To je fazon sa Lanom, rijetko pliva u najboljojj konkurenciji i ljudi onda se pogresno ponadaju.DamirT je napisao/la: ↑28 jul 2024, 22:52Tu bi nas isto prepisale druge drzave kad bi krenule ulagati. Evo npr onaj Husic ili Cericka. Ubise, osvajaju medalje. Covjek bi rekao svjetska klasa. Dodju na OI, ispadnu u prvom krugu. Isto i ostali.
Sad da se covjek zapita jesu li oni toliki ocaj ili ne idu najbolji takmicari na evropska i svjetska prvenstva?
OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina
Re: OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina
lana ima i vrijeme i rezultate, ali ne mogu se oteti dojmu da neko oko nje sve pogrešno radi. ide samo na takmičenja gdje se dobijaju neke pare za savez, ne ide na mitinge, pliva neka juniorska prvenstva gdje samo savez profitira od njenih rezultata itd.MElloo je napisao/la: ↑28 jul 2024, 22:54To je fazon sa Lanom, rijetko pliva u najboljojj konkurenciji i ljudi onda se pogresno ponadaju.DamirT je napisao/la: ↑28 jul 2024, 22:52Tu bi nas isto prepisale druge drzave kad bi krenule ulagati. Evo npr onaj Husic ili Cericka. Ubise, osvajaju medalje. Covjek bi rekao svjetska klasa. Dodju na OI, ispadnu u prvom krugu. Isto i ostali.
Sad da se covjek zapita jesu li oni toliki ocaj ili ne idu najbolji takmicari na evropska i svjetska prvenstva?
ove godine je plivala samo SP i EP, u polovičnoj formi sa izgovorom priprema za olimpijadu.
trebamo sačekati iduću heftu ali mislim da se ona pod hitno mora kotarisati svih njih i otići na studij u ameriku kod vrhunskih trenera kojima lični interesi nisu u prvom planu
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Treba ga poslat, ne može biti gori od ovih ostalih.L-Train je napisao/la: ↑28 jul 2024, 22:27Pa zasto onaj Nedzmin dize tegove jbm ga ja,moze li on na olimpijskeUnofficialpage je napisao/la: ↑28 jul 2024, 20:49Ali fakat da niko ne može uzeti medalju u ovim bezze sportovima, gdje nema neke potrebe za velikim parama. Najjače npr Pezer, prije OI ili SP baca kuglu 22m a jel dođe SP ili OI jedva prebaci 18m. Eto dizanje tegova, pa uzmi tegove i diži pa to makar nije teško i može se bez nekih velikih para.![]()

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Along with Albania, Andorra, Malta and Monaco, Bosnia and Herzegovina is one of five current European participants that have never won an Olympic medal.

