FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Neko rece da ce biti jos pojacanja.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Zaboravio si na japanca, mali ce bit sigurno pojacanje ako potpiseRollingPaper je napisao/la: ↑29 jul 2024, 10:59Hrvanovic, Husejnovic, Haracic, Talisson
Napadacki nismo losi, ovi momci ce napraviti problem svakome pogotovo kad se uigraju.
Medjutim odbrana je problem, ja sam Osmankovica znao kritikovat bas dosta prosli put kad je bio, i sad me najvise strah odbrane.
Koliko je Ignjatovic spreman? Koja dva stopera najvise pretenduju za startnih 11? Koliko je spreman Ignjatovic? Sta je sa Mujkica hoce li dolazit na posudbu?
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- Beduin
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jedan ofanzivni vezni i jedan defanzivni vezni bi mogli stići, pregovora se lomi se

Sloboda je moja nacija
-
- Kontakt:
Potpisace najverovatnije Japanac, a ima i ovaj Ramic mali, meni je onako na pravu odusevili moglo bi od njega nesto bitifukara87 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:20Zaboravio si na japanca, mali ce bit sigurno pojacanje ako potpiseRollingPaper je napisao/la: ↑29 jul 2024, 10:59Hrvanovic, Husejnovic, Haracic, Talisson
Napadacki nismo losi, ovi momci ce napraviti problem svakome pogotovo kad se uigraju.
Medjutim odbrana je problem, ja sam Osmankovica znao kritikovat bas dosta prosli put kad je bio, i sad me najvise strah odbrane.
Koliko je Ignjatovic spreman? Koja dva stopera najvise pretenduju za startnih 11? Koliko je spreman Ignjatovic? Sta je sa Mujkica hoce li dolazit na posudbu?
Sloboda je moja nacija
Ako ova uprava čita forum, a čita.
U-17 ,U-19 selekcije ne puštajte djecu olako. Stoji to znam da tu roditelji imaju veliku ulogu, ali ponudite kvalitetnim juniorima pristojne uslove, uradite sto je do vas pa ako odu odu, ne moze se nikome zabraniti.
Ali pustili smo toliko djece tek tako, evo Buljubašić primjer.
Dozovimo se vec jednom
U-17 ,U-19 selekcije ne puštajte djecu olako. Stoji to znam da tu roditelji imaju veliku ulogu, ali ponudite kvalitetnim juniorima pristojne uslove, uradite sto je do vas pa ako odu odu, ne moze se nikome zabraniti.
Dozovimo se vec jednom
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
+1mk1008 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:22Ako ova uprava čita forum, a čita.
Dozovimo se vec jednom
Ovo nam je skola kako su nam ispred nosa uzeli igraca i napunili kasu, sa ovim transferom bi vratili sve dugove
Neka bude skola za nasu Upravu
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
-
- Kontakt:
Ja razumijem da nemamo para da funkcionisemo ko Sarajevo. Jer ti igracu za duzi ugovor moras dobre i uslove ponudit.
Al nek im ovo bude strategija i vodilja za narednih 4-5 godina.
Vec sad imas 4-5 igraca, gdje barem jedan moze iskocit i da profitiramo od njega.
Bolje dovest 5-6 mladih igraca koji obecavaju i dat im fine uslove i plate, uz dobrog trenera ih kalit, nego dovodit 30+ igrace koji ce uzimat minimlano 6-7 hiljada mjesecno.
Al nek im ovo bude strategija i vodilja za narednih 4-5 godina.
Vec sad imas 4-5 igraca, gdje barem jedan moze iskocit i da profitiramo od njega.
Bolje dovest 5-6 mladih igraca koji obecavaju i dat im fine uslove i plate, uz dobrog trenera ih kalit, nego dovodit 30+ igrace koji ce uzimat minimlano 6-7 hiljada mjesecno.
Volim tebe, više od sebe
Eto neki dan ode golman juniora Smajic u Mladost Zdralove. Vidit ce te kad za par godina uzmu pare na njemu. Ne kazem da ce uzeti milione, ali kakvu takvu pristojniju cifru.
Jbt nasi daju juniore isto kao da ih imamo na hiljade. Pa uvedi ih u tim. Stavi u prvih 11 dvojicu najboljih. Daj im podstrek da nastave jos jace raditi. Nece oni zaboraviti igrati fudbal sigurno. Nemoguce da su ovi stranci sto su u ovih par godina prosli kroz Slobodu bolji od svakog naseg juniora...
