RŠD Velež Mostar

1922VFC1981
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la 1922VFC1981 » 20 jul 2024, 11:49

MostarskiVelez je napisao/la:
20 jul 2024, 09:48
Sta kaze Killa dovest skolovane ljude treba, mozda da se bore protiv Vice, kriminala i nepravde :lol: .
Da. Naravno. Mozda cak da pise pisma Ceherinu kada pokradu Velez, onda ce sve biti med i mlijeko, inace u BIH jako dobro prolaze ti skolovani ljudi cistog elana.
:mrgreen:
I prepisat taktike s football managera.
#musvdg

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jul 2024, 12:13

1922VFC1981 je napisao/la:
20 jul 2024, 11:49
Sta kaze Killa dovest skolovane ljude treba, mozda da se bore protiv Vice, kriminala i nepravde :lol: .
Da. Naravno. Mozda cak da pise pisma Ceherinu kada pokradu Velez, onda ce sve biti med i mlijeko, inace u BIH jako dobro prolaze ti skolovani ljudi cistog elana.
A jesam vam nabio komplekse :mrgreen:

Ništa, nadam se da uživate u sportskom direktoru Zvoniću i umjesto Karabega da ćete uživati u Elmiru Kuduzoviću. Jer šta će ti neko ko zna posao u ovoj državi, pa je l'. Dva ptua si vidio šta znači školovan trener koji zna šta hoće u vidu Klafurića i Dudića, s ovim drugim si imao protiv sebe cijelu državu pa si bio i prvi pred kraj prvenstva, ali šta će nam to :kafa:

Ali onda se obavezno čudite kako smo nekad mogli trčati 120 minuta sa AEKom u Atini, a sad nas dobije lažni Inter 5:1, obavezno obavezno :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 20 jul 2024, 12:34

killafrommanilla je napisao/la:
20 jul 2024, 12:13

Ništa, nadam se da uživate u sportskom direktoru Zvoniću i umjesto Karabega da ćete uživati u Elmiru Kuduzoviću. Jer šta će ti neko ko zna posao u ovoj državi, pa je l'. Dva ptua si vidio šta znači školovan trener koji zna šta hoće u vidu Klafurića i Dudića, s ovim drugim si imao protiv sebe cijelu državu pa si bio i prvi pred kraj prvenstva, ali šta će nam to :kafa:

Ali onda se obavezno čudite kako smo nekad mogli trčati 120 minuta sa AEKom u Atini, a sad nas dobije lažni Inter 5:1, obavezno obavezno :)
Brate vrati se na pravu stranu, kad te u tome što pišeš krenu podržavati najveći forumski smećari, znaš da nešto ne radiš dobro :mrgreen:

Treba biti realan.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jul 2024, 12:45

Balorda je napisao/la:
20 jul 2024, 12:34

Brate vrati se na pravu stranu, kad te u tome što pišeš krenu podržavati najveći forumski smećari, znaš da nešto ne radiš dobro :mrgreen:

Treba biti realan.
Prava strana je kad se otjera neko ko nas vraća na postavke iz 2016 polako ali sigurno. To što me podržavaju smećari koji su rušili sve uprave bez obzira na sve apsolutno nije nikakvo mjerilo, niti ja tome dajem pažnje niti ulazim u diskusiju s takvim, pa vidiš i sam to, nismo ista strana oni i ja :mrgreen:

Ništa na ovom svijetu navijača Veleža i onog ko želi dobro klubu ne može natjerati da potpiše ugovor sa igračem Stefana Bulića. A to je samo ono što mi javno vidimo da se uradilo kontra interesa kluba, priča je duboka jako, a nama se servira samo ono što želimo čuti... Mene je samo strah da kad pukne sve, da ćemo se vratiti korak iza 2016te godine..

A i svi smećari i grobari su ti sad jako blizu klubu ili u klubu, tako da ne znam da može jači spisak ljudi za potpuni krah, teško je malo žmiriti na to, bar onom ko je bio tu i u najgora i u najbolja vremena

Često pomislim šta bi rahmetli brat sarajevski Amer rekao na sve ovo, nakon svega.. Radi takvih ljudi za koje znam šta su radili da se dignemo mi je još više muka

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

AntonioCapetti
Kontakt:

