FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

tuitamo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la tuitamo » 28 jul 2024, 15:53

H8Z7 je napisao/la:
28 jul 2024, 15:35
UŽIVO: Tema FK Sarajevo
slika

slika

Evander kad Sarajevo izgubi :wtf:

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 28 jul 2024, 16:02

SamoDaKazeem je napisao/la:
28 jul 2024, 15:31
Conscious je napisao/la:
28 jul 2024, 15:21
28 jul 2024, 15:13

A kako je to Željo dobio Grbavicu,objasni molim te?
Objasni koliko Željezničar plaća održavanje Grbavice na mjesečnom nivou?
Koliko mi trenutno plačamo korištenje Koševa?

Povoljan je ugovor za klub zato što napokon nisi podstanar.
Povoljan je ugovor što nećeš ići u Zenicu i umjesto da prihoduješ ogromne pare od Evropskih utakmica ti ponovo gostuješ što ujedno smanjuje i prihode,a i šanse za prolazak u naredno kolo.
Povoljan je po tome što narednih 45 godina upravljaš stadiononom,što znači da ako ga napokon dovedeš do te famozne 4 kategorije,a busamo se u prsa sa milajrderima Tanom, Mirvićem,nekakvim Amerikancima investitorima itd da bi ga doveli napokon u neko normalno stanje,da bi ga sutra ustupili Veležu,Reprezentaciji petom desetom što bi donijelo prihode.
Ne bi strahovali od koncerta Dine Merlina jer opet bi se mi pitali kad i kome ga rentati.
Urediti te poslovne prostore eto prihoda.
Na kraju krajeva povoljan je iz razloga što bi armija navijača imala svoj dom,što bi uslovi kud i kamo bili bolji za one koji odvajaju i novac i vrijeme,a komfort je 0.
Opet ponavljam INVESTITORI ,INVESTICIJA TRAJNA.
**** me se za Penerandu i Viverosa to nisu dugoročno isplative investicije.

Znači mi nećemo jer eto puno nam 4 milje mjesećno, puno nam da svoj dom unaprijedimo i adaptiramo,ali isto tako puno nam da kupimo zemlju pa da ga pravimo iz temelja?

I još nešto da imamo stadion kojim lično upravljamo mogli bi aplicirati kroz razne nivoe vlasti za razne projekate koji bi sufinansirali izgradnju.

Svake godine imaš javne pozive od Federalnog Ministarstva,Ministarstva KS pa nadalje.
Ali mora neko pripremiti dokumentaciju,misliš da će Potura to raditi,hoće al u qurcu.

Prati malo konkurse pa vidi ima li FK Sarajevo i za šta se aplicira.
Ja apliciram za svoje udruženje pa znam.
Pa Zeljo ga je dobio dzaba, mi nismo, kako si ti napisao.

Ti si naivan ako mislis da ce iko investirati desetine miliona u nesto sto nije njegovo.
Koja je racunica Tani da potrosi 10-20 miliona, ne moze mu to vratiti sto puta vise poslovnih prostora nego sto vec postoji.

Racunica svakog investitora je otprilike… Napravit cu stadion pod uslovom da dobijem zemlju za isplativiju investiciju, jer stadion to svakako nije.

Moja poenta je bila da, ako smo bjanko birali uslove, izabrali smo ono sto bi nam Opstina dala vec sutra, samo da ih prihvatimo.
Pa kad ga je Željo dobio? Prije 100 godina,kako je to relevantno sa današnjim vaktom?
I kako ti to zamišljaš,dođe Mirvić i kaže ja hoću stadion da se prebaci na mene 1/1 jer ne postoji zakon o sportu i kaže ja ću napraviti Hotel i stadion.
Mandić kaže odlično,divno evo izvoli.Onda Mirvić napravi Hotel zaduži Boga oca i ispali se u Ameriku,njihov državljanin i možeš mu soli na **** staviti .
Nešto slično kao što je onaj Amerikanac uradio sa KK Drivers i Altom.
Šta onda???
I vidim niko neće da odgovori kako se Zrinjskom isplati,a nama ne.
Što ne zovu Šulentu da im čovjek objasni,eno i tribinu će napraviti,znači sve može kod drugog,Velež, Željezničar,Zrinjski samo nas varaju ,a mi se ko ne damo.
Zeljo je sam stadion dobio 2006. godine u vlasnistvo, Zrinjski je Bijeli Brijeg dobio na 99 godina, ako se dobro sjecam.

