Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

RoninX
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la RoninX » 28 jul 2024, 14:46

Kako su Sparsi prestali proizvoditi igrace tako su stali i nasi rezultati. Ne pomze ni izbor selektora koji po defaultu ne zele dobro ovoj zemlji. Zalosno je sto ce ovdje doci rodbina djece i botovi saveza da nas uvjeravaju kako je i opstanak u B diviziji dobar obzirom na "uslove".

Na kraju krajeva neka i propadne sve...niko od nasih novinara i ne prati nista, samo prevode tekstove sa Daily Maila. Ne zanima ih ova ubleha na klupi seniora (pobjeda protiv Slovenije je dugorocno nesto najgore sto nam se moglo desiti, znao sam to vec tada) niti ih zanima sto nas zavlace da dolazi naturalizovani amerikanac, kamoli da upitaju da li se zvao Eddie Smajic, sta je sa Jasarevicem i td.

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 28 jul 2024, 15:23

Šta je sa ovim momkom Jan Bulajić, odakle on prošle godine u U-16, a sada u U-18, kad je 2007.godište.
Ako mlađe ubacuješ trebao bi biti izvanredan talanat, a još nije koša postigao ni jednoga.
Ko je taj momak? Statistika zvanična sa U-16 mu je prosjek 4,7 koševa i 2,7 skokova i 1 asistencija

Kylian
Kontakt:

Post Postao/la Kylian » 28 jul 2024, 15:41

Aćimović je u top 10 igrača divizije B

slika

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 28 jul 2024, 16:03

Kylian je napisao/la:
28 jul 2024, 15:41
Aćimović je u top 10 igrača divizije B

slika
U nikakvih on top 10 nije. Lijepa na oko ledjna tehnika, ali totalno beskorisan u odbrani protiv brzih i okretnih centara, ne moze preuzimati, ne stiti obruc. Nema od njega nista u seniorskoj kosarci.

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 28 jul 2024, 18:14

Ascinica je napisao/la:
27 jul 2024, 22:45
costacurta08 je napisao/la:
27 jul 2024, 21:23
samorealno je napisao/la:
27 jul 2024, 21:08

Znao sam ...lešinari jedva dočekali da pljuju..kako zračiš tako i privlačiš...a 5 % vas ima da podrze ovu djecu...neka su i iz RS zar je bitno . Djeca se bore ..ali očigledno sudije su katastrofa. Bit ce bolje !
Samo izvrćete činjenice.
Niko nema ništa protiv djece već sistema. A sistem je vrlo jednostavan u slučaju mlađih kategorija, iz Igokee ima da igra sve ijedan koji dođe kao i dijete od bivših košarkaša, za ostale imaju iznosi/tarife ko želi da mu dijete bude u poziciji da ikako zaigra i 5% onih koji su tu u reprezentaciji zbog talenta i igračkih predispozicija.
Takav sistem su omogućili:
1. koruptivni koji sjede u nadzornom/upravnom odboru KS,
2. klubovi koji uglavnom ćute na to sve jer i sami guraju djecu tom linijom,
3. roditelji jer daju pare da bi im se djeca sramotila po svijetu (to ne kontam).
4. Izbornici kojima je svejedno blama koji dožive na međunarodnoj sceni (i taj dio ne kontam).
5. Roditelji, bivši košarkaši koji su ubijeđeni da im i dijete PO DEFOLTU treba biti reprezentaciji.
Dalje,
Pogledaj učinak i minutažu ovog najboljeg Makedonca i učinak i minutažu Miće i ovih iz Igokee koji dominiraju minutažom. Ja o tome govorim.
Makedonci igraju i srcem i dušom. Žele pobjedu.
Nas će Irci razbiti ko dijete zvečku. Em su fizički dominantniji em imaju bolje šutere.
Onog Delića iz Koša koliko su hvalili ja sam mislio oduvaće prvenstvo. Niđe ga.
Zašto Jan opet ne igra?
Četvorica iz Igokee po 25 min. Malo li je? I ne interesuju me da nacionalna proseravanja. Ta me briga odakle je ako zna, želi i ima rezultat.
:roll:
Itd itd
Druze pomjesao si kategorije, mico iz igokee igra za u16 nema ga u sastavu. Ovo je duvnjak igrao danas
Možeš li ti malo da sagledaš širu sliku?
Znam gdje Mićo igra, ali PROBLEM je identičan u obije kategorije koje trenutno imamo.
Još sam se baš potrudio da detaljno objasnim.
Biće uspijeh ako uopšte ostanemo u B diviziji
Trenutno se igraju pod okriljem FIBAe turniri u 7 uzrasnih kategorija. Mi prijavljene imamo samo dvije.
Ovi turniri su namijenjeni i imaju za cilj razvoj mladih košarkaša. Mi nismo spodobni skupiti ni te dvije selekcije ko sav normalan svijet.
I čudimo se što nema interesa kod djece za sportom.

