FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

bvsic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bvsic » 23 jul 2024, 00:23

thebain666 je napisao/la:
23 jul 2024, 00:11
SamoDaKazeem je napisao/la:
22 jul 2024, 23:54
22 jul 2024, 23:32
Ne mogu da vjerujem da svake sezone se mora naci igrac kojem ce se popeti na ledja strucnjaci sa foruma(citaj istoka). Svake sezone je bio igrac kojeg su omalovazavali, ponizavali, ubijali u pojam. Pidro,Hebibovic,Krste,Dal,Kurdic,Sahinovic,Suljic… sad je to Djurickovic, a prije njega je bio Julardzija, medjutim sada je klupiran, pa nemaju sta reci za njega i krivit ga za sve sto je kriv i sto nije. Djurickovic nije Van Dijk, ali je korektan igrac, i u paru sa kvalitetnim stoperom bi njegov kvalitet i borbenost jos vise dolazili do izrazaja, a mozda da ga stave na zadnjeg veznog bi bio pun pogodak. Al smijesno je citati sta se pise ovdje, ispade po komentarima gori od onog Kramara… Podrzite malo nase igrace, komsije od santosa prave Neymara, od stilica Iniestu…
Štilić i Santos i jesu klase za ovu ligu što su i dokazali,što od Drlje nisu napravili Fodena?
Zato što je kanta.
Pa nisu ljudi budale,ne može se magla prodavati iz utakmice u utakmicu.
Da si napisao treba nam klasa stoper uz Čelika ili Mujkića pa hajde ali ti platiš obeštećenje za pojačanje Đuričkovića i sad daj još veće pojačanje da bi pojačanje činio boljim :?
Đurićković je fer i korektan momak ali je potanak igrač na kraju krajeva rijetko koji iz Crnogorske lige se pokazao kao pojačanje za nas.
Đuričković će završiti kao i Šerbečić.
Na osnovu toga sto ga je nizi igrac uzeo u skoku zakljucuje se da je djurickovic tanak… kao sto rekoh nije Van Dijk, al daleko je od loseg igraca. S obzirom da igramo 3 5 2, i da su pored njega Soldo koji je ispodprosjecan i Celik koji je dobar ali neiskusan, imas njega koji je “osigurac” i koji najvise trpi tu. Al hajde mora se neko uzeti na zub, ko je poslije njega ? Mozda ce Hamza ili Guliashvili, ili Bubanja.
Kudili smo Kerima gledaj ga sad
Kudili smo Begana, najbolji bek lige sad
Kudili smo Rockova (bez treninga odradjenog), prodjemo dalje zbog njeg
Kudili smo Renana, ljudi pisu da za Buljubasica treba uzet bilo sta nema od njeg nista za godinu
Ja nez o jovicu se prica toliko, kod njih kad smo igrali drugo poluvrijeme odlicni bili i on i soldo. Sad ja nmp koju je gresku napravio, onaj majstorski dribling bi izbacio skoro svakog stopera.
Djuri je pravi kapiten, slazem se ja da nije neki aman kvalitet, ali on radi druge stvari, bori se sa sudijom, nije ckapi eto ima daMu i zato je tu da nije njeg ko bi nam kapiten bio bgt, znaci on je tu da dize moral kad krene lose, shvatite da mora biti jedan takav u ekipi

thebain666
Kontakt:

Post Postao/la thebain666 » 23 jul 2024, 00:28

H8Z7 je napisao/la:
23 jul 2024, 00:19
SamoDaKazeem je napisao/la:
22 jul 2024, 23:54

