FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Kako ocjenjujete Kompanyja

1) odličan
14
67%
2) prosječan
6
29%
3) loš
1
5%

Ukupno glasova: 21

Centre forward
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Centre forward » 18 jul 2024, 10:37

Miler je legenda kluba, i od trenutnog rostera samo Nojer može sa njim u istu rečenicu.

Šta smo trebali da ga pošaljemo u Šalke, k'o Real Raula? Znate da mi tu funkcionišemo na potpuno unikatan način i neka je tako. Sad što je došo vakat da klinci to ne kontaju, to je drugi par cipela.

Dokle smo došli sa onim malim Francuzom, je li ga ko gled'o, ima li kuveta u njemu?

Šta će sa Telom, jerbo se baš popunjavamo ofanzivno? Ako ozbiljno računaju na njega, mora tu bit' dosta prodaja, a kol'ko vidim skoro niko nije nanijetio da ode.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 18 jul 2024, 11:07

Miller moze biti najveca legenda kluba ali 20 mil je previse.
Volis klub zelis biti dio tima jos godinu okej, ali 20 mil za sta? Bacanje para…

Isto tako zadrzat cemo Daviesa samo da bi otisao dzabe sledece godine. Prodaj posto zasto ili tribine.
Zato cemo prodat De Ligta da bi nam Umpalumpa i Kim jos jednu lp upropastili.
Jako debilno poslovanje.
Nur der FCB

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 jul 2024, 11:19

Pa baš zato što je legenda kluba, trebao je prihvatiti manju platu, kao i Neuer. Koliko su miliona i miliona zaradili u Bayernu, mogli su komotno igrati za 10 miliona godišnje zadnju sezonu u klubu. Ne bi im ništa falilo, a Bayernu bi značilo puno. Eno Modrić, legenda Reala, pristao na manju platu kako bi ostao u klubu. Ovo je jednostavno glupo poslovanje, znači imaš još jednu sezonu, vjerovatno nećeš ni imati nekakve koristi od Mullera, a ti ga produžuješ za 20 miliona. I onda ispaštaju ostali transferi i produživanje ugovora.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 18 jul 2024, 11:40

Nekome je preodređeno da svoju legendarnost inkasira sa 40+mil€, jedan igrač manje na terenu-klupa, odavno u padu forme, drugi imao problema sa povredama pa slučaj skijanja itd itd, gdje je klubu nedostajao u presudnim utakmicama, pa klub ga držao kao malo vode na dlanu, u repki ga držali kao malo vode na dlanu, kad hoće da brani 1 je. Ali ta legendarnost se ne ispoljava na način da klubu uzimaš 40+mil€ već godinama a ne pružaš ni polovicu zasluge tog novca, nema paycuta tu. I onda gledaš jednog Riberya a da ne govorimo Robbena koji je igrao u Bayernu za kikiriki:
slika

slika
A ovoj dvojici nema paycuta nakon 5 sezona gdje su imali po 20, 20+ mil€ platu obojica, skupa legendarnost.

Onda je problem Kimmich koji zarađuje manje od dvojice, na njemu u najboljim godinama fudbala, produktivnosti se ipak treba trenirati strogoća. Prošao svašta u klubu, pljuvan i opravdano i neopravdano, trener bio spreman dignuti ruke od njega da bi doveo Palinhu. Treba igrati beka igrao je i pokazao da je vrhunski (osim revanša u Madridu, slučaj Vini), treba u repki odigrao je, vrhunsko prvenstvo.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 jul 2024, 11:50

Krivite upravu, ne igrače. Da li vi realno očekujete od fudbalera da imaju empatije i da ne misle jedino na svoju guzicu? Je li ko tjerao upravu da produžuje Mullera i Neuera zadnju sezonu u klubu za 20 miliona svakome?
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 18 jul 2024, 12:06

Od nogometaša se očekuje kad su već toliko plaćeni da i vrate na terenu dio tog ulaganja, oni vraćaju tako da se stalno bune, diktiraju gdje će igrati, koliko, neki su stalno ozlijeđeni a trofeja sve manje....

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 18 jul 2024, 12:32

Legenda Reala je Modric, pa nema ni trecinu sto ima konjusar.
Nigdje veze.
Hoce da ustede na platama na kljucnim igracima (Davies, Kimmich).

Nevjerovatno zvuci da su ponudili 90mil za Xavia, tj posudba sa obaveznim otkupom.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 jul 2024, 12:36

Fussball je "tight" business, nemate vi nekog velikog extra casha kad se izmire obaveze, ako se želi nekom dat mora se drugom uzet.

Inače, Plettenberg je demantirao da ste dali ponudu 90 milki za Simonsa.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 18 jul 2024, 13:15, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2024, 13:13

Ova Uprava ce ispravit sve greske prethodnika.

