika, taj se raduje, jer zna da ima dobre sanse izbacit prave amatere iz wwin kukuruz lige.
Jednostavno male drzave i klubove napreduju i rade dobro. Nije to vise kao prije 10-15 godina, kad su mali klubovi iz tih drzava bili kanta za nabijanje. Vidite kako igraju Klaksvik, Coloma, Lincoln. Prije 15 godina je to skroz druga prica bila. Drago mi je zbog takvih klubova. I onda neznalice koriste izgovor "mi smo mala drzava i te nebuloze..," da bi opravdali nerad i neuspijeh jednog bh kluba... xD
Andora ima skoro 80.000 stanovnika na 2000m nadmorske visine u Pirinejima, mozes misliti koliko su posveceni fudbalu, ljudi vise vole skijanje i biciklo hahaa xD
Ali ako radis dobro, imas plan i sistem + strpljenje onda ces biti i uspijesan, nema veze koliko imas stanovnika.
Kao sto neko rece, malo ih takvih ali su barem realni: "Mi precjenjujemo sebe a medju najretardiranijim fudbalskim drzavama smo u evropi". 100% istina!
A valjda ,kako ko,individualno. Meni licno siptari nisu braca,meni su braca Bosanski pravoslavcibagniadiluca je napisao/la: ↑16 jul 2024, 20:53Zamolio bih vas da i sutra navijate za braću šiptare! Unaprijed zahvalni iz grada sa Vrbasa !![]()
Mislim ovi "navijaci" sto glume da navijaju za Borac, da su to upravo neki luzeri iz Tuzle, Zenice, Mostar i Sarajevo. Ja bi volio da su to pravi navijaci iz Banja Luke, ali nebi bio iznenađen da je to neki Hrvoje ili Kerim koji navija za Zrinjski ili Velez ili Sloboda/Zeljo/Celik, pa eto kao troll glumi nesto vamo. Slicno kao hendikepirana braca pomfrit i mogli, koji navijaju za 10 kluba sa 10 profila. Daj Boze da su to pravi navijaci Borca...nastrojeni21 je napisao/la: ↑16 jul 2024, 22:46Naravno da ide navijanje za vaseg protivnika, napisi jedan suvisao razlog zasto bi neko iz nase domovine sutra trebao navijati za Borac osim sto Borac predstavlja nasu drzavu pa zbog koeficijenta, niko u svijetu ne navija za svoje rivale pa tako ni mi, a osim toga ima jos mali milion razloga koji nemaju veze sa sportom zasto ne navijati za vas.
Ako izuzmemo sport, gdje su Borac i bilo koji drugi klub sa kojim isti igra u istoj ravni bilo kojem ljubitelju fudbala u nasoj drzavi, dodjemo do ostalih razloga i tu lezi cinjenica sto nemate nijednog navijaca izvan Banja Luke, ili su pitanju navijaci BG blizanaca ili drugih klubova nase domovine, eventualno ono malo jada od firme navija za vas, al sa ozbirom da ih ima manje od vas a vi ste u kur.cu teskom, slaba vam je to podrska.
Vec sto puta ispricana prica al ti to stalno potenciras, rekao bih i da se cudis, pa da ti bude jasnije zasto je to tako.
Pozdrav za seher Banja Luku i sretno sutra Egnatiji.
Čovjek kada pročita ovakav tekst mislio bi da je sa druge strane navijač nekog evropskog velikana, osvajača evropskih trofeja, u najmanju ruku navijač Juventusa, a ne navijač kluba koji ima bazu navijača od 12 glava u Kaknju i 7 u Konjicunastrojeni21 je napisao/la: ↑16 jul 2024, 22:46Naravno da ide navijanje za vaseg protivnika, napisi jedan suvisao razlog zasto bi neko iz nase domovine sutra trebao navijati za Borac osim sto Borac predstavlja nasu drzavu pa zbog koeficijenta, niko u svijetu ne navija za svoje rivale pa tako ni mi, a osim toga ima jos mali milion razloga koji nemaju veze sa sportom zasto ne navijati za vas.
Ako izuzmemo sport, gdje su Borac i bilo koji drugi klub sa kojim isti igra u istoj ravni bilo kojem ljubitelju fudbala u nasoj drzavi, dodjemo do ostalih razloga i tu lezi cinjenica sto nemate nijednog navijaca izvan Banja Luke, ili su pitanju navijaci BG blizanaca ili drugih klubova nase domovine, eventualno ono malo jada od firme navija za vas, al sa ozbirom da ih ima manje od vas a vi ste u kur.cu teskom, slaba vam je to podrska.
Vec sto puta ispricana prica al ti to stalno potenciras, rekao bih i da se cudis, pa da ti bude jasnije zasto je to tako.
Pozdrav za seher Banja Luku i sretno sutra Egnatiji.