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- invincible1921
- Kontakt:
Ma nemoj me zayebavat haj kad imas sport gdje protivnik direkt utice na tebe..al ovo dje si sam, bacas, trcis, skijas..pa ne kaze niko medaljagollum je napisao/la: ↑28 jul 2024, 22:39Ako pak pogledamo s druge strane: sportisti koji nas predstavljaju su, u onome cime se bave, najbolji u drzavi. Prvaci BiH ustvari. Ponos. Sportisti i djeca kakve bi vecina roditelja pozeljela.invincible1921 je napisao/la: ↑28 jul 2024, 14:38Eno bacanje kugle slagacu jel prosla i predprosla olimpijada, tri predstavnika,9 pukusaja i ono najblizi bio kratak za finale metar![]()
Pa jbt eo ulozi u mene da trcim100m sprint oticu a OI i kasnicu 10 sekundi ...da ne ulozis kasnio bi 13...vauu..ostvaruju se rezultati da se zapitas da li su ti ljudi uopste profrsionalci...zamisli sad trenirasnesto 0/24 i odes tamo i imas rezultat ko da si amater..pa ociglrdno nisi za toga
Ne mora uzet medalju, al jbt eno na zimskoj ono nordijsko hodanje kako li se zove.banaliziram.tipa pobjednik proso stazu za 15 min ovaj zakasni 6 minuta u trci od 15 minuta...
Lani svaka cast ona ne spada u navedene
Koliko ljudi se moze pohvaliti da su najbolji u drzavi? U gradu? U selu?
Svaka sportska disciplina je postala nauka. Sa ogromnim ulaganjem. Puno je to vise od "samo trci" ili "samo dizi tegove".
Fali strucnosti. Dosta drzava strucnost uvozi dovodeci strane trenere. Mi nemamo para ni za strucnost ni za uslove. Ima i do mentaliteta i do discipline. Ali da je "samo trci" pa valjda bi neko dotrcao do medalje.
Puno je faktora.
Al nemos me ubjedit da si vrijedan ikakvog ulaganja ako odes i takmices se u necemu sto svaki dan treniras i imas polu amaterski rezultat...
Ja ne kazem sad tipa tuka, vjerovatno da nije iz BiH imo bi jos stepenicu dvije bolju karijeru..al se i pokazao nema sta zasluzio je da se ulozi. Sigurno bi neka zemlja i vise i bolje..al dobro
A ti sad odes bubam bacanje kugle i treba ti 20 metara za fibale ti bacis 16.7...i kao eto drzava je kriva
=\_1921_/=
- akisarajevo92
- Kontakt:
I tako 30 godina niko da se pojavi makar u nekom manje poznatom sportu, bez medalje na Ljetnim i ZOIUnofficialpage je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:28Treba ga poslat, ne može biti gori od ovih ostalih.L-Train je napisao/la: ↑28 jul 2024, 22:27Pa zasto onaj Nedzmin dize tegove jbm ga ja,moze li on na olimpijskeUnofficialpage je napisao/la: ↑28 jul 2024, 20:49Ali fakat da niko ne može uzeti medalju u ovim bezze sportovima, gdje nema neke potrebe za velikim parama. Najjače npr Pezer, prije OI ili SP baca kuglu 22m a jel dođe SP ili OI jedva prebaci 18m. Eto dizanje tegova, pa uzmi tegove i diži pa to makar nije teško i može se bez nekih velikih para.![]()
![]()
Pa imas i primjere malih drzava gdje uzimaju medalje jer su im sportsti trenirali, skolovali se u vecim zemljama, pa gdje je nasa silna dijaspora, kako se nije pojavio neko ko je ucio plivati u Americi, neko je dizao tegove u Njemackoj itd.
Takvi lakse odaberu svoju maticnu drzavu jer je teze upasti u tim za OI u vecim drzavama, limitiran je broj
Jbt ostanem prosle Igre budan do pet ujutro jer je Husic usao u polufinale taekwondoa, rekoh evo medalje, kontam samo da ne zavrsi cetvrti, kad on na kraju petoplasirani u polufinalu

Kakva nam je perspektiva, vece su sanse da narednim Igrama imamo jedno ili dvoje sportista nego da se priblizimo dvocifrenom broju
Don't believe the hype.
- invincible1921
- Kontakt:
Sto sad ne ucestvujeakisarajevo92 je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:35I tako 30 godina niko da se pojavi makar u nekom manje poznatom sportu, bez medalje na Ljetnim i ZOIUnofficialpage je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:28Treba ga poslat, ne može biti gori od ovih ostalih.![]()
Pa imas i primjere malih drzava gdje uzimaju medalje jer su im sportsti trenirali, skolovali se u vecim zemljama, pa gdje je nasa silna dijaspora, kako se nije pojavio neko ko je ucio plivati u Americi, neko je dizao tegove u Njemackoj itd.
Takvi lakse odaberu svoju maticnu drzavu jer je teze upasti u tim za OI u vecim drzavama, limitiran je broj
Jbt ostanem prosle Igre budan do pet ujutro jer je Husic usao u polufinale taekwondoa, rekoh evo medalje, kontam samo da ne zavrsi cetvrti, kad on na kraju petoplasirani u polufinalu
Kakva nam je perspektiva, vece su sanse da narednim Igrama imamo jedno ili dvoje sportista nego da se priblizimo dvocifrenom broju

=\_1921_/=
- akisarajevo92
- Kontakt:
invincible1921 je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:38Sto sad ne ucestvujeakisarajevo92 je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:35I tako 30 godina niko da se pojavi makar u nekom manje poznatom sportu, bez medalje na Ljetnim i ZOIUnofficialpage je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:28
Treba ga poslat, ne može biti gori od ovih ostalih.![]()
Kakva nam je perspektiva, vece su sanse da narednim Igrama imamo jedno ili dvoje sportista nego da se priblizimo dvocifrenom broju![]()
prije kvalifikacija imao izjave kako ga se protivnici plase, vrtilo se po forumu, tako sam i upratio to
Don't believe the hype.
Cuj treba ga poslati,pa zar se on nije kurchio da je drugi najsnazniji covjek na svijetu?,znaci medalja laganooUnofficialpage je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:28Treba ga poslat, ne može biti gori od ovih ostalih.L-Train je napisao/la: ↑28 jul 2024, 22:27Pa zasto onaj Nedzmin dize tegove jbm ga ja,moze li on na olimpijskeUnofficialpage je napisao/la: ↑28 jul 2024, 20:49Ali fakat da niko ne može uzeti medalju u ovim bezze sportovima, gdje nema neke potrebe za velikim parama. Najjače npr Pezer, prije OI ili SP baca kuglu 22m a jel dođe SP ili OI jedva prebaci 18m. Eto dizanje tegova, pa uzmi tegove i diži pa to makar nije teško i može se bez nekih velikih para.![]()
![]()

