OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina

JayCatwright
Kontakt:

Re: OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la JayCatwright » 30 jul 2024, 13:48

Mogli je napisao/la:
30 jul 2024, 13:45
JayCatwright je napisao/la:
30 jul 2024, 13:42
Jednostavno bih rekao da nije talentovana za svjetske uslove onoliko koliko mi to ovdje mislimo. Bačene pare, stanovi i ostale pizdarije koje su se mogle iskoristiti na nekog talentovanijeg sa šansom da uzme medalju. Za naše uslove je ona WOW jer nismo navikli na rezultate, ali izvan toga ona je dosta tanka i popriličan amater kad je porediš sa samim vrhom, što dokazuje i ovaj rezultat na olimpijadi
Svakako lose da nije mogla ni medju 16 zavrsiti. Ali kazu da joj je slabija disciplina, pa da vidimo kako ce se pokazati na 200. I bezvezan je izgovor da je mlada. Pogledati koliko godina imaju ove sto medalje uzimaju. U plivanju si sa 25 vec star.
Kakva mlada, pa McIntosh jučer sa 17 godina ostavi one iza sebe 10+ sekundi i to u mješovitom stilu. 18 godina je prajm u ovom sportu, bit će stara već za narednu olimpijadu i bolje joj je da kakav fakultet upiše jer neće uzimati hljeb od ovog sigurno

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 30 jul 2024, 13:49

Zivimo u drzavi u kojoj se policajac proda za 50 BAM, sta dalje da pricamo. Doci ce i tome kraj, sve ima svoj pocetak i kraj

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jul 2024, 13:56

retromoos je napisao/la:
30 jul 2024, 13:49
Zivimo u drzavi u kojoj se policajac proda za 50 BAM, sta dalje da pricamo. Doci ce i tome kraj, sve ima svoj pocetak i kraj
Lijepo je da si skontao zbog čeg smo neuspješni, a ne zato što je rat bio prije 30 godina.

I još nešto. Bošnjaci ne vole BiH, da je vole ne bi dozvolili da Srebrenica ima 1000 Bošnjaka.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 30 jul 2024, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 30 jul 2024, 14:00

ASD je napisao/la:
30 jul 2024, 13:56
retromoos je napisao/la:
Lijepo je da si skontao zbog čeg smo neuspješni, a ne zato što je rat bio prije 30 godina.
Ja sam skontao, ali ti neces nikad to mi je jasno

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jul 2024, 14:01

retromoos je napisao/la:
30 jul 2024, 14:00

Ja sam skontao, ali ti neces nikad to mi je jasno
Meni je to apsolutno jasno.
Već od početka pišem da je mentalitet glavni razlog toga što smo neuspješni. Drugi vide neki rat od prije 30 godina.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 jul 2024, 14:02

ASD je napisao/la:
30 jul 2024, 13:56
retromoos je napisao/la:

I još nešto. Bošnjaci ne vole BiH, da je vole ne bi dozvolili da Srebrenica ima 1000 Bošnjaka.
Nemoj zahebavati, pa svi oni po dijaspori nose ljiljane oko vrata, a stanove u Sarajevu kupuju :rol:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 30 jul 2024, 14:05

Ma ti izgovori da te Srbi i Hrvati koče su smiješni postali. Ko je branio kantonima i gradovima sa Bošnjačkom većinom da u ovih 30 godina naprave sportiste u nekom od ovih manjih sportova gdje ti ne trebaju velike pare da bi postigao rezultat.

Imaš bukvalno milion nekih disciplina i sportova na OI, da si se samo na jednu fokusirao za 30 godina bi se vala omakla barem neka bronza. Streljaštvo, gađanje glinenih golubova, badminton, bilo šta bukvalno.

Al jok, daleko lakše je smišljati izgovore i prebacivati krivicu na druge, tu smo šampioni.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 30 jul 2024, 14:13

slika
Ovo su pravi Olimpijci. U ovo treba ulagati. Djeca na matematičkoj olimpijadi potukli dosta vece zemlje. Zašto? Zato sto su **** dobro talentovani i zato što imaju **** dobre ljude koji ih uce i razvijaju. Vrhunski sistem.

