FK Sarajevo - Tema za članove

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

AVNOJ
Kontakt:

Re: FK Sarajevo - Tema za članove

Post Postao/la AVNOJ » 23 jul 2024, 08:48

Ako bi prošli u treće pretkolo utakmica bi se vjerovatno igrala u Zenici na stadionu koji je limitiran na nekih 12000 ulaznice bi se vjerovatno kupovale uz člansku i tu bi vjerovatno imao ogroman rast članova isto kao što se dešava i na Grbavici.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2024, 15:25

PikachuSA je napisao/la:
22 jul 2024, 23:39
luckystrike je napisao/la:
22 jul 2024, 21:36
Šta je ba članovi, šta ste se ušutili? :)

Hoćemo li natamburati Trnavu akoBogda?

Btw. Prešli smo broj od 7000 članova.
Uz pristup kao protiv Aktobea, možemo srušiti i jače ekipe od Trnave, tako da hoćemo aBd :opaopa:

Šta mislite, hoćemo li nabiti članstvo na 10k ako kojim slučajem doguramo do play-offa?
Ma jok, pa vidiš da su se iz kluba tek sad oglasili vezano za članstvo. Ljudi totalno zaboravili na to.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

XRP
Kontakt:

Post Postao/la XRP » 25 jul 2024, 14:13

Koliko nas clanova ide veceras na utakmicu :njanjanja:

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 26 jul 2024, 09:09

Šteta propuštenih prilika. Nadam se da ćemo imati više sreće u gostima.

Sarajevo ❤️🤍

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 26 jul 2024, 15:31

U revanšu ocekujem protivnika da ce silno napasti i da ce biti svjesni naših kontri.
Štoperi su im prebrzi i na vrhu discipline. Imali su grešaka sa izbacivanjem lopte, ali vjerujem da ce to popravit na domacem.
Nama je win condition otici u produžetke (možda cak i u produžetcima dati gol i zatvorit igru) i penale opet i nadati se najboljem.
Zadnja izmjena: avalkaB, dana/u 28 jul 2024, 18:43, ukupno mijenjano 1 put.
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 28 jul 2024, 11:49

Vidim da se piše o stadionu pa se malo prisjetimo možda i najbolje ponude koju smo imali.
Kad je Tan došao u Klub u prvom mandatu tadašnja ekonomska situacija u Državi nije bila ni približna ovoj današnjoj i jako malo ljudi "investitora" sa novcem se pojavljivalo dosta ljudi privatnika političara se pojavljivalo sa nekim prijedlozima za ulaganje od njegove strane.
Nekolicina ljudi iz tašnjeg političkog života Općine Vogošča je izradilo jedan zaista dobar prijedlog koji se odnosio na naš stadion, koliko se ja sječam on je sadržavo jako dobru ponudu sa tri lokacije za izgradnju stadiona.
Prva je bila na prostoru bivšeg prostora industriske zone PRETIS
Druga u krugu kasarne Semizovac (koja je tad jos bila u postupku prenosa vlasništva sa MO BiH na Općinu)
Treća, možda najbolja, prostor današnje nove industrijske zone.
Ne baš toliko, detaljan plan što je i razumljivo za tu fazu, sadržavao je dobre osnove za početak. Klubu je bilo ponuđeno da izabere lokaciju i izradi idejni projekat sa nekom optimalnom površinom koja je potrebna za stadion i prateće sadržaje uz rok od dvije godine da se počnu neki minimalni radovi, a za uzvrat Općina je nudila svu komunalnu i administrativnu djelatnost potpuno besplatno i sve po tom pitanju što je u nadležnosti Općine bi bilo besplatno. Tan (možda ne on lično) nisu bili tolkio zainteresovani za tu ideju ustvari njihov odgovor je bio da će financijska ulaganja biti većinom usmjerena u stvaranje Akademije za razvoj mladih igrača i ako bude potrebe ulaganja u infrastrukturu će biti samo u okviru kampa u kojem će se nalaziti Akademija naši ljudi koji su tad bili u Klubu su donekle bili za tu ideju ali iz nekog razloga nisu na njoj insistirali vjerovatno zadovoljni Tanovim dolaskom i da se smanje potrebe na minimum. Dakle, da smo kojim slučajem prihvatili tu ponudu i u dvije godine da smo, narodski rečeno, samo lopatom zakopali, sad bi mali svoje zemljište. Gledajući sa ove vremenske distance tad je Vogošča bila "daleko" od Grada i pomalo neatraktivna ali sa obzirom kako se Sarajevo razvija prema tom dijelu Grada gdje sa jedne strane od Stupa imaš autoput a sa druge uskoru Prvu transverzalu i trolejbus ipada kao idealno riješenje. Nažalost, ta ideja i ponuda se neće ponoviti mada je mogla biti realizovana.