3. pretkolo max što se tiče ove sezone.Marko1905 je napisao/la: ↑16 jul 2024, 23:37Ja osobno navijam da Borac i Sarajevo doguraju što dalje ,Dabogda i u grupe ušli.Nije to zato što su mi posebno dragi nego iz dva logična razloga.Prvi je ,da će mom Zrinji biti lakše u prvenstvu doći do titule jer smatram ova dva kluba glavnim suparnicima.Vidjeli smo lani da je Zrinjski imao nekoliko kikseva jer teško je izdržati taj ritam putovanja i utakmica na tri fronta i puno jačim klubovima od naših.Drugi razlog je državni koeficijent .Zrinjski ima već odličan koeficijent i to nam ne znaci puno sa te strane ali ako bi ušli među 32 države po koeficijentu onda bi jedan klub išao u pretkolo evropske lige a to znači i ako ispadne da opet ima šansu u konferencijskoj ligi.
Jedino iskreno i pored svega ovog gore napisanog ne mogu sebe natjerati da navijam za komšinice .Valjda je taj prigradski rivalitet jači od mene![]()
Napredovaces itekako. Racunaj da ce Borac ove sezone igrati grupe konferencije. Velez ce imati jos jednu pobjedu i onda dvije utakmice,pa zrinjski ima najmanje sest utakmica da odigra,tu je par pobjeda,par nerjesenih. Onda ako se sutra desi cudo na Kosevu,ima i Sarajevo jos dvije tekme. Bice bodova za drzavni koeficijent koliko hoces.
Sve to je zbog toga što polako gube identitet. Jednostavno su ih razvukli između Beograda i Banja Luke, pa su većini mlađih generacija odjednom bliži Zvezda i Partizan. Veći su Srbi ako nose maijce Delija i Grobara nego Lešinara.nastrojeni21 je napisao/la: ↑16 jul 2024, 22:46Ako izuzmemo sport, gdje su Borac i bilo koji drugi klub sa kojim isti igra u istoj ravni bilo kojem ljubitelju fudbala u nasoj drzavi, dodjemo do ostalih razloga i tu lezi cinjenica sto nemate nijednog navijaca izvan Banja Luke, ili su pitanju navijaci BG blizanaca ili drugih klubova nase domovine, eventualno ono malo jada od firme navija za vas, al sa ozbirom da ih ima manje od vas a vi ste u kur.cu teskom, slaba vam je to podrska.
Najviše to zavisi danas od Borca i sutra od Veleža i Sarajeva. Ako sve tri ekipe prođu imamo velike šanseAntikloc je napisao/la: ↑17 jul 2024, 08:53Napredovaces itekako. Racunaj da ce Borac ove sezone igrati grupe konferencije. Velez ce imati jos jednu pobjedu i onda dvije utakmice,pa zrinjski ima najmanje sest utakmica da odigra,tu je par pobjeda,par nerjesenih. Onda ako se sutra desi cudo na Kosevu,ima i Sarajevo jos dvije tekme. Bice bodova za drzavni koeficijent koliko hoces.
Evo ga još jedan koji nije vidio BL a ima stručno mišljenje...Mislim, shvatam ja da vi imate takvu percepciju, ali to je samo dokaz da nisi bio u Banja Luci poslje rata, ček niti prošao pored....da si bio vidio bi da je cijeli grad crveno plav, i da nema niti jedan, ali pazi niti jedan grafit Zvezde ili Partizana, a majicu kao što reče možeš vidjeti samo na nekom klincu od 6 godina...ovo sve ne spori činjenicu da postoji veliki bro simpatizera tih klubova, ali to je generalni problem a možda i nije problem nego pojava, koja je u sve i jednom gradu, kako u RS tako i u Srbiji..to je pojava koja nije od skora tu kako predstavljate, jer na ovim prostorima se navijalo uvijek za BG blizance, čak su bile grupe i u Tuzli i Sarajevu...Drž se ti Sarajeva i njihovog knjigovodstva, ostavi nas na miru da se borimo, jer ipak smo mi Borac !Virtu4l je napisao/la: ↑17 jul 2024, 09:01Sve to je zbog toga što polako gube identitet. Jednostavno su ih razvukli između Beograda i Banja Luke, pa su većini mlađih generacija odjednom bliži Zvezda i Partizan. Veći su Srbi ako nose maijce Delija i Grobara nego Lešinara.nastrojeni21 je napisao/la: ↑16 jul 2024, 22:46Ako izuzmemo sport, gdje su Borac i bilo koji drugi klub sa kojim isti igra u istoj ravni bilo kojem ljubitelju fudbala u nasoj drzavi, dodjemo do ostalih razloga i tu lezi cinjenica sto nemate nijednog navijaca izvan Banja Luke, ili su pitanju navijaci BG blizanaca ili drugih klubova nase domovine, eventualno ono malo jada od firme navija za vas, al sa ozbirom da ih ima manje od vas a vi ste u kur.cu teskom, slaba vam je to podrska.
SNSD i Dodik su ih jednostavno uništili višedecenijskim serviranjem onoga što se dešava preko Drine. Evo sad su počeli organizovani ići u Srbiju da glasaju za SNS.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.