bihfanaticos66788
Kontakt:

Post Postao/la bihfanaticos66788 » 28 jul 2024, 19:35

Da Duvnjak i Delic nisu igrali danas, bilo bi 50 razlike

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 28 jul 2024, 21:23

Kylian je napisao/la:
28 jul 2024, 15:23
Šta je sa ovim momkom Jan Bulajić, odakle on prošle godine u U-16, a sada u U-18, kad je 2007.godište.
Ako mlađe ubacuješ trebao bi biti izvanredan talanat, a još nije koša postigao ni jednoga.
Ko je taj momak? Statistika zvanična sa U-16 mu je prosjek 4,7 koševa i 2,7 skokova i 1 asistencija
Ma nema talenta ovdje nego navicu agenti i malo klub, nekoliko postova na internetu i eto ga u reprezentaciji

Da je talent već bi bio u realu,zvezdi i slicnim ekipama
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

samorealno
Kontakt:

Post Postao/la samorealno » 29 jul 2024, 13:04

Kakve su im bile i pripre dobro i hodaju...malo se osvrnite na Kosarkaški savez Bih. Rekao sam na početku oni jedini od selekcija po domovima studentskim i hranom katastrofalnom su se pripremali ...i samo 2 utakmice prijateljske. Naj lakse je po djeci hampu. Uslove treba dati , pa onda možete im nesto reci...ma dajte molim vas realno malo gledajte.

samorealno
Kontakt:

Post Postao/la samorealno » 29 jul 2024, 13:26

bihfanaticos66788 je napisao/la:
28 jul 2024, 19:35
Da Duvnjak i Delic nisu igrali danas, bilo bi 50 razlike
Delic je danas briljirao, Duvnjak se borio kao lav jedino trojke nije trebao onoliko forsirati 1/8, Šuput je dobar u trojkama .

bihfanaticos66788
Kontakt:

Post Postao/la bihfanaticos66788 » 29 jul 2024, 13:47

29 jul 2024, 13:04
Kakve su im bile i pripre dobro i hodaju...malo se osvrnite na Kosarkaški savez Bih. Rekao sam na početku oni jedini od selekcija po domovima studentskim i hranom katastrofalnom su se pripremali ...i samo 2 utakmice prijateljske. Naj lakse je po djeci hampu. Uslove treba dati , pa onda možete im nesto reci...ma dajte molim vas realno malo gledajte.
Upravu si druze 100%, koliko para toliko muzike, prevelika ocekivanja imamo svake godine, a niko ne zna kroz sta ta djeca prolaze, i koliko se napate i namuce

Ascinica
Kontakt:

Post Postao/la Ascinica » 29 jul 2024, 14:22

Svaka ti cast druze, samo pljuvacina ovdje.
Krivi srbi, Hrvati, kriva Igokea i Borac iz Banjaluke
A niko ne prica o tome da su pripreme kasnile, da se djeca u domu u Sarajevu nisu kupala, nisu mogli spavati od vrucine, da nisu odigrali ni utakmica koliko su trebali pripremnih..
Eno nek isprate Hrvate, 2 mjeseca pripreme 20 pripremnih utakmica, Jordan sponzor, u hotelima spavaju na moru a ne mogu pobjediti nikog zivog na primjer…

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 29 jul 2024, 14:44

jah eto treba im hotel za 7 zvijezda bazeni saune,izolacija
da bi dobili u kosarci neki kipar,de ba

izgubiti po 20 razlike od ukrajinaca i onih levata to veze nema sa uslovima
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 29 jul 2024, 15:45

