Druga Liga - grupa Jug
-
- Kontakt:
Re: Druga Liga - grupa Jug
Izgleda da bi eventualna reorganizacija išla u smislu da se ujedine grupe zapad i jug, a sjever i centar. To bi značilo da bi se igralo od Neuma do Cazina pa sve do Kiseljaka. Po meni ni takva liga nema smisla, osim sto je preskupa ne bi ni bilo toliko rivaliteta.
Koncentracija kvalitete. Tko može igrati - nek igra. Po tvojoj logici onda ni Prva liga FBiH nema smisla i nema rivaliteta?nizeligaskinogomet je napisao/la: ↑30 jun 2024, 20:37Izgleda da bi eventualna reorganizacija išla u smislu da se ujedine grupe zapad i jug, a sjever i centar. To bi značilo da bi se igralo od Neuma do Cazina pa sve do Kiseljaka. Po meni ni takva liga nema smisla, osim sto je preskupa ne bi ni bilo toliko rivaliteta.

www.facebook.com/hnkvisici
- slogauskoplje
- Kontakt:
Ne znam kakva je podjela moguća osim sjever-centar i jug-zapad?!
Samo je pitanje tko može igrati tu glomaznu ligu. Klubovima sa Zapada je i sada skupa liga, nisu bezveze par godina igrali u dvije skupine. Npr. iz Uskoplja je do Sanskog Mosta što bi bilo najbliže gostovanje u USK 160 km, a sada nam je nadalje do Neuma 180 km. Pretpostavljam da su financijski jači klubovi s Juga, ali opet...
Samo je pitanje tko može igrati tu glomaznu ligu. Klubovima sa Zapada je i sada skupa liga, nisu bezveze par godina igrali u dvije skupine. Npr. iz Uskoplja je do Sanskog Mosta što bi bilo najbliže gostovanje u USK 160 km, a sada nam je nadalje do Neuma 180 km. Pretpostavljam da su financijski jači klubovi s Juga, ali opet...
Sloga Uskoplje
-
- Kontakt:
Dosta klubova iz Drugih liga i ovako muku muci sa zatvaranjem financijske konstrukcije a ne da igra tako glomaznu ligu i da bude u borbi za ostanak. A tek tko od igraca zbog poslovnih obaveza to moze igrati, a tesko da neki klub moze platiti igraca da zivi samo od toga. Druga Liga Zapad u ovom formatu je mucenje za puno klubova i malo tko ide kompletan na svako gostovanje. Moje misljenje je da mnogi klubovi nisu spremni za ovako nesto jer nemaju dovoljnu podrsku lokalne uprave, jedino da se savez ukljuci u financiranje jednog dijela troskova a to je u rangu znanstvene fantastike
- slogauskoplje
- Kontakt:
Kakav savez, da je saveza briga valjda bi prvo vidjeli s klubovima što oni misle. Klubovi su tu da plaćaju. Mogu misliti kolike bi naknade za suđenje bile, a i ovako namjeravaju uvesti četvrtog suca i kontrolora suđenja samo čekamo kada. Pa je tu još troškova jer će se kriteriji sigurno povećati... Najviše radi Zapada mislim da neće od toga biti ništa.
Što se tiče igrača i koncentracije kvalitete i to je na dugom štapu. Kod nas skoro svake sezone par igrača dobije pozive iz Prve lige i samo jedan jedini je otišao. Zadnji igrač iz Rame je za Slogu igrao 98., a oni su u međuvremenu igrali i u županijskoj ligi pa opet ništa.
Što se tiče igrača i koncentracije kvalitete i to je na dugom štapu. Kod nas skoro svake sezone par igrača dobije pozive iz Prve lige i samo jedan jedini je otišao. Zadnji igrač iz Rame je za Slogu igrao 98., a oni su u međuvremenu igrali i u županijskoj ligi pa opet ništa.
Sloga Uskoplje
Po meni je reorganizacija sasvim logična i potrebna. Ako klub ne može da da financira igranje trećeg ranga nogometa u državi - idi u niži rang. U Hrvatskoj prva tri ranga nogometa 10, 12 i 12 klubova. U nas 12, 32 i 96. Zar je to ikome realno?
-
- Kontakt:
Marko Bencun novi trener Čapljine. Znači li to neka dešavanja i promjene u Međugorju možda zna li itko ?
Više znači neke promjene u Čapljini, osim Bencuna trenera došlo je dosta novih igrača, nakon dvije dosta turbulentne sezone ove godine pa vrlo vjerojatno će biti prvaci. Svaka čast Kruševu, ali ovamo su se natrpali kvalitetom i iskustvom, sve najbolje igrače lige iz okolice su pokupili plus par povratnika iz Prve lige.nizeligaskinogomet je napisao/la: ↑16 jul 2024, 13:38Marko Bencun novi trener Čapljine. Znači li to neka dešavanja i promjene u Međugorju možda zna li itko ?
A Međugorje će vjerojatno naći neko rješenje i otprilike nastaviti kako su krenuli, Sejo Rebac možda preuzme i prvi tim.