Štilić i Santos i jesu klase za ovu ligu što su i dokazali,što od Drlje nisu napravili Fodena?
Zato što je kanta.
Pa nisu ljudi budale,ne može se magla prodavati iz utakmice u utakmicu.
Da si napisao treba nam klasa stoper uz Čelika ili Mujkića pa hajde ali ti platiš obeštećenje za pojačanje Đuričkovića i sad daj još veće pojačanje da bi pojačanje činio boljim :?
Đurićković je fer i korektan momak ali je potanak igrač na kraju krajeva rijetko koji iz Crnogorske lige se pokazao kao pojačanje za nas.
Đuričković će završiti kao i Šerbečić.
Na osnovu toga sto ga je nizi igrac uzeo u skoku zakljucuje se da je djurickovic tanak… kao sto rekoh nije Van Dijk, al daleko je od loseg igraca. S obzirom da igramo 3 5 2, i da su pored njega Soldo koji je ispodprosjecan i Celik koji je dobar ali neiskusan, imas njega koji je “osigurac” i koji najvise trpi tu. Al hajde mora se neko uzeti na zub, ko je poslije njega ? Mozda ce Hamza ili Guliashvili, ili Bubanja.
Nemoj zezati, kakav je on osigurač? Pa jesi li gledao zadnju protiv Aktobea? Zar se onakav faul pravi a imaš karton?
Meni je Đuričković super momak, trudi se, ostavlja zadnji atom snage na terenu ali nije igrač za ovakve utakmice gdje se brzo igra. Može dati ruke u određenim situacijama ali nije za ovaj nivo fudbala.
Niko ga od nas ovdje ne mrzi niti išta slično ali ga sa pravom kritikujemo, naučite razlikovati kritiku i mržnju.
A brate jedna losa utakmica (iako nije odigrao lose utakmicu, imao je tri kiksa, dva kartona i skok) te ne cini losim igracem. Plus na to sve momak je nas kapiten, ima postovanje od igraca i trebamo ga i mi postovati i podrzati i kad je lose

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 23 jul 2024, 00:30

Sta kazu ceka se da vide hocemol proc Aktobe da se dovedu pojacanja?

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 23 jul 2024, 00:47

23 jul 2024, 00:28
H8Z7 je napisao/la:
23 jul 2024, 00:19

Nemoj zezati, kakav je on osigurač? Pa jesi li gledao zadnju protiv Aktobea? Zar se onakav faul pravi a imaš karton?
Meni je Đuričković super momak, trudi se, ostavlja zadnji atom snage na terenu ali nije igrač za ovakve utakmice gdje se brzo igra. Može dati ruke u određenim situacijama ali nije za ovaj nivo fudbala.
Niko ga od nas ovdje ne mrzi niti išta slično ali ga sa pravom kritikujemo, naučite razlikovati kritiku i mržnju.
A brate jedna losa utakmica (iako nije odigrao lose utakmicu, imao je tri kiksa, dva kartona i skok) te ne cini losim igracem. Plus na to sve momak je nas kapiten, ima postovanje od igraca i trebamo ga i mi postovati i podrzati i kad je lose
Bruda volio bih da je jedna utakmica, ali samo se sjeti Širokog na Koševu, prvi gol pogledaj pa vidi, pred kraj utakmice prođe ga njihov igrač kao iz šale iako ga je Miomir vukao za dres. Volio bih da se trzne da poradi na sebi i da se razvije (koliko je moguće sad u njegovim godinama) da pokida ostatak prvenstva ali čisto sumnjam, pored toga on kao centralni štoper loše igra nogom. Moramo razdvojiti emocije i činjenice. Više volim u lice reći kako je nego nešto izmišljati i lagati i sebe i druge. Zbog Čelika i naše odbrane nama treba štoper jak u igri nogom i ok u skok igri. Čelik ima izuzetno dobro skok igru ali i njega zeza igra nogom koja mu nije jača strana, zbog njega dok je još mlad nadam se da će neko biti u odbrani jači od Đuričkovića. Nikakav hate nije upućen prema Miomiru nego samo ono što se primjeti.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 23 jul 2024, 00:52

Dobro je sto atmosferu drzimo pod kontrolom.
Meni je licno drago sto igramo protiv njih.
Realno ocekujem da ih izdominiramo, i rezultatski dobijemo barem 2:0.
Bolja smo mnogo ekipa, i necemo dozvoliti iznenadjenja.
Pobjeda u obadvije utakmice akobogda.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 23 jul 2024, 00:59

bordospartanac je napisao/la:
23 jul 2024, 00:52
to jer je ponedjeljak
NEMA NAZAD

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 23 jul 2024, 01:09

Smatram da postajemo svjesniji i da bolje vidimo.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 23 jul 2024, 01:18

