Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

anonimni
Kontakt:

Re: Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 23 jul 2024, 18:47

Frane2020 je napisao/la:
23 jul 2024, 18:11
Ne bi Dadu vratio samo zbog kurcenja kad je blizu forme i puca cifre od 10 hiljada, a kad padne k za usi onda volio bih se vratiti pare nisu bitne. M r S
A i kad grohne pretpostavljam da traži finu svotu :mrgreen:

Ima li šanse da taj Sorga zaigra u subotu bar malo? Brine me što Estonci igraju maltene terminski fudbal, pa nije problem nabiti statistiku koliki je u drugim ligama, ali opet je igrao za reprezentaciju pa se nadam da joj zna nešto :)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 jul 2024, 19:20

anonimni je napisao/la:
23 jul 2024, 18:47
Frane2020 je napisao/la:
23 jul 2024, 18:11
Ne bi Dadu vratio samo zbog kurcenja kad je blizu forme i puca cifre od 10 hiljada, a kad padne k za usi onda volio bih se vratiti pare nisu bitne. M r S
A i kad grohne pretpostavljam da traži finu svotu :mrgreen:

Ima li šanse da taj Sorga zaigra u subotu bar malo? Brine me što Estonci igraju maltene terminski fudbal, pa nije problem nabiti statistiku koliki je u drugim ligama, ali opet je igrao za reprezentaciju pa se nadam da joj zna nešto :)
Estonija je ispodprosjecna repka, ali kao sto kazes nije slucajnost da je imao nastupa za prvi tim, u videima se samo najbolje izvlaci, ali opet se vidi da zna lopte za razliku od Krpica npr, koji zna glavom igrati i zagraditi se klasicni centarfor. Mislim da bi bio upgrade.
Fk Željezničar.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 jul 2024, 19:32

Mozemo mi i Dzeku dovesti, ali dzaba ako budemo imali igru kao prosle sezone, gdje nemas smislene akcije u 90 min
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 jul 2024, 10:43

SuperPippo je napisao/la:
23 jul 2024, 18:12
braco je napisao/la:
18 jul 2024, 10:34
Imate li vi kakav prijedlog za špica? Nema nikakav očit izbor na tržištu, naravno da je slobodan igrač i da je realno da dođe.

Ovako kad gledaš slobodne špiceve iz BiH, izbor je bezveze skroz:

slika

Izbor među hrvatskim slobodnim špicevima isto tanak:

slika

Srbija isto ništa posebno, ili su vjerovatno preskupi i nerealni, stari ili nekvalitetni poput ovog Čečarića itd.

slika

Možda tražiti nekog na posudbu da je pod ugovorom, a da neće imati minutažu u svom klubu.
Strance ne treba ni uzimati u obzir a jos su malo stariji hajmo reci, od ovih mozda jedino Aganspahic i Hadzic jer su mladji a imaju i finog iskustva plus koliko znam obojica su iz Sarajeva tako da odma si u plusu ne moras placati stan i hranu jer nisu sa strane. Ovako bi za stranca morao troduplo vise placati.
Generalno katastrofalan izbor slobodnih špiceva na tržištu ovog ljeta, ne pamtim gori. Nije lako ni Rahimiću ni bilo kojem drugom SD ovo ljeto naći neko riješenje za poziciju špica.

Kad pogledamo prijelazni rok ovog ljeta generalno u našoj ligi, slabo je ko špiceve dovodio, što od ovih jačih, što od slabijih, i ako su došli to su obično neki igrači nižeg profila.

Od špiceva Zrinjski je doveo onog Ruševića mada po komentarima njihovih navijača uopšte nisu zadovoljni njegovim dolaskom, pitari nisu dovodili špica jer im i ne treba s obzirom da imaju Ćatakovića i Oliveiru, Velež nije doveo nijednog špica iako su imali Haskića u godinama i Mlinarića koji je tek odnedavno počeo igrati tu poziciju, a evo ostaju i bez Haskića. Kao zamjena za Haskića spominje se, pazite sad, Almir Aganspahić, znači toliko je tanak izbor na tržištu. Borac je doveo Hasukića, Široki nije nikog jer im ne treba.