Naš je problem što se manje popularnim sportovima bavi mali procenat ljudi i čim se desi neki uspjeh odmah se zakacimo za njega i pravimo neko svjetsko čudo i senzaciju.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jul 2024, 14:19

Ne treba ismijavati Mirzu, ali treba ovu neznalicu što trubi o ratu i da nas to koči.
Oni koji su zaboravili. Mirza je završio ubjeljivo zadnji gdje je ostvarena najveća razlika između dvije osobe u ljestvici. To se deslilo između onog ispred njega i njega.
retromoos je napisao/la:
24 jul 2021, 13:15
Evo da vam napisem da ce prvu medalju sa zimskih OI donijeti Mirza Nikolajev, vjerujem da 90% vas nema pojma ko je to. Ali eto, hajmo malo pljuvati kad vec nemamo drugo posla.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 30 jul 2024, 14:25

Mukebir je napisao/la:
30 jul 2024, 14:13
slika
Ovo su pravi Olimpijci. U ovo treba ulagati. Djeca na matematičkoj olimpijadi potukli dosta vece zemlje. Zašto? Zato sto su **** dobro talentovani i zato što imaju **** dobre ljude koji ih uce i razvijaju. Vrhunski sistem.

Naš je problem što se manje popularnim sportovima bavi mali procenat ljudi i čim se desi neki uspjeh odmah se zakacimo za njega i pravimo neko svjetsko čudo i senzaciju.
i sta kad ulozis u ove matematicare onda pokazu svijetu da znaju i odu na neki prestizni fakultet u ameriku ili englesku i tamo budu predavaci ili ih tamo zaposle i tu se sve zavrsava :kafa:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 30 jul 2024, 14:28

Došli smo do faze da je Lana Pudar nekima amater...

Njoj je najveća greška što nije na vrijeme otišla u SAD i napravila karijeru, sa bh. trenerima je to jednostavno nemoguće jer nikad nismo bili sila u plivanju.

Ova godina joj je loša, dosta nekog tempiranja forme, drago mi je da se konačno potrudila u kvalifikacijama na 100, makar to bilo nedovoljno, mora shvatiti da nije kalibar koji se može štediti u Heats.

Da cura ne valja ne bi bila 6/7. favorit na 200 po kladionicama. Naravno da nije klasa McIntosh koja je bolja po svemu, ali uz loš dan Zhang i Dekkers može prići blizu.

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 30 jul 2024, 14:30

ASD je napisao/la:
30 jul 2024, 14:19
Ne treba ismijavati Mirzu, ali treba ovu neznalicu što trubi o ratu i da nas to koči.
Oni koji su zaboravili. Mirza je završio ubjeljivo zadnji gdje je ostvarena najveća razlika između dvije osobe u ljestvici. To se deslilo između onog ispred njega i njega.
retromoos je napisao/la:
Evo da vam napisem da ce prvu medalju sa zimskih OI donijeti Mirza Nikolajev, vjerujem da 90% vas nema pojma ko je to. Ali eto, hajmo malo pljuvati kad vec nemamo drugo posla.
Mirza ima tek 21 godinu, pred njim je jos kamara nastupa i buducnost. Prerano si se poceo radovati. Ja ne bih pretrazivao tvoje upise da mi platis, jer me jednostavno ne zanima sta pise neki debilko sa foruma. Ja se mogu truditi maksimalno, ali ti ne mozes shvatiti ono sto ja pisem, kao sto ne razumijes sta se sve desavalo Bosnjacima kroz historiju i koje su posljedice toga cak i danas. To je previse za tebe

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 30 jul 2024, 14:33

Sto se tice Lane, ako i sutra ne bude na nivou, onda mora biti razlog zasto je tako. Ja ga opet ne vidim u njoj

