RŠD Velež Mostar

Rodjeni81
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Rodjeni81 » 20 jul 2024, 18:36

MostarskiVelez je napisao/la:
20 jul 2024, 18:17
killafrommanilla je napisao/la:
20 jul 2024, 18:14
Sve ce pozitivno otkriti, pa i kad je plata bila igracima posljednja, ali ono negativno nije on uradio i to ne smije Mlaco ni ostali novinari ni upitati :rol:

Uzmi celavi na sebe odgovornost, ti si odredio sportsku politiku u kojoj se ti pitas i potpisao Bobaja, yebo te on u cmar. Zamisli da je Hasic povukao i Husnica sa sobom i rekao nece niko ako necu ja. Odlazi i to SAM otidji, budi frajer jednom u zivotu.
Ali cekaj, ako je Kevelj jedini krivac sto Haskic fuli penal, sto Bulic dovee igraca, sto Klafi ode - onda je valjda logicno da je Kevelj taj sto nam je zavrsio tribinu, evropu, teren u Blagaju i tako dalje? On i samo on.

Ili su ti dupli arsini gdje sve negativno on je jedini krivac a kada je nesto dobro uradjeno onda je to plod kolektiva haha. Nisi ni ti mahnit.
Sam je odlucio da pored predsjednika bude i sportski direktor, glavni za dovodjenje igraca. Neka snosi i odgovornost za rezultat kad je hajvan, sto se nije drzao zadataka koji su na poziciji predsjednika UO, sta se metilja gdje mu nije mjesto. Sto je dozvolio da mu rezultati na terenu odredjuje sudbinu.

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 20 jul 2024, 19:20

Killa.

Brate znas sta je razlika mene i tebe - ja sam vjerovatno 10 puta napisao da nisam zadovoljan sa dosta toga sto se Kevelja tice.

Konkretno - Ko dovodi igrace? Ko je doveo onog afrikanca? Vjerovatno Kevelj preko menagera.
Onaj **** iz Dracevica nije smio primirisati Velezu a ne dvojicu igraca imati kod nas. Ono je zlo.
Otvoriti vrata Kadricu, Zvonicu i ostalim samo da se "smiri mahala" to je pogresan potez.

Ima jos dosta toga ali evo tri primjera. Znac kiksevi i to teski kiksevi vjerovatno dovoljni za ostavku.

Ali nije sve crno ili bijelo, neke stvari je Kevelj radio sasvim okej, ne sam nego sa ostalim iz uprave. Isto kao sto su ostali bili upetlajani u gore navedeno. Druga stvar, ti kontas ako ode Kevelj da ce sve biti med i mljeko jer smatras da je on bukvalno kriv za SVE sto znaci ako dodje peti sesti cvijetat ce nam ruze. Nece brate.

Svi mi zelimo da nam Vaha bude trener, Bajevic sportski direktor a glavni skupstine neki gigant, poduzetnik. Ali stvarnost nije tako jednostavna. Ti ljudi nece, niko skoro nece a ovi sto hoce su JOS GORI. Znaci tipovi kao sto su Pika i ostali.

Ako zelis osobu sto je dobra sa "obe strane" politike, ako hoces osobu koja ce moci sa Vicom izaci na kraj a jos uz to imati redovne plate igracima i radove na infrastrukturi nije bas da imas 1000 alterantiva sto samo cekaju da preuzmu Velez.

user1986
Kontakt:

Post Postao/la user1986 » 20 jul 2024, 19:23

VictoriasFikret je napisao/la:
20 jul 2024, 18:05
PREDSJEDNIK ROĐENIH

Kevelj za Faktor o krizi u Veležu: Uskoro odluka o Upravi, bit će kazni za fudbalere, ali i raskida ugovora

Ako ja podnesem ostavku, svi članovi kluba su smijenjeni, ali ja prvo moram o tome popričati sa ljudima iz Uprave - kaže Kevelj

slika
Senad Kevelj najavio rezove

Burno je u Fudbalskom klubu Velež. Pravo poniženje doživjeli su Rođeni u Andori gdje su u evropskom revanšu poraženi sa čak 1:5 od Intera.
Za tim iz Andore bila je to najveća pobjeda u Evropi, a Rođeni su dobili brojne kritike.
Špekuliše se i o ostavkama članova Upravnog odbora, brojnim raskidima ugovora sa fudbalerima.