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 28 jul 2024, 13:16

Bitno je da odigramo kao u zadnje 2 utakmice. Ako ne budemo naivni nazad, onda ce nas sigurno sreca posluziti u revansu.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 29 jul 2024, 21:20

AVNOJ je napisao/la:
12 jun 2024, 21:15
12 jun 2024, 14:49
AVNOJ je napisao/la:
03 jun 2024, 21:03
Šta misliš kakve su šanse za Hasketa ponovo kod nas ako su ga tamo ponovo otpisali i ako kod nas dođe novi trener.
S Bešiktašom ima još godinu ugovora, tako da nova posudba nije opcija. Oni bi najradije da ga uvale nekome, za jedan milion eura. Ako ne uspiju možda mu i dadnu papire. Sarajevo mu nije u interesu. Osim ako baš ništa bolje ne nađe, što će se teško desiti.
:thumbup: Hvala.
S obzirom da nije imao naročito interesantne ponude, pojavila se opcija povratka, ali navodno Ismir nije bio za.

Najvjerovatnije će u Poljsku.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 29 jul 2024, 22:20

29 jul 2024, 21:20
AVNOJ je napisao/la:
12 jun 2024, 14:49

S Bešiktašom ima još godinu ugovora, tako da nova posudba nije opcija. Oni bi najradije da ga uvale nekome, za jedan milion eura. Ako ne uspiju možda mu i dadnu papire. Sarajevo mu nije u interesu. Osim ako baš ništa bolje ne nađe, što će se teško desiti.
S obzirom da nije imao naročito interesantne ponude, pojavila se opcija povratka, ali navodno Ismir nije bio za.

Iskren da ti budem nedavno sam razmišlja da te priupitam za njega al mi bilo bezveze da te peglam jedno te isto, bilo mi je baš čudno da do sada nije pronašao neki angažman kad su ga ovi opet otpisali npr. Slovenija, Mađarska, Austrija imao je ovde poprilično dobru sezonu s obzirom na igru cijelog tima i pozicije koje mu je davao Rozman.
Sad nakon ove tri utakmice onako gledajući i ono što Zekić forsira ne znam ni koja bi njegova uloga bila u ekipi. Ta pozicija viskog AM koja nam škripi je igrao u nekoliko utakmica i nije se baš snašao zakucat ga na klupu a davati mu pozamašnu platu za naše uslove baš i ne ide.
hvala :thumbup:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 jul 2024, 22:27

AVNOJ je napisao/la:
29 jul 2024, 22:20
AVNOJ je napisao/la:

Iskren da ti budem nedavno sam razmišlja da te priupitam za njega al mi bilo bezveze da te peglam jedno te isto, bilo mi je baš čudno da do sada nije pronašao neki angažman kad su ga ovi opet otpisali npr. Slovenija, Mađarska, Austrija imao je ovde poprilično dobru sezonu s obzirom na igru cijelog tima i pozicije koje mu je davao Rozman.
Sad nakon ove tri utakmice onako gledajući i ono što Zekić forsira ne znam ni koja bi njegova uloga bila u ekipi. Ta pozicija viskog AM koja nam škripi je igrao u nekoliko utakmica i nije se baš snašao zakucat ga na klupu a davati mu pozamašnu platu za naše uslove baš i ne ide.
Gulyjašvili je bolji od Hasića, mislim za ekipu je korisniji.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 jul 2024, 10:53

fks74 je napisao/la:
29 jul 2024, 22:27
AVNOJ je napisao/la:

Gulyjašvili je bolji od Hasića, mislim za ekipu je korisniji.
Kako nije.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 01 avg 2024, 00:58

Nedostatak kvalitete je glavni uzrok ovakvog završetka Europskih kvalifikacija. Sreća, borbenost te može voditi u par utakmica ali u 80% slučajeva kvalitet je taj koji mora bi presudan.
Mnogi spominju kako su naše šanse na Koševu bile plod loših reakcija protivničkog golmana, pa i greška Ilijeva na Grbavici ili ovog Spartakovog na Koševu pa i sad ova greška Rockova je dokaz (ne)kvalitete i relizacije istih.
Greške su satavni dio igre kao i prekršaji, driblinzi, prekidi.... do tebe je da li si u stanju da ih iskoristiš.
isto tako opet trener spominje neke borce, pa dokle više, nismo mi bokserski klub. trebaju nam nogometaši koji znaju "igrati lopte"
pozitivna je stvar što ova ekipa ne treba "remont" nego nadogradnju a već smo hiljadu puta prežvakali tu temu i konstatovali na kojim pozicijama nam trebaju kvalitetni igrači.
Možda se to najbolje vidjelo večeras.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 01 avg 2024, 18:10

AVNOJ je napisao/la:

Ajdin Hasić karijeru nastavlja u Poljskoj

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 01 avg 2024, 20:17

01 avg 2024, 18:10
AVNOJ je napisao/la:

Ajdin Hasić karijeru nastavlja u Poljskoj
Neka mu je sa srećom.