23 jul 2024, 01:09
svratis li na istok ovako nekad :kralj:
NEMA NAZAD

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 23 jul 2024, 02:22

holyman je napisao/la:
23 jul 2024, 01:18
svratis li na istok ovako nekad :kralj:
:njanjanja: ma jasta. :salut:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 jul 2024, 02:46

Netreba se lagat Djurickovic mora bolje mora, jer povlacenje u 16 terac, lose tajming na izlaz na sut blok suta ako ga i blokira lopta prodje, slanje lopte 40 m od protivnickog gola je svaka losa (to je zz primjetio i to je umanjio da radi)nemozes primit 40 golova U PL i da stoperi nisu krivi.. TREBA SE DAT I KREDIT DA SE NASI STOPERI TROSE MNOGO JER IGRAMO VISOKO, al **** 40 golova primit je puno

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 23 jul 2024, 06:30

Logicno ,da bolje vidimo,kad nam je Optika Salihbegovic sponzor !! :mrgreen:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 23 jul 2024, 06:57

A jeste na Đuričkovića navalili. Jednu malo lošije odigra odmah mu na leđa skočili

Silvester071
Kontakt:

Post Postao/la Silvester071 » 23 jul 2024, 07:12

Jutro ekipa...
Poklonio bi dvije karte za sjever, nekome kome zaista treba ili da znate da bi isao a nema mogucnosti da priusti sebi karte.
Pisite u pp, proslijedio bi iste na mail.

Pozzzzz

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 23 jul 2024, 07:16

FoSte95 je napisao/la:
23 jul 2024, 06:57
A jeste na Đuričkovića navalili. Jednu malo lošije odigra odmah mu na leđa skočili
38 golova u 33 utakmice mi smo primili sigurno jer je neko dobru sezonu imao. Ok ako je vama to dobra sezona, to je onda neka druga prica ...
To sto je vama prirastao srcu jer se zaletio dva tri puta na prorivnike i pogurao, je opeet neka treca prica kao onomad kad mirza nakon jos jedne blamaze u prvih 20 mijuta u turskoj napravi belaj i izvede ekipu a ovdje se slavodobitno pisalo kako tako treba, kako smo borbeni, tim, ekipa ... Ja vise volim vidjeti kako uzima loptu bez faula nego kako se nagurava sa protivnikom i dobija besmislene kartone.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 jul 2024, 07:19

Đuričković je igračina.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 23 jul 2024, 07:35

holyman je napisao/la:
23 jul 2024, 00:59
23 jul 2024, 00:52
to jer je ponedjeljak
:rol:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 23 jul 2024, 07:45

U četvrtak se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini na jugozapadu Bosne umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 26, a dnevna od 22 do 28, na jugu 34 °C.

😎 da ne ureknemo vremensku prognozu

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 jul 2024, 08:04

Zar je Kyeremeh morao postići golcinu da bi bio poštovan, i odigrati 2,3 dobre utakmice?!
Igrace koji mnogo trče i bore se za dres treba uvijek poštovati, voljeti.
A on je od prvog dana davao svoj maksimum sto se tice trke i borbenosti.
Nikada mi jedan Penjaranda ne bi bio ispred njega ili Guliasvilija...pogotovo ne Ziljkic kojem je kasnije bilo mrsko potrcati iako inače gotivim igrace koji znaju s loptom.

Ovo s Kyeremehom i Guliasvilijem te Renanom je najopasniji i najnepredvidiviji napad Sarajeva u Europi ne znam ni sam koliko godina, desetljeća unazad...i za nas i za protivnika. :)
S njima je sve moguće, samo jos neke linije iza njih utegnuti.

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 23 jul 2024, 08:28

Antikloc je napisao/la:
23 jul 2024, 06:30
Logicno ,da bolje vidimo,kad nam je Optika Salihbegovic sponzor !! :mrgreen:
:D Dobar si. :wave:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 23 jul 2024, 08:35

Crveni karton je direktna posljedica Anđušićevog nezalaganja i nemoći. Čovjek je išao ili uzet loptu ili faul napraviti, da je branio prostor 1 na 1, to bi šansa ispala.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Lavcina i 56 gostiju.