Premijer liga BiH - aktuelno

Deen
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Deen » 27 jul 2024, 11:54

"Banjalučki Borac sezonu u domaćem prvenstvo neće započeti kada je to bilo planirano, pošto je danas potvrđeno da su već odgođene utakmice 1. i 2. kola Wwin lige BiH koje je trebao igrati aktuelni prvak."

Zato kazem ne brinem se ja za Borac. Najpametniji ljudi na ovim prostorima. Svaka im cast. Dok navijaci drugi klubova samo posmatraju. Kakva je to nemoc hahaha xD. *ebla vas dijaspora i pun stadion ili ne.
Sta cemo za ovo krkani? Odmah DVIJE utakmice na pocetku otkazano a nije ni pocela liga hahaha. Najjaci i najveci amateri dolaze iz BiH. Ima li i ko da protestuje od klubova? Nesposobna gamad jedna, neandertalci u svakom smislu. Nije ni cudno da je prvi dan odmah ispala Lana u 100m. Samo 5 sportista na Olimpijadi. Nesposobno za bilo sta. Bitno da su kafane i kladionice pune rane zore.
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 27 jul 2024, 12:07

Aa sutra spektakl!!!
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 27 jul 2024, 12:10

Ne podcjenjujući nikoga, ali odgoditi domaću utakmicu protiv Veleža koji ni sam ne zna sa kakvom će ekipom izaći je ogroman pokazatelj neozbiljnosti ekipe. Ova druga bi se možda mogla opravdati ako ispadneš jer treba otići na Farska Ostrva pa onda gostovati u Konjicu, ali ne možeš to uraditi i prije ovog revanša.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 jul 2024, 12:14

Deen je napisao/la:
27 jul 2024, 11:54
"Banjalučki Borac sezonu u domaćem prvenstvo neće započeti kada je to bilo planirano, pošto je danas potvrđeno da su već odgođene utakmice 1. i 2. kola Wwin lige BiH koje je trebao igrati aktuelni prvak."

Zato kazem ne brinem se ja za Borac. Najpametniji ljudi na ovim prostorima. Svaka im cast. Dok navijaci drugi klubova samo posmatraju. Kakva je to nemoc hahaha xD. *ebla vas dijaspora i pun stadion ili ne.
Sta cemo za ovo krkani? Odmah DVIJE utakmice na pocetku otkazano a nije ni pocela liga hahaha. Najjaci i najveci amateri dolaze iz BiH. Ima li i ko da protestuje od klubova? Nesposobna gamad jedna, neandertalci u svakom smislu. Nije ni cudno da je prvi dan odmah ispala Lana u 100m. Samo 5 sportista na Olimpijadi. Nesposobno za bilo sta. Bitno da su kafane i kladionice pune rane zore.
Sta ti je spodobo sto ti ne dodjes da protestujes? Idi popij jedan apaurin nije ti dobro nikako,hebali ti neandretalci pleme. Drzi se te zemlje gdje jesi i prati Bundesligu retard kao da je on jed8ni vani pa soli pamet

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 jul 2024, 12:29

mosarajvosa83 je napisao/la:
27 jul 2024, 12:14
Deen je napisao/la:
27 jul 2024, 11:54

Sta ti je spodobo sto ti ne dodjes da protestujes? Idi popij jedan apaurin nije ti dobro nikako,hebali ti neandretalci pleme. Drzi se te zemlje gdje jesi i prati Bundesligu retard kao da je on jed8ni vani pa soli pamet
:salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 27 jul 2024, 12:37

I naravno bi ce ljudi koji ce ovo podrzavati i opravdati, kao i prosle godine. Tamo neka Island Liga ili Liga na Farskim Otocima, ljudi igraju svoje utakmice, niko nista nije otkazao + liga njihova je pocela odavno vec. Eh to je ozbiljnost i to su profesionalci. Ovo na kraju svima steti. Vidili smo blamazu Veleza. Sve to ima svoj razlog. Naravno da ce Borac biti medju top 3. I Sloga bi ovako bila sila.
Hajd da je ovo krajem 10 mjesec, ili krajem August i neki bh klub igra playoff, pa bi nekako razumio tu 1 utakmicu. Ali ovo je bas bezobrazluk i jos veci bezobrazluk je, da se niko ne zali. Svi gledaju i samo ga gutaju sta radi Borac i savez. Nije ni pocela liga i oni odmah DVIJE utakmice. DVIJE na startu a nije ni pocela sezona hahahaha. Kako bi oni igrali grupe kasnije? Hoceli tada biti sve ugaseno? Oni pricaju o punim stadionima, a ovaj Borac svima sah mat....
Kako god, svaka im cast ljudima iz Banja Luke. Kad su ostali krkani i ne znaju sebe cijenit, samo udri Borac. Vico je majstor svog posla. A i prije ljudi su ga hvalili zbog novi terena i Barbareza, pa eto moram i ja. Ovo je bas majstorski, jer vidi on da se niko ne zali. Svi mutavi i samo se suti. Wow