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- invincible1921
- Kontakt:
Pa mislim necu sad da omalovazam nijedan sport..al prati eto npr taj tekwando jedan ovakav lik zamalo medalju ne uzeakisarajevo92 je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:42invincible1921 je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:38Sto sad ne ucestvujeakisarajevo92 je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:35
I tako 30 godina niko da se pojavi makar u nekom manje poznatom sportu, bez medalje na Ljetnim i ZOI
'izgorio' od prevelike zelje
prije kvalifikacija imao izjave kako ga se protivnici plase, vrtilo se po forumu, tako sam i upratio to

=\_1921_/=
Ova rijec savrseno opisuje nas sport. Vazda ono zamaloinvincible1921 je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:54Pa mislim necu sad da omalovazam nijedan sport..al prati eto npr taj tekwando jedan ovakav lik zamalo medalju ne uzeakisarajevo92 je napisao/la: ↑28 jul 2024, 23:42'izgorio' od prevelike zelje
prije kvalifikacija imao izjave kako ga se protivnici plase, vrtilo se po forumu, tako sam i upratio toi mi opet 0 medalja

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Covjek je bio jak ko bizon dok nije potrgao cijelu ruku. Ja mu prije nekoliko godina kad je dosao iz Svedske u Bosnu napisao na Facebooku, da ima dobru genetiku za neki olimpijski sport, zasto ne razmisli da se presalta iz deadlifta jer su OI vrh svakom sportisti. Mnogi su se prebacivali i kasnije postizali vrhunske rezultate. Covjek me blokirao. Eno ga sad na YouTubu i prodaje burek, pametuje kako je buducnost u deadliftuL-Train je napisao/la: ↑28 jul 2024, 22:27Pa zasto onaj Nedzmin dize tegove jbm ga ja,moze li on na olimpijskeUnofficialpage je napisao/la: ↑28 jul 2024, 20:49Ali fakat da niko ne može uzeti medalju u ovim bezze sportovima, gdje nema neke potrebe za velikim parama. Najjače npr Pezer, prije OI ili SP baca kuglu 22m a jel dođe SP ili OI jedva prebaci 18m. Eto dizanje tegova, pa uzmi tegove i diži pa to makar nije teško i može se bez nekih velikih para.![]()