Treba im hotel od 5 zvjezdica da znaju prevesti loptu :clap:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 jul 2024, 15:50

Sto se prije pomirimo da smo drugi rang kosarke, bit ce nam lakse. Nece vise biti Haruna Mahmutovica sa kojim smo bili u svakoj kategoriji A divizija...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 29 jul 2024, 16:59

Ascinica je napisao/la:
29 jul 2024, 14:22

Svaka ti cast druze, samo pljuvacina ovdje.
Krivi srbi, Hrvati, kriva Igokea i Borac iz Banjaluke
A niko ne prica o tome da su pripreme kasnile, da se djeca u domu u Sarajevu nisu kupala, nisu mogli spavati od vrucine, da nisu odigrali ni utakmica koliko su trebali pripremnih..
Eno nek isprate Hrvate, 2 mjeseca pripreme 20 pripremnih utakmica, Jordan sponzor, u hotelima spavaju na moru a ne mogu pobjediti nikog zivog na primjer…
Ovo je već sad bezobrauluk.
Ti kažeš da si sudija a ovaj je bezbeli roditelj. Po ko zna koji puta pišem jedno a vi guslate neku drugu priču. Što bi Mile rekao SPINUJETE.
Šta kao mi smradovi i namćori jer kritikujemo a vi patriJote? Tako dođe.
Koliko puta sam napisao ko je kriv? Ne vjerujem da ne znate protumačiti post.
Zašto se rositelji djece nisu pobunili zbog takvih uslova? Jel moguće da su roditelji toliki idioti da će dozvoliti pojavu neke zaraze samo da im dijete bude STAR?! Jbem ja takvog roditelja.
Zbog čega nisu tražili od BH badketa ili već nekog medija da istraže o čemu se radi?
Šta je sa blokiranom računom? Odblokiraše li ga i kako? Kako otputovaše djeca u Makedoniju?
Oni imaju sigurno više info od nas sa foruma.
Ili zašto jedmostavno nisu platili iz svog džepa pripreme ko i sve ostalo što su platili. Ha ja

samorealno
Kontakt:

Post Postao/la samorealno » 29 jul 2024, 21:38

Costacurta*
Sad vidim tvoje forumaško ime ili si Krajišnik il si fan Alessandra Costacurte ili si filma istoimenog, eto mene lično ne interesuje, kao tebe .

Priča ti je ovo ono, sve ti to fino veju veju i opet djeci na kraju prc. Kad si tako jak na rječima što ne kažes ko je to potplatio da mu djete ide u repku. Posto to stalno provlacis, zasto ne kazeš da i mi znamo. A osim tebe ima ih još što sve znaju , pa eto izvolite.. reci ili sjaši ... costaCURTA :opaopa: !

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 29 jul 2024, 21:59

29 jul 2024, 21:38
Costacurta*
Sad vidim tvoje forumaško ime ili si Krajišnik il si fan Alessandra Costacurte ili si filma istoimenog, eto mene lično ne interesuje, kao tebe .

Priča ti je ovo ono, sve ti to fino veju veju i opet djeci na kraju prc. Kad si tako jak na rječima što ne kažes ko je to potplatio da mu djete ide u repku. Posto to stalno provlacis, zasto ne kazeš da i mi znamo. A osim tebe ima ih još što sve znaju , pa eto izvolite.. reci ili sjaši ... costaCURTA :opaopa: !
A jbga. :urnebes:
Ako će vam biti lakše evo neću se više javljati. Vi budite patriote, ono važno je učestvovati, podrška momcima, glumite žrtvu paćenike zarad dobrobiti BH košarke itd itd.
Ustvari pisaću ali pazi ovo
AJMO momci. Uz vas smo. Idemo! :bih:

samorealno
Kontakt:

Post Postao/la samorealno » 30 jul 2024, 10:21

29 jul 2024, 21:59
Costacurta*

Ako će vam biti lakše evo neću se više javljati. Vi budite patriote, ono važno je učestvovati, podrška momcima, glumite žrtvu paćenike zarad dobrobiti BH košarke itd itd.
A joj duša :plac:

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 30 jul 2024, 10:53

30 jul 2024, 10:21
29 jul 2024, 21:59
Costacurta*

A joj duša :plac:
:bih:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 14 gostiju.