Milion ipo eura za igraca iz nase lige je ozbiljna cifra i nema to veze sa velicinom kluba. Veliki klubovi kupuju igrace. Bez obzira strasan deal FKS na ovo necu talasati

Čekaj, Bašić u momentu kad je procjenjen na 800 k otišao za 550, a Buljubašić za 1,5 m?!
Dudic mu je prvi dao sansu na derbiju, u prvoj postavi - mislim da je imao 17 godina i slomi nogu na toj utakmici. Kod Rozmana je bio standardni prvotimac.Bazinga12345 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:00Fenomenalna cifra kad se uzme u obzir da su ga Dudić i Rožman sputavali, jedino eto šteta što nije otišao na negdje na zapad.
Naravno da ne znamo. Za razgovor sa @virtom treba strucno osposobljena osoba,za njegovanje i pruzanje pomoci mentalno retardiranim osoboma
Basic imao 800.000 i otisao za 550.000. jesam ovde bio u pravu ili nisam?killafrommanilla je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:58
Evo pošten budi, Ivan Bašić koji je pokidao ligu je vrijedio 800k isto kao i Buljubašić, s isto godina, sa skoro svakim segmentom igre boljim i kao glavni igrač ekipe koja je 30+ bodova pobjegla drugom.
Da je Sarajevo to uradilo s Buljubašićem, bio bi 2.5 miliona, o tome sam ja pričao a ne o prodajama
Stroj1946 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:24killafrommanilla je napisao/la: ↑11 jun 2024, 11:49A jest Buljubasica zakuco, cuj 800k. Isto godiste kao Sikalo s tim da je Sikalo igrao bolju sezonu, u ekipi iznad Buljubasiceve i ima 55 utakmica u prvom timu. Takodjer je i reprezentativac
I ovaj skuplji pola miliona, ok da je 200k skuplji al 500![]()
Pleme!
U usta!
Debilno!
Profitiralo je Sarajevo i od Rahmanovica mada to ovdje nece spomenutiantisisoja1919 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:55Buljubasic je jos jedan od dokaza sta Sloboda sve ima u svojoj skoli, a uz to i jos jedan od dokaza kako vodeci ljudi Slobode ne znaju raditi. Sa svojom "avlijom" mogli bi izgradit stabilan klub za kratko vrijeme.
Rahmanovic, Buljubasic, pa mislim da ce Sarajevo profitirat i od malog Eldara.
Pa sta sam ja gore napisaomosarajvosa83 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:10Profitiralo je Sarajevo i od Rahmanovica mada to ovdje nece spomenutiantisisoja1919 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:55Buljubasic je jos jedan od dokaza sta Sloboda sve ima u svojoj skoli, a uz to i jos jedan od dokaza kako vodeci ljudi Slobode ne znaju raditi. Sa svojom "avlijom" mogli bi izgradit stabilan klub za kratko vrijeme.
Rahmanovic, Buljubasic, pa mislim da ce Sarajevo profitirat i od malog Eldara.
Celik ima 18 godina,dug ugovor i naravno da ce otici za dobre pareBigZlatan je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:07Basic imao 800.000 i otisao za 550.000. jesam ovde bio u pravu ili nisam?killafrommanilla je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:58
Evo pošten budi, Ivan Bašić koji je pokidao ligu je vrijedio 800k isto kao i Buljubašić, s isto godina, sa skoro svakim segmentom igre boljim i kao glavni igrač ekipe koja je 30+ bodova pobjegla drugom.
Da je Sarajevo to uradilo s Buljubašićem, bio bi 2.5 miliona, o tome sam ja pričao a ne o prodajama
naravno da Buljubasic imao najmanje 1.0 sta je to problem? Zrinjski ima titule, igra KL ali opet ne mogu prodati igrace vise od 500.000. Cuze je 1.0 jesam ovde previse stavio sta mislis?
ako bude istina za ovi 1.5 Mio € ( nisam ja ovde siguran 100%) to je samo dokaz da mogao ici jos vise kod Sarajeva. Celik ide sigurno na 1.0 mozda i vise ( na kraju sezone)
Majstore, na PRODAJNU cijenu utiče menadžer, vrijednost ugovora i dužina, milion faktora, želja igrača a to nije = vrijednost igrača, masu je igrača koji su otišli za manje pare u drugi klub a vrijede puno više. Primjer recimo Mane u Bayern za 30m nakon X vrh sezona u Liverpoolu.Shategabri je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:04Čekaj, Bašić u momentu kad je procjenjen na 800 k otišao za 550, a Buljubašić za 1,5 m?!
