Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Beduin
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la Beduin » 12 jun 2024, 21:19

Auuu kakav levatski pokusaj spinovanja i izvrtanja rijeci.
Djaba sve ako forumski znalci kazu da nije spreman za tekme baraza, onda mora da je tako. Zato cemo i ovo EP gledati kraj malih ekrana, zahvaljujuci spremnim Cimirotima, Krunicima, Pjanicima i sl.
Eh sad, iz citiranog da li sam napisao da necemo gledati EP jer ne igra Tahirovic ili zato sto se i dalje forsiraju igraci koji su nas i doveli do dna i vratili na postratni period, neka drugi prosude. A pokaza se da je Savo pogrijesio. Sve jasno, sto bi ti napisao. ;)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 09 jul 2024, 19:32

Zna li iko sta se desilo s njim, usao na poluvremenu a izasao u 68. Jel neka povreda ili?

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 19 jul 2024, 15:08

Od pocetka priprema do danasnje generalke Ajax ce imati 5 utakmica, a Benjo niti jednu nije zapoceo kao starter. Svaku je ulazio s klupe i igrao 20-30 minuta, zavisno koja utakmica. Uglavnom, mozemo ocekivati klupiranje u Ajaxu ove sezone tako da mu je bolje da trazi novi klub gdje ce igrat konstantno jer ce mu ovo igranje po 20 minuta samo usporit razvoj i nece bit ni za qrca a realno za ocekivat je da i u reprezentaciji ponovo krene grijat klupu i tribine ako mu status bude takav u klubu. Daj boze da ovo na dobro izadje.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 jul 2024, 15:20

fanatik19 je napisao/la:
19 jul 2024, 15:08
Od pocetka priprema do danasnje generalke Ajax ce imati 5 utakmica, a Benjo niti jednu nije zapoceo kao starter. Svaku je ulazio s klupe i igrao 20-30 minuta, zavisno koja utakmica. Uglavnom, mozemo ocekivati klupiranje u Ajaxu ove sezone tako da mu je bolje da trazi novi klub gdje ce igrat konstantno jer ce mu ovo igranje po 20 minuta samo usporit razvoj i nece bit ni za qrca a realno za ocekivat je da i u reprezentaciji ponovo krene grijat klupu i tribine ako mu status bude takav u klubu. Daj boze da ovo na dobro izadje.
Ma mi smo njega previse nahajpovali. Ocito cim je i u nikad losijem Ajaxu klupa, nema neki kvalitet...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 19 jul 2024, 15:35

DamirT je napisao/la:
19 jul 2024, 15:20
fanatik19 je napisao/la:
Ma mi smo njega previse nahajpovali. Ocito cim je i u nikad losijem Ajaxu klupa, nema neki kvalitet...
Ma vidi, cudna je i filozofija Ajaxa. Doveli su prosle godine Mikuatadzea i covjek nije odigrao 5 utakmica a u Metzu zabije 15 golova lagano i prekuca na Euru pa predje u Lyon. Doveli su Medića, covjek bio najbolji stoper cvajte i nije 5 utakmica odigrao. Sutala su doveli kao standardnog reprezentativca Hrvatske i na kraju najvece kritike lik dobija, al eto njega moraju trpit jer ne mozes lahko otjerat igraca kojeg si platio 20 miliona. Ono sto hocu rec da mu je ako ce vec grijat klupu i ulazit po 20 min bolje prec u Zwolle al da igra svaku tekmu 90 min

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 19 jul 2024, 15:40

DamirT je napisao/la:
19 jul 2024, 15:20
fanatik19 je napisao/la:
Davno sam ja to rekao. Gigovic je naprimjer puno veci potencijal.
Benji su jake veze (agenti) dosta toga pomogli.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 19 jul 2024, 15:46

Evo je usao u 24toj, neko se povrijedio. Poveli su u 44toj

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 jul 2024, 20:16

Ocekivano na klupi veceras.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

D97
Kontakt:

Post Postao/la D97 » 25 jul 2024, 22:01

Jeste vidjeli zastave boraca na tribinama?

Bhfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Bhfanatik » 25 jul 2024, 22:45

D97 je napisao/la:
25 jul 2024, 22:01
Jeste vidjeli zastave boraca na tribinama?
Imaju prijateljske odnose
Volim Te BiH

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 29 jul 2024, 21:17

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Tahirović (21), prebačen je u mlađi tim Ajaxa.

Francesco Farioli je novi trener Ajaxa, a izvjesno da u novoj sezoni neće koristiti bh. veznjaka Benjamina Tahirovića.

gdje ce ovaj sad

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jul 2024, 21:20

Iako je iz ugla Ajaxa Tahirović bio totalni promašaj.

