Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Frane2020
Kontakt:

Re: Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Post Postao/la Frane2020 » 22 jul 2024, 16:22

Pablo11 je napisao/la:
22 jul 2024, 15:34
Braco sta mislis o ovom Eriku sto se spominje Estonac, aktuelan je izgleda, ima brutalnu statistiku?
Zadnjih 5 godina, 13 golova.
U u21 i prve dvije sezone seniorskog fudbala dao vecinu tih golova...
Luka Juricic krizne pokidao... Nema njega do Marta...

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 jul 2024, 16:43

Frane2020 je napisao/la:
22 jul 2024, 16:22
Pablo11 je napisao/la:
Braco sta mislis o ovom Eriku sto se spominje Estonac, aktuelan je izgleda, ima brutalnu statistiku?
Zadnjih 5 godina, 13 golova.
U u21 i prve dvije sezone seniorskog fudbala dao vecinu tih golova...
Luka Juricic krizne pokidao... Nema njega do Marta...
Tehnicki se cini dosta dobar estonac, volio bi ga vidjeti u ovom sastavu. Ma nema sanse svakako juricica da vratimo, cini se da je tamo standardan bio.
Fk Željezničar.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 22 jul 2024, 18:17

Pablo11 je napisao/la:
Brutalna statistka nabijena u amaterskoj ligi Estonije. Kada pogledas malo bolje, po sezonama, bez golova u estonskoj ligi koja je bukvalno amaterska dobijes slijedece brojeve za 4.5 sezone:

86 utakmica, 14 golova, 4 asistencije, 3.900 minuta ( standardan igrac u nekom klubu odigra izmedju 2.500 - 3.000 minuta po sezoni.

Prosla sezona mu je ubjedljivo najbolja, ovo sto je igrao u inostranstvu, gdje je zabio 5 golova uz dvije asistencije na 27 utakmica i 1364' minute. Jos dva gola je dao u kupu nizeligasima.

Katastrofa, ako je ovaj, po meni.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 jul 2024, 18:23

RatoborniMrmot je napisao/la:
22 jul 2024, 18:17
Pablo11 je napisao/la:
Brutalna statistka nabijena u amaterskoj ligi Estonije. Kada pogledas malo bolje, po sezonama, bez golova u estonskoj ligi koja je bukvalno amaterska dobijes slijedece brojeve za 4.5 sezone:

86 utakmica, 14 golova, 4 asistencije, 3.900 minuta ( standardan igrac u nekom klubu odigra izmedju 2.500 - 3.000 minuta po sezoni.

Prosla sezona mu je ubjedljivo najbolja, ovo sto je igrao u inostranstvu, gdje je zabio 5 golova uz dvije asistencije na 27 utakmica i 1364' minute. Jos dva gola je dao u kupu nizeligasima.

Shvatam da je amaterska liga, ali imao je nekih nastupa u reprezentaciji, svejedno nije malo zabiti 40 golova u 70 utakmica.
Fk Željezničar.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 22 jul 2024, 18:31

Pablo11 je napisao/la:
22 jul 2024, 18:23
Pablo11 je napisao/la:

Shvatam da je amaterska liga, ali imao je nekih nastupa u reprezentaciji, svejedno nije malo zabiti 40 golova u 70 utakmica.
Problem glasi, ako je ovaj i dalje opcija, da mi placamo fine pare za Krpica + ovog ( ozbiljnu je cifru trazio ), a Krpic vise ne moze, to je vidljivo, a ovaj ima prosjek od 3 gola po sezoni u zadnje cetiri godine. Za njihove, kombinovane, plate mozes dovesti boljeg napadaca od obojice.

Sa ovakvom politikom ne postizemo nista, opet kazem ako je ovaj u opciji, a bio je, sto je takodjer problem jer ne kontam kako ti lik uopste moze pasti na pamet. Da je kakav mladji afrikanac ili brazilac ima logike, ovaj nema nikakve. U Estoniji fudbal, po zanimanju i interesu stanovisnistva, je negdje taman iza karlinga i pikada. Ta neka prica.

Shodno tome takva im je i liga, brazilska cetvrta - peta liga ima bolje napadace, ako imas nekoga da te uputi, od ovakvih likova. Da ne pricam o Africi, jer ovi zive za fudbal, a vamo igra haman ko hoce jer ih fudbal ne zanima.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 jul 2024, 18:43

22 jul 2024, 18:31
Pablo11 je napisao/la:

Problem glasi, ako je ovaj i dalje opcija, da mi placamo fine pare za Krpica + ovog ( ozbiljnu je cifru trazio ), a Krpic vise ne moze, to je vidljivo, a ovaj ima prosjek od 3 gola po sezoni u zadnje cetiri godine. Za njihove, kombinovane, plate mozes dovesti boljeg napadaca od obojice.

