RŠD Velež Mostar

Balorda
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Balorda » 23 jul 2024, 12:58

killafrommanilla je napisao/la:
23 jul 2024, 12:53
Balorda je napisao/la:
23 jul 2024, 12:23
To si sve ti nabrojao šta sve možeš, ne možeš, smiješ i ne smiješ i prišio meni da sam ja to sve napisao, a nisam, tako da to nije ok. Očigledno je da imaš pravo reći sve šta misliš, jer to radiš uspješno već duže vrijeme, ali znaš kako kažu za mišljenje, mišljenje je ko guzica, svako ga ima, tako da od mišljenja nema ništa. Od osoba koje ovoliku energiju ulažu u izražavanje svog mišljenja, očekujem konkretne korake, inače se držim ove narodne poslovice o mišljenju.

Uglavnom, ne moraš ti ništa, ni jednom momentu nisam napisao da moraš, ali bi bilo lijepo, kad već hoćeš da raskupusaš trenutno rukovodstvo Veleža, da nama ili njima daš bar neke naznake kako dalje nakon što bi ih otjerao. To bi bilo korektno i lijepo, inače bi došli u situaciju da ih otjeramo i da se onda pitamo, a šta sad? , a ne mislim da su takvi potezi pametni, štaviše, glupi su.
Vidi ovo, ti si meni prišio ovo: kad već hoćeš da raskupusaš trenutno rukovodstvo Veleža iako sam ja u više navrata rekao da mi to nije cilj, i da sam za ostanak uprave ukoliko će se ispravljati greške, a koliko vidim, sve je najavljeno osim ispravljanja istih (floskule mi smo pogriješili a kaznit ćemo igrače i stručni štab mi nisu naznaka ispravljanja). Znači ne moraš mi govoriti eksplicitno govoriti da imam neke svoje interese, dovoljno sam vješt da to sam shvatim.

Isto tako, bilo bi lijepo da ne surađujemo usko sa Stefanom Bulićem, eto jedan prijedlog od mene. Trebam li ga ja presresti u gradu i isprebijati ga? Ako kažeš da bi bilo lijepo da ja nešto kao navijač uradim, da li bi bilo lijepo da se to odstranjivanje uradi od strane ljudi koji to mogu uraditi?

Ili moram još jednom napisati da nisam za tjeranje, nego za promjene, a ako one mogu doći samo tjeranjem, onda sam i za tjeranje.
To je već ok, opet smo na potpuno istoj valnoj dužini. Imamo i iste ciljeve i za iste stvari mislimo da su pogrešne. Dakle ispravljanje grešaka, prekid saradnje sa Bulićem i nastavak rada u ovom kapacitetu. Greške se događaju, s tim da je bolje dva puta mjeriti, pa jednom rezati. Nama je sada potreban rad i trud, a ne histerija i mahnitluk.

Što se tiče tvojih ličnih interesa, potpuno sam siguran da ih nemaš i niti u jednom trenutku nisam pomislio da nešto pišeš zbog ličnih interesa.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 23 jul 2024, 13:02

I još nešto, samo se sjeti da te najveći forumski smećari podržavaju :mrgreen:

Pametnom dosta.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 23 jul 2024, 14:26

Balorda je napisao/la:
23 jul 2024, 13:02

Pametnom dosta.
Moras i ti biti svjestan da Stefo Bulic cita tvoje komentare sa odusevljenjem, ne samo Stefo nego svi oni grobari na ciji spomen imena nam se kosa dize na glavi. Njihova je glavna ovih dana da se ne talasa, pa sad vidi trebamo li se zabrinuti ili se praviti da je sve ok...

Vidis, dok ga je Stefo prije par mjeseci pljuvao ja nisam rijec napisao protiv Kevelja, iako je imao dosta losih poteza, kad ga je poceo hvaliti meni je jasan signal dosao da se alarmi moraju paliti.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 jul 2024, 14:34

Rodjeni81 je napisao/la:
23 jul 2024, 14:26
Balorda je napisao/la:

Pametnom dosta.
Moras i ti biti svjestan da Stefo Bulic cita tvoje komentare sa odusevljenjem, ne samo Stefo nego svi oni grobari na ciji spomen imena nam se kosa dize na glavi. Njihova je glavna ovih dana da se ne talasa, pa sad vidi trebamo li se zabrinuti ili se praviti da je sve ok...

Vidis, dok ga je Stefo prije par mjeseci pljuvao ja nisam rijec napisao protiv Kevelja, iako je imao dosta losih poteza, kad ga je poceo hvaliti meni je jasan signal dosao da se alarmi moraju paliti.

A dobro druze sto se ne skupite i dodjete javno pred Kevelja i kazete mu to sto mislite o Stefi ?