Kako ti je to dobar primjer?!
Evo sad nakon dvije sezone u klubu vrijednost mu je milion, znači nije baš nešto puno napredovao, a ne piše mu više Zuka vrijednost.
Normalno da utice na prodaju i historija transfera tog kluba,Dala prodas za 1.3 mil i da ne nabrajam ostale transfere,pa za Kovu dobijes 900k eura samo od procenata ako Bog da i za Dala i Buljubasicakillafrommanilla je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:15Majstore, na PRODAJNU cijenu utiče menadžer, vrijednost ugovora i dužina, milion faktora, želja igrača a to nije = vrijednost igrača, masu je igrača koji su otišli za manje pare u drugi klub a vrijede puno više. Primjer recimo Mane u Bayern za 30m nakon X vrh sezona u Liverpoolu.Shategabri je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:04Čekaj, Bašić u momentu kad je procjenjen na 800 k otišao za 550, a Buljubašić za 1,5 m?!
Evo sad nakon dvije sezone u klubu vrijednost mu je milion, znači nije baš nešto puno napredovao, a ne piše mu više Zuka vrijednost.
Bašiću se išlo gore jer je dobio ogromne pare. Svjestan je bio da ide u Rusiju, da neće moći napredovati toliko ali otišao za parama. I top igrač je i u tom Orenburgu, ti pričaš kao da je propao.
Ja ti kažem, Bašić je u tom trenutku bio gotov igrač, odličan u Evropi, pokidao prvenstvo, kapiten mlade reprezentacije, i imao je istu cijenu kao Buljubašić sada. Da je u Sarajevu bio takav igrač, Zuka bi ga stavio na 2.5 miliona. I rekao bi da je to jer je Cimirot prodan za milion, a sve ove faktore: igre, statistika, plasman tima, igre u Evropi bi stavio sa strane jer mu u tom trenutku ne odgovaraju.
Necemo pricat laicima koliko jos igraca imamo u izlogu za razliku od drugih timovanokee je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:23Auuuu jesu se zaracunali ekonomaki strucnjaci koliko ko vrijedi.
FK Sarajevo je diglo ljestvicu i to dobro u ovoj ligi sto se tice transfer politike i sve ostalo su iz suplje u praznu pricu. Menadjeri, ko koliko vrijedi i slicne idiotarije okacite macku o rep i lagano glabare.
A tika tika brat je najaci. Oboli covjek od FKS. Al da gleda nase pripremne utakmice to je novi level.
Mane ti baš nije dobar primjer.killafrommanilla je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:15Majstore, na PRODAJNU cijenu utiče menadžer, vrijednost ugovora i dužina, milion faktora, želja igrača a to nije = vrijednost igrača, masu je igrača koji su otišli za manje pare u drugi klub a vrijede puno više. Primjer recimo Mane u Bayern za 30m nakon X vrh sezona u Liverpoolu.Shategabri je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:04Čekaj, Bašić u momentu kad je procjenjen na 800 k otišao za 550, a Buljubašić za 1,5 m?!
Bašiću se išlo gore jer je dobio ogromne pare. Svjestan je bio da ide u Rusiju, da neće moći napredovati toliko ali otišao za parama. I top igrač je i u tom Orenburgu, ti pričaš kao da je propao.
Ja ti kažem, Bašić je u tom trenutku bio gotov igrač, odličan u Evropi, pokidao prvenstvo, kapiten mlade reprezentacije, i imao je istu cijenu kao Buljubašić sada. Da je u Sarajevu bio takav igrač, Zuka bi ga stavio na 2.5 miliona. I rekao bi da je to jer je Cimirot prodan za milion, a sve ove faktore: igre, statistika, plasman tima, igre u Evropi bi stavio sa strane jer mu u tom trenutku ne odgovaraju.
Trenutno korisnika/ca: Balorda, feniksptica, Giuseppe1, kontra, VivaLaLiberta, VolimBiH96 i 35 gostiju.