Post Postao/la AntonioCapetti » 20 jul 2024, 12:56

Dvije prijateljske iduce sedmice srijeda subota

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 20 jul 2024, 13:17

Ziv ti nama bio
#musvdg

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 20 jul 2024, 14:55

20 jul 2024, 12:45
Balorda je napisao/la:
20 jul 2024, 12:34

Treba biti realan.
Prava strana je kad se otjera neko ko nas vraća na postavke iz 2016 polako ali sigurno. To što me podržavaju smećari koji su rušili sve uprave bez obzira na sve apsolutno nije nikakvo mjerilo, niti ja tome dajem pažnje niti ulazim u diskusiju s takvim, pa vidiš i sam to, nismo ista strana oni i ja :mrgreen:

Ništa na ovom svijetu navijača Veleža i onog ko želi dobro klubu ne može natjerati da potpiše ugovor sa igračem Stefana Bulića. A to je samo ono što mi javno vidimo da se uradilo kontra interesa kluba, priča je duboka jako, a nama se servira samo ono što želimo čuti... Mene je samo strah da kad pukne sve, da ćemo se vratiti korak iza 2016te godine..

A i svi smećari i grobari su ti sad jako blizu klubu ili u klubu, tako da ne znam da može jači spisak ljudi za potpuni krah, teško je malo žmiriti na to, bar onom ko je bio tu i u najgora i u najbolja vremena

Često pomislim šta bi rahmetli brat sarajevski Amer rekao na sve ovo, nakon svega.. Radi takvih ljudi za koje znam šta su radili da se dignemo mi je još više muka
Dobro ovi naši smećari, ali brate tebe su i tuđi smećari počeli podržavati :mrgreen:

Ja to ne bih mogao trpiti, to je sasvim očigledan znak da nešto nije ok :mrgreen:

Meni da ovi dežurni debili napišu nešto tipa bravo, u pravu si, samo naprijed, ja bih odmah okrenuo ploču :rol:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 20 jul 2024, 14:59

A moze li meni neko da napise sta je problem sto kila pise, zasto ga napadate? Al da mi iskreno napisete, a ne tipovi mazanja ociju kako je med i mlijeko, ili neke druge gluposti. Konkretno. Hvala.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jul 2024, 15:14

Balorda je napisao/la:
20 jul 2024, 14:55

Dobro ovi naši smećari, ali brate tebe su i tuđi smećari počeli podržavati :mrgreen:

Ja to ne bih mogao trpiti, to je sasvim očigledan znak da nešto nije ok :mrgreen:

Meni da ovi dežurni debili napišu nešto tipa bravo, u pravu si, samo naprijed, ja bih odmah okrenuo ploču :rol:
A možemo i obrnuti i gledati malo relevantnije ljude od forumaša, oni misle ipak da mene lože, da ja to radim iz ega/interesa i da me treba podržat da krenem jače i iznosim sav prljav veš a neću :mrgreen: i samo im je drago čitati kako se svađamo, ništa više :mrgreen:

Sjeti se članaka ss.ba u obračunima između nas i Olimpika, "kritičkih osvrta" u situacijama kad smo znali da smo pošteni i da imamo posla s kriminalnom mašinerijom kao Olimpik, Vico i slični.

A sad, sad imamo sambe u Mostaru koje će plesati poluprofesionalni fudbaler, novu energiju trenera i "zvučna pojačanja" koja nisu igrala nigdje 10 mjeseci, "lijepi dani dolaze za Rođene, legenda kluba Zvonić na novom mjestu" itd. :mrgreen:

Koliko su puta samo napisali da smo finansijski stabilni i da se ne sekiramo da sam i u to počeo sumnjati :mrgreen: Mene recimo to brine, nešto ne vjerujem da su nas Beganović, Čaušević i co. zavoljeli tako naglo, šta ti misliš :D

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 20 jul 2024, 15:23

Uh, to si dobro povezao, tu nas i jest đavo odnio, kad je redakcija ss.ba počela pisati hvalospjeve.

Nije mi drago što smo na istoj strani ko i oni :mrgreen:

Treba sve vratiti na staro, sami protivh svih, samo inat :mrgreen:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 20 jul 2024, 15:49

Treneru sto prije nogu dat, mislim da ne bi trebalo da doceka sljedecu tekmu na klupi. Za Najvecu bruku i sramotu u historiji bh fudbala(definitivno) je najveci krivac i poslije ovolike bruke neko mora otic, ili on ili uprava ili par igraca nebitno je,al ovo ne smije proc bez otkaza ili ostavki.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 20 jul 2024, 15:56

Istina ne bira strane, ona je nepromijenjiva. Mi biramo stranu istine ako zelimo da je izgovorimo/napisemo. Koruptivno drvo donosi zlo voce. Nase drustvo je cisti primjer kako je kada se dozvoli da interesi pojedinca budu iznad interesa necega veceg kao sto je grad, kanton, drzava, itd.