A sta ti predlazes Bgt, da neko uzme stadion, ulozi 10-15 miliona eura i vrati ga nakon 45 godina?

Shvatam ja navijacki, i ja bih krov na zapadu, ali daj malo realnosti.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 28 jul 2024, 16:11

https://bhliga..com/match/4149717

U 18h pogledati Trnavu

Izbrisati samo jednu tacku izmedju bhliga i com

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 28 jul 2024, 16:17

tuitamo je napisao/la:
28 jul 2024, 15:53
H8Z7 je napisao/la:
slika

slika

:rol: :rol:

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 28 jul 2024, 16:22

Conscious je napisao/la:
28 jul 2024, 16:02
Conscious je napisao/la:

Ti si naivan ako mislis da ce iko investirati desetine miliona u nesto sto nije njegovo.
Koja je racunica Tani da potrosi 10-20 miliona, ne moze mu to vratiti sto puta vise poslovnih prostora nego sto vec postoji.

Racunica svakog investitora je otprilike… Napravit cu stadion pod uslovom da dobijem zemlju za isplativiju investiciju, jer stadion to svakako nije.

Moja poenta je bila da, ako smo bjanko birali uslove, izabrali smo ono sto bi nam Opstina dala vec sutra, samo da ih prihvatimo.
Pa kad ga je Željo dobio? Prije 100 godina,kako je to relevantno sa današnjim vaktom?
I kako ti to zamišljaš,dođe Mirvić i kaže ja hoću stadion da se prebaci na mene 1/1 jer ne postoji zakon o sportu i kaže ja ću napraviti Hotel i stadion.
Mandić kaže odlično,divno evo izvoli.Onda Mirvić napravi Hotel zaduži Boga oca i ispali se u Ameriku,njihov državljanin i možeš mu soli na **** staviti .
Šta onda???
Što ne zovu Šulentu da im čovjek objasni,eno i tribinu će napraviti,znači sve može kod drugog,Velež, Željezničar,Zrinjski samo nas varaju ,a mi se ko ne damo.
Zeljo je sam stadion dobio 2006. godine u vlasnistvo, Zrinjski je Bijeli Brijeg dobio na 99 godina, ako se dobro sjecam.

A sta ti predlazes Bgt, da neko uzme stadion, ulozi 10-15 miliona eura i vrati ga nakon 45 godina?

2006 su ga dobili od sportskog društa,a i prije je bio njihov u sklopu tog sd željezničar.
Dakle nije ni približno isto.
Zrinjski je također od grada dobio stadion na korištenje dakle nije njihov 1/1.

Ja predlažem da se stadion uzme, renovira uloži u igrački kadar i da budemo redovni učesnici grupne faze konferencijske lige,za koju je po ovom sistemu skoro teže se ne kvalifikovati.
Zar to ne obećava uprava iz godine u godinu?
E hajmo napokon krenuti u realizaciju ili ti misliš da se ta ulaganja ne mugu vratiti kroz evropske nastupe?

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 28 jul 2024, 16:31

Nikada se nije lakše moglo kvalifikovati u neko evropsko takmičenje. Treba imati dugoročnu viziju i strategiju u vezi kluba, počevši od stadiona pa do mladih selekcija. Za dugoročnu strategiju potreban je dugoročni vlasnik i investiranje, a ne da se svako malo mijenja vlasnička struktura. Sarajevo treba da bude projekat, baš kao što su to Zrinjski i Borac. Bošnje izgleda nemaju nikakvih ideja i projekata.

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 28 jul 2024, 16:41

28 jul 2024, 16:22
Conscious je napisao/la:

Šta onda???

