Ne postoji takmičenje za najbolji marketing ili najbolju infrastrukturu. To su sve stvari podređene terenu i ako na terenu ne funkcioniše,onda ne funkcioniše nigdje makar sve bilo savršeno. Naravno,ako si dobar u svim segmentima onda će se to vjerovatno pozitivno odraziti na rezultate,međutim postoji ta pojava pretjeranog fokusiranja na druge stvari radi njih samih (Najbolji primjer slavljenje visine odštete za transfere ne pitajući se da li je odlazak tog igrača veća šteta za klub nego što je novac koji dolazi korist)MojaMalenkost je napisao/la: ↑31 jul 2024, 10:00105 metara izmedju dva gola ni u kojem slucaju nisu jedina mjera. Sve je ravnopravno vazno, od ekipe, struke, marketinga, preko sponzora, finansija, omladinskog pogona, do infrastrukture. To je sistem spojenih posuda. Svemu se mora pristupiti ozbiljno i strucno. Javasluk u bilo kojem sektoru ti garantuje probleme i nestabilnost. Teren je navijacima mozda najvazniji i najuticajniji ako se povrsno gleda, a tu smo odradili katastrofalan posao. Krenuti u sezonu sa Krpicem kao jedinim konkretnim spicem je meni nevjerovatno. Zubanovic je nivo za donji dom federalne lige, a i tu za klupe. Od njega nista ne mozes ocekivati, niti mozes znati sta ces dobiti. Igrac sa 24 godine se do sad morao izgraditi i steci odredjene reference, pogotovo ako uzmemo u obzir ko mu je stari i da je imao odredjene olaksice u tom dijelu. Nama treba spic koji ce biti najskuplji igrac u ekipi.Virtu4l je napisao/la: ↑31 jul 2024, 08:46Mene više ne zanimaju ti neki "uspjesi" van zelenog terena. To im je posao, da rade na infrastrukturi, na sponzorima, da nalaze pare, i eto sad ja treba da hvalim nekoga što radi svoj posao?
Mi smo FUDBALSKI KLUB i jedina mjera su onih 105 metara između dva gola.
Mi u ovu ulazimo znatno slabiji u odnosu na prošlu sezonu. E sad, neko će tu praviti neka poređenja pa dokazivati suprotno, ali kad loše upoređuješ sa lošima rezultat je na kraju uvijek isti.
Ja bih Krpića klupirao, a u vatru gurnuo malog Zubanovića, ko zna možda nas iznenadi. Dao je nekakvih golova, a Krpić svakako ide na polusezoni.
Ofanzivni dio ekipe sa Hirošem, Vukojom i Boljevićem djeluje onako solidno i koliko oni budu mogli trčati takav će nam biti i rezultat.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- imekorisnicko
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
Sve se u fudbalu vrti oko para. Bez para nema ni ekipe, ni takmicenja. Prioritet svih prioriteta je namaci pare, a za to je potrebno raditi ozbiljno u svim nabrojanim segmentima.
Pročepit će negdje.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Naravno,al ako nemaš rezultat džaba što imaš i pare. Samo kažem previše fokusa godinama je na svemu osim na terenu,evo i po forumima se najmanje raspravlja o igri,taktici,igračima. Tema su jug,asfalt,biletarnica,administracija,marketing. Jednostavno se dobije dojam da nismo fudbalski klub. Opet ponavljam sve je ovo važno ali teren je jedino pravo mjerilo.MojaMalenkost je napisao/la: ↑31 jul 2024, 11:13Sve se u fudbalu vrti oko para. Bez para nema ni ekipe, ni takmicenja. Prioritet svih prioriteta je namaci pare, a za to je potrebno raditi ozbiljno u svim nabrojanim segmentima.
Kako ces imati pare kad su u klubu budzetski korisnici. Koji su samo to radili odnosno nisu nista.
Prica rade dobar posao, prica za djecu u pubertetu.
Pa dosli novi ljudi novi sportski mi se nismo pomakli metar. Sezona pocinje za 3 dana.
Sta si uradio u odnosu na proslu sezonu? Nista.
Moze se sad palamuditi al kad krene sezona sve ce se vidjeti. Ja znam, al ne znaju ovi degeni sto ovdje palamude od Santosa, generalnog, miliona za Jabara. Pa moras biti dobro glup da mislis da mozes na Jabaru zaraditi a ne placas ga ti niti si ga doveo. Bas ce tebi neko dati dva miliona..
Prica rade dobar posao, prica za djecu u pubertetu.
Pa dosli novi ljudi novi sportski mi se nismo pomakli metar. Sezona pocinje za 3 dana.
Sta si uradio u odnosu na proslu sezonu? Nista.
Moze se sad palamuditi al kad krene sezona sve ce se vidjeti. Ja znam, al ne znaju ovi degeni sto ovdje palamude od Santosa, generalnog, miliona za Jabara. Pa moras biti dobro glup da mislis da mozes na Jabaru zaraditi a ne placas ga ti niti si ga doveo. Bas ce tebi neko dati dva miliona..
imekorisnicko je napisao/la: ↑31 jul 2024, 11:17Naravno,al ako nemaš rezultat džaba što imaš i pare. Samo kažem previše fokusa godinama je na svemu osim na terenu,evo i po forumima se najmanje raspravlja o igri,taktici,igračima. Tema su jug,asfalt,biletarnica,administracija,marketing.