Veci problem od ovoga problema je to da nista nismo naucili i da one koji praktikuju lose radnje svrstavamo medju "nase" i upiremo prstom u "vanjske neprijatelje" stiteci te i takve ljude loseg karaktera jer oni svojim radnjama "stite" ono "nase." Ljudi koji se protive ideji napretka odredjene grupe ce uvijek biti prisutni, ali unutrasnji faktori koji koce razvoj navedene grupe bi prvi trebali biti suoceni sa onim sto rade, sa odgovornoscu i sa posljedicama.

Ne volim analogije koristiti, medjutim, misljenja koja ovdje citam a koja opravdavaju lose poteze ljudi koje vode Klub su po principu: "Nema veze sto pucaju nosivi stubovi kuce u kojoj zivimo, bitno je da smo obnovili fasadu."
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jul 2024, 15:58

Balorda je napisao/la:
20 jul 2024, 15:23
Uh, to si dobro povezao, tu nas i jest đavo odnio, kad je redakcija ss.ba počela pisati hvalospjeve.

Nije mi drago što smo na istoj strani ko i oni :mrgreen:

Treba sve vratiti na staro, sami protivh svih, samo inat :mrgreen:
Evo ti još jedan članak "nezvanično" na ss.ba o UO, uz malo hvalospjeva o financijskoj situaciji i uređenju kluba koje je baš bajno (lololo), uz sav fokus prebačen na greške trenera i igrača, nikako nije ni do koga od njih i uzimanja politike dovođenja igrača u svoje, kako i sam reče, nestručne ruke :mrgreen:
A, pravdati se ne mogu eventualno lošom finansijskom situacijom ili nečim sličnim jer Velež je po tom pitanju sasvim sigurno jedan od najuređenijih klubova u našoj zemlji.

Za sramotu u Andori će prema neslužbenim inforgacijama biti kazni za stručni štab i za igrače, ali svakako je najzanimljivije da li će UO odlučiti ostati ili otići.

Također nezvanično, stav UO je da ako se podnose ostavke, to rade svi kolektivno, a i ako se ostaje, ostaju svi kolektivno.

Zadnja rečenica malo da se prepadne raja da se može ići na "skupljanje" jer ako odu svi, ko će doći? Naravno, neće niko reći ja sam kriv i snosit ću odgovornost jer sam odlučio JA da ću se pitati za transfere, JA sam se posvađao s Klafurićem, JA sam na press konferenciji lagao kako je to iznenadna odluka, JA sam slagao još X stvari, JA sam odlučio da ću potpisati igrača Stefana Bulića i JA sam zagovnao i pobjegao na odmor, a želim najbolje Veležu tako da ću se povući ako već ne planiram ispraviti greške odmah, a ne želim nikoga uvjetovati ko misli i želi pomoći klubu, ako Skupština tako odluči, da ide sa mnom.

Ako planira ići u ispravljanje, ja sam za drugu priliku svima ali daj da vidimo odmah rad. Ako se skupe i nastave po istom, nema od toga ništa. A teško da će Kevelj sebe kompromitovati da se otarasi Bulića i ostalih grobara, tako da..

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 20 jul 2024, 17:26

Jesi li corav?
Dio odgovornosti je naravno i na meni. igrači imaju sve uslove u normalnim okvirima, tako i stručni štab, te će biti kazni.
Priznao da ima njegovi gresaka i dio odgovornosti (kao sto i jeste) podnjeo ostavku. Sta sada hoces?

ZauvijekSamoVelez
Kontakt:

Post Postao/la ZauvijekSamoVelez » 20 jul 2024, 17:34

RodjeniiBrato je napisao/la:
20 jul 2024, 15:49
Treneru sto prije nogu dat, mislim da ne bi trebalo da doceka sljedecu tekmu na klupi. Za Najvecu bruku i sramotu u historiji bh fudbala(definitivno) je najveci krivac i poslije ovolike bruke neko mora otic, ili on ili uprava ili par igraca nebitno je,al ovo ne smije proc bez otkaza ili ostavki.
Ni mene Canadi nije odusevio ali daleko od toga da je on najveci krivac za ovaj fijasko. Ima tu i do njega normalno ali se puno losih poteza povuklo u zadnjih mjesec-dva i otkaz njemu bi bilo kao da slomijes ruku a previjes prst. Svejedno mi je sta god on odluci ali i ako ode, nasi problemi ne odlaze sa njim.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jul 2024, 17:39