Prvi čovjek Veleža Senad Kevelj bio je veoma otvoren kada smo ga kontaktirali. Ističe da je i njemu veoma teško te da je itekako razočaran.
- Mi ćemo imati Upravu za dan, dva. Tražit ćemo da se o Upravi očituje Skupština, odnosno da izglasa povjerenje ili nepovjerenje Upravnom odboru. Ako ja podnesem ostavku, svi članovi kluba su smijenjeni, ali ja prvo moram o tome popričati sa ljudima iz Uprave.
Mi smo došli zajedno, ako budemo išli, idemo zajedno. Nema podjela unutar kluba, to vam garantujem. Klub je stabilan, sve je ispoštovano, a u kojem ćemo pravcu sada ići, znat ćemo kroz dan, dva - kaže Kevelj za Faktor.

Najavio je kazne za fudbalere i stručni štab.
- Igrači će biti kažnjeni. Ono što vam mogu reći jeste da smo mi igračima sve osigurali, plaća za prošli mjesec bila je 10. jula, ništa ne kasni, sve smo osigurali. Pripreme, oporavci, rehabilitacije, poštujem struku, ali ne mogu ja još davati i golove. Svi smo razočarani, emotivno sam razočaran i ljudski, prvi sam čovjek kluba.

Dio odgovornosti je naravno i na meni. Ispunio sam što je do mene, igrači imaju sve uslove u normalnim okvirima, tako i stručni štab, te će biti kazni. Čekamo sastanak sa trenerom, moramo popričati i sa određenim igračima, vidjeti da li oni mogu nositi dres Veleža u budućnosti. Po meni, neki su svoje odradili i neće više biti tu, ali opet ćemo popričati sa trenerom i vidjeti njegove mišljenje na tu temu - naglašava Kevelj.

Kaže da će uvijek biti na raspolaganju Veležu.
- Ako damo ostavke, mi ćemo ostati u klubu dok Skupština ne izabere nove ljude. Mi smo ozbiljni ljudi i nema govora da ćemo ostaviti klub. Normalno ćemo raditi dok ne dođu novi ljudi i to je to. Vama hvala, uvijek želim da se zna istina i da se priča otvoreno - dodao je prvi čovjek FK Velež Senad Kevelj na kraju razgovora za Faktor.
I ovdje odmah istice sta je dobro uradio, da je obezbijedio uslove i dao plate. A nece reci da je sve i jedno “pojacanje” teski promasaj, samo zato sto ih je doveo on a ne strucnjak koji treba biti na poziciji SD.
I bas zato sto cita komentare zato je i rekao da ide citava uprava. Jer raja hvale Rahimica koji obavlja svoj posao i cupa ga iz gresaka i trudi se. I sad konta ako tjerate mene, ide i Rahimic.
Nije opcija da citav UO ode jer je cinjenica da nema ko doci s parama. Ko god da dodje samo ce raspodijeliti sve se sto ima i ode to unazad 10 godina.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jul 2024, 19:38

I naravno, najavljuje opet da ce on tjerati igrace, sto znaci da otici nece a ni prestati se metiljati u sportski segment, a ako bi neko pozelio samo njegov odlazak, dogovorio je da svi idu ako on ide kako bi se sve raspalo. Pravi zaljubljenik u Velez :rol:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 20 jul 2024, 19:45

20 jul 2024, 19:38
I naravno, najavljuje opet da ce on tjerati igrace, sto znaci da otici nece a ni prestati se metiljati u sportski segment, a ako bi neko pozelio samo njegov odlazak, dogovorio je da svi idu ako on ide kako bi se sve raspalo. Pravi zaljubljenik u Velez :rol:
Jasta nego otjerati gdje si vidio da kapiten (!) prvo fuli penal pa onda na poluvremenu napusti ne samo teren nego stadion (!) i ode u hotel.