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 05 avg 2024, 02:52

Prvo poluvrijeme neki miks onih što su igrali protiv Spartaka i onih što nisu
Drugo poluvrijeme druga prica

Drago mi je što možemo da rotiramo 3-5-2 i 4-2-3-1 sa Zekom.
3-5-2 da branimo vodstvo, 4-2-3-1 da ga ganjamo
Pokušali smo sa 3-5-2 da postignemo gol, ali ne ide, centaršutevi na omalenog Guliša i Frensisa ne funkcionišu
Vjerujem da cemo protiv Sloge zapoceti sa 4-2-3-1 Guliša i Frensis po 1.5m koštaju

Napokon imamo nekog dostojnog lijevog beka, Durakovic ce se morati baš baš potrudit da se vrati u prvih 11
Season 2022/2023 goals:

Season 2023/2024 goals:

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 05 avg 2024, 22:42

Jučerašnja utakmica, dva poluvremena dvije različite ekipe, može se reći dvije različite utakmice.
Ono što je zanimljivo a i mnogi su to već konstatovali je kako smo na poluvremene promjenili raspored igrača i izgledali mnogo bolje.
Prvo poluvrijeme koje e izgledalo loše iz već poznatih razloga po meni, gledajući samo nas, je iz razloga nedostatka kvalitete, Jović, Unušić i mali Hamzić nisu još taj nivo da bi se ostvarila neka dominacija.
Dobra stvar je što smo vidjeli da imamo igrački kadar (barem za sada) koji može odgovoriti na dvije formacije ali ono možda i najvažnije jeste da nam igrači igraju "na svojim" pozicijama ondje gdje mogu dati najviše i gdje su najkorisniji osim Čatakovića naravno. Sad jel trebamo za to odati neko priznanje Zekiću ili ne nemam pojma, taka jednostavna stvar o kojoj sam i ja ovde trubio od februara mjeseca ali eto Rozman je imao neke druge (čudne) zamisli i sad vidimo da ga je Zekić pojeo sa tako jednim jednostavnim potezom.
ono što je još zanimljivo iz ta dva poluvremena je i način igre, možda se nije dobro vidio sinoć u prvom poluvremenu ali u Europskim utakmicama jeste to da smo sa presinga prešli na izgradnju napada. tačno se dobro vidi kad igramo sa tri nazad da radimo taj preing sa wing bekovima i napadačima na zadnju liniju protivnika ali to sinoć nije išlo jer je zakazao Unušić i Hamzić gdje su se oni lako otvarali kroz sredinu. u drugom poluvremenu tog nije bilo jer je teško jednom napadaču da se izbori sa dva defanzivca dok naša krila stoje skroz povučenije skoro na centru a napad razvijamo klasično uz dosta dodira i postepeno osvajanje terena.
Iz do sad viđenog Zekić je donio dosta promjena i koje se ovako na prvu čine dobre.
Prvo pored toga što je igrače vratio na svoje pozicije, otkrio je Čatakovića na toj poziciji AM nije idalno riješenje ali u moru tih naših igrača izabro je njega i ovaj se poprilično dobro snalazi vjerovatno je njega izabrao zbog preciznog šuta/dodavanja i općenito igre nogom mada i Hamza na momente tu djeluje zbunjeno naročito kad se okrene sa loptom prema golu, vjerovatno iz navike prvo gleda protivnički gol pa tek onda bokove što takvoj poziciji treba biti primarno i onda izgubi na tom još jednom dodiru dragocjeno vrijeme.
Druga Zekićeva odluka je to mjenjanje strana Keremeha i Gulišvilija gdje se oni stvarno dobro snalaze i fizički izgledaju stvarno impzantno, meni lično bolje izgleda Kuprešak-keremeh Beganović-Guliašvili nego obrnuto, ne znam možda je i do (ne)kvalitete protivničkih igrača ali zaista imamo dobra riješenja na tim pozicijama.
Još jedan detalj koji je mene možda najviše dojmio sinoć jeste ulazak Čelika i kako je momak od 18 godina donio stabilnost i sigurnost u odbrani, jednostavno za svaku pohvalu.
Što se tiče realizacije, dvije šanse koje su se morale iskoristiti Keremeh i Renan, ostale prilike klasika plod igre, možda još ona Hamzića ali ja ne znam koji bu nogometač drugačije reagovao u onoj situaciji.
pojedinačno:
Soldo, perfektana utakmica defanzivno čak je imao i jedan savršen dubinski pas prema Guliašviliju i nije mi jasno zašto je taj čovjek bio toliko klupiran.
Rockov, standardno ono što se od golana i očekuje.
Bubanja i Đorđević rade ono što bi i trebali raditi mada sam mišljenja da je Đorđević duplo više pretrčo od Bubanje.
Beganović i Kuprešak dobri s tim da se Kuprešak pravo dobro uklopio i spasio skoro čistu šansu za Slobodu.
Sve u svemu dobro je s obzirom da očekujemo da ćemo napredovati iz dana u dan i da se neće ponoviti Rozman gdje je odmah na početku dostigao vrhunac i onda s vremenom samo padali u formi.
Zekić je rekao nakon utakmice jednu zanimljivu opasku da mu je ovo tek 56 događaj i to je zaista malo da bi se išta moglo značajno vidjeti ali postepeno kao što i on sam govori.
Po mom nekom mišljenju tek ćemo na proljeće vidjeti taj neki stil (ili više njih) koji će preferirati dok je on na klupi.