Evo Sarajevo uzelo para i para na nasim igracima. Mislim nisam uopste ljubomoran, ali da toliko igraca bacis u vjetar drugim timovima, a mi se zadovoljimo nekim naknadama od 10 000 eura. E to ne mogu shvatiti...
Jbt nasi daju juniore isto kao da ih imamo na hiljade. Pa uvedi ih u tim. Stavi u prvih 11 dvojicu najboljih. Daj im podstrek da nastave jos jace raditi. Nece oni zaboraviti igrati fudbal sigurno. Nemoguce da su ovi stranci sto su u ovih par godina prosli kroz Slobodu bolji od svakog naseg juniora...
Evo Sarajevo uzelo para i para na nasim igracima. Mislim nisam uopste ljubomoran, ali da toliko igraca bacis u vjetar drugim timovima, a mi se zadovoljimo nekim naknadama od 10 000 eura. E to ne mogu shvatiti...
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Smajicu je rečeno da ce ove godine braniti, da ce startati utakmice, podignuta mu i neka platica nije bajna, ali za ono sto sam ja imao megalomanski. Dodje menadzer i ponudi to 300 km vise , naprica price i ti u Zdralove odes.DamirT je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:54Eto neki dan ode golman juniora Smajic u Mladost Zdralove. Vidit ce te kad za par godina uzmu pare na njemu. Ne kazem da ce uzeti milione, ali kakvu takvu pristojniju cifru.
Sloboda je moja nacija
-
- Kontakt:
Veliki dio problema smo i mi.DamirT je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:54Eto neki dan ode golman juniora Smajic u Mladost Zdralove. Vidit ce te kad za par godina uzmu pare na njemu. Ne kazem da ce uzeti milione, ali kakvu takvu pristojniju cifru.
Eto npr da si usao u sezonu sa dva golmana, od kojih je jedan Smajic, odmah bi bilo "ne mozes sa djecom izborit opstanak".
Normalno, ne mozes svakom mladom igracu ponudit dobar ugovor, al trebas imat sposobne ljude koji ce procijenit koji su od tih mladih igraca potencijalni transferi.
Isto tako, tom mladom igracu moras dat minutazu i priliku da se dokaze. Nece niko kupit igraca koji je na klupi.
Opet se vracam na nas, relano gledano da imas top mladog igraca, koji ce zaredat par dobrih utakmica, nakon prve lose, 50% ljudi ce mu hebat od do, pa ce vecina trenera zbog pritiska tribina ga klupirat i to bi bilo to od njega otprilike.
Treba obezbijedit sve moguce uslove da ti na kraju dobijes igraca na kojem ces uzet dobre pare.
Volim tebe, više od sebe
A sta ces, to je sve rizik. Mozda bi se Smajic pokazao bolji od Azira i Trake. Nekad moras i rizikovati ako hoces da se ostvari neki uspjeh. Mada sam Smajica uzeo za primjer jer je zadnji kojeg smo olako pustili. A ima ih prije njega na hiljade...antisisoja1919 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:07Veliki dio problema smo i mi.DamirT je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:54Eto neki dan ode golman juniora Smajic u Mladost Zdralove. Vidit ce te kad za par godina uzmu pare na njemu. Ne kazem da ce uzeti milione, ali kakvu takvu pristojniju cifru.
Eto npr da si usao u sezonu sa dva golmana, od kojih je jedan Smajic, odmah bi bilo "ne mozes sa djecom izborit opstanak".
Normalno, ne mozes svakom mladom igracu ponudit dobar ugovor, al trebas imat sposobne ljude koji ce procijenit koji su od tih mladih igraca potencijalni transferi.
Isto tako, tom mladom igracu moras dat minutazu i priliku da se dokaze. Nece niko kupit igraca koji je na klupi.
Opet se vracam na nas, relano gledano da imas top mladog igraca, koji ce zaredat par dobrih utakmica, nakon prve lose, 50% ljudi ce mu hebat od do, pa ce vecina trenera zbog pritiska tribina ga klupirat i to bi bilo to od njega otprilike.
Treba obezbijedit sve moguce uslove da ti na kraju dobijes igraca na kojem ces uzet dobre pare.
Ne znam samo koliko juniora je sada prikljuceno prvom timu. Znam za Bratovcica jedino.
Evo npr Sarajevo, odrede jednog ili dvojicu igraca iz svoje akademije i bas se njima posvete da je projekat kluba da bi ga na kraju prodali i uzeli neke pare. Naravno, nekad se uzme manje, nekad vise. A siguran sam da ovih psovki i ostalog ima sigurno vise na njihovom istoku nego kod nas.