Sa ovakvom politikom ne postizemo nista, opet kazem ako je ovaj u opciji, a bio je, sto je takodjer problem jer ne kontam kako ti lik uopste moze pasti na pamet. Da je kakav mladji afrikanac ili brazilac ima logike, ovaj nema nikakve. U Estoniji fudbal, po zanimanju i interesu stanovisnistva, je negdje taman iza karlinga i pikada. Ta neka prica.

Shodno tome takva im je i liga, brazilska cetvrta - peta liga ima bolje napadace, ako imas nekoga da te uputi, od ovakvih likova. Jer ovi zive za fudbal, a vamo igra haman ko hoce jer ih fudbal ne zanima.
Shvatam sta zelis reci, ali opet ne moze biti ni slucajnost da zabije ovoliko golova kakva god liga bila, i na videima se cini zanimljiv igrac nije neki smoto, po meni upgrade za krpica djeluje sto se tice tehnike, sto mi ocigledno zelimo gore.
Fk Željezničar.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 jul 2024, 18:47

Dodao bi da je velika prednost sto izgleda moze igrati sve prema naprijed, snalazi se i na krilu.
Fk Željezničar.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 22 jul 2024, 18:49

Pablo11 je napisao/la:
22 jul 2024, 18:43
Pablo11 je napisao/la:

Shodno tome takva im je i liga, brazilska cetvrta - peta liga ima bolje napadace, ako imas nekoga da te uputi, od ovakvih likova. Jer ovi zive za fudbal, a vamo igra haman ko hoce jer ih fudbal ne zanima.
Shvatam sta zelis reci, ali opet ne moze biti ni slucajnost da zabije ovoliko golova kakva god liga bila, i na videima se cini zanimljiv igrac nije neki smoto, po meni upgrade za krpica djeluje sto se tice tehnike, sto mi ocigledno zelimo gore.
Amaterska liga nije mjerilo nicega, profi liga je mjerilo, e ovaj se tu nije nadavao golova za 4.5 sezone, nit se nesto naigrao. A video je sumarum najboljeg u nekoliko minuta, daj ostalo da vidimo.

U sustini, ako je ovaj opcija, ne izgleda dobro pri cemu i dalje ne znamo dje gonimo, al nikako. Amin da bude najbolji strijelac lige i da ja izvlacim svoj post da se smijem sam sebi sto bih uradio sa zadovoljstvom, al da izgleda dobro, ne izgleda ( opet kazem ako je taj lik u pitanju, a vec se spominjao i zna se cifra koju je trazio - nije sica, al nikako ).

Budel tu fula, bice veselo.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 jul 2024, 18:54

22 jul 2024, 18:49
Pablo11 je napisao/la:
22 jul 2024, 18:43

Amaterska liga nije mjerilo nicega, profi liga je mjerilo, e ovaj se tu nije nadavao golova za 4.5 sezone, nit se nesto naigrao. A video je sumarum najboljeg u nekoliko minuta, daj ostalo da vidimo.

U sustini, ako je ovaj opcija, ne izgleda dobro pri cemu i dalje ne znamo dje gonimo, al nikako. Amin da bude najbolji strijelac lige i da ja izvlacim svoj post da se smijem sam sebi sto bih uradio sa zadovoljstvom, al da izgleda dobro, ne izgleda ( opet kazem ako je taj lik u pitanju, a vec se spominjao i zna se cifra koju je trazio - nije sica, al nikako ).

Budel tu fula, bice veselo.
Valjda je trazio oko 10k, prvi put, a sada su smanjili. Sretno mu bilo ako dodje.
Fk Željezničar.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 22 jul 2024, 19:02

Iskreno se nadam da nece, al iskreno. Imas Vukoju, mozda moze i Hiros, imas kojeg juniora + Krpica. Kada ovome istekne ugovor trazi napadaca za finu cifru u budzetu koja ti ostane. A ko da gledam bice rijesimo se Krpica, a onda ovaj ostane da nas **** sto se tice plate i budzeta i onda se opet krpi sa nekakvim levatima.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 jul 2024, 19:06

22 jul 2024, 19:02
Iskreno se nadam da nece, al iskreno. Imas Vukoju, mozda moze i Hiros, imas kojeg juniora + Krpica. Kada ovome istekne ugovor trazi napadaca za finu cifru u budzetu koja ti ostane. A ko da gledam bice rijesimo se Krpica, a onda ovaj ostane da nas **** sto se tice plate i budzeta i onda se opet krpi sa nekakvim levatima.
Niko od tih nije napadac, a ovaj ne moze biti gori od zubanovica sigurno.
Fk Željezničar.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 22 jul 2024, 19:11

Pablo11 je napisao/la:
22 jul 2024, 19:06
22 jul 2024, 19:02
Niko od tih nije napadac, a ovaj ne moze biti gori od zubanovica sigurno.
Druze, po statistici ni ovaj estonac nije napadac. A Vukoja je igrao u napadu kao klasicni centarfor, ne stalno, ali je igrao. Zuban nije igrac, a kamoli napadac.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 23 jul 2024, 12:21

Pablo11 je napisao/la:
Sačekat ću da vidim hoćel' zvanično potpisat, pa ću dati neko mišljenje.