Otjerati klosara jasta.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jul 2024, 19:59

20 jul 2024, 19:45
20 jul 2024, 19:38
Jasta nego otjerati gdje si vidio da kapiten (!) prvo fuli penal pa onda na poluvremenu napusti ne samo teren nego stadion (!) i ode u hotel.

Otjerati klosara jasta.
Haskic treba da se kazni (ako je istina a ne vjerujem ti nista svakako), a Kevelj da ide. I to sam, jer je sam zakuhao sve. Haskiceva krivica ne ponistava Keveljov odnos prema klubu, shvati konacno
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 20 jul 2024, 20:02, ukupno mijenjano 1 put.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 20 jul 2024, 20:06

Cujem da je Nanic dogovorio posudbu u Jedinstvo, kakav je golman, znam da skoro nikako nije branio kod vas.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jul 2024, 20:14

LloriS je napisao/la:
20 jul 2024, 20:06
Cujem da je Nanic dogovorio posudbu u Jedinstvo, kakav je golman, znam da skoro nikako nije branio kod vas.
Branio je jednu pretprosle sezone, mislim u BL protiv Borca i nije primio gol. Dosta krupan, ima finu gradju za golmana i potencijal je. I on i Ribic su otprilike isti, s tim da im treba iskustva. ali su planski ostavljeni da treniraju s nama iako nisu igrali. Sad ce vjerovatno na posudbu da bi skupio iskustvo, mislim da vam moze biti od koristi. Ima fine predispozicije da postane dobar golman

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 20 jul 2024, 20:16

20 jul 2024, 20:14
LloriS je napisao/la:
20 jul 2024, 20:06
Branio je jednu pretprosle sezone, mislim u BL protiv Borca i nije primio gol. Dosta krupan, ima finu gradju za golmana i potencijal je. I on i Ribic su otprilike isti, s tim da im treba iskustva. ali su planski ostavljeni da treniraju s nama iako nisu igrali. Sad ce vjerovatno na posudbu da bi skupio iskustvo, mislim da vam moze biti od koristi. Ima fine predispozicije da postane dobar golman
Hvala ti :bih:
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Xenophon
Kontakt:

Post Postao/la Xenophon » 20 jul 2024, 21:27

20 jul 2024, 19:20
Killa.

Brate znas sta je razlika mene i tebe - ja sam vjerovatno 10 puta napisao da nisam zadovoljan sa dosta toga sto se Kevelja tice.

Konkretno - Ko dovodi igrace? Ko je doveo onog afrikanca? Vjerovatno Kevelj preko menagera.
Onaj **** iz Dracevica nije smio primirisati Velezu a ne dvojicu igraca imati kod nas. Ono je zlo.
Otvoriti vrata Kadricu, Zvonicu i ostalim samo da se "smiri mahala" to je pogresan potez.

Ima jos dosta toga ali evo tri primjera. Znac kiksevi i to teski kiksevi vjerovatno dovoljni za ostavku.

Ali nije sve crno ili bijelo, neke stvari je Kevelj radio sasvim okej, ne sam nego sa ostalim iz uprave. Isto kao sto su ostali bili upetlajani u gore navedeno. Druga stvar, ti kontas ako ode Kevelj da ce sve biti med i mljeko jer smatras da je on bukvalno kriv za SVE sto znaci ako dodje peti sesti cvijetat ce nam ruze. Nece brate.

Svi mi zelimo da nam Vaha bude trener, Bajevic sportski direktor a glavni skupstine neki gigant, poduzetnik. Ali stvarnost nije tako jednostavna. Ti ljudi nece, niko skoro nece a ovi sto hoce su JOS GORI. Znaci tipovi kao sto su Pika i ostali.

Ako zelis osobu sto je dobra sa "obe strane" politike, ako hoces osobu koja ce moci sa Vicom izaci na kraj a jos uz to imati redovne plate igracima i radove na infrastrukturi nije bas da imas 1000 alterantiva sto samo cekaju da preuzmu Velez.
Nemoj vrijeđati Dračevice. Taj "lik" dolazi sa Gorice (Gnojnice), gdje dnevno prođe jedna patrola, gdje se braća međusobnu udaraju iako je jedan u policiji, gdje je kriminal velik i gdje većina nije psihički normalna.
Republika Bosna i Hercegovina

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 20 jul 2024, 22:45

I evo sta je problem sa ovom upravom. U biti da hoce da budu svima po taman i zato se dovode Kadrici, Bulici, Kuduzovici i ostala olos.

