Zadnjih 5 godina, 13 golova.
U u21 i prve dvije sezone seniorskog fudbala dao vecinu tih golova...
Luka Juricic krizne pokidao... Nema njega do Marta...
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Tehnicki se cini dosta dobar estonac, volio bi ga vidjeti u ovom sastavu. Ma nema sanse svakako juricica da vratimo, cini se da je tamo standardan bio.
Brutalna statistka nabijena u amaterskoj ligi Estonije. Kada pogledas malo bolje, po sezonama, bez golova u estonskoj ligi koja je bukvalno amaterska dobijes slijedece brojeve za 4.5 sezone:
Shvatam da je amaterska liga, ali imao je nekih nastupa u reprezentaciji, svejedno nije malo zabiti 40 golova u 70 utakmica.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑22 jul 2024, 18:17Brutalna statistka nabijena u amaterskoj ligi Estonije. Kada pogledas malo bolje, po sezonama, bez golova u estonskoj ligi koja je bukvalno amaterska dobijes slijedece brojeve za 4.5 sezone:
86 utakmica, 14 golova, 4 asistencije, 3.900 minuta ( standardan igrac u nekom klubu odigra izmedju 2.500 - 3.000 minuta po sezoni.
Prosla sezona mu je ubjedljivo najbolja, ovo sto je igrao u inostranstvu, gdje je zabio 5 golova uz dvije asistencije na 27 utakmica i 1364' minute. Jos dva gola je dao u kupu nizeligasima.
Katastrofa, ako je ovaj, po meni.
Problem glasi, ako je ovaj i dalje opcija, da mi placamo fine pare za Krpica + ovog ( ozbiljnu je cifru trazio ), a Krpic vise ne moze, to je vidljivo, a ovaj ima prosjek od 3 gola po sezoni u zadnje cetiri godine. Za njihove, kombinovane, plate mozes dovesti boljeg napadaca od obojice.Pablo11 je napisao/la: ↑22 jul 2024, 18:23Shvatam da je amaterska liga, ali imao je nekih nastupa u reprezentaciji, svejedno nije malo zabiti 40 golova u 70 utakmica.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑22 jul 2024, 18:17Brutalna statistka nabijena u amaterskoj ligi Estonije. Kada pogledas malo bolje, po sezonama, bez golova u estonskoj ligi koja je bukvalno amaterska dobijes slijedece brojeve za 4.5 sezone:
86 utakmica, 14 golova, 4 asistencije, 3.900 minuta ( standardan igrac u nekom klubu odigra izmedju 2.500 - 3.000 minuta po sezoni.
Prosla sezona mu je ubjedljivo najbolja, ovo sto je igrao u inostranstvu, gdje je zabio 5 golova uz dvije asistencije na 27 utakmica i 1364' minute. Jos dva gola je dao u kupu nizeligasima.
Shvatam sta zelis reci, ali opet ne moze biti ni slucajnost da zabije ovoliko golova kakva god liga bila, i na videima se cini zanimljiv igrac nije neki smoto, po meni upgrade za krpica djeluje sto se tice tehnike, sto mi ocigledno zelimo gore.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑22 jul 2024, 18:31Problem glasi, ako je ovaj i dalje opcija, da mi placamo fine pare za Krpica + ovog ( ozbiljnu je cifru trazio ), a Krpic vise ne moze, to je vidljivo, a ovaj ima prosjek od 3 gola po sezoni u zadnje cetiri godine. Za njihove, kombinovane, plate mozes dovesti boljeg napadaca od obojice.Pablo11 je napisao/la: ↑22 jul 2024, 18:23Shvatam da je amaterska liga, ali imao je nekih nastupa u reprezentaciji, svejedno nije malo zabiti 40 golova u 70 utakmica.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑22 jul 2024, 18:17
Brutalna statistka nabijena u amaterskoj ligi Estonije. Kada pogledas malo bolje, po sezonama, bez golova u estonskoj ligi koja je bukvalno amaterska dobijes slijedece brojeve za 4.5 sezone:
Sa ovakvom politikom ne postizemo nista, opet kazem ako je ovaj u opciji, a bio je, sto je takodjer problem jer ne kontam kako ti lik uopste moze pasti na pamet. Da je kakav mladji afrikanac ili brazilac ima logike, ovaj nema nikakve. U Estoniji fudbal, po zanimanju i interesu stanovisnistva, je negdje taman iza karlinga i pikada. Ta neka prica.
Shodno tome takva im je i liga, brazilska cetvrta - peta liga ima bolje napadace, ako imas nekoga da te uputi, od ovakvih likova. Jer ovi zive za fudbal, a vamo igra haman ko hoce jer ih fudbal ne zanima.
Amaterska liga nije mjerilo nicega, profi liga je mjerilo, e ovaj se tu nije nadavao golova za 4.5 sezone, nit se nesto naigrao. A video je sumarum najboljeg u nekoliko minuta, daj ostalo da vidimo.Pablo11 je napisao/la: ↑22 jul 2024, 18:43Shvatam sta zelis reci, ali opet ne moze biti ni slucajnost da zabije ovoliko golova kakva god liga bila, i na videima se cini zanimljiv igrac nije neki smoto, po meni upgrade za krpica djeluje sto se tice tehnike, sto mi ocigledno zelimo gore.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑22 jul 2024, 18:31Problem glasi, ako je ovaj i dalje opcija, da mi placamo fine pare za Krpica + ovog ( ozbiljnu je cifru trazio ), a Krpic vise ne moze, to je vidljivo, a ovaj ima prosjek od 3 gola po sezoni u zadnje cetiri godine. Za njihove, kombinovane, plate mozes dovesti boljeg napadaca od obojice.