2006 su ga dobili od sportskog društa,a i prije je bio njihov u sklopu tog sd željezničar.

Ja predlažem da se stadion uzme, renovira uloži u igrački kadar i da budemo redovni učesnici grupne faze konferencijske lige,za koju je po ovom sistemu skoro teže se ne kvalifikovati.
E hajmo napokon krenuti u realizaciju ili ti misliš da se ta ulaganja ne mugu vratiti kroz evropske nastupe?
Koliko se ja sjecam onog zk koji je kruzio po netu, Grbavica je bila zavedena kao drzavno vlasnistvo.

Ulaganje u stadion se ne moze vratiti kroz ucestvovanje u grupnoj fazi Konferencijske lige.
Nas budzet za plate je sad minimalno oko 3 miliona eura, proslogodinje ucestvovanje Zrinjskog im je donijelo oko 4 miliona eura.

Na stranu sto je vrlo tesko osigurati grupe ukoliko nismo prvaci, druga je stvar sto bi nam u tom slucaju budzet za plate rastao, logicno.

Svakako, izgradnja stadiona se ni po koju cijenu ne treba raditi naustrb ekipe i sportskih rezultata, jer je to visegodisnji projekat i treba se razdvojiti od sportskog dijela.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 28 jul 2024, 16:42

dzemil je napisao/la:
28 jul 2024, 16:31
Nikada se nije lakše moglo kvalifikovati u neko evropsko takmičenje. Treba imati dugoročnu viziju i strategiju u vezi kluba, počevši od stadiona pa do mladih selekcija. Za dugoročnu strategiju potreban je dugoročni vlasnik i investiranje, a ne da se svako malo mijenja vlasnička struktura. Sarajevo treba da bude projekat, baš kao što su to Zrinjski i Borac. Bošnje izgleda nemaju nikakvih ideja i projekata.
Nemaju zbog identičnog razmišljanja koje se povlači po forumu tipa što će neko ulagati,pa zato što je investitor,da bi ostvario profit valjda treba u nešto uložiti.
Hvala mu na Bubanji,Renanu,platama uposlenicima sve super ali to nije strateško ulaganje.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 28 jul 2024, 16:52

Conscious je napisao/la:
28 jul 2024, 16:41
28 jul 2024, 16:22
Conscious je napisao/la:

Koliko se ja sjecam onog zk koji je kruzio po netu, Grbavica je bila zavedena kao drzavno vlasnistvo.

Ulaganje u stadion se ne moze vratiti kroz ucestvovanje u grupnoj fazi Konferencijske lige.
Nas budzet za plate je sad minimalno oko 3 miliona eura, proslogodinje ucestvovanje Zrinjskog im je donijelo oko 4 miliona eura.

Na stranu sto je vrlo tesko osigurati grupe ukoliko nismo prvaci, druga je stvar sto bi nam u tom slucaju budzet za plate rastao, logicno.

Svakako, izgradnja stadiona se ni po koju cijenu ne treba raditi naustrb ekipe i sportskih rezultata, jer je to visegodisnji projekat i treba se razdvojiti od sportskog dijela.
Budzet na plate od 3k eura je navukao od Kovacevica ,Evrope i sad Buljubasica.
Za par mjeseci preko 5 mil km je uslo u kasu kluba.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 28 jul 2024, 17:06

tuitamo je napisao/la:
28 jul 2024, 15:53
H8Z7 je napisao/la:
slika

slika

:rol: :rol: :rol:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 28 jul 2024, 17:14

ado-hz je napisao/la:
28 jul 2024, 16:11

U 18h pogledati Trnavu

samo dva nova igraca u odnosu na nas
i dvojica sto su usli protiv nas ako sam dobro vidio

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 28 jul 2024, 17:19

BegovicRamiz je napisao/la:
28 jul 2024, 17:14
ado-hz je napisao/la:
28 jul 2024, 16:11