Danas onaj mazlum iz Rotterdama pise apel, obracanje Rahimicu.
Otvoreno obracanje Admiru Rahimicu, podpredsjedniku UO naseg Kluba:
Admira Rahimica nisam nikad licno upoznao. Nisam imao prilike. Nije mi ni FB prijatelj.
Admira Rahimica sam prihvatio kao novog "babu". Napisao i jedan tekst o njemu, nahvalio ga, objavih tekst na svom FB.
Nije puno Velez takvih ljudi imao sa funkcijom "babo" po mom misljenju.
Admira Rahimica sam prvi put vidio i slusao na promociji Nerminovog filma "Sve nas ista ljubav spaja" u Narodnom pozoristu.
Kratak u izlaganju, konrektan, osmjeh na licu dva-tri puta je rekao "insallah" i "akoBogda". Sa nama je podijelio i vijest da dolazi novi trener ( niko nije znao da se radi o Canadiju)
Naglasio je ogromnu ljubav prema Velezu, to se i vidjelo.
Meni bilo drago. Vidjeh optimizam vidjeh nadu, momak hoce, momak zeli
Admir Rahimic bio je tada uz Veleza (trazio se trener, pojacanja ...) dok je u tom momentu predsjednik Kevelj bio na godisnjem ( po pricanju raje i onih koji se sa Senadom lizu)
Admir Rahimic je preuzeo ulogu vodje i uradio sta je trebao uraditi.
Za "objektivnu mostarsku publiku, levate svakakve vrste" ovo moje javno obracanje Admiru nije nikakva kritika, nije mi ni na kraj pamet da ga kritikujem, vec cisto molba jednog ostarjelog ali odanog navijaca naseg Kluba (znam da nisam jedini) da izadje u javnost i da nesto kaze u vezi istorijske blamaze u Andori. 72 sata prodje, nikakve reakcije.
A dovoljno bi bilo, jedno kratko " RAja izvinite".
Barem meni bi bilo dovoljno.
Sve drugo, kazne, sankcije igraca ostavljam Klubu.
Zasto Admir?
Jer je iskren, jer je otvoren, kupio me onim osmjehom na promociji filma, kupio me osjecajima prema Klubu koje je otvoreno pokazao, jer je vodja, jer je lider
Samo jedno, iskreno i iz srca" RAja izvinite" i da opet idemo zajedno " koja god je liga"
Admir to moze i mora.
I sta Rahimic na ovo kao eto drugi covjek nase uprave?

Sjedne 15 minuta i snima neku pres konferenciju iz auta (!) negdje na autoputu da zadovolji mazluma i da mu odgovori na apel.

A pa dokle vise.

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 20 jul 2024, 22:54

Ovaj Rahimic je mladja verzija Hasica.
Skolovan, stalozen, miran, iskren, posten, vrijedan. Drag mi je momak.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 21 jul 2024, 00:10

Podrska upravi, a Haskica poslati u Banovice kuci.
Ufurao si se decko previse, nisi ti toliko dubok trag ostavio u klubu da bi se tako ponasao.
To sto si se ufurao jer mislis da se druzis sa mostarskom creme de la crem moram ti reci da za creme de la crem moras imati gospodske manire , a to nemate ni ti a ni oni koji su te nafurali.
Idi isekni nos i mrs odavde stoko !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 21 jul 2024, 01:35

Jedina zamjerka upravi sve od momenta kada je Sose potpisao skup ugovor sa Osimom i Ovcinom je sto se previse slusa "ulica" i sto kao mi moramo da idemo na veci nivo i ulazemo pare kao da padaju s neba.

Pitam se imaju li pojedinii likovi poput ovoga lika killa ikakav smisao zivota osim da blate Kevelja cijeli dan pred kompjuterom nesto je tu abnormalno.