U svakom slučaju i više nego jasno je da će Krpić biti prvi napadač u 1. kolu protiv Širokog s obzirom i da večeras potpiše Sorga, ko zna koliko ćemo čekati papire za njega s obzirom da je stranac, a znamo kakvo iskustvo imamo s registrovanjem stranaca, plus nije pripreme prošao, tako da očekujem Krpića kao prvog napadača prvih nekoliko kola.

Ni Jukić nije prošao pripreme sa Zrinjskim s obzirom na njegov neriješen status tamo, tako da ćemo i njega morati čekati ako ga dovedemo.

Samim tim već se nazire ofanzivna četvorka u prvom kolu protiv Širokog; Boljević-Hiroš-Cvetanoski-Krpić, osim ako nas ne iznenadi Ćorić sa Šabićem (U21) na desnom krilu umjesto Cvetanoskog.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 jul 2024, 15:05

Braco Filip Dangubic misljenje? Trazili smo ga vec ranije, on bi vec pojacanje bio.
Fk Željezničar.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 23 jul 2024, 15:16

Dangubic je pod ugovorom sa Zalgirisom do kraja godine, ako ne laze TM.

Ne znam sta reci za ovog Sorgu, meni se cini kao fina opcija. Dobro bi bilo da dodje, jer Suljino prolazi ili je proslo. Iako realno prosle sezona je toliko katastrofalna bila da je tesko ocekivati neki bolji ucinak od njega. Bio bi odlican kao opcija s klupe sigurno.

Neki dan spomenuh Dadu i krenu neka bezvze rasprava. Cujem da je zainteresovan i da bi htio nazad, ali nije kontaktiran od strane kluba. Moje misljenje je i dalje da bi nam valjao itekako.

Zasticeno godiste nam je opet problem, treba to rjesavati. Treba nam jos veznjak, krilo... par jakih pojacanja bi dosta popravilo sliku ove ekipe.

Gdje je zapelo sa Al Jaberom? Ide li ili ne?

Predlazem da malo ozivimo ovu temu i vise pisemo ovdje. Glavna je postala nepodnosljiva radi onog adminovog debila i jos par drugih.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 23 jul 2024, 15:53

Ma nema teorije, prije pola godine je htio 12.000 eura mjesečno, sumnjam da je sad spreman spustiti na 5000-6000 eura.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 23 jul 2024, 16:16

Tako je kako je. Pitari hladno 10-15 milja eura daju na platu jednog igraca, a vjerujem da Zrinjski i Borac ne zaostaju puno. U tom smislu se mi trenutno ne mozemo takmiciti sa njima, ali mislim da mozemo biti konkurentni za Europu i izboriti je ako budemo pametno radili.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 jul 2024, 16:36

Bumbaclat je napisao/la:
23 jul 2024, 16:16
Tako je kako je. Pitari hladno 10-15 milja eura daju na platu jednog igraca, a vjerujem da Zrinjski i Borac ne zaostaju puno. U tom smislu se mi trenutno ne mozemo takmiciti sa njima, ali mislim da mozemo biti konkurentni za Europu i izboriti je ako budemo pametno radili.
Ne treba ih gledati nebitni su nama. Mi smo glavni faktor u ovoj sezoni i samo pun stadion moze pomoci ekipi do konacnog cilja.
Fk Željezničar.

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 23 jul 2024, 18:11

Ne bi Dadu vratio samo zbog kurcenja kad je blizu forme i puca cifre od 10 hiljada, a kad padne k za usi onda volio bih se vratiti pare nisu bitne. M r S

SuperPippo
Kontakt:

Post Postao/la SuperPippo » 23 jul 2024, 18:12

braco je napisao/la:
18 jul 2024, 10:34
Imate li vi kakav prijedlog za špica? Nema nikakav očit izbor na tržištu, naravno da je slobodan igrač i da je realno da dođe.

Ovako kad gledaš slobodne špiceve iz BiH, izbor je bezveze skroz:

slika

Izbor među hrvatskim slobodnim špicevima isto tanak:

slika

Srbija isto ništa posebno, ili su vjerovatno preskupi i nerealni, stari ili nekvalitetni poput ovog Čečarića itd.

slika

Možda tražiti nekog na posudbu da je pod ugovorom, a da neće imati minutažu u svom klubu.
Strance ne treba ni uzimati u obzir a jos su malo stariji hajmo reci, od ovih mozda jedino Aganspahic i Hadzic jer su mladji a imaju i finog iskustva plus koliko znam obojica su iz Sarajeva tako da odma si u plusu ne moras placati stan i hranu jer nisu sa strane. Ovako bi za stranca morao troduplo vise placati.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, nedimmmm1337 i 36 gostiju.