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 29 jul 2024, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Teško je to drug. Opšte poznata činjenica je da je većina trenera u omladinskom poprilično korumpirana. Igraju isključivo tatini sinovi i individualni kvalitet djeteta se jako, jako malo gleda. Ako tata uleti treneru, na ovaj ili onaj način, dijete će i igrati. Jako puno kvalitetnih igrača smo upravo zbog toga izgubili i to je jedan i jedini razlog zašto nam odlaze djeca u druge klubove još iz omladinskih kategorija. Ono što je izričito potrebno, napraviti kompletnu smjenu trenera u omladinskom pogonu. Dovesti nove trenere, a skloniti ove koji su pustili korjenje kao hobotnice i utalili se s kime god su mogli. Roditelje ne treba kriviti, oni samo žele najbolje za svoje dijete...to je to. Čista matematika.mk1008 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:22Ako ova uprava čita forum, a čita.
Dozovimo se vec jednom
- RollingPaper
- Kontakt:
Nikad se kod nas nisu forsirala djeca koja su najbolja vec ona koja se “guraju”. To je problem utkan u krv, u temelj naseg mentaliteta, previse smo potkupljivi da bi forsirali najbolju djecu i uzeli pare poslije.
Draze je trenerima uzet par milja od menadzera i forsirat losijeg igraca.
Najgore je igracima sto nemaju menadzera i nemaju nikakva ledja iza sebe, onda da si Messi neces igrat.
Pa mi smo najtalentovaniji kanton po svim parametrima, kod nas da igraju najveci talenti TK, do sad bi tri titule osvojili.
Draze je trenerima uzet par milja od menadzera i forsirat losijeg igraca.
Najgore je igracima sto nemaju menadzera i nemaju nikakva ledja iza sebe, onda da si Messi neces igrat.
Pa mi smo najtalentovaniji kanton po svim parametrima, kod nas da igraju najveci talenti TK, do sad bi tri titule osvojili.
-
- Kontakt:
Sve se ja s tobom slažem, isto tako razmisljam.DamirT je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:12A sta ces, to je sve rizik. Mozda bi se Smajic pokazao bolji od Azira i Trake. Nekad moras i rizikovati ako hoces da se ostvari neki uspjeh. Mada sam Smajica uzeo za primjer jer je zadnji kojeg smo olako pustili. A ima ih prije njega na hiljade...antisisoja1919 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:07Veliki dio problema smo i mi.DamirT je napisao/la: ↑29 jul 2024, 12:54Eto neki dan ode golman juniora Smajic u Mladost Zdralove. Vidit ce te kad za par godina uzmu pare na njemu. Ne kazem da ce uzeti milione, ali kakvu takvu pristojniju cifru.
Ne znam samo koliko juniora je sada prikljuceno prvom timu. Znam za Bratovcica jedino.
Evo npr Sarajevo, odrede jednog ili dvojicu igraca iz svoje akademije i bas se njima posvete da je projekat kluba da bi ga na kraju prodali i uzeli neke pare. Naravno, nekad se uzme manje, nekad vise. A siguran sam da ovih psovki i ostalog ima sigurno vise na njihovom istoku nego kod nas.
Al pricam o nasoj trenutnoj situaciji, kad se relano ovim ljudima gledat svaka sitnica da se kritikuju, pa hajd ti onda preuzmi jos takav rizik.
Mene da se pita, radio bih ovako kako nas dvojica pisemo.
I nadam se da ce uskoro doci takva vremena, jer je po meni to jedini put za oporavak i uspjeh kluba.
Mislis da se svi ovi investitori tek tako lijepe za Sarajevo.
Ko god ima u sebi imalo sportskog razmisljanja i osjecaja, vidi da su se oni najvise posvetili tim mladjim kategorijama, krenes samo od akademije.
I normlano da ljudi znaju da su tu pare. Pogledat samo njihove izlazne transfere zadnjih par godina.
Volim tebe, više od sebe
- Beduin
- Kontakt:
Ne znam da ima klub u nasoj ligi koji daje vise sanse i potpisa svojim omladincima od Slobode. Hajde budite realno.