20 jul 2024, 17:26
Jesi li corav?
Dio odgovornosti je naravno i na meni. igrači imaju sve uslove u normalnim okvirima, tako i stručni štab, te će biti kazni.
Priznao da ima njegovi gresaka i dio odgovornosti (kao sto i jeste) podnjeo ostavku. Sta sada hoces?
Pa brat moj procitaj cijelu recenicu, gdje je ponistio taj dio odgovornosti odmah :D
Dio odgovornosti je naravno i na meni. Ispunio sam što je do mene, igrači imaju sve uslove u normalnim okvirima, tako i stručni štab, te će biti kazni.
Znaci, eto hajde dio odgovornosti je na meni ali igrace i strucni stab cemo kazniti a ja sam odradio sve sto je do mene :mrgreen: I naravno, on je obezbijedio sve normalne uslove, a greske njegove su napravili svi i svi cemo zajedno ici :mrgreen:

Kad zna nabrojati sta je "on" obezbijedio, sto nam ne nabroji i sta je "on" uradio? Ili je Stefu potpisala Amira Trbonja i Maksumic Eurohit, a?

Spin ne prolazi vise. Mogu nabrojat jos 25 stvari koje je iskljucivo on uradio, ali ne treba da se dusmani nasladjuju. Pomiri se s tim da je ovo jedno veliko smece od covjeka koje mora napustiti klub. A ako mu je u interesu da povuce svakog ko valja jer on ne valja, onda nek povuce. Samo nek odyebe sa svojim placenim clancima i spinovanjima.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 20 jul 2024, 18:05

PREDSJEDNIK ROĐENIH

Kevelj za Faktor o krizi u Veležu: Uskoro odluka o Upravi, bit će kazni za fudbalere, ali i raskida ugovora

Ako ja podnesem ostavku, svi članovi kluba su smijenjeni, ali ja prvo moram o tome popričati sa ljudima iz Uprave - kaže Kevelj

slika
Senad Kevelj najavio rezove

Burno je u Fudbalskom klubu Velež. Pravo poniženje doživjeli su Rođeni u Andori gdje su u evropskom revanšu poraženi sa čak 1:5 od Intera.
Za tim iz Andore bila je to najveća pobjeda u Evropi, a Rođeni su dobili brojne kritike.
Špekuliše se i o ostavkama članova Upravnog odbora, brojnim raskidima ugovora sa fudbalerima.

Prvi čovjek Veleža Senad Kevelj bio je veoma otvoren kada smo ga kontaktirali. Ističe da je i njemu veoma teško te da je itekako razočaran.
- Mi ćemo imati Upravu za dan, dva. Tražit ćemo da se o Upravi očituje Skupština, odnosno da izglasa povjerenje ili nepovjerenje Upravnom odboru. Ako ja podnesem ostavku, svi članovi kluba su smijenjeni, ali ja prvo moram o tome popričati sa ljudima iz Uprave.
Mi smo došli zajedno, ako budemo išli, idemo zajedno. Nema podjela unutar kluba, to vam garantujem. Klub je stabilan, sve je ispoštovano, a u kojem ćemo pravcu sada ići, znat ćemo kroz dan, dva - kaže Kevelj za Faktor.

Najavio je kazne za fudbalere i stručni štab.
- Igrači će biti kažnjeni. Ono što vam mogu reći jeste da smo mi igračima sve osigurali, plaća za prošli mjesec bila je 10. jula, ništa ne kasni, sve smo osigurali. Pripreme, oporavci, rehabilitacije, poštujem struku, ali ne mogu ja još davati i golove. Svi smo razočarani, emotivno sam razočaran i ljudski, prvi sam čovjek kluba.

Dio odgovornosti je naravno i na meni. Ispunio sam što je do mene, igrači imaju sve uslove u normalnim okvirima, tako i stručni štab, te će biti kazni. Čekamo sastanak sa trenerom, moramo popričati i sa određenim igračima, vidjeti da li oni mogu nositi dres Veleža u budućnosti. Po meni, neki su svoje odradili i neće više biti tu, ali opet ćemo popričati sa trenerom i vidjeti njegove mišljenje na tu temu - naglašava Kevelj.