Ova wwin liga nije ni pocela a vec je neregularna hahahaha, moji pravi amateri iz BiH. Nema te vi pravo nikome nista reci. Prvo rijesavajte ovo u svojoj drzavi pa onda sudite drugima. Neozbiljni ste skroz. Ovako nesto da prolazi bez otpora i bez problema. Kakvi su ovo ljudi Boze sacuvaj, bez morala, bez da se bori za svoje dobro i svoja prava. Wow.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 27 jul 2024, 12:44

Bez obzira koji nivo evropskog takmičenja neki klub igra, utakmice se nebi smjele ni pod kojim slučajem odgađati. Ako mene pitate, ovo odgađanje nikako ne ide u korist Borcu, samo što ne postoje ljudi u upravi svjesni toga. Realno je da su još dodatne 3-4 odgode u najavi, što je stvarno katastrofa. Od Veleža koji je trenutno baš slab, sa drugim timom se moglo komotno izvući najmanje X ili pobjeda na Gradskom, a u Konjicu bunker i na izbijanje do X-a. Sve ovo navedeno je bolje od odgađanja.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 27 jul 2024, 12:52

Deen je napisao/la:
27 jul 2024, 12:37
Ova wwin liga nije ni pocela a vec je neregularna hahahaha, moji pravi amateri iz BiH. Nema te vi pravo nikome nista reci. Prvo rijesavajte ovo u svojoj drzavi pa onda sudite drugima. Neozbiljni ste skroz. Ovako nesto da prolazi bez otpora i bez problema. Kakvi su ovo ljudi Boze sacuvaj, bez morala, bez da se bori za svoje dobro i svoja prava. Wow.
Ma ja ba, torbicom nas. Ako smo takvi kao sto kazes, zasto onda pratis nase klubove? Sve nesto s visoka nam se obracas. Znamo mi svi sta smo, ali nama je ova liga najbolja i nasi klubovi su nam najdrazi na svijetu kakvi su god. Popusti malo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jul 2024, 12:53

Ispravite me ako griješim, ali zar za odgodu više od dvije utakmice ne treba saglasnost druge ekipe?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 27 jul 2024, 12:56

Ma može Borac polusezonu da odgodi ako hoće. :roll:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 jul 2024, 12:56

Virtu4l je napisao/la:
27 jul 2024, 12:53
Ispravite me ako griješim, ali zar za odgodu više od dvije utakmice ne treba saglasnost druge ekipe?
Tako je.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 27 jul 2024, 13:00

Jedan sportista, jedan golman kao Matej Delac ovako nesto napise. Znaci covjek koji bolje zna, nego svi mi na ovom forumu, jer bavi se sa fudbalom to mu je posao. Sta cete sada reci? Ovo steti svima. Umjesto da se koristi utakmica u ligi, pa da popravis igru za evropu, ti odmah na startu radis takav bezobrazluk. I sad zamislite neki worst case scenario i Borac ne uspije grupe, a 2 do 5 puta su otkazali utakmice. Pa to bi za mene bilo najveci cirkus ikada. Ovo ko god radi, je amater. Nema veze jeli Borac ili neko drugi. Jedno je to uradit u sred sezone ili krajem oktobra, a drugo je odmah na startu i to DVIJE utakmice. Protivnici Velez, Igman, Sloboda i Sloga. Ma daj molim te Borac ovo je bas sramota sta radite. To vazi za svaki klub!!!

slika

slika

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 27 jul 2024, 13:10

Prvenstvo ih ne interesuje, prvi neće biti navuci ce im cetvrto mijesto, gledaj kako znas i umijes otići u grupe i uzeti pare.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 27 jul 2024, 13:11

Treba saglasnost druge ekipe medjutim to Vico zavrsi za 2 sekunde

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 jul 2024, 13:26

Virtu4l je napisao/la:
27 jul 2024, 11:40
fks74 je napisao/la:
27 jul 2024, 10:52
Baš mi je drago što je željkan dobio sponzora, valjda će im sada država umanjiti lovu od poreskih obveznika.
Zašto me svaki put tjeraš da te zakucavam.