Sto RA ne posalje neku poruku kontra Stefe ...sto ga ne prozove u svojim pjesmama ??? Ne skandira mu uvredljivo ?

Ne treba palamudit iza skrivenih nickova na forumu i udarati po Kevelju ... ima nacina puno efikasnijih ako je vec Bulic problem , a slazem se da ga ne treba vidjati tu gdje se uvukao.
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 23 jul 2024, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 23 jul 2024, 14:35

Rodjeni81 je napisao/la:
Balorda je napisao/la:

Pametnom dosta.

Stefan Bulić može samo s gađenjem čitati moje komentare s obzirom da ga daleko najviše pljujem, vrijeđam i prijetim fizičkim nasiljem.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 23 jul 2024, 14:40

zna li se išta napadamo li titulu ove sezone? :think:

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 23 jul 2024, 14:47

Balorda je napisao/la:
23 jul 2024, 14:35
Rodjeni81 je napisao/la:
Balorda je napisao/la:

Pametnom dosta.

Stefan Bulić može samo s gađenjem čitati moje komentare s obzirom da ga daleko najviše pljujem, vrijeđam i prijetim fizičkim nasiljem.
Pa skaces ovdje non stop i ti i ovi ostali po ljudima koji su samo nastavili pljuvati tog smrada, sad jos vise jer je trenutno uvucen u Velez, a naravno nije sam usao nego ga je neko gurnuo pa se i na tu adresu nesto napise.

Nego zasto mu prijetis, zasto trosis energiju po forumu, otidji na skupstinu daj prijedlog predsjedniku da tog smetljara odj.ebe, najlakse po forumu pisati :D

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 23 jul 2024, 15:03

Rodjeni81 je napisao/la:
23 jul 2024, 14:47
Balorda je napisao/la:
23 jul 2024, 14:35
Rodjeni81 je napisao/la:

Pa skaces ovdje non stop i ti i ovi ostali po ljudima koji su samo nastavili pljuvati tog smrada, sad jos vise jer je trenutno uvucen u Velez, a naravno nije sam usao nego ga je neko gurnuo pa se i na tu adresu nesto napise.

Nego zasto mu prijetis, zasto trosis energiju po forumu, otidji na skupstinu daj prijedlog predsjedniku da tog smetljara odj.ebe, najlakse po forumu pisati :D
Lijepo si pokušao prišiti meni neki poseban trud u ovoj raspravi o upravama i Buliću, no neće ti uspjeti :mrgreen:

Baci malo pogled na postove i sve će ti biti jasno :kafa:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 23 jul 2024, 16:06

Brisite na telegram vi pametni.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 23 jul 2024, 16:55

Balorda je napisao/la:
23 jul 2024, 12:58
To je već ok, opet smo na potpuno istoj valnoj dužini. Imamo i iste ciljeve i za iste stvari mislimo da su pogrešne. Dakle ispravljanje grešaka, prekid saradnje sa Bulićem i nastavak rada u ovom kapacitetu. Greške se događaju, s tim da je bolje dva puta mjeriti, pa jednom rezati. Nama je sada potreban rad i trud, a ne histerija i mahnitluk.

Što se tiče tvojih ličnih interesa, potpuno sam siguran da ih nemaš i niti u jednom trenutku nisam pomislio da nešto pišeš zbog ličnih interesa.
Iako rizikujem da više nećemo biti na istoj valnoj dužini, samo da ti pokažem zašto čitate "mahnitluk i histeriju" zadnjih mjesec dana.

U obraćanju i Kevelja, i Frenje i Rahimića smo pročitali/čuli otprilike isto. Loša forma igrača, novi trener, povrijeđeni igrači, nespremni igrači, profesionalizam Intera iz Andore, vanjski neprijatelji i slično. Čak smo kod Kevelja pročitali da preuzima dio odgovornosti ali samo kako bi zaprijetio ostavkama, a koliko se smatra odgovornim govori ovdje:
Ono što vam mogu reći jeste da smo mi igračima sve osigurali, plaća za prošli mjesec bila je 10. jula, ništa ne kasni, sve smo osigurali. Pripreme, oporavci, rehabilitacije, poštujem struku, ali ne mogu ja još davati i golove. Svi smo razočarani, emotivno sam razočaran i ljudski, prvi sam čovjek kluba.
Odmah ću spomenuti da su igrači putovali 20+ sati u Andoru. To nije "sve smo osigurali", a ima tu još stvari koje nisu za foruma. A ovim "ne mogu ja još davati i golove" je apsolutno ponovno skinuo svu odgovornost sa sebe, iako je recimo to putovanje 20+ h odgovornost UO.

