FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

jurisicduska
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jurisicduska » 29 jul 2024, 17:34

Mislim da ima sanse na emociju. Inace imat ce on I drugih ponuda. Ima dobru sezonu iza sebe.

Ne sekirajte se uglavnom bicemo pojacani sa bar 2 igraca jos.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 29 jul 2024, 17:35

Ako je istina da je Rahmanovic zavrsio epizodu u Rusiji, onda ga tek mozemo ocekivati u zadnjim danima prelaznog roka.

Logicno je da ce traziti klub u jacoj ligi, koji mu moze ponuditi i vise novca. 30 mu je godina, i ovo je vjerovatno zadnji jak ugovor koji ce potpisati.

E sad, postoji i mogucnost da uradi nesto tipa Merso, pa svoje tridesete provede u BH fudbalu, ali ne vjerujem.
U INAT SVIMA

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 jul 2024, 17:37

dajte tog nastasica
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 29 jul 2024, 17:37

E pa jedino na emociju nesto, zbog atomsfere i blizu kuce itd...mislim daj Bože igrača vrijednosti 2.5 miljki nije lako dovesti bezobzira sto je naš covjek.
Apsolutna bomba transfer bi bio ove lige i prelaznog roka.

Zna li neko da li ce Spartak igrati u istom sastavu ili se vracaju oni "dobri" igraci?
12. igrač kluba iz Titove 38b

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 29 jul 2024, 17:39

Kako su se svi sasrali sto je Mirvic konacno ubo s trenerom, ili se barem tako cini :mrgreen:

S kim god sam pricao, kazu Zekic jbg, jaki ste. Nama stvarno ne fali puno. Kad bi Mirvic bio pametniji oko nekih stvari samo nebo bi nam bilo granica.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 29 jul 2024, 17:40

Hztesanj je napisao/la:
29 jul 2024, 17:37
E pa jedino na emociju nesto, zbog atomsfere i blizu kuce itd...mislim daj Bože igrača vrijednosti 2.5 miljki nije lako dovesti bezobzira sto je naš covjek.

Zna li neko da li ce Spartak igrati u istom sastavu ili se vracaju oni "dobri" igraci?
Jedino sto sam upratio po njihovim komentarima da pljuju trenera sto Bainovic ne igra.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 29 jul 2024, 17:42

jurisicduska je napisao/la:
29 jul 2024, 17:34
Mislim da ima sanse na emociju. Inace imat ce on I drugih ponuda. Ima dobru sezonu iza sebe.

Ne sekirajte se uglavnom bicemo pojacani sa bar 2 igraca jos.
⌛ Nestrpljivi smo...🇱🇻

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 29 jul 2024, 17:43

Aduka87 je napisao/la:
29 jul 2024, 15:33
Dave je napisao/la:
29 jul 2024, 15:28
Trenutno 487 away
Samo sektor 16 ili ostala dva ?
Sve ukupno
trenutno 516
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 29 jul 2024, 17:44

Oikamid je napisao/la:
29 jul 2024, 16:00

:oops: :rol:
:urnebes: :tokralju:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 29 jul 2024, 17:46

Duskajurisic jos nikad nije dala pouzdani info..

Ja nevjerujem da ce iko RAHMANOVICU DAT 3 godine ugovora po 400 k€. Sve ispod toga mi mu mozemo mecovat jer 200 k€ ako bi mu mi dali 3 godine ugovor

Nebi nikad vratio rahmanovica ako ugovor nije po ucinku

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 29 jul 2024, 17:46

Ma raja je nestrpljiva iskljucivo zato sto se vidi da nam fale 2 top igraca na 2 pozicije centralna i stoper kako bi bez problema otisli ovakvom Spartaku i razbili ga u po Trnave.
Ovako u ovom rosteru to bas nece ic tako lako, ali sigurno da ima sanse itekako.
E onda to sve se prenosi i na ligu, 2 top igraca nam daju dosta vece sanse u ligi i bar za jedan trofej.
Po meni cak najvise nedostaje jedan dobar mozak u sredini koji ce poslat extra dobru loptu u leđa rastrcalim Gulish i Kerem..

