FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

Pablo11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pablo11 » 17 jul 2024, 12:13

braco je napisao/la:
17 jul 2024, 12:00
Markovića je Ćorić trenirao i u juniorima, pa ga je trenirao u prvom timu Širokog i kao pomoćni trener i kao glavni trener. Znači faktički zna ga u dušu još od omladinskog pogona pa do seniorskih godina, tako da vjerujem da ga ne bi bezveze Ćorić doveo u Želju. Slična priča kao i sa Vukojom.
Samo neznalicama Vukoja nije dobar igrac za rotacije..
Fk Željezničar.

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 17 jul 2024, 12:24

Perač para,Azmir,i ona dva stranačka kluba su poremetili tržište što se tiče igrača,sad ti svakave rage traže uslove kao da su iz lige 5.
Ali to ne znači da i mi nećemo rasti,moramo biti malo saburli.
Dešavaju su pozitivni procesi u klubu,ali neće ništa preko noći.
Brohra ribo se...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 jul 2024, 12:24

Ma Ćorić kao i svaki trener vjerovatno želi dovesti igrače koje poznaje, a u ovom slučaju doveo je igrače u skladu sa finansijskim mogućnostima i igrače koji objektivno nisu neka pojačanja. Isto tako on će odgovarati i za (ne)uspjeh, pa u skladu sa tim ja bih rekao da će upravo od Ćorića zavisiti da li će od ove skupine, na prvu prosječnih igrača, napraviti da to liči na nešto i da se makar ne sekiramo za opstanak.

Svakako od ove sezone ne očekujem ništa (u smislu Evrope, o nečemu većem je smiješno i pričati), pa u tom kontekstu vrlo teško je da ću biti i razočaran. Prošla sezona je srozala navijačka očekivanja na minimum, nakon one sramote i patnje mene još samo ispadanje može razočarati. Na takav nivo je, nažalost, došao Željo.

Što se tiče novih igrača, Marković ako je spreman može biti dobra opcija na lijevom beku, Vukoja je godinama neki premijerligaški prosjek, Karjašević slično, Đorić možda može biti zanimljiv igrač mada niko ne može garantovati da će valjati.

Ovaj Odinaka, od njega valjda svi očekujemo nešto zato što je brz i tamnoput, k'o kad su takvi igrači još uvijek rijetkost u našoj ligi.

Za Cvetanoskog i Karamarka nikad čuo nisam, a igraju na dvije veoma važne pozicije, vjerovatno će barem jedan od njih biti standardni prvotimac.

Tako da ne znam ni šta da očekujem od njih dvojice, u suštini očekujem prosjek a nadam se da će praviti razliku, tako bih to okarakterisao.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 17 jul 2024, 12:40

RatoborniMrmot je napisao/la:
irfo je napisao/la:
17 jul 2024, 11:25
Napadač će biti razočarenje...
Teško je reći da su pojačanja ovo, bolja bi riječ bila prinove
Nadam se da će neki omladinac bljesnuti
Jel crnogorac ? Il je kakav estonac....
Crnogorac li-la.
Estobac ima odličnu statistiku, mada poznavajući nas, bit će neki treći. :lolno:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 17 jul 2024, 12:45

shvatite vec jednom da se ne dovodi ciljano nego sta se moze dovesti

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 17 jul 2024, 13:00

sta bgt fali stipi frajer u zadnje dvije sezone odigrao 70 utakmica bio glavni lijevi bek u lokomotivi i u Sloveniji 😳😳 sad i on ne valja kao da smo doveli nekoga iz trece lige jbg ovdje da dođe carvajah pisalo bi se vidi ga ne mere meda

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 17 jul 2024, 13:03

Citam onu zvanicnu i ne vjerujem. Lupa raja bas. Markovic je odlican igrac. Boljeg lijevog beka tesko da mozemo dovesti. Vjerujem da ce opet biti medju boljima u ligi na svojoj poziciji. Za Jukica vec nisam siguran, ali ovaj nije upitnik.
Zadnja izmjena: upohaluhizugnimda, dana/u 17 jul 2024, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 17 jul 2024, 13:05

StrikeWarzone je napisao/la:
17 jul 2024, 12:40
RatoborniMrmot je napisao/la:
irfo je napisao/la:
17 jul 2024, 11:25
Napadač će biti razočarenje...
Teško je reći da su pojačanja ovo, bolja bi riječ bila prinove
Nadam se da će neki omladinac bljesnuti
Jel crnogorac ? Il je kakav estonac....
Crnogorac li-la.
Estobac ima odličnu statistiku, mada poznavajući nas, bit će neki treći. :lolno:
Ima, al ga **** sto je 99% golova zabio u estonskoj ligi koja je nekvalitetnija od nase. Ne treba dalje.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 jul 2024, 13:15

Još tri utakmice ćemo odigrati do utakmice sa Širokim Brijegom.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 17 jul 2024, 13:18

Markovic je pojacanje. Ako bude igrao kao do sad, a ne vidim sto ne bi, bice nam najbolji lijevi bek godinama unazad. Vazda se nekako patimo tu.