Dakle špicevi koji su došli među ove jače ekipe su Hasukić iz GOŠK-a i Rušević, možda dođe i Aganspahić.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 jul 2024, 14:05

Evo slobodna krila iz BiH i regiona:

BiH:

Alen Jurilj - 28 godina

https://www.transfermarkt.com/alen-juri ... ler/317824

Hrvatska:

Andrija Filipović - 27 godina

https://www.transfermarkt.com/andrija-f ... ler/312760

Filipović može igrati i špica i krilo, što bi nama možda i odgovaralo, jer prema transfermarktu odigrao je podjednak broj utakmica na obje pozicije. Prošle sezonse je igrao u prvoj mađarskoj ligi, ali nije puno igrao. Imao je dosta dobrih sezona u karijeri i igrao je u nekim finim ligama i klubovima. Da ne pišem, lakše mi je kroz screenshote pokazati njegovu karijeru.

slika

slika

slika

slika

Jan Jurčec - 23 godine

https://www.transfermarkt.com/jan-jurce ... ler/672616

Momak koji je posljednje 2 sezone igrao za Altach u austrijskoj Bundesligi, igrao je tamo često beka i wingbeka, ne znam koliko je krilo često bio. Kao krilo je igrao prije toga u 2. HNL za Kustošiju gdje je prije 2 godine imao sezonu sa 8 golova i 6 asistencija u 26 utakmica, što je ga prodalo u Austriju. Igrao je i za U21 repku Hrvatske (generacija Beljo, Baturina, Biuk itd.) Tamo je isto igrao beka.

slika

Srbija:

Borko Duronjić - 26 godina

https://www.transfermarkt.com/borko-dur ... ler/146396

Doduše momak je rođen u Banjaluci ali eto tamo je čitavu karijeru i transfermarkt mu je stavio samo srpsko državljanstvo. Uglavnom, igrač koji se snalazi na oba krila, prošle sezone je odigrao najbolju sezonu u karijeri sa 9 golova i 1 asistencijom. Igrao je prošle sezone u istom klubu ko i Hajdar, ispali su iz lige.

Ima i oko 67 nastupa za TSC. Čitavu karijeru igra u srpskoj Superligi gdje je skupio sa kupom oko 250 nastupa.

slika

Filip Malbašić - 31 godina

Prošle sezone je bio kapiten Vojvodine gdje se vratio prije 2 godine iz Španije, nekad u martu ove godine ga suspendovali jer su ga provalili da je na košarkaškoj utakmici navijao za Partizan i nije više utakmice zaigrao. :D

Igrač sa bogatim iskustvom jer ima 28 nastupa u španskoj La ligi za Cadiz i još 115 nastupa u drugoj španskoj ligi, od čega oko stotinjak za Tenerife i ostatak za Burgos.

Ima 125 nastupa za Vojvodinu i 25 nastupa za Partizan.

slika

slika

Makedonija:

Martin Mirčevski - 27 godina

Igrač koji čini mi se da je više desetka i da je to više igrao u karijeri, ali može i lijevo krilo, nešto slično kao Hiroš. Imao je nekad odlične sezone u makedonskoj, kosovskoj i srpskoj superligi, ali prošle sezone gotovo da nije nikako igrao za TSC.

