Sloboda na ˝Tušnju˝ dočekuje Zrinjski
Crnkić: ˝Znamo da će biti dosta teška utakmica˝.
U okviru 20. kola Premijer lige BiH u nogometu, tuzlanska Sloboda će na domaćem stadionu ˝Tušanj˝ dočekati ekipu Zrinjskog iz Mostara. Prema riječima šefa Stručnog štaba Slobode Ibrahima Crnkića, uprkos tome što su Mostarci statistički gledano najlošija gostujuća momčad, mjesta za opuštanja ne smije biti.
˝Ne smije nas zavaravati to što je Zrinjski najlošija ekipa na gostujućim terenima. U igru ulazimo veoma odgovorno, znamo da će biti dosta teška utakmica, ali na slatkim sam mukama jer su se povrijeđeni igrači oporavili, a nemamo problema ni sa žutim kartonima˝, kazao je Crnkić i dodao:˝Mislim da je ekipa Zrinjskog sredila svoje redove tako što su doveli nekoliko igrača, tako da nas očekuje teška utakmica˝.
Nogometaš Slobode Tarik Okanović u subotu očekuje pobjedu, ali ipak kaže da Zrinjski treba dočekati sa oprezom. ˝Kad god dolazi Zrinjski mi to shvatamo kao jednu vrstu derbija i svi se maksimalno angažujemo da budemo bolji˝, kazao je Okanović.
Trener Crnkić se osvrnuo i na suspenziju Nogometnog saveza BiH sa međunarodnih takmičenja, te kazao da je odluka FIFA-e i UEFA-e bila očekivana. ˝Dobra stvar je što se ovo sve desilo, konačno je došlo vrijeme da se neke stvari presijeku, jer situacija više ničemu nije vodila. Ljudi u Savezu su se ustoličili godinama i radili su sve u svom interesu, a ne u interesu fudbala˝, smatra Crnkić.