Vec sad je ovo dosta fina ekipa, finu sirinu imamo. Po meni iduca 2 ili 3 igraca koja dodju ako budu provjereni igraci kao sto je Markovic, bice to dobro.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 jul 2024, 13:21

upohaluhizugnimda je napisao/la:
17 jul 2024, 13:03
Citam onu zvanicnu i ne vjerujem. Lupa raja bas. Markovic je odlican igrac. Boljeg lijevog beka tesko da mozemo dovesti. Vjerujem da ce opet biti medju boljima u ligi na svojoj poziciji. Za Jukica vec nisam siguran, ali ovaj nije upitnik.
Pretjeruje se, Stipo je odličan igrač, nema problema sa ozljedama, standardan bio i u HNL i u Radomlju. Želja je bio mnogima (pa i meni) kad je igrao u Širokom. Jukić je dobar igrač, samo je pitanje u kojem je trenutno stanju, najprije psihički, ukoliko bude spreman, sigurno će dati noge. :mrgreen:
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 17 jul 2024, 13:27

Coric je trener kojem treba radna ekipa a realno 80% nasih navijaca nema pojma o fudbalu nego samo zele vidjeti zalaganje ili nekog individualca tj veliko ime.

Ja ne znam kako xe se ova ekipa uklopiti ali nadam se da je stvarno radna ekipa koja ce se truditi i da nam se nece ponoviti oni crni nizovi izgubljenih tekmi ier nekog svrbe jaja.

A pravo stanje cemo moci vidjet8 u oktobru, s tim, da se mora definisati sta je to za nas uspjeh, a sta neuspjeh u ovoj sezoni. Kod nas se mana moze naci stalno, mozemo uzeti dobar broj bodova ali igrati ruzan fudbal i nece valjati. Mozemo igrati dobar fudbal bez bodova pa opet nece valjati. Mozemo krenuti dobro i onda ce raja ocekivati titulu (levatine) i onda nakon 2 poraza ce opet krenuri tjeranje jer u njihovim glavama nakon 2 dobre tekme se cilja na titulu.

Klub treba javno reci sta je uspjeh a sta neuspjeh da ne bismo dolazili u situacije slicne prosloj sezoni.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 17 jul 2024, 15:34

gdje i kako uklopiti zasticeno godiste? vidim niko o tome ne pise. to je mahmic, nema ko drugi, a imamo bolje opcije i na lijevom beku i na stoperu. glupo bi bilo klupirati markovica, znaci morao bi mahmic biti prva postava na stoperu i to lijevom. nece moci ni mahmic svaku, morace se gurati neko od juniora ili ovih mladjih sto ce potpisati, ako ce potpisati. kao onaj macic mali, sta je sa njim?

edit: greska. sad vidim da macic uopste nema nase papire. nebitan za ovu pricu, znaci imamo opet problem sa u21 opcijama.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 jul 2024, 15:48

Ima Šabić, gurnuti dijete na desno krilo, svakako nemamo nikog drugog za tu poziciju. Ako ekipa za sredinu tabele naše lige ne može istrpiti momka od 18 godina onda ne znam.

Nemaš neki imperativ, imaš mladog igrača, talentovanog, po meni je to idealno da se momku pruži šansa. Ne mora uvijek naravno, ali računati na njega kao na početnog u21 igrača, zašto da ne.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 17 jul 2024, 15:58

na lijevom krilu imamo jukica i makedonca, a mozda i santosa. jeste da svi mogu odigrati desno, ali primarno su lijeva krila. boljevic je primarno desno, znaci morali bi klupirati njega tj. naseg najopasnijeg ofanzivnog igraca da igra sabic. ne znam. moze se kombinovati nesto zavisno od utakmice, ali mislim da ce nam u21 opet predstavljati problem.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 jul 2024, 16:16

svemalim1 je napisao/la:
17 jul 2024, 15:58
na lijevom krilu imamo jukica i makedonca, a mozda i santosa. jeste da svi mogu odigrati desno, ali primarno su lijeva krila. boljevic je primarno desno, znaci morali bi klupirati njega tj. naseg najopasnijeg ofanzivnog igraca da igra sabic. ne znam. moze se kombinovati nesto zavisno od utakmice, ali mislim da ce nam u21 opet predstavljati problem.
Nece moci sabic u prvu, dva krila smo doveli tako da tesko da ce ostati na klupi zbog Sabica.
Fk Željezničar.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 jul 2024, 16:19

Jukic je mudo od ovce obicno...
Marković je pojacanje a ovaj pitar nije.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 17 jul 2024, 16:25

Meni Jukic nije nesta al hajd da ne mracim odma procitao sam da je imao problema sa zdravljem zene pa nije bio fokusiran na fudbal kakvi panjevi su prosli zadnjih par godina kroz Zelju Jukic je licno za njih Ivan Perisic momku sretno kao i ostalim pojacanjima
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 jul 2024, 16:25

bhsport je napisao/la:
17 jul 2024, 16:19
Jukic je mudo od ovce obicno...
Marković je pojacanje a ovaj pitar nije.
Jer je pitar ili?
Fk Željezničar.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 jul 2024, 17:16

Pablo11 je napisao/la:
17 jul 2024, 16:16
svemalim1 je napisao/la:
17 jul 2024, 15:58
Nece moci sabic u prvu, dva krila smo doveli tako da tesko da ce ostati na klupi zbog Sabica.
Onda Mahmić na štopera. Ne vidim treću opciju.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 32 gosta.