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 30 jul 2024, 14:37

Naravno da državno uređenje koči, ali isto tako naravno da to nije jedini razlog i da se i uz to moglo postići mnogo. Apsolutno državno uređenje nije krivo što mi nemamo borilišta za većinu sportova sa OI. Eto to plivanje se najviše ističe (mada je sport gdje nikad nećemo biti konkurentni, jednostavno prejak sport) i niko nije kriv što mi nemamo 10 bazena u državi. Da ne pričamo za mnoge druge sportove. Masa ovih sportova se smatra "skupim", ali ulaganje ne treba biti ni deseti dio onog što se ulaže u fudbal recimo, pa da se uzme medalja. Na nivou jedne općine to nisu neka ulaganja, a kamoli nešto više. Trebaš uložiti par miliona za te namjene i dobit ćeš medalju na OI.

Međutim, najveći problem je što kod nas ne postoji sistem ni za šta. Pisao sam prije 10-ak godina na ovom forumu, ali nije nikakva nauka kopirati sisteme u nekim drugim državama, pa makar na manjem nivou. I ponovo, uopšte se ne moramo vezati za državu, to može raditi kanton Sarajevo (ili bilo koji drugi, ili FBiH). Prvo, trebaju nam borilišta. Drugo, može se napraviti selekcija i poticati djecu (omogućiti im besplatno) treniranje određenih olimpijskih sportova. Ne plivanja, ne fudbala, ne košarke, nego sportova koji su manje zastupljeni. Bez problema ćeš na Jablaničkom jezeru ili Plivskom isfinansirati olimpijske takmičare u veslanju. Treća stvar je trening. Kad se dođe do solidnog nivoa, država mora da UVOZI struku za većinu ovih sportova. Jednostavno, trebamo priznati sebi da nemamo struku ni za šta (ili za rijetko šta) i da je normalno da kad imaš talentovanog atletičara, da mu sa 15-16 godina trebaš platiti vrhunskog stranog trenera. Za sve drugo isto. Ponavljam, to su smiješne pare za takve sportove. Ti za milion KM godišnje u smislu ulaganja u struku, treninge, pripreme možeš izdržavati cijeli tim za ateletiku. Da ne pričam za hrvanje da uvezeš srednjoazijce i sl. Zato je besmisleno davati pare Sarajevu, Želji, Veležu, ali glasovi su tu i to se radi :)

Ali, u prvoj fazi pritisak mora biti da se prave borilišta i arene. Evo ja bih možda da igram karling, nemam gdje. Teren za padel smo čekali godinama. Poticaji za 3x3 košarku trebaju biti svuda, da se razvaljuje to. Borilački sportovi, veslanje, kanu, kajak, sve to mora biti, a vrlo slabo ga ima. U krajnjoj liniji, vaterpolo je sport gdje ti treba 5 godina ozbiljnog rada da imaš ekipu koja će igrati Evropsko prvenstvo. Ne medalje, ali da si na mapi, kako tako.

Lana će vjerovatno jedva upasti u finale ili zamalo ostati bez njega. Više od toga je nerealno očekivati i bilo bi ravno čudu. I ja mislim da ćemo prije zakačiti medalju preko Nikolajeva ili Muzaferije.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jul 2024, 14:38

retromoos je napisao/la:
30 jul 2024, 14:30
ASD je napisao/la:
retromoos je napisao/la:
Mirza ima tek 21 godinu, pred njim je jos kamara nastupa i buducnost. Prerano si se poceo radovati. Ja ne bih pretrazivao tvoje upise da mi platis, jer me jednostavno ne zanima sta pise neki debilko sa foruma. Ja se mogu truditi maksimalno, ali ti ne mozes shvatiti ono sto ja pisem, kao sto ne razumijes sta se sve desavalo Bosnjacima kroz historiju i koje su posljedice toga cak i danas. To je previse za tebe
Ne bih ni ja tvoje provjeravao da nisu toliko debilni. Gledaj rečenice koju si napisao.
Sad je stasala i jos uvijek raste jedna nova generacija koja obecava u raznim sportovima,
Ne znam da li nas namjerno provociraš ovdje jer smo ubjedljivo najneuspješnija sportska nacija Evrope ili si jednostavno samo glup?