Sa ovakvom politikom ne postizemo nista, opet kazem ako je ovaj u opciji, a bio je, sto je takodjer problem jer ne kontam kako ti lik uopste moze pasti na pamet. Da je kakav mladji afrikanac ili brazilac ima logike, ovaj nema nikakve. U Estoniji fudbal, po zanimanju i interesu stanovisnistva, je negdje taman iza karlinga i pikada. Ta neka prica.
Shodno tome takva im je i liga, brazilska cetvrta - peta liga ima bolje napadace, ako imas nekoga da te uputi, od ovakvih likova. Jer ovi zive za fudbal, a vamo igra haman ko hoce jer ih fudbal ne zanima.
Valjda je trazio oko 10k, prvi put, a sada su smanjili. Sretno mu bilo ako dodje.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑22 jul 2024, 18:49Amaterska liga nije mjerilo nicega, profi liga je mjerilo, e ovaj se tu nije nadavao golova za 4.5 sezone, nit se nesto naigrao. A video je sumarum najboljeg u nekoliko minuta, daj ostalo da vidimo.Pablo11 je napisao/la: ↑22 jul 2024, 18:43Shvatam sta zelis reci, ali opet ne moze biti ni slucajnost da zabije ovoliko golova kakva god liga bila, i na videima se cini zanimljiv igrac nije neki smoto, po meni upgrade za krpica djeluje sto se tice tehnike, sto mi ocigledno zelimo gore.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑22 jul 2024, 18:31
Problem glasi, ako je ovaj i dalje opcija, da mi placamo fine pare za Krpica + ovog ( ozbiljnu je cifru trazio ), a Krpic vise ne moze, to je vidljivo, a ovaj ima prosjek od 3 gola po sezoni u zadnje cetiri godine. Za njihove, kombinovane, plate mozes dovesti boljeg napadaca od obojice.
U sustini, ako je ovaj opcija, ne izgleda dobro pri cemu i dalje ne znamo dje gonimo, al nikako. Amin da bude najbolji strijelac lige i da ja izvlacim svoj post da se smijem sam sebi sto bih uradio sa zadovoljstvom, al da izgleda dobro, ne izgleda ( opet kazem ako je taj lik u pitanju, a vec se spominjao i zna se cifra koju je trazio - nije sica, al nikako ).
Budel tu fula, bice veselo.
Niko od tih nije napadac, a ovaj ne moze biti gori od zubanovica sigurno.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑22 jul 2024, 19:02Iskreno se nadam da nece, al iskreno. Imas Vukoju, mozda moze i Hiros, imas kojeg juniora + Krpica. Kada ovome istekne ugovor trazi napadaca za finu cifru u budzetu koja ti ostane. A ko da gledam bice rijesimo se Krpica, a onda ovaj ostane da nas **** sto se tice plate i budzeta i onda se opet krpi sa nekakvim levatima.
Druze, po statistici ni ovaj estonac nije napadac. A Vukoja je igrao u napadu kao klasicni centarfor, ne stalno, ali je igrao. Zuban nije igrac, a kamoli napadac.Pablo11 je napisao/la: ↑22 jul 2024, 19:06Niko od tih nije napadac, a ovaj ne moze biti gori od zubanovica sigurno.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑22 jul 2024, 19:02Iskreno se nadam da nece, al iskreno. Imas Vukoju, mozda moze i Hiros, imas kojeg juniora + Krpica. Kada ovome istekne ugovor trazi napadaca za finu cifru u budzetu koja ti ostane. A ko da gledam bice rijesimo se Krpica, a onda ovaj ostane da nas **** sto se tice plate i budzeta i onda se opet krpi sa nekakvim levatima.
Sačekat ću da vidim hoćel' zvanično potpisat, pa ću dati neko mišljenje.
Ne treba ih gledati nebitni su nama. Mi smo glavni faktor u ovoj sezoni i samo pun stadion moze pomoci ekipi do konacnog cilja.Bumbaclat je napisao/la: ↑23 jul 2024, 16:16Tako je kako je. Pitari hladno 10-15 milja eura daju na platu jednog igraca, a vjerujem da Zrinjski i Borac ne zaostaju puno. U tom smislu se mi trenutno ne mozemo takmiciti sa njima, ali mislim da mozemo biti konkurentni za Europu i izboriti je ako budemo pametno radili.
Strance ne treba ni uzimati u obzir a jos su malo stariji hajmo reci, od ovih mozda jedino Aganspahic i Hadzic jer su mladji a imaju i finog iskustva plus koliko znam obojica su iz Sarajeva tako da odma si u plusu ne moras placati stan i hranu jer nisu sa strane. Ovako bi za stranca morao troduplo vise placati.braco je napisao/la: ↑18 jul 2024, 10:34Imate li vi kakav prijedlog za špica? Nema nikakav očit izbor na tržištu, naravno da je slobodan igrač i da je realno da dođe.
Ovako kad gledaš slobodne špiceve iz BiH, izbor je bezveze skroz:
Izbor među hrvatskim slobodnim špicevima isto tanak:
Srbija isto ništa posebno, ili su vjerovatno preskupi i nerealni, stari ili nekvalitetni poput ovog Čečarića itd.
Možda tražiti nekog na posudbu da je pod ugovorom, a da neće imati minutažu u svom klubu.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, nedimmmm1337 i 36 gostiju.