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 29 jul 2024, 17:46

Hztesanj je napisao/la:

Onaj stoper Stetina sto se povrijedio protiv nas, nije nikako bio u zapisniku jucer, onaj Belgijanac isto nije bio u zapisniku, onaj Ceh takodjer nije bio u zapisniku, ni onaj Ofori krilo nije bio, tako da.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 29 jul 2024, 17:47

Aduka87 je napisao/la:
29 jul 2024, 17:46
Hztesanj je napisao/la:

Onaj stoper Stetina sto se povrijedio protiv nas, nije nikako bio u zapisniku jucer, onaj Belgijanac isto nije bio u zapisniku, onaj Ceh takodjer nije bio u zapisniku, ni onaj Ofori krilo nije bio, tako da.
:thumbup: :thumbup:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 29 jul 2024, 17:52

Oni što protiv nas nisu bili u zapisniku, ako budu u revanšu u zapisniku u najgorem slučaju (po nas) ući će u igru oko 65 minute. Duge ih nije bilo, sumnjam da će ranije ulaziti u igru.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 29 jul 2024, 18:04

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
29 jul 2024, 17:39
Kako su se svi sasrali sto je Mirvic konacno ubo s trenerom, ili se barem tako cini :mrgreen:

S kim god sam pricao, kazu Zekic jbg, jaki ste. Nama stvarno ne fali puno. Kad bi Mirvic bio pametniji oko nekih stvari samo nebo bi nam bilo granica.
Rano je jos za takve zakljucke, ovi anamo su isto letili prosle godine u Evropi, djelovali ozbiljno, pa se za opstanak borili. Pravi ispiti krecu, kad liga krene i kad se emotivno isprazniš poslije Evrope

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jul 2024, 18:06

Dave je napisao/la:
29 jul 2024, 17:43
Aduka87 je napisao/la:
Dave je napisao/la:
29 jul 2024, 15:28
Trenutno 487 away
Sve ukupno
trenutno 516
550-600 taman :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 29 jul 2024, 18:14

MortemHz je napisao/la:
29 jul 2024, 18:06
Dave je napisao/la:
29 jul 2024, 17:43
Aduka87 je napisao/la:

Sve ukupno
trenutno 516
550-600 taman :thumbup:
Ma 650 + , ide invazija idee :opaopa:

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 29 jul 2024, 18:28

eccehomo je napisao/la:
29 jul 2024, 17:15

Pa svako ko je iz Sa, a ima preko 40 kuka (a pogotovo navijač FKS) zna da nam je stadion oduzela ona vlast pred Zimske OI da ga urede za otvaranje istih. I vazda je bio naš - od izgradnje pa do OI.
PS Semu cijenim, ali moraš znati da nas ima koji znamo neke stvari (o našem klubu) koje su njemu (najvjerojatnije) nepoznate
što se tiče stadiona ovo što si naveo je tačno, samo treba napomenuti da klub nije bio vlasnik stadiona. Naime, živjeli smo u sistemu gdje je sve bilo društveno pa ako i sportski objekti. Klub je imao pravo raspolaganja i upravljanja stadionom, na isti način kako su recimo i mali plavi imali, ista forma je bila jer je tako vrijeme bilo, vlasništvo društveno a imovinom upravlja korisnik. Tako je bilo i sa pola stanova u gradu koji su bili dodijeljeni po raznim osnovama. Kada se rat završio krenulo je pretvaranje prava korištenja i raspolaganja u vlasništvo, naravno sve po zakonu jer nije bilo više društvenog vlasništva već smo ušli u kapitalizam gdje dominira privatno vlasništvo.
Nas je ovdje dočekao jedan peh a to su olimpijske igre. Za potrebe renoviranja stadiona, pravo korištenja je dodijeljeno gradu Sarajevo. Igre se završile svi bili zadovoljni, krenuo rat, a Grad nikada nije stadion vratio klubu u "papirima" na raspolaganje. Rat se za završio, a u papirima Grad Sarajevo imao pravo raspolaganja. Pošto po novom unutrašnjem uređenju Grad nije imao neku funkciju jer je vlast podijeljena između općina i Kantona, tako je i imovina podijeljena. Na taj način je općina Centar ni kriva ni dužna (jer se stadion nalazio u toj općini) dobila u svoje vlasništvo stadion Koševo. Npr Sportsko društvo željo je iz rata izašao kao korisnik sa pravom raspolaganja, i to je pretvorio u vlasništvo.
Već sam to jednom govorio, ali izgleda opet moram ponoviti. Mandić jeste loš načelnik, ali za stadion on ništa nije kriv. Uradio je što je od njega traženo. Prvo ne može on nama dati vlasništvo nad stadionom, nema te ovlasti. Može nam dati dugoročni zakup što je i uradio, uz simboličnu naknadu.