Kod: Označi sve

FK Sarajevo
Prihodi iz budžeta: 1.579.900 KM

FK Željezničar
Prihodi iz budžeta: 2.051.590 KM 

Na stranu to što su ovoliki novac dali privatnoj firmi koja se fiktivno vodi kao Udruženje Građana.
Razlika sto u Sarajevu igra 150 djece besplatno I imaju prihode od kluba (dakle 150 porodica ima dodatni prihod) a kod vas se plate isplacuju od clanarina omladinskog pogona.

Također razlika je u promociji bh sporta. Sarajevo igra europske utakmice pred 27 hiljada ljudi a vi igrate protiv Bukovice donje pred 27 ljudi.

Također je mala razlika da je Sarajevo platilo porez na izlazne transfere u milionskom iznosu a vi ste prodali zadnji put utakmicu I to je jedino što prodajete.

Mala razlika je I što u Sarajevu nema igrača koji mogu blokirati klub I Sarajevo ne duguje 1km poreza a vi dugujete I igračima I poreznoj.

Male razlike.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 jul 2024, 13:38

2 najrealnija plava forumaša gibra i hulahopka.
Jedini insajder što se njih tiče, naš brat ismirmirvić.
Jedini vojnik za bolje sutra nodi.
Ostali žive u bajkama.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 jul 2024, 13:55

Jest jak generalni zelji slobodi jedinstvu I ostalim klubovima u tom rangu.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 27 jul 2024, 13:57

mosarajvosa83 je napisao/la:
27 jul 2024, 13:11
Treba saglasnost druge ekipe medjutim to Vico zavrsi za 2 sekunde
Bas tako je. Da su ljudi normalni i da to cijeni sebe, trebo bi sad Velez ili Igman da kaze mi hocemo da igramo. Napravit neko saopstenje kao mi smo protiv toga. Imal i ko u toj upravi da kaze, ovo steti nama, mi hocemo da igramo. Pa kad ce drugi igraci dobiti priliku, kad ce na papiru slabiji tim imati priliku da te dobije, ako ne sad.
Ovo je vec neregularno a nije ni pocela sezona. Nema veze koji klub, ovo vazi za sviju.
Sa sportske i ljudske strane ovo je meni cirkus i velika sramota. Sa druge strane Vico majstorski brani svoj klub i gura koliko moze. Postavio je Barbareza i Spahica, i tako sebi kupio 2 mandat + jos vise moc.

Inter Escaldes razbije Veleza 5-1, a Borac nece da igra protiv ovakav Velez. Pa bolje sad pobijedit Veleza, nego kasnije za 10 mjesec, ko zna kakva ce ekipa tada biti i ko ce biti trener. Nije mi jasno ovo nikako. Trener i igraci Borca, ma svi bi trebali se zalit, da ovo svima steti na kraju i to godinama vec. Dzabe nam i 100k navijaca + najbolji stadion u svijetu, kad nam se desavaju ovakve stvari i ovakav bezobrazluk bez otpora i protesta. Smijesno i nije fer nikako. Sve su to profesionalci. To je njihov posao. Mora se jednom za sva vremena stati u kraj ovim odgodama. Nije ni pocela wwin sezona, a vec mi se ogadila. Svaka cast savez!!

Tamo neki Breidablik, Klaksvik, B36, Vikingur ili Shamrock igraju svoje utakmice normalno u ligi, a kod nas u startu vec kukaju i trazi se odgoda. Amaterska liga i amatersko ponasanje klubova.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 jul 2024, 14:02

bvsic je napisao/la:
27 jul 2024, 11:53
Virtu4l je napisao/la:
27 jul 2024, 11:40
fks74 je napisao/la:
27 jul 2024, 10:52
Baš mi je drago što je željkan dobio sponzora, valjda će im sada država umanjiti lovu od poreskih obveznika.
Zašto me svaki put tjeraš da te zakucavam.

Kod: Označi sve

FK Sarajevo
Prihodi iz budžeta: 1.579.900 KM

FK Željezničar
Prihodi iz budžeta: 2.051.590 KM 

Na stranu to što su ovoliki novac dali privatnoj firmi koja se fiktivno vodi kao Udruženje Građana.
Koliko si reko da vrijedi grbavica 50mil? Ja kako znam i to su vam dali
Tik Tok, Tik Tok
Pa izgradnja pomoćnog, pa izgradnja istočne tribine, pa sada južne, pa pomoć saveza od 300 milja. To se ne računa.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 jul 2024, 14:19

jurisicduska je napisao/la:
27 jul 2024, 13:55
Jest jak generalni zelji slobodi jedinstvu I ostalim klubovima u tom rangu.
Pa koga ces naci na Zlatiboru u tom periodu?
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.