Za njega se ispostavilo da je to najbolji mogući klub. Klub sa renomeom, koji je baš na njegovoj poziciji pola sezone imao sve povrijeđene igrače osim njega.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 jul 2024, 21:23

Očajna transfer politika Ajaxa u zadnjih nekoliko godina. On i Sosa otpisani nakon jedne sezone a plaćeni 15m eura, Šutalo ih je koštao 20 a ni on nije ništa bolji. Prošlo ljeto kad su izgubili Alvareza, Timbera i Kudusa ih je bukvalno razvalilo.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 29 jul 2024, 21:28

ASD je napisao/la:
29 jul 2024, 21:20
Iako je iz ugla Ajaxa Tahirović bio totalni promašaj.

Za njega se ispostavilo da je to najbolji mogući klub. Klub sa renomeom, koji je baš na njegovoj poziciji pola sezone imao sve povrijeđene igrače osim njega.
Idealan klub za njega bi nakon ovog bio neki iz Belgije tipa Royale Union, Genk, Gent, Antwerp i slicno ili eventualno Salzburg jer mislim da u tim ekipama moze dobit priliku da se razvija kako treba. U ajaxu uopste nije bio los, Henderson ni po cemu ne igra bolje od njega jer je covjek ugasio ozbiljan fudbal kad je otisao iz Liverpula ali ce igrati samo zato jer je veliko ime sto se svakako mora postovar. Ali pogledajte vi samo sad sa Vojvodinom kad su ljudi pogodili stativu na 0 0 kako covjek ispade na sredini. Da je Tahirovic bio kojim slucajem, razapinjali bi covjeka naredna 3 mjeseca.
Bilo kako bilo, lijepo iskustvo godinu dana u ovako velikom klubu u svakom slucaju, dobra agencija ga zastupa tako da nemam dilemu da ce opet nac dobar klub

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 29 jul 2024, 21:43

Varg je napisao/la:
29 jul 2024, 21:17
Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Tahirović (21), prebačen je u mlađi tim Ajaxa.

Francesco Farioli je novi trener Ajaxa, a izvjesno da u novoj sezoni neće koristiti bh. veznjaka Benjamina Tahirovića.

gdje ce ovaj sad
Mozda Cvajta. Svaka cast menadzeru koji ga je uvalio u Romu, pa Ajax. Nas nekoliko sto se razumijemo u fudbal odavno govorimo da nema taj kvalitet.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 jul 2024, 21:50

Propast ce i on ko zeton uskoro...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 29 jul 2024, 21:56

Neka mu ti menadžeri srede ekipu iz donjeg doma Bundeslige ili serie A, pa ispočetka. Prevelik je pritisak i u Romi i u Ajaxu bio za njega.
Ima još jednu šansu da pokaže da sva priča o talentu nije bila uzalud. Neka pametno izabere ekipu i nek ne ide tamo gdje su šampionske ambicije, makar i u nekoj osrednjoj ligi.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 29 jul 2024, 22:08

ma mislim da moze naci tim iz donjeg doma serije a, samo steta sto nije malo veci trag ostavio u romi, mogao je onda uvijek naci neki tim u seriji a

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 29 jul 2024, 22:14

Horoz je napisao/la:
29 jul 2024, 21:56
Neka mu ti menadžeri srede ekipu iz donjeg doma Bundeslige ili serie A, pa ispočetka. Prevelik je pritisak i u Romi i u Ajaxu bio za njega.
Ima još jednu šansu da pokaže da sva priča o talentu nije bila uzalud. Neka pametno izabere ekipu i nek ne ide tamo gdje su šampionske ambicije, makar i u nekoj osrednjoj ligi.
Slazem se apsolutno. Dobro mu je dosla ova sezona, skupio je i u evropskim utakmicama 10ak nastupa, igrao protiv Marseja, Aeka, Brightona.. Uopste on nije bio toliko los, koliko se za njega nema razumjevanja jer su mu konkurencija Holandjani(Taylor, Van den Bomen, Berghuis) i Henderson koji je yebiga, ipak veliko fudbalsko ime. Morao je bit duplo bolji od njih da bi imao zagarantovano mjesto, a to nije. Ajax je prosle godine nekim cudom dok je on igrao napravio seriju pobjeda pred kraj 1. I pocetkom drugog dijela sezone(odmah da se ogradim od toga da mislim radi toga sto je on igrao, iako je imao doprinos i s golovima i s asistencijama u tom periodu). Onda je dosao Henderson i Benjo je morao preselit na klupu, navijaci su to kritikovali jer su smatrali da nije fer i zbog toga sto Ajax dobija a pobjednicka ekipa se ne mjenja i sto je Tahirovic bas tad uhvatio formu. Poslije je uspio jos 2 3 puta povezat 3-4 tekme kao starter, prvenstveno zbog povreda Hendersona i jos nekih igraca, ali moglo se naslutit da ce se ovo desit. Tako da, neki klub iz Belgije iz vrha tabele ili Bundesliga i Serie A(timovi kao Augsburg, Fiorentina, Monza, Freiburg, Wolfsburg i sl.)

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 29 jul 2024, 22:16

Spreman za Agdaspor :salut:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.