slika

slika

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 25 jul 2024, 10:28

Valjda ne smeta da ovdje ostavim komentar posto na "glavnoj" temi ne mogu nit zelim da pisem.
Ako smeta, slobodno kazite.
Uglavnom tice se transfera. Nije mi jasna prica ljudi iz kluba, kao ima ponuda od milion € za Jabera ali oni odbijaju hoce jos. Kako to misle dobit kad momku istice ugovor sledece ljeto valjda?
Zar to nisu odlicne pare za nas. 500 000 km (znaci 1/4 ukupnog novca, ok malo vise) ako podijelimo sa 12 mjeseci dobijemo iznos 41,6 hiljadu. Jel moguce da za 41,6 hiljadu km ne mozemo platit bruto plate za 2 dobra igraca. Veznjak i krilo nam bas gori. Valjda se nisam gdje zajebo u racunu.
Mogu ja donekle razumit to famozno cekanje da im propadnu sve opcije. Da li oni razumiju da taj igrac, nije prosao pripreme, vjerovatno je zapusten, papirologija i onda ga nema do pola septembra bar.
A mi realno u nedostatku kvaliteta, imamo uzasno iskustvo od prosle sezone a ispadaju 4 ekipe znaci bit ce bas bas na noz sve.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 25 jul 2024, 11:17

Kod nas, ali i u ligi uopšte kvalitetni igrači su dolazili kada sezona već počne, i kada im propadnu sve ostale opcije.Dakle nije realno da na početku priprema, pa i tokom priprema dovedeš neki baš kvalitet, i nije to stvar para, nego ljudi gledaju neke druge države i lige prije naše. Nije to toliko ni stvar kvaliteta, nego kriminala, lošeg suđenja i forsiranja pojedinih ekipa. Igrači to znaju, pa je i to jedan od razloga zašto smo mi kao liga jedna od zadnjih opcija.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 25 jul 2024, 15:52

godrina je napisao/la:
25 jul 2024, 10:28
Valjda ne smeta da ovdje ostavim komentar posto na "glavnoj" temi ne mogu nit zelim da pisem.
Uglavnom tice se transfera. Nije mi jasna prica ljudi iz kluba, kao ima ponuda od milion € za Jabera ali oni odbijaju hoce jos. Kako to misle dobit kad momku istice ugovor sledece ljeto valjda?
Zar to nisu odlicne pare za nas. 500 000 km (znaci 1/4 ukupnog novca, ok malo vise) ako podijelimo sa 12 mjeseci dobijemo iznos 41,6 hiljadu. Jel moguce da za 41,6 hiljadu km ne mozemo platit bruto plate za 2 dobra igraca. Veznjak i krilo nam bas gori. Valjda se nisam gdje zajebo u racunu.
Mogu ja donekle razumit to famozno cekanje da im propadnu sve opcije. Da li oni razumiju da taj igrac, nije prosao pripreme, vjerovatno je zapusten, papirologija i onda ga nema do pola septembra bar.
A mi realno u nedostatku kvaliteta, imamo uzasno iskustvo od prosle sezone a ispadaju 4 ekipe znaci bit ce bas bas na noz sve.
Problem je sto ponude nema.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 25 jul 2024, 16:07

Sto ne bi bilo ponude? Ako i mislis da neko iz kluba laze, ne laze Jozak sigurno.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 25 jul 2024, 16:12

MrkiMedo je napisao/la:
25 jul 2024, 15:52
godrina je napisao/la:
25 jul 2024, 10:28
Problem je sto ponude nema.
Ne vjerujem bas u to. I Jozak je to spominjao.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 jul 2024, 18:22

Iako želim da se zbog novca desi taj transfer, svaki put umre dio mene kad se spomene odlazak Al Jabera

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 25 jul 2024, 18:25

braco je napisao/la:
25 jul 2024, 18:22
Iako želim da se zbog novca desi taj transfer, svaki put umre dio mene kad se spomene odlazak Al Jabera
Isto sam izjavio pa su me napali, pogotovo u ovom trenutku gdje nisi nasao zamjenu i ne mozes je kvalitetnu naci 10 dana prije prvenstva, te pare bi otisle negdje drugo.
Fk Željezničar.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 jul 2024, 18:33

Ma ja govorim čisto sa strane fudbalske estetike, stvarno je užitak gledati takvog majstora, a prekratko smo ga gledali zbog debila u klubu koji su ga poslali na tribinu.

A i svi znaju koliki sam ljubitelj njegovog fudbalskog umjeća još od prvog dana kad je došao. :mrgreen:

Kada bi došla rekordna ponuda naravno da bih je prihvatio, čak iako nemamo sad zamjenu za njega, lova je lova yebiga.

