Mene podsjeca na clana SDA stranke sa bradicomtuzlak1987 je napisao/la: ↑17 jul 2024, 22:41Davud, kad cujem zamisljam tu osobu kao onog nekog Jevreja koji ima krivi nos i kapicu.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Re: Chat
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
19vendetta87
- Kontakt:
Re: Chat
Pa sva ta nasa starija tradicionalnija imena su imena poslanika vecinom ili arapska imena.
Jusuf, Ibrahim, Husein, Ishak, Sulejman, Salih, Adem...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- numanumaye22
- Kontakt:
- kraljttbvb
- Kontakt:
A ime Ismar?
Slikar Ismet Mujezinovic i njegova žena Marija spojili svoja imena Ismet i Marija i dobili ime za svog sina. I to ime njima nešto znači.
A raja ga daje svojoj djeci i ne znaju kako je nastalo...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Vidis ti kako je u Bosni musko nekad dominiralo, Ismar osto Musliman, po Ismetu. Nije Katolik po Marijikraljttbvb je napisao/la: ↑17 jul 2024, 23:35A ime Ismar?
Slikar Ismet Mujezinovic i njegova žena Marija spojili svoja imena Ismet i Marija i dobili ime za svog sina. I to ime njima nešto znači.
A raja ga daje svojoj djeci i ne znaju kako je nastalo...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kod mene jaran kcerkici dao ime Aylin.
I vazda naglašava da je da ipsilonom.
I onda joj u školi napišu Ajlin i nije se podudaralo sa imenom u rodnom listu, pa nastala frka
Tako ti je kad se raja igra sa imenima, pa lupaju i ubacuju slova koja nemaju u našoj abecedi...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ljudi u BiH su razapeti između svega pa tako i imena koja se daju djeci. Daju se neka arapska i slicno, pa evo recimo Zoran je isto kao i Sabahudin ali Zoran je bosansko a Sabahudin nije jer Sabah nije bosanska riječ. Ali onda ide priča nama su okupatori ili ti turci donijeli najljepsu stvar- islam...pa sto onda kacis liljane, koji nisu ni turski ni islamski, makar u to doba prije 500-600 godina, na retrovizor? Pa kaze to je bilo '92... samo kakvih naucnika i da izucavaju ovo jedno 50 godina.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
-
19vendetta87
- Kontakt:
Ariel ubjedljivo najgluplje ime koje sam cuo kod nas. Prva asocijacija mi na deterdžent
Dobro si prosao. Ime ima veliki uticaj na zivot. Kao Davud bi mozda bio propali slucaj kao Vilenjak nas.BosniaBoston je napisao/la: ↑17 jul 2024, 22:34U mene roditelji birali izmedju Davud i trenutnog imena, izabrali trenutno upravo zato jer Davud ne zvuči “naški”
- BosniaBoston
- Kontakt:
Što je najgore, to ludilo se infiltriralo i kod nas kojima se gadi sve to. Meni bi neugodno bilo dati djetetu ime npr “Svjetlana” recimo iako mi se svidja jer bi cijeli zivot u ovoj dolini jadi i cemera bio poznat medju onima koji me znaju kao onaj “sto je djeci dao vlaska imena”.Sage je napisao/la: ↑17 jul 2024, 23:59Ljudi u BiH su razapeti između svega pa tako i imena koja se daju djeci. Daju se neka arapska i slicno, pa evo recimo Zoran je isto kao i Sabahudin ali Zoran je bosansko a Sabahudin nije jer Sabah nije bosanska riječ. Ali onda ide priča nama su okupatori ili ti turci donijeli najljepsu stvar- islam...pa sto onda kacis liljane, koji nisu ni turski ni islamski, makar u to doba prije 500-600 godina, na retrovizor? Pa kaze to je bilo '92... samo kakvih naucnika i da izucavaju ovo jedno 50 godina.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
Ime Nedeljko( u nedjelju se rodio), Zeljko(zelili ga), Dario(dar,poklon), i sl.
Prava bosanska imena. Imas i ona stara slavenska, Davor(slicno kao Ares), Morana(boginja zla), Vesna(boginja proljeca, svega lijepog)
A neee...mi dajemo samo "bosanska" imena- Džan, Kan, Džejlan, i ova redovna Hamza i sl.
Prava bosanska imena. Imas i ona stara slavenska, Davor(slicno kao Ares), Morana(boginja zla), Vesna(boginja proljeca, svega lijepog)
A neee...mi dajemo samo "bosanska" imena- Džan, Kan, Džejlan, i ova redovna Hamza i sl.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
-
19vendetta87
- Kontakt:
Ako si musliman, normalno da ces mu dati ime koje prilici muslimanu, uostalom, to ti je duznost po vjeri.Sage je napisao/la: ↑18 jul 2024, 00:25Ime Nedeljko( u nedjelju se rodio), Zeljko(zelili ga), Dario(dar,poklon), i sl.
Cuj dati ime djetetu Vesna ili Zeljko, pa svak ziv bi mislio da je Srbin.
- numanumaye22
- Kontakt:
Valjda da je pravoslavac a ne srbin 
Sad bi to odlucivalo kakva ce ljudi imena davati djeci, cuj Morana hahahaha
- feniksptica
- Kontakt:
- VensanKasel
- Kontakt:
Ubjedljivo , ali ubjedljivo Adnan mi je najgore ime . Nikad mi nije bilo jasno zašto je prije bilo toliko popularno , em se ružno izgovara , em ih niko ne zove Adnan nego svi imaju nadimke , ma niđe veze ime ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ademir je najljepše ime