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 29 jul 2024, 18:47

SamoDaKazeem je napisao/la:
29 jul 2024, 17:24
eccehomo je napisao/la:
SamoDaKazeem je napisao/la:
29 jul 2024, 17:04

Daj bilo kakav dokaz?
Ako taj podatak nema Semir koji ima sve na bordo vremeplovu nemaš ga ni ti sigurno.
Pa svako ko je iz Sa, a ima preko 40 kuka (a pogotovo navijač FKS) zna da nam je stadion oduzela ona vlast pred Zimske OI da ga urede za otvaranje istih. I vazda je bio naš - od izgradnje pa do OI.
PS Semu cijenim, ali moraš znati da nas ima koji znamo neke stvari (o našem klubu) koje su njemu (najvjerojatnije) nepoznate
Pa eto ja sam iz Sa preko 40 i ne znam za to.
Znam da je Sarajevo igralo na vojnom igralištu na MD,a nikad nisam čuo da je Koševo bilo u našem vlasništvu.
Vjeruj da je od izgradnje bio naš, ali ne moramo se više inatiti, nema fajde, ja jeste ti nije i tako u nedogled.

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 29 jul 2024, 18:50

LegendKiller je napisao/la:
29 jul 2024, 18:28
eccehomo je napisao/la:

što se tiče stadiona ovo što si naveo je tačno, samo treba napomenuti da klub nije bio vlasnik stadiona. Naime, živjeli smo u sistemu gdje je sve bilo društveno pa ako i sportski objekti. Klub je imao pravo raspolaganja i upravljanja stadionom, na isti način kako su recimo i mali plavi imali, ista forma je bila jer je tako vrijeme bilo, vlasništvo društveno a imovinom upravlja korisnik. Tako je bilo i sa pola stanova u gradu koji su bili dodijeljeni po raznim osnovama. Kada se rat završio krenulo je pretvaranje prava korištenja i raspolaganja u vlasništvo, naravno sve po zakonu jer nije bilo više društvenog vlasništva već smo ušli u kapitalizam gdje dominira privatno vlasništvo.
Nas je ovdje dočekao jedan peh a to su olimpijske igre. Za potrebe renoviranja stadiona, pravo korištenja je dodijeljeno gradu Sarajevo. Igre se završile svi bili zadovoljni, krenuo rat, a Grad nikada nije stadion vratio klubu u "papirima" na raspolaganje. Rat se za završio, a u papirima Grad Sarajevo imao pravo raspolaganja. Pošto po novom unutrašnjem uređenju Grad nije imao neku funkciju jer je vlast podijeljena između općina i Kantona, tako je i imovina podijeljena. Na taj način je općina Centar ni kriva ni dužna (jer se stadion nalazio u toj općini) dobila u svoje vlasništvo stadion Koševo. Npr Sportsko društvo željo je iz rata izašao kao korisnik sa pravom raspolaganja, i to je pretvorio u vlasništvo.
Već sam to jednom govorio, ali izgleda opet moram ponoviti. Mandić jeste loš načelnik, ali za stadion on ništa nije kriv. Uradio je što je od njega traženo. Prvo ne može on nama dati vlasništvo nad stadionom, nema te ovlasti. Može nam dati dugoročni zakup što je i uradio, uz simboličnu naknadu.
Sve si ti to dobro obrazložio :thumbup:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Chony533, Evander, MSOZ101, Rule_hz i 52 gosta.