Sramotna su primanja Neuera i Mullera, 20+ miliona a sjedi na klupi jos nemir unosi jer hoce igrati a nije vise za ozbiljnig fudbala.

Kimicha koraca ka 30oj. 15 mil ako hoce. Ali razumijem ga, da ima manje od Goretzke ne ide.

Hasan gigant.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 18 jul 2024, 20:45

Ne znam jesam li se samo pozelio utakmica, ali milina je gledat ove momke iz Bayern II kako igraju i bore se, jos uz to i oni starinski stadioni, navijaci iza gola, bas daje onaj neki retro stimung.

I ima tu interesantnih igraca, prerano je za donosit zakljucke ali onako na prvu mi se cini da Irakunda odskace i predobar je za regionalnu ligu, e sad je li dovoljno dobar za buli tek treba da se vidi.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 jul 2024, 21:40

@Zlaja83

Pa kako zaželio utakmica a sad su bile 51 utakmica na Euru i 32 na Copa America. Ja uzimam mjesec dana odmora od nogača, već mi je overflow, neću gledat čak ni početak svog haesfaua.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 18 jul 2024, 21:58

@ledar

Iskreno reprezentativni nogomet mi i nije pretjerano zanimljiv, tako da se od sredine maja i nisam bas nagledao utakmica.

Nije to lako objasniti ali sladje mi je danas bilo onu djecu gledat nego finale eura, kojeg btw nisam ni odgledao do kraja :zzz:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 18 jul 2024, 22:16

Ti si scout u duši ;)
Jesil vidio kako Olise razara?
Ovaj potencijalni iz Rennesa je isto zvjerka u najavi.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 18 jul 2024, 22:30

Ima Olise šlifa, ali treba tu jos svasta nesto da se poklopi pa da se moze reci da je pojacanje.

U biti citav ovaj transfer rok mi se cini poprilicno riskantan, sve i da dodje Xavi i Doue. Nedvojbeno da se dovode mladi i talentovani igraci, ali ih se treba i istrpit i imati u rosteru iskusnih igraca, treba potrefit taj mix. Sve su to mačci u vreci koji tek trebaju da se dokazu, o treneru da i ne govorim koliki je rizik.

Ali je u svakom slucaju dobro da se stvari mijenjaju pa taman i na gore, treba svjezina ovoj ekipi i neka nova lica.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 jul 2024, 00:07

mladi neiskusni i skloni povredama

mene jos ovaj transfer period nije odusevio, nema te "bombe", a ako im je simons "bomba" neka idu u tri lijepe.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 jul 2024, 14:18

Die französische L’Equipe hat diese Woche mit einem Bericht für viel Aufsehen gesorgt und vermeldet, dass die Bayern im Xavi-Poker kurz vor einem Durchbruch stehen würden. Laut dem Blatt sind die Münchner bereit, bis zu 90 Millionen Euro für den Offensivspieler zu bezahlen.

Treba vjerovat ovoj upravi. Nije lako ispravit krivu Drinu koja je takva ostavljanje nakon masnih ugovora koje su pojedini igraci dobijali.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 19 jul 2024, 19:10

Do neki dan bilo je da ce se obojica dovesti, i Xavi Simons i Desire Doue.. sad je donesena nova odluka koja znaci da ce se dovesti samo jedan od njih dvojice?! Jer navodno nemaju vise novca a i nisu nikog prodali..kao prvo baceno je 30mil € na Ita..igrac koji ne predstavlja pojacanje..samo je doveden zbog sirine kadra..druga stvar kako je moguce da prije nekoliko dana zele obojicu gore navedenih dovesti i sad odjednom ne mogu obojicu dovesti..ovo samo znaci da ce produziti ugovor Saneu..plan A je Xavi Simons pa tek onda Doue..ovaj Doue moze biti strasan igrac ali isto tako moze biti i novi Nianzou..ovdje do izrazaja treba da dodje scouting team..

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 jul 2024, 19:16

Ne možeš samo gomilati igrače bez prodaje, nema smisla realno pogotovo što ih ima sa velikim platama.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 19 jul 2024, 19:18

A kome da prodaju krpelje?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 jul 2024, 19:38

Ko je sad ovaj pokemon Doue da sad traže 60 mil ne vidim da je nešto napravio da bi vrijedio ove pare.Koliko sam se nagledao ovih sa etiketom "talenta" poslijednjih godina na kraju svi prosjek.I ovaj Simons ajd on je nešto bolji pokazao je određen kvalitet u RBL ali opet cifre koje se spominju su smješne.

Kako su se mudro ušutili za Upacemana najvećeg kiksera u ekipi i ako Kompany misli sa njim graditi odbranu onda je luđi nego što sam mislio.Predviđam kratak boravak na Säbener Straße za Belgijanca.Svaki ozbiljan trener bi se odmah riješio kamikaze iz odbrane.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.