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 30 jul 2024, 14:44

ASD je napisao/la:
30 jul 2024, 14:38
retromoos je napisao/la:
30 jul 2024, 14:30
ASD je napisao/la:

Ne bih ni ja tvoje provjeravao da nisu toliko debilni. Gledaj rečenice koju si napisao.
Sad je stasala i jos uvijek raste jedna nova generacija koja obecava u raznim sportovima,
Ne znam da li nas namjerno provociraš ovdje jer smo ubjedljivo najneuspješnija sportska nacija Evrope ili si jednostavno samo glup?
Debilko, zaobidji me. Bolje je.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 30 jul 2024, 14:51

kovacic je napisao/la:
30 jul 2024, 14:28
Došli smo do faze da je Lana Pudar nekima amater...

Njoj je najveća greška što nije na vrijeme otišla u SAD i napravila karijeru, sa bh. trenerima je to jednostavno nemoguće jer nikad nismo bili sila u plivanju.

Ova godina joj je loša, dosta nekog tempiranja forme, drago mi je da se konačno potrudila u kvalifikacijama na 100, makar to bilo nedovoljno, mora shvatiti da nije kalibar koji se može štediti u Heats.

Da cura ne valja ne bi bila 6/7. favorit na 200 po kladionicama. Naravno da nije klasa McIntosh koja je bolja po svemu, ali uz loš dan Zhang i Dekkers može prići blizu.
Popovici je odbio odlazak u Ameriku, uz to ima problematican karakter zbog kojeg su mnogi treneri odbijali da rade s njim pa gledaj sta postize sa 19 godina

Bice da Lana ipak nije toliki talenat, jbg, ali bice jos stanova po Sarajevu za nju

kod nas ko god malo ispliva iznad sivila postane bozanstvo i vidjas mu glavu po cijelom gradu i na svakoj drugoj pumpi, sljedeca je ona skijasica
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 30 jul 2024, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jul 2024, 14:53

akisarajevo92 je napisao/la:
30 jul 2024, 14:51

popovici je odbio odlazak u Ameriku, uz to ima problematican karakter zbog kojeg su mnogi treneri odbijali da rade s njim pa gledaj sta postize sa 19 godina

Bice da Lana ipak nije toliki talenat, jbg, ali bice jos stanova po Sarajevu za nju

kod nas ko god malo ispliva iznad sivila postane bozanstvo i vidjas mu glavu po cijelom gradu i na svakoj drugoj pumpi
Još kaže da je postao ovistan o ostvarivanju uspjeha i postizanju rekorda.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 30 jul 2024, 15:09

donDondon je napisao/la:
30 jul 2024, 14:25
Mukebir je napisao/la:
slika

i sta kad ulozis u ove matematicare onda pokazu svijetu da znaju i odu na neki prestizni fakultet u ameriku ili englesku i tamo budu predavaci ili ih tamo zaposle i tu se sve zavrsava :kafa:
Oni bar pokažu da znaju. Šta su ovi pokazali? I sta su to državi ostavili? Njemacka je sigurno nastala od rezultata u fudbalu a ne od vrhunskih naučnika i inžinjera. Oni su stvorili bekenbauera a ne obratno.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 jul 2024, 15:10

Mukebir je napisao/la:
30 jul 2024, 15:09
donDondon je napisao/la:
30 jul 2024, 14:25
Mukebir je napisao/la:
slika

Oni bar pokažu da znaju. Šta su ovi pokazali? I sta su to državi ostavili? Njemacka je sigurno nastala od rezultata u fudbalu a ne od vrhunskih naučnika i inžinjera. Oni su stvorili bekenbauera a ne obratno.
Jesu stvorili, ali su njihovi matematicari i naucnici ostali u svojoj drzavi. Nasi bi se pokupili i otisli u SAD, Svicarsku, Irsku itd.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “LJETNE OLIMPIJSKE IGRE - PARIZ 2024”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.