Btw mi nećemo naći zamjenu za njega čak i da imamo vremena koliko hoćemo da nađemo njegovu zamjenu, onakav profil je teško naći, pogotovo kad dovodiš samo igrače bez ugovora.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 jul 2024, 18:44

Saudijci svršavaju po twitteru zbog gola i asistencije Al Jabera protiv Kruševa :mrgreen:

Morat ću da im se pridružim u tom hypeu

slika

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 25 jul 2024, 19:17

Pablo11 je napisao/la:
25 jul 2024, 18:25
braco je napisao/la:
Isto sam izjavio pa su me napali, pogotovo u ovom trenutku gdje nisi nasao zamjenu i ne mozes je kvalitetnu naci 10 dana prije prvenstva, te pare bi otisle negdje drugo.
Pa vidis da nema igraca jer nemamo para, iako mi ti rece da ih ima. Ja kazem da ih nemamo. Imamo da placamo mjesecne troskove, za ( malo bolje ) igrace nema, jer da ima doveli bi nekoga. Il ja to pogresno tumacim ( a ne tumacim ).

Zato su nam domet tri igraca koja su ispala iz lige, dvojica koja su zamalo ispala i dvojica koja su dosla iz druge lige + makedonac i nekoliko mladjih igraca sve po principu moli Boga da ubodemo sa vecinom. Ako ne ubodemo - problem.

Para, ocito, nema.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 25 jul 2024, 19:53

RatoborniMrmot je napisao/la:
25 jul 2024, 19:17
Pablo11 je napisao/la:
braco je napisao/la:
Pa vidis da nema igraca jer nemamo para, iako mi ti rece da ih ima. Ja kazem da ih nemamo. Imamo da placamo mjesecne troskove, za ( malo bolje ) igrace nema, jer da ima doveli bi nekoga. Il ja to pogresno tumacim ( a ne tumacim ).

Zato su nam domet tri igraca koja su ispala iz lige, dvojica koja su zamalo ispala i dvojica koja su dosla iz druge lige + makedonac i nekoliko mladjih igraca sve po principu moli Boga da ubodemo sa vecinom. Ako ne ubodemo - problem.

Para, ocito, nema.
Nije mi jasno jer smo poslali ponudu za santosa, nisam upucen u tacnu cifru, saljemo ponudu za dangubica koji je preskup, a sigurno za te pare mozemo dovesti dva kvalitetna igraca.
Fk Željezničar.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 25 jul 2024, 20:36

Pa sto se onda pare ne daju Bajicu.
Mozda bi nas ozbiljnije dozivioo.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 25 jul 2024, 20:40

Pablo11 je napisao/la:
25 jul 2024, 19:53
Pablo11 je napisao/la:

Para, ocito, nema.
Nije mi jasno jer smo poslali ponudu za santosa, nisam upucen u tacnu cifru, saljemo ponudu za dangubica koji je preskup, a sigurno za te pare mozemo dovesti dva kvalitetna igraca.
Meni se cini, ne tvrdim da je tako, da smo mi slali ponude nadajuci se prodaji Jabera. Jaber se nije prodao i para nema.

Nadam se da grijesim, niko sretniji od mene.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 25 jul 2024, 20:46

25 jul 2024, 20:40
Pablo11 je napisao/la:

Para, ocito, nema.
Meni se cini, ne tvrdim da je tako, da smo mi slali ponude nadajuci se prodaji Jabera. Jaber se nije prodao i para nema.

Nadam se da grijesim, niko sretniji od mene.
Bila je poslata ponuda, bilo je sa njim dogovoreno pa su opet zatezali i cim se produzilo to, propalo je, zato mislim da ovo sa Jaberom ce se isto zavrsiti.
Fk Željezničar.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 25 jul 2024, 23:53

Pablo11 je napisao/la:
Nije uopšte bila ponuda Dangubiću. Samo upit, čim je rekao da košta 220.000KM godišnje, priča je stala.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 19 gostiju.