Uglavnom, odmah se krenulo u rat člancima, rat sa nekim dušebrižnicima i neprijateljima. Možeš li mi ti reći ko su ti vanjski neprijatelji koji žele loše klubu, ako uzmemo u obzir da su svi "Hasićevi" neprijatelji u klubu ili oko njega i da sada pušu u isto (i Stefo, i Kadra i svi), a da nas svaka sportska novina izuzetno hvali jer ih, realno, dotični plaća?

S kim se onda borimo, ko su dušebrižnici i neprijatelji? I osim toga, odmah se krenulo u prijetnje ostavkama, odlaskom kompletne uprave posebno kad se osjetilo da je raja za to da Rahimić bude predsjednik, u startu se to srezalo, dodvoravanje Red Armyu i slavljenje mitske pobjede na tribinama je suvišno i komentarisati. Čak je sramno spomenuto i da su završili projekt hibridnog terena, i otplatili dugove, koji su iznosili nekih 5% u odnosu na 2016. i prošle uprave koje su vratile 95%.

I na kraju, RainMan nam je napisao da je Klafuriću ponuđeno 5 imena za sportskog direktora s kojim se on nije složio jer nije želio nikoga. Ko su ta imena, i zašto i sada, mjesec dana nakon odlaska Klafurića, mi nemamo sportskog direktora? Možemo li onda sumnjati da je svih pet imena bilo Nedim Jusufbegović čiji je dolazak blokirala realno burna reakcija navijača na tu informaciju, zbog koje smo napisali i ono sramotno saopštenje s kojim smo djelomično potvrdili to.

Mene boli što apsolutno ne izgleda nikako da će i pokušati tog Bulića otjerati i ispravljati greške, nego da im je puno lakše da uđu u rat s imaginarnim neprijateljima, prijete ostavkama i slično kako bi prouzrokovali strah kod navijača koji bi im greške oprostili i kako bi mogli nastaviti s istom politikom.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Dariovfc
Kontakt:

Post Postao/la Dariovfc » 23 jul 2024, 17:50

**** pise raskid ugovora sa Prses, Haskic i Suljic.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 23 jul 2024, 17:57

Ne mogu ti ja ni na šta od napisanog odgovoriti. Niti želim.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

BigEM
Kontakt:

Post Postao/la BigEM » 23 jul 2024, 18:02

Evo mjesec dva trubimo o upravi, hajmo malo o sebi.
Koliko je clanskih karata prodato?
Gdje su hercegovacki privatnici? Zasto ne podrzavaju klub osim jednom godisnje (crvena noc)?

Zelimo li mi uopste jak Velez ili nam on sluzi samo kao lijecenje frustracija prema nekom ko bar pokusava nesto napraviti.

Hajde da kupimo 2.650 sezonskih za dedaru, to je 318.000 plus 66.250 od clanskih, odnosno 384.250 KM klubu.
Mozemo li to ispuniti pa traziti da taj neko tamo bolje radi svoj posao?
slika
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 23 jul 2024, 18:51

Balorda je napisao/la:
23 jul 2024, 17:57
Ne mogu ti ja ni na šta od napisanog odgovoriti. Niti želim.
I to je neka vrsta odgovora. Slobodno ko ima odgovore na boldirano, neka napise :)

@BigEM

Hercegovacke privrednike kao i kupovinu sezonskih i clanskih na vecem nivou moras zasluziti postenim radom. Nekad nisi imao ni 2000 clanova, pa si ih nabio jer si radio kako treba i postavio standard. "Sambom u Mostaru" i ovakvim clancima i porazima od 5:1 to ne mozes zahtjevati. Ovakvim radom neces imati ni to za godinu.

Sad imamo okruglo 0 napadaca u ekipi, kao i 0 kreativnih veznjaka. Prses kakav god da je bio, ko ce ti sada prici po loptu? I ovo ko misli da je Canadijev zahtjev, taj je ili lud ili corav. Covjek ni dan danas ne zna svakog igraca u ekipi.

I dalje nam je glavni lik za sportsku politiku Senad Kevelj.

Dokaz koliko se laže i petlja:
Tri zvučna imena su na izlaznim vratima FK Velež. Posljedica je to blamaže u Konferencijskoj ligi i ispadanja od Inter Escaldesa. Situacija je takva da šef struke navodno ne računa na Nermina Haskića, Asmir Suljića i Omara Pršeša.
Par dana prije:
Po meni, neki su svoje odradili i neće više biti tu, ali opet ćemo popričati sa trenerom i vidjeti njegove mišljenje na tu temu - naglašava Kevelj.
Skrivanje iza Canadija i Zvonica a dirigovanje apsolutno svim.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 23 jul 2024, 19:40

Ja mislim i vecina nas sto smo imali negativno misljenje prema Kevelju zbog ovog hajvana mjenjamo misljenje i cak postajemo fanovi lika i dijela Senada Kevelja. Jer kada neko mjesecima po pet sati provodi ovdje gdje namece svoje neke komplekse ljudima jednostavno prekipi.