-
- Kontakt:
I vrijeme je da Čapljina bar bude kandidat za doigravanje, ovo dosad je bilo ispod svakog nivoa. Bit ce zanimljiva borba s Kruševom, Brotnju je otislo dosta bitnih igrača ali opet najavljuju borbu za doigravanje
A čuj, vrime je i Hajduku bilo pa 20 godina ništa.nizeligaskinogomet je napisao/la: ↑17 jul 2024, 00:01I vrijeme je da Čapljina bar bude kandidat za doigravanje, ovo dosad je bilo ispod svakog nivoa. Bit ce zanimljiva borba s Kruševom, Brotnju je otislo dosta bitnih igrača ali opet najavljuju borbu za doigravanje

- slogauskoplje
- Kontakt:
Zasad što se može vidjeti s društvenih mreža s pripremama je krenula većina drugoligaša. Osim ovih koji nisu aktivni na mrežama, samo se Međugorje nije oglasilo.
Klis je najavio da će biti 16 klubova, ali ne vidim nigdje kojih. Nema još ni najave ždrijeba. Ni Fortuna se nije oglašavala od kraja prvenstva, a Drinovci su potvrdili da i sljedeće sezone igraju MŽNL.
U odnosu na prošlu sezonu Neum nema juniore i kadete, pa su kandidati za doigravanje opet isti + Kruševo koje ih sada ima.
Klis je najavio da će biti 16 klubova, ali ne vidim nigdje kojih. Nema još ni najave ždrijeba. Ni Fortuna se nije oglašavala od kraja prvenstva, a Drinovci su potvrdili da i sljedeće sezone igraju MŽNL.
U odnosu na prošlu sezonu Neum nema juniore i kadete, pa su kandidati za doigravanje opet isti + Kruševo koje ih sada ima.
Sloga Uskoplje
Juniore će imati Ljubuški, Brotnjo, Kruševo, Sloga, Troglav, Čapljina, Međugorje, Grude i Stolac. Za prestiž igraju Klis, Višići, Kamešnica, Neum, Turbina, Rama i Fortuna.
Vanredna skupština NS FBiH bit će održana sutra u Sarajevu, osim skraćivanja Prve lige između ostalog raspravljat će se i o sjedinjenju Drugih liga.
Vanredna skupština NS FBiH bit će održana sutra u Sarajevu, osim skraćivanja Prve lige između ostalog raspravljat će se i o sjedinjenju Drugih liga.
-
- Kontakt:
Sloga nema juniora, igra Omladinsku ligu samo sa kadetima. Eventualna reorganizacija liga pocela bi u sezoni 26/27
- slogauskoplje
- Kontakt:
Samo s kadetima igramo, kao da se ne bi pohvalio da imamo i juniore.

Baš lijepo što su iz saveza obavijestili nogometnu javnost što planiraju s reorganizacijom.

Sloga Uskoplje
Sigurno sam negdje pročitao članak da će se i Sloga natjecati s juniorima ove sezone, a evo vidim i na SportDC ste u rasporedu za iduću sezonu.slogauskoplje je napisao/la: ↑21 jul 2024, 16:28Samo s kadetima igramo, kao da se ne bi pohvalio da imamo i juniore.Ono, imamo mi juniore, ali oni će igrati za prvu momčad.
Baš lijepo što su iz saveza obavijestili nogometnu javnost što planiraju s reorganizacijom.Mislim da je za reformu omladinskog nogometa prekasno, barem kada se radi o manjim sredinama.

- slogauskoplje
- Kontakt:
Nećemo, nećemo. Možda je konfuzija nastala jer savez nije nigdje naglasio da se mi natječemo samo s kadetima, mislim da i Igman Ilidža koji je s juniorima ušao u PL iz lige Centar igra samo s kadetima. GOŠK i Igman Konjic imaju samo juniore u Omladinskoj ligi.hnkvisici je napisao/la: ↑21 jul 2024, 18:10Sigurno sam negdje pročitao članak da će se i Sloga natjecati s juniorima ove sezone, a evo vidim i na SportDC ste u rasporedu za iduću sezonu.slogauskoplje je napisao/la: ↑21 jul 2024, 16:28Samo s kadetima igramo, kao da se ne bi pohvalio da imamo i juniore.Ono, imamo mi juniore, ali oni će igrati za prvu momčad.
Baš lijepo što su iz saveza obavijestili nogometnu javnost što planiraju s reorganizacijom.Mislim da je za reformu omladinskog nogometa prekasno, barem kada se radi o manjim sredinama.
![]()
Ima više od godine da se pokušavam prijaviti na SportDC i nikako mi ne uspjeva, pa sam opet pokušao baš da se ne širi ta netočna informacija, ali opet ništa.
Sloga Uskoplje
-
- Kontakt:
Ima li netko više informacija šta je sa ulaskom Fortune. Nema nikakvih informacija posljednjih mjesec dana o igrackom kadru i pripremama za viši rang
Nikakvih informacija o Drugim ligama i eventualnom spajanju. 
-
- Kontakt:
Član skupštine iz Bihaća bio protiv protiv prijedloga o reorganizaciji tako da nije usvojena. Bit će pokušaja za održavanje još jedne izvanredne skupštine ali sad je sve neizvjesno...
- badblueboylivno
- Kontakt:
A znaš li koji je točno bio plan, kakva bi bila reorganizacija? S kim bi igrao moj Troglav (i koji bi morao završiti da igra tu novu ligu)?nizeligaskinogomet je napisao/la: ↑24 jul 2024, 07:48Član skupštine iz Bihaća bio protiv protiv prijedloga o reorganizaciji tako da nije usvojena. Bit će pokušaja za održavanje još jedne izvanredne skupštine ali sad je sve neizvjesno...
Bolesna ekipa vodi naš nogomet, ovaj cirkus sa ispadanjem iz Premijer lige sljedeće sezone i promocijom odozdo mi je vrh.

Hayley <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.