Nidal Čelik momak od 18 godina produkt naše Akademije je ušao da poboljša igru. :clap: :clap: :salut: :salut:

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 12 avg 2024, 20:56

avalkaB je napisao/la:
05 avg 2024, 02:52
Prvo poluvrijeme neki miks onih što su igrali protiv Spartaka i onih što nisu
Drugo poluvrijeme druga prica

Drago mi je što možemo da rotiramo 3-5-2 i 4-2-3-1 sa Zekom.
3-5-2 da branimo vodstvo, 4-2-3-1 da ga ganjamo
Pokušali smo sa 3-5-2 da postignemo gol, ali ne ide, centaršutevi na omalenog Guliša i Frensisa ne funkcionišu
Vjerujem da cemo protiv Sloge zapoceti sa 4-2-3-1 Guliša i Frensis po 1.5m koštaju

Napokon imamo nekog dostojnog lijevog beka, Durakovic ce se morati baš baš potrudit da se vrati u prvih 11
Kao što sam i prognozirao za formacije, lijepo je vidjeti da i na 3-5-2 napadamo sa vodstvom - mada ovdje Sloga je totalno pala oko 60-70 minute.
Dobra igra i odmah blickrig napočetku, žao mi je zbog primljenog gola, sad ne znam ko je ondje više kriv, Rockov što je loše procjenio loptu ili Nemanja što je bježao od nje.

Očekujem da ce i Hamza se vratit na 10tku mjesto Lije danas, a u vrhu napadu Renan ili pak Turkeš da debituje od prve minute (zavisi sve od njegove spreme).

Što se tice drugog žutog Kuprešaka treba se i zamjeriti, a i ne - ne zato što je htio da pokupi loptu i da omoguci kontru (željan je dokazivanja).
Season 2022/2023 goals:

Season 2023/2024 goals:

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 20 avg 2024, 02:09

Hajmo raja analize za 2. i 3. kolo :kafa: :kafa:
Season 2022/2023 goals:

Season 2023/2024 goals:

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 07 sep 2024, 18:19

Da li sad konačno možemo reći da je sezona počela!!?

Neko je već napisao naš igrački kadar
Golmani: Emil Rockov, Lovre Rogic,

Stoperi: Nidal Celik, Miomir Djurickovic, Vinko Soldo, Nermin Mujkic
Bekovi: Amar Beganovic, Bruno Unusic, Mihael Kupresak, Filip Jovic, Elvir Durakovic, Tarik Kapetanovic, Enedin Mulalic

Vezni red: Vladan Bubanja, Anes Krdzalic, Aleksandar Djordjevic, Muamer Hamzic, Domagoj Pavicic, Karlo Lulic, Mirza Mustafic, Nemanja Andjusic, Eldar Mehmedovic,