A da su mu dobre namjere ima evo priliku sada da se pojavi na skupstini, da predstavi rijesenje i predlozi nekoga drugog kada vec sebe nece. Ali to mu nije u interesu. Bitno je pisati 150 postova dnevno na sportsport i srati po vazdan.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 23 jul 2024, 19:55

MostarskiVelez je napisao/la:
23 jul 2024, 19:40
Ja mislim i vecina nas sto smo imali negativno misljenje prema Kevelju zbog ovog hajvana mjenjamo misljenje i cak postajemo fanovi lika i dijela Senada Kevelja. Jer kada neko mjesecima po pet sati provodi ovdje gdje namece svoje neke komplekse ljudima jednostavno prekipi.

A da su mu dobre namjere ima evo priliku sada da se pojavi na skupstini, da predstavi rijesenje i predlozi nekoga drugog kada vec sebe nece. Ali to mu nije u interesu. Bitno je pisati 150 postova dnevno na sportsport i srati po vazdan.
Pomiricemo se bola opusti se

Odgovori mi na ono gore fanu lika i djela Senada Kevelja. Pitanja su vrlo, vrlo jednostavna za nekog ko ima odgovor.

Rjesenje je da se promijeni sportska politika. Eto ti rjesenje, ne treba niko otici samo da se prestane lagati. Ili se ne laze? Samo znate gluposti valjati, a ja konkretna pitanja postavljam i citate. Da su vam dobre namjere, odgovorili bi i usutili me, i ja bih rekao upravu ste, tako je.

Ali nemate odgovora, znate samo isto kao on, eto ako vam se ne svidja mi odosmo, ili dodjite s parama i ponudite rjesenje. A da ponudim nekog drugog, rekao bi "Eto, on hoce sa svojim idiotima da udje u klub" :mrgreen:

Odgovori kralju dobrih fora i dobronamjerni navijacu Veleza

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Xenophon
Kontakt:

Post Postao/la Xenophon » 23 jul 2024, 20:07

Suljić i indisponirani Pršeš mogu ići, podržavam. Odlazak Haskića bi bio veliki šamar za ekipu. To da ne zna šutirati penale ne treba elaborirati ali da daje doprinos na terenu, što golovima, što otvaranjem prostora za saigrače je neupitno. Njegov odlazak, po meni, bio bi greška.
Republika Bosna i Hercegovina

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 23 jul 2024, 20:17

Šta nam donose ova tri raskida ugovora?

Financijski će nas vjerovatno oštetiti, jer nijedan neće raskinuti važeći ugovor na svoju štetu.

Igrački Suljića vjerovatno nećemo osjetiti. Motivisan Pršeš je naš sigurno najbolji veznjak. Opet, ovaj Pršeš koji je igrao na zadnje dvije utakmice je sigurno višak i od njega ima puno više štete nego koristi. Haskić je trenutno naš najbolji napadač, jer drugog nemamo. Smatram da se trebala na vrijeme dovesti prva opcija za napadača, a on da ostane kao joker sa klupe. Smatram da bi se uz korekciju ugovora to moglo izvesti, jer je čovjek već planirao budućnost u Mostaru i nakon fudbala.

Mislim da smo do sada već na deset otpuštenih igrača u odnosu na prošlu sezonu, a kašnjenje na svim poljima bi nam se moglo odbiti od glavu. Ova sezona bi mogla biti duga i mučna, a do njenog početka je ostalo još desetak dana...
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

Dariovfc
Kontakt:

Post Postao/la Dariovfc » 23 jul 2024, 20:23

Suljic je beskoristan, osim prve utakmice protiv Igmana nesjecam se da je ista uradio. Prses zna igrat ali je pickast igrac i skoro svaku utakmicu kardinalnu gresku napravi. Haskic bi bio ok kao rezerva zadnji 20ak minuta ali mora se nac bolji napadac a nisam siguran da je Aganspahic taj.

StarmoCity
Kontakt:

Post Postao/la StarmoCity » 23 jul 2024, 21:11

Ovo za skupstinu je opet zamazivanje ociju obicnim navijacima…
Oni je izabrali i oni ce im kofol sudit da se malo mavijaci smire.

Od svega ipak dobar potez za ovu trojicu propali fudbalera pogotovo prsesa panja.

Haskic mnoge razocarao ponasanjem u andori nakon utakmice cak da mu i degenek treba.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.