Podrska upravi, popraviti u hodu ondje gdje se pogrijesilo ( a bilo je gresaka), idemo dalje i ne slusajte "ulicu" jer u svijetu ulice sve je moguce. A koliki je onon broj clanskih ... ?\\

Ne trebaju nam tragachi srece i skrbi u tridesetim nego mladi momci gladni dokazivanja ... pamet u glavu koga potpisujemo u sledecim mjesecima

StarmoCity
Kontakt:

Post Postao/la StarmoCity » 21 jul 2024, 03:29

Jeste li vi svjesni kakvi su se ljudi uvukli u klub uz ovu upravu?
Jel znate sta je ovaj pisao za Kevelja do unazad pola godine i sad promjenio plocu. Bas me zanima zasto?
Vracaju se pusikurci bivsih uprava na siroka vrata u klub.
Nek im je sretno ali bez mene na dalje.
Moja podrska (novcana) kroz klub i UGMR je s ovim postom zavrsena.
Uostalom zar nije sramota da se jedan UGMR koji je samo proslu godinu upumpao preko 150 hiljada maraka u klub ne pozive na “gala” predstavu dresova?
Nek se jebu svi. A ovi sto pisu ko ce doci umjesto ovih pa Velez je bio i u gorim situacijama pa se prezivilo.
Jok eto sutit cemo i klimat kevelju a da
nas nastavi **** kako on hoce jer nema ko drugi preuzet Velez.
slika

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 21 jul 2024, 07:50

I sad pogledajte sta je retard pisao prije nego sto ga je ovaj uvukao u klub i prije nego sto je poceo piti kafe sa njim. Grob te **** pricas da imas milione i ovaj te slino sa posebnin potrebama vrti oko malog prsta.

I zbog ovakvih mazluma i njihovih igraca mi smo dosli u ovu sitiuaciju u kojoj smo sad, rasulo od atmosfere u vrijeme kad bi trebali nabijati euforiju, prodavati dresove i clanske dok je tu dijaspora... ali jok gospodin je odlucio da trener koji je odlicno radio posao vise ne treba da radi tako da bi on mogao ispunjavati zelje ovim retardima.

Ili radi ono sto treba da radis, i prestani nam prodavati muda pod bubrege i imaces sigurno podrsku od svih dobronamjernih navijaca ili se goni u pm i ti i oni u klubu koji misle da je normalno da nas vracaju u 2015. Ne zaboravi povesti i ove klosare sto si uhljebio.

slika

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 21 jul 2024, 09:25

Podrška upravi. Pokušati naći čovjeka koji će biti odgovoran za sportski dio i koji ce držati pod kontrolom trenera. Ne dovoditi igrače kao ovi što su dovedeni i ne praviti dalje drastične rezove u igračkom kadru bez obzira na greške, formu itd.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 21 jul 2024, 09:50

Puna podrska Rahimicu, konsolidovati redove, analizirati situaciju i krenuti sa pojacanjima ali bas pojacanjima a rijesiti se ovih nekih hadalja sto su u u timu.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

BigEM
Kontakt:

Post Postao/la BigEM » 21 jul 2024, 10:01

Dovoljno vremena da se ekipa pripremi za prvenstvo. Ne trebaju nam ostavke uprave, treba istu pojacati u inat dusmanima.
Velez je vise od fudbalskog kluba, simbol otpora i klub raje.
Imali smo gresaka u prethodnom periodu, ali se iste daju ispraviti i nastaviti razvoj kluba.

Zavrsetkom stadiona, bez dugova i kontinuitetom izlazaka u Evropu klub je daleko od najcrnjih dana ma koliko to pojedinci cak i prizeljkivali.
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 21 jul 2024, 10:06

BigEM je napisao/la:
21 jul 2024, 10:01
Dovoljno vremena da se ekipa pripremi za prvenstvo. Ne trebaju nam ostavke uprave, treba istu pojacati u inat dusmanima.
Velez je vise od fudbalskog kluba, simbol otpora i klub raje.
Imali smo gresaka u prethodnom periodu, ali se iste daju ispraviti i nastaviti razvoj kluba.

Zavrsetkom stadiona, bez dugova i kontinuitetom izlazaka u Evropu klub je daleko od najcrnjih dana ma koliko to pojedinci cak i prizeljkivali.
:thumbup:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.