Ekipi koja primi tri gola na domaćem stadionu očigledno nešto nedostaje. Nešto i puno. Naravno, raduje pristup, borba, zalaganje. Također, evidentan je napredak pod Zoranom Zekićem i jasna njegova namjera da od ekipe napravi tim. Zato nema mjesta za kritike upućene pojedincima. Hiljadu puta sam napisao, pa ću i 1001. put; fudbal je kolektivna igra! Za primljen gol jednako su krivi i Rockov, i Soldo, i Kyeremeh... Isto tako, svi su zaslužni za dati gol. Svakako, nema mjesta ni za opravdanja Čeliku. Šta znači to što mu je 18 godina?!? Prosječan fudbaler na jednoj prosječnoj utakmici pogriješi toliko puta koliko mi obični radnici na svome radnom mjestu ne smijemo ni za dva radna vijeka. Pri tome smo mnoooogo manje plaćeni od fudbalera, a sa puuuuno većom odgovornošću.
Ako se kritikuje, onda se kritikuje tim, a isto tako je i ako se hvali. Politika traženja žrtvenog jarca samo dovodi do podjela i nemira. Iskreno, mi smo prošli nagoozove. Neka smo! Nisu zbog toga uspjeh i radost manji. Ali, već treba zaboraviti prošlu utakmicu i ostaviti se targetiranja pojedinaca. Timske nedostatke ispraviti i ostale segmente poboljšati. Iz svake utakmice, bez obzira na rezultat, nešto naučiti i evaluirati standarde i procedure. A to ko je mogao udariti glavom, gdje je ko proklizao, je li trebao šutat', ili dodat', traženje dežurnog krivca, to su priče za babljeg sijela.