Krila i napadaci: Aldin Turkes, Renan Oliveira, Francis Kyeremeh, Giorgi Guliashvili
Na papiru, po imenima i gledajući njihove karijere možemo reći da je Zekić "na slatkim mukama", naravno on niti bilo ko nema čarobni štapić da kojim će od njih napraviti mašineriju koja će samljeti svakog protivnika ali gledajući Zoranov dosadašnji rad vjerujem da imamo pravo na optimizam (mada i dolazkom Rožmana smo imali).
Igrački i formacijski teško da se šta može predvidjet jer u bilo kojoj liniji stavljanje/izbacivanje igrača donosiš slabost u ostale dvije i vjerujem da će Zoran to do zimske pauze izbalansirat i pronaći pravu konbinaciju kako formacijom tako i igrački.
Iz ovih 2,4,5 kola koliko ih je ko odigrao i po prelaznom roku opet glavnu riječ za prvo mjesto će voditi Sarajevo, Borac i Zrinski i to ne svojim međusobnim duelima nego utakmicama protiv nazovimo "malih" ekipa. Vidjeli smo prošle sezone da je Borac čini mi se bima tu najlošiji skor i da će i ove sezone to biti u 1,2 boda max. mada mi tu odma imamo jedan više problem a to je derbi gdje je dosad milion puta rečeno da pravila nema a njima je to jedan sasvim malo jača utakmica gdje do izražaja dolazi čisti kvalitet i forma.
Naše je da budemo u tim"malim" utakmicama maksimalno skoncentrisani i da bez kalkulacija ulazimo u te utakmice i ostvarimo pobjede, naravno da će doći kriza igre i rezultata to je neminovno jer u tim situacijama mi nećemo mati podršku sudije da nam dosudi penal (gol) kao što je bio slučaj prošle sezone sa Borcem i Zrinskim kad su iz katastrofalnih utakmica i dominacije protivnika uz pomoć sudija i izmišljenih penala pobjeđivali.
Mi navijači tu trebamo biti uz Klub, sad iz ove pozicije sve je na treneru i igračima njihovo je sada da pokažu prije svega zalaganje i borbenost a naša podrška neće izostati i sa svakom utakmicom će više rasti.
Osvajanje titule u ovom trenutku je neralno i da ona bude mjerilo uspjeha ili osnov za kritiku, ono što je minimum koji ja očekujem jeste ta konkurentnost do samo kraja prvenstva i spremnost ekipe da nastupi u tim Europskim kvalifikacijama.
Naravno da se do grupne faze (koju toliko sanjamo) intertoto kupa (pitat6785) dilazi najlakše kao prvak ali ni igranje tih kvalifikacija nije toliko loše. Vidjeli smo ove sezone šta to znači i kako te utakmice donose zaista jednu novu dimenziju i atmosferu oko Kluba i da smo bili samo malo bolje uigraniji i malo više kvaliteta na pojedinim pozicijama mogli smo još potrajati, skoro 50000 navijača na dvije utakmice, novac od UEFE, sponzora, TV prava, fan šopa ti donosi ogromnu zaradu i može se reći da si tako očajnu sezonu nekako spasio ali od ove sezone očekujem da nam te kvalifikacije ne budu spas, nego nagrada za uspješnu sezonu i zato nam treba jedna dobra igra kroz cijelu sezonu i da na kraju ne razmišljamo o tome da li će Zekić otići ili ostati. Vidjeli smo sad sa Zrinskim kako sa prosječnom ekipom dogura do play-off faze i ja bi iskreno bio prezadovoljan kad bi ovu sezonu završlii u toj rundi takmičenja. Još bi napomenuo i KUP takmičenje kojem isto tako treba pristupiti sa stopostotnim zalaganjem, imamo sasvim dovoljan broj igrača da igramo na obadva takmičenja koliko god to bio trofej utjehe on je oet bitan stvara ti mentalitet pobjednika.
Kao što sam i napisao na početku Zoran Zekić nema čarobni štapić da sve ovo preokrene za 180 stepeni nabolje, za ovo vremena koliko je tu napredak je vidljiv ali da bi taj napredak bio uspješan on se mora dešavati polako vidjeli smo da instant uspjesi ne donose skoro ništa i da smo nakon titula padali još više (naravno ne uvijek svojom krivicom) ali mislim da konačno nakon ovih godina lutanja (posljednje tri) konačno imamo dobar temelj/osnov za izgradnju i postizanje zacrtanih ciljeva samo za to treba ići postepeno sezonu po sezonu. Možda trenutno organizacijski i jesmo spremni za titulu i ona nas ne bi iznenadila ali apsolutno ne smije biti nikakvo mjerilo uspješnosti/neuspješnosti sezone. Dosta drugih parametara moramo popraviti koje smo srozali tokom prošlih sezona da bi nam titula bila mjerilo.
Sve ovo napisano ide sa pretpostavkom da takmičenje bude regularno i da ne gledamo sudiske lakrdije kako prema našem Klubu tako i prema ostalim.

Sretno nam!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, jurisicduska, Proximic, stokastoka23 i 54 gosta.