U 18h pogledati Trnavu

samo dva nova igraca u odnosu na nas
i dvojica sto su usli protiv nas ako sam dobro vidio
Daj im los dan, da se povrijedi 3/4 igraca i da se posvadjaju medjusobno u 65toj 🤣🤣
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 28 jul 2024, 17:19

Pantelija je napisao/la:
28 jul 2024, 10:04
mosarajvosa83 je napisao/la:
28 jul 2024, 09:39
Pantelija je napisao/la:
28 jul 2024, 09:00
Do jutra mozete oko stadiona ali mi smo priliku za to imali. I dalje de pokusava nedto ali klub salje Anelu da ons to rijedava... Mislim da je ishod svega jasan, a kada saljesntakve likove meni to liči kao ono "boli me racku, nek ide ona"
Imali smo priliku da nas Sabra u crno zavije,inace malo se vratite u realnost bolje bi vam bilo,ko je lud da ulaze svoje pare u Kosevo,ulozili su u svlacionice nakon 100 godina i jos neke stvari i to je previse. Do tada mastajte da ce doci neka budala i sebe zavaliti u debeli minus da renovira Kosevo po uslovima od Mandica,Sabrine vjestice ili da vam gradi stadion od svojih para u ovoj drzavi.
Je li nisi upucen ili lazes?
Hajro kapetanovic, predstavnik navijaca (iz hz mislim), klupski advokati i uprava su dobili papir da napisu sta i kako zele. Napisali su i odobreno je.
Cemu to laganje? Iznosenje neistina? Pa jel znas kada je poceo problem sa Aylom? Kada je doticna nacelniku prijetila da ce mu navijace dovesti (mislila na hz), pa kad su ovi culi nastao belaj.
A sve to jer klub nakon promjene u upravi nije htio vise to, nego su to gurnuli u stranu i bavili se drugim stvarima, a opet je opstina izasla dva puta u susret, jednom jer su "stornirali" dogovor sa klubom a drugi put jer du opet rekli ok, sta zelite?
I nasi opet ne znaju sta zele.

I sad kao mi trebamo se praviti glupi radi par rezultata trenera, ekipe, na to da se po kuolarima sprda sa nespsobnošću nase administracije? Da vas podjesim prosle godine nasi juniori nisu prosli dalje u ligi prvaka jer jee ista ta administracija od hiljadu žena zaboravila da registruje 5 igraca pa su par dati pred utakmicu kupili djecu po gradu koja su bila van spiska trenera...

NIJE BAS TAKO..

MANDIC JE REKAO DA STADION NEMOZE PREBACIT 1/1 na FK SARAJEVO, sto automaski pokazuje da nisi mogao dobit sta zelis.. BAS NEKOJI DAN SAM VIDIO DA NA STADIONU VELEXA POD BRIJEGOM BJELIM PISE STADION HSK ZRINJSKI. Ne da je oteto od veleza samo vec vlasnistvo kluba. Ista stvar sa grbavicom.. to je jedno

Drugi 45 godina stadion na koristenju uz to da ulizimo oko 25 m km obnova plus 4000 km mjesecno…. NEZABORAVI DA JE NAMA TITO OTEO STADION da je kosevo prije 40 godina bilo vlasnistvo FK SARAJEVA.

Trece da su oni nasi prijatelji i da znaju radit posao, i da je njih briga za NARODOM i FK SARAJEVO I STADIONOM oni bi cim je uefa postrila mjere sami posebi MORALI nazvat uefu i potat sta treba za bar minimum da stadion ispunjava uslov za bar play off konferencije.. vec 8 godina stadion je ispo iz cat3 pola marke nisu ulozili.. ostetili grad kanton federaciju drzavu FK SARAJEVO preko 2 m km minimum.

Ovde se spominje kapetanovuc advokat koda je on neko i nesto i da zato sto je on napisao neki ugovor to je neko sveto slovo. U gradu SARAJEVU imas 400 advokata koji su jaci bolji a da nekazem advokati MIRVICEVI IZ AMERIKE. AKO MIRVI NIJE PASALO I AKO SE ZAJEBO PREJEBO TO NESKIDA ODGOVORNOST SA P E DERA da nije trebo napravit kosevo da ima licencu da moze igrat FK SARAJEVO bar play off konfederaciske lige..