Kaže da će uvijek biti na raspolaganju Veležu.
- Ako damo ostavke, mi ćemo ostati u klubu dok Skupština ne izabere nove ljude. Mi smo ozbiljni ljudi i nema govora da ćemo ostaviti klub. Normalno ćemo raditi dok ne dođu novi ljudi i to je to. Vama hvala, uvijek želim da se zna istina i da se priča otvoreno - dodao je prvi čovjek FK Velež Senad Kevelj na kraju razgovora za Faktor.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jul 2024, 18:14

Sve ce pozitivno otkriti, pa i kad je plata bila igracima posljednja, ali ono negativno nije on uradio i to ne smije Mlaco ni ostali novinari ni upitati :rol:

Uzmi celavi na sebe odgovornost, ti si odredio sportsku politiku u kojoj se ti pitas i potpisao Bobaja, yebo te on u cmar. Zamisli da je Hasic povukao i Husnica sa sobom i rekao nece niko ako necu ja. Odlazi i to SAM otidji, budi frajer jednom u zivotu. Zapravo povedi svakog ko je tu zbog tebe.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 20 jul 2024, 18:17

20 jul 2024, 18:14
Sve ce pozitivno otkriti, pa i kad je plata bila igracima posljednja, ali ono negativno nije on uradio i to ne smije Mlaco ni ostali novinari ni upitati :rol:

Uzmi celavi na sebe odgovornost, ti si odredio sportsku politiku u kojoj se ti pitas i potpisao Bobaja, yebo te on u cmar. Zamisli da je Hasic povukao i Husnica sa sobom i rekao nece niko ako necu ja. Odlazi i to SAM otidji, budi frajer jednom u zivotu.
Ali cekaj, ako je Kevelj jedini krivac sto Haskic fuli penal, sto Bulic dovee igraca, sto Klafi ode - onda je valjda logicno da je Kevelj taj sto nam je zavrsio tribinu, evropu, teren u Blagaju i tako dalje? On i samo on.

Ili su ti dupli arsini gdje sve negativno on je jedini krivac a kada je nesto dobro uradjeno onda je to plod kolektiva haha. Nisi ni ti mahnit.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jul 2024, 18:34

20 jul 2024, 18:17
20 jul 2024, 18:14

Uzmi celavi na sebe odgovornost, ti si odredio sportsku politiku u kojoj se ti pitas i potpisao Bobaja, yebo te on u cmar. Zamisli da je Hasic povukao i Husnica sa sobom i rekao nece niko ako necu ja. Odlazi i to SAM otidji, budi frajer jednom u zivotu.
Ali cekaj, ako je Kevelj jedini krivac sto Haskic fuli penal, sto Bulic dovee igraca, sto Klafi ode - onda je valjda logicno da je Kevelj taj sto nam je zavrsio tribinu, evropu, teren u Blagaju i tako dalje? On i samo on.

Ili su ti dupli arsini gdje sve negativno on je jedini krivac a kada je nesto dobro uradjeno onda je to plod kolektiva haha. Nisi ni ti mahnit.
Pa evo vrlo je jednostavan odgovor. Pare su bile planirane u budzetu prije dolaska Kevelja, on bukvalno preusmjerava pare u gradnju i to je to, sigurno to ne radi Commerce Engineering. I tribina nije zavrsena, dobio je cist klub, vidjecemo kakav ce ostaviti i hoce li se ta tribina, i hoce li ostati pare za dovrsetak ako ode ranije.

Teren u Blagaju ti je posebna prica. Skokni pa nam javi u kakvom je stanju. To mozes dobit u pp da ne pisem ovdje.

Isto kao sto je i Evropa 75% Klafuriceva zasluga, eto njemu cemo dati 25% jer se relativno drzao po strani sto se tice strucnog dijela, samo zbog toga.

Haskic i penal je glupost kralju. Nigdje ja tu nisam Kevelja optuzio, a ako ti je promaseni penal protiv Andore kriv za 5 golova, onda ne znam. Rezultat je posljedica njegovog uplitanja u sportski segment koji je fercerao odlicno zbog privatnih problema sa Stefom, lazima kojima je otjerao Klafurica (mozda bi i sam otisao, mozda ne bi, ali da je zakuhao i olaksao mu odlazak, itekako) i naposlijetku odlaska na odmor u najodsutnijem trenutku za klub i uvaljivanja posla trazenja trenera Rahimicu, koji dosad kao sto je i sam rekao nije pregovarao nikad jer ima poteskoce s nasim jezikom. Sve jasno receno.

I mali milion stvari koje ako hoces u pp dobit ces.

Sve se on pita, htio to ti vjerovat ili ne. Bezveze sebe uvjeravas da se pita neko deseti ili da oni sjednu i dogovore kao nesto. A jedina dva istupa medijska kada je bilo kriticno je prepustio Rahimicu, pobjegavsi u Tursku na "odmor".

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.