Problem su menadzeri koji najbolje igrace/talente odmah guraju dalje u zvucnije i finansijaki stabilnije klubove, od bolje akademije i juniorskoh uslove pa do samog imena kluba, kvaliteta igre, lakseg daljeg transfera, mogucnost igranja Evrope, lakse do reprezentacije, bolje plate ili na kraju krajeva uvijek povratka tamo gdje je poceo igrati fudbal ako ne uspije.
Igraci slusaju svoje menadzere i tako i treba da bude, oni se brinu za njihovu karijeru i uspjeh, a Sloboda je kriva sto od rata na ovamo grca u problemima, neuspjesima, dugovanjima, lazima i obmanama, stalnom tudbulencijama, strepnjom za ostankom u ligi, borbi za nista... a vi nastavise niz loseg i sve ce vam biti jasno.
Problem su menadzeri koji najbolje igrace/talente odmah guraju dalje u zvucnije i finansijaki stabilnije klubove, od bolje akademije i juniorskoh uslove pa do samog imena kluba, kvaliteta igre, lakseg daljeg transfera, mogucnost igranja Evrope, lakse do reprezentacije, bolje plate ili na kraju krajeva uvijek povratka tamo gdje je poceo igrati fudbal ako ne uspije.
Igraci slusaju svoje menadzere i tako i treba da bude, oni se brinu za njihovu karijeru i uspjeh, a Sloboda je kriva sto od rata na ovamo grca u problemima, neuspjesima, dugovanjima, lazima i obmanama, stalnom tudbulencijama, strepnjom za ostankom u ligi, borbi za nista... a vi nastavise niz loseg i sve ce vam biti jasno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Et samo cu navest primjer kakvi su komentari bili kad se s nama povezivao golman iz Slovenije Rener ili kako vec.
90% komentara ismijavanje tipa "imas bolje kod nas u kantonalnoj ligi".
A garantujem da skoro niko od tih ljudi nema ni jednu jedinu informaciju o tom golmanu.
Isto tako vjerovatno niko od njih ne zna, da je jedan od najboljih golmana Slobode zadnjih 15-20 godina, Golubovic, bas isto tako dosao kao nepoznanica iz Slovenije.
Da se osvrnem na ovo gore sto@beduin pise.
Sve je i on u pravu.
Mi nazalost zbog svoje situacije koja nas decenijama prati, ne mozemo nista posebno ponudit igracu da ostane kod nas, a nit njegovom menadzeru, da mu zadovoljimo apetite.
Vec eto ako uspijes naci neki kompromis na relaciji klub-igrac-menadzer, dobro i jest.
90% komentara ismijavanje tipa "imas bolje kod nas u kantonalnoj ligi".
A garantujem da skoro niko od tih ljudi nema ni jednu jedinu informaciju o tom golmanu.
Isto tako vjerovatno niko od njih ne zna, da je jedan od najboljih golmana Slobode zadnjih 15-20 godina, Golubovic, bas isto tako dosao kao nepoznanica iz Slovenije.
Da se osvrnem na ovo gore sto@beduin pise.
Sve je i on u pravu.
Mi nazalost zbog svoje situacije koja nas decenijama prati, ne mozemo nista posebno ponudit igracu da ostane kod nas, a nit njegovom menadzeru, da mu zadovoljimo apetite.
Vec eto ako uspijes naci neki kompromis na relaciji klub-igrac-menadzer, dobro i jest.
Volim tebe, više od sebe
A i kad pogledas bolje Buljubasic je kvalitetniji igrač od naših juniora kad bi se svi zajedno sastavili.
Djeca nekakva zakržljala ne znam kad se neki pojavio da malo fizički odskače ili da je makar približan igračima iz prvog tima.
Djeca nekakva zakržljala ne znam kad se neki pojavio da malo fizički odskače ili da je makar približan igračima iz prvog tima.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Al zato mma borac hvali i gura svog juniora kao da je mesii
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Pustite sad to, kako mi mislimo ostati u ligi?
Sve je to lijepo krasno, mi smo Sloboda, veliko ime za gabelu mrtvu, doboj, bn, igman, posušje. Ali realnost je da smo trenutno lošiji od gotovo svih njih. Plus doboj i posušje će vjerovatno imati snsd, hdz protekciju...
Haman ćemo mi opet u Federalku...
Sve je to lijepo krasno, mi smo Sloboda, veliko ime za gabelu mrtvu, doboj, bn, igman, posušje. Ali realnost je da smo trenutno lošiji od gotovo svih njih. Plus doboj i posušje će vjerovatno imati snsd, hdz protekciju...
Haman ćemo mi opet u Federalku...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.