Vlast je u opstini kantonu federaci i drzavi..

Kao sto neki rece MIRVIC ako je postavio sabrinu ajlu poturu onu sa radirwnim guzovima to je njegova odluka i njegova odluka je koliko ce on njih slusat koliko ce one njega skusat jesul tu radi posla marketinga seksa mi nemozemo tu nista. Al magode mandici zele da prebace odgovornost na drugog a za 30 godina vlasti nisu ustanju da promjene travu na stadionu, jel mozda Mirvic kriv i zato (3 godine u klubu)

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 28 jul 2024, 17:29

Conscious je napisao/la:
Conscious je napisao/la:

Šta onda???

željezničar je nadimak dobio tako što su njegovi navijači imali problema sa kompletnim i kompleksnim izgovaranjem imenice. Da li je to zbog manjka zuba, lokalne jezične specifičnosti, ili naprosto radi intelektualne potkapacitiranosti istih, nevažno je.
Pišite o čemu hoćete, kad hoćete i koliko hoćete, ali nemojte nikada tepati i koristiti tu i takvu zoološku terminologiju. "željo"??? yebo vas "željo"!!!

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 28 jul 2024, 17:31

Jel tealno da se svadjate trenutno… Ljeto, Sarajevo igra evropu, spremamo se za putovanje, dan citav u trnavi sa rajom,pjevanje, cuga, zajebancija a vama je do svadjanja i prepiranja.. Kako mozete ja nez fkt

P.S. 393 karte prodate, bit ce vrhunsko gostovanje
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 jul 2024, 17:37

Cioffi je novi trener U17 Juventusa. Ili što bi rekli stručni roditelji, žabarska ubleha
:puke: :puke: :puke:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 28 jul 2024, 17:37

plisek je napisao/la:
28 jul 2024, 17:31
Jel tealno da se svadjate trenutno… Ljeto, Sarajevo igra evropu, spremamo se za putovanje, dan citav u trnavi sa rajom,pjevanje, cuga, zajebancija a vama je do svadjanja i prepiranja.. Kako mozete ja nez fkt

P.S. 393 karte prodate, bit ce vrhunsko gostovanje
Ovo je razlog, upeklo "u celo" brate :mrgreen:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 28 jul 2024, 17:39

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
28 jul 2024, 17:37
Cioffi je novi trener U17 Juventusa. Ili što bi rekli stručni roditelji, žabarska ubleha
Samo strane ljude na sve važnije funkcije, rijetki su oni koji zaslužuju biti u klubu na važnoj funkciji a da su iz BiH.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 28 jul 2024, 17:41

VenamaHrabrih je napisao/la:
28 jul 2024, 17:29

željezničar je nadimak dobio tako što su njegovi navijači imali problema sa kompletnim i kompleksnim izgovaranjem imenice. Da li je to zbog manjka zuba, lokalne jezične specifičnosti, ili naprosto radi intelektualne potkapacitiranosti istih, nevažno je.
Pišite o čemu hoćete, kad hoćete i koliko hoćete, ali nemojte nikada tepati i koristiti tu i takvu zoološku terminologiju. "željo"??? yebo vas "željo"!!!
U pravu si brate, do mene :thumbup:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 jul 2024, 17:42

H8Z7 je napisao/la:
28 jul 2024, 17:39
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
28 jul 2024, 17:37
Samo strane ljude na sve važnije funkcije, rijetki su oni koji zaslužuju biti u klubu na važnoj funkciji a da su iz BiH.
Leterme, Cioffi i slični sportski radnici.
Direktor treba biti stranac, kao i SD, a isto tako i direktor akademije.
Naravno, kvalitetni stranci, ne treba pod svaku cijenu dovoditi nekog iz druge države.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, bvsic, Dave, MSOZ101, nedimmmm1337, Seipronto, ubipara i 94 gosta.