E **** ga onda,nisam znao to da je potrgao ruku.retromoos je napisao/la: ↑29 jul 2024, 00:03Covjek je bio jak ko bizon dok nije potrgao cijelu ruku. Ja mu prije nekoliko godina kad je dosao iz Svedske u Bosnu napisao na Facebooku, da ima dobru genetiku za neki olimpijski sport, zasto ne razmisli da se presalta iz deadlifta jer su OI vrh svakom sportisti. Mnogi su se prebacivali i kasnije postizali vrhunske rezultate. Covjek me blokirao. Eno ga sad na YouTubu i prodaje burek, pametuje kako je buducnost u deadliftuL-Train je napisao/la: ↑28 jul 2024, 22:27Pa zasto onaj Nedzmin dize tegove jbm ga ja,moze li on na olimpijskeUnofficialpage je napisao/la: ↑28 jul 2024, 20:49Ali fakat da niko ne može uzeti medalju u ovim bezze sportovima, gdje nema neke potrebe za velikim parama. Najjače npr Pezer, prije OI ili SP baca kuglu 22m a jel dođe SP ili OI jedva prebaci 18m. Eto dizanje tegova, pa uzmi tegove i diži pa to makar nije teško i može se bez nekih velikih para.![]()
![]()
- ASD
- Kontakt:
Daj ljudi ne zezajte se. Gdje će u 30-tim kretati s novim sportom.
Velika je razlika između tog njegovog i olimpijskog dizanja tegova.
Velika je razlika između tog njegovog i olimpijskog dizanja tegova.
Objasni,jer ja o tome nemam pojma.
- ASD
- Kontakt:
Nisam neki snagator, mogao sam u teretani dići blizu 100 kila mrtvim dizanjem. Dok u ovim olimpijskim je pitanje da li bih mogao i trećinu.
Osim toga što više snage treba, treba puno više tehnike i škole.
Mi smo imali dobru bazu iz bivše Juge, 3 solidna kluba (Željezničar, Konjic i Bosna). Nažalost, samo u Želji se još trude,
Krajnje je vrijeme da se skupimo ispred Nedzminove buregdzinice i zamolimo ga da pocne trenirati neki olimpijski sport. Nedzmin je najjaci covjek na svijetu i uzece medalju u bilo kojem sportu, hrvanje, dzudo, dizanje tegova, bacanje kugle tu bi imao sigurne medalje. Po meni je najpametnije da se takmice u ova četri sporta i da postane prvi sportista sa 4 medalje u 4 različita sporta.
može i biciklizam, nizbrdo nije problem a uzbrdo dok drugi pedale nek on trči i nosi biciklo na ramenuSemper je napisao/la: ↑29 jul 2024, 06:59Krajnje je vrijeme da se skupimo ispred Nedzminove buregdzinice i zamolimo ga da pocne trenirati neki olimpijski sport. Nedzmin je najjaci covjek na svijetu i uzece medalju u bilo kojem sportu, hrvanje, dzudo, dizanje tegova, bacanje kugle tu bi imao sigurne medalje. Po meni je najpametnije da se takmice u ova četri sporta i da postane prvi sportista sa 4 medalje u 4 različita sporta.
meni je najzalosnije jbt imas takmicenja u kajaku i to najprestižnija na vrbasu i u Foči, i ti nemas predstavnikajestamaji je napisao/la: ↑29 jul 2024, 09:19može i biciklizam, nizbrdo nije problem a uzbrdo dok drugi pedale nek on trči i nosi biciklo na ramenuSemper je napisao/la: ↑29 jul 2024, 06:59Krajnje je vrijeme da se skupimo ispred Nedzminove buregdzinice i zamolimo ga da pocne trenirati neki olimpijski sport. Nedzmin je najjaci covjek na svijetu i uzece medalju u bilo kojem sportu, hrvanje, dzudo, dizanje tegova, bacanje kugle tu bi imao sigurne medalje. Po meni je najpametnije da se takmice u ova četri sporta i da postane prvi sportista sa 4 medalje u 4 različita sporta.

Ja bi reko da mi jednostavno nismo sportska nacija. Na prste jedne ruke mozes nabrojati ljude koji su voljni odreći se svega da bi bili u samom vrhu svjetskoga sporta a bez toga danas nema uspjeha.
I nemamo taj mentalitet nažalost. Ljudi uglavnom hoće uspjeh preko noći. Ja lično znam za primjer momka iz Srebrenika, koji je bio vanserijski talenat fudbalski i koji je još kao osnovac dobio poziv da ide u Barcu.
Međutim ekspresno se vratio u Srebrenik jer nije htio da trenira svaki dan po dva puta, da se pridržava ishrane i discipline. Sve mu je to bilo previše. Na kraju je čini mi se igrao nešto malo za Gradinu i to je to.
Siguran sam da je na desetine takvih priča u BiH. A i oni koji uspiju nešto, uglavnom oko njih imaš lešinare koji bi da se ugrade tu, da oni budu dobri.
edit: Al ok je i to što nismo za sport. Nije ni to za svakoga. Dobri smo zato u pjevanju.
I nemamo taj mentalitet nažalost. Ljudi uglavnom hoće uspjeh preko noći. Ja lično znam za primjer momka iz Srebrenika, koji je bio vanserijski talenat fudbalski i koji je još kao osnovac dobio poziv da ide u Barcu.
Međutim ekspresno se vratio u Srebrenik jer nije htio da trenira svaki dan po dva puta, da se pridržava ishrane i discipline. Sve mu je to bilo previše. Na kraju je čini mi se igrao nešto malo za Gradinu i to je to.
Siguran sam da je na desetine takvih priča u BiH. A i oni koji uspiju nešto, uglavnom oko njih imaš lešinare koji bi da se ugrade tu, da oni budu dobri.
edit: Al ok je i to što nismo za sport. Nije ni to za svakoga. Dobri smo zato u pjevanju.

I don't believe in God, but I'm afraid of him.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.