To je zato što imaš lobotomiju i pušikurce koji ti na svaku kritiku sportskog dijela odgovaraju sa biletarnicom i asfaltiranjem, kao što su nekad na kritiku prema velikom vođi odgovarali istočnom tribinom i "paklenom administracijom".
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Primarni cilj fudbalskog kluba je fudbalski rezultat, sbe ostalo su support funkcije.
Naravno bez ostalih stvari nema ni konacnog rezultata.
Jasno kao dan.
Naravno bez ostalih stvari nema ni konacnog rezultata.
Jasno kao dan.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
A kako ces doci do rezultatq ako nemas novca da dovedes kvalitetne igrace il da zadrzis postojece
menstrual
Je li ti to lično Amar diktira šta da napišeš?Virtu4l je napisao/la: ↑31 jul 2024, 08:46Mene više ne zanimaju ti neki "uspjesi" van zelenog terena. To im je posao, da rade na infrastrukturi, na sponzorima, da nalaze pare, i eto sad ja treba da hvalim nekoga što radi svoj posao?
Mi smo FUDBALSKI KLUB i jedina mjera su onih 105 metara između dva gola.
Mi u ovu ulazimo znatno slabiji u odnosu na prošlu sezonu. E sad, neko će tu praviti neka poređenja pa dokazivati suprotno, ali kad loše upoređuješ sa lošima rezultat je na kraju uvijek isti.
Ja bih Krpića klupirao, a u vatru gurnuo malog Zubanovića, ko zna možda nas iznenadi. Dao je nekakvih golova, a Krpić svakako ide na polusezoni.
Ofanzivni dio ekipe sa Hirošem, Vukojom i Boljevićem djeluje onako solidno i koliko oni budu mogli trčati takav će nam biti i rezultat.
Evo ih.
Isto kao da imaju senzore koji se aktiviraju kad se spomene veliki vođa iz Rajlovca.

Isto kao da imaju senzore koji se aktiviraju kad se spomene veliki vođa iz Rajlovca.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Pa pazi tu ima vise izvora prihoda:
Omladinski pogon koji je od 2015 devastiran: rasulo u trenerskom segmentu kao i polaznicima škole. Ćurić nista popravio nije. Skauting mozemo podvuci ovdje a mi ga nemamo niti u gradu Sarajevu a kamoli u drzavi ili van drzave (Afrika, J. Amerika)
Karte u ovom segmentu samo najjaci u drzavi bez neke vele pameti i ulaganja.
Sponzori - ovaj dio je takodjer na niskim granama, pored grada u kojem obitavamo i nama je najveci sponzor iz Konjica i hvala mu na tome. Trenutna direktorica i ostatak administracije se nisu pokazali najbolje u ovom segmentu. Ova uprava koja vlada par mjeseci je nasla generalnog wwin a treba nam jos takvih.
Poslovni prostori-Mi imamo srecu da imamo te poslovne prostore na sjeveru koji nam generisu xy prihoda, dok na istoku zjape prazni 7 godina... Da smo ih dali pod koncesiju da nam neko napravi i izdaje na nekih 10 godina bili bi blizi preuzimanju.
Investitor - radna grupa ga traži godinama a Boga moli da ga ne nadje. Najblizi smo bili sa Diglišićem ali je noc kada je dosao i razgovarao na stadionu neprezaljeni na N1 kod Adisa Hadzica izletio sa prijedlogom za dd nakon čega se to vise ni spomenulo nije.
Vlasnik - ovo cemo tesko dočekati u trenutnom modelu...
Potencijal - muzej, obilazak stadiona, prica o stadionu u ratu, otvaranje kluba turistima. Majice sa likovima Ivice Osima, te Edina Dzeke u dresu Zelje. Veliki broj nasih bivsih igraca sirom svijeta, prijateljske utakmice u reprezentativnim pauzama sa Sturmom (Ivica), Roma (Džeko), Fener (Dzeko), Lech (Štilic za oprostaj) itd itd.
Znaci osim prihoda od karata za koji su najmanje zasluzni članovi uprave i dijela sponzora ostalo je urušeno, neiskoristeno, zapušteno, zanemareno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
To razmišljanje "Mi smo fudbalski klub" nas je unazadilo koju deceniju i glavni je uzrok ovog stanja u kojem se nalazimo. Sad se užasno teško čupati jer su dugo vremena temelji kluba bili zapostavljeni. A svi bi sad fasadu i terasu sa roštiljem na kuću bez temelja.
@Virtu4l
Ne palim se ja kako ti kažeš jer se spomene veliki vođa iz Rajlovca. Palim se jer ti krajnje bezobrazno braniš nešto što je knjiški primjer kako se ne treba ponašati u vođenju bilo kojeg kolektiva (pa i fudbalskog kluba). Vrijeme je pokazalo koliko si tu ljudi nanijeli štete klubu (ne nekoj bivšoj upravi Želje, nego klubu) i ti opet iz nekog razloga javno braniš i opravdavaš kriminal, nesavjesno poslovanje, bahatost, nekompetentnost i direktno nanošenje štete klubu za koji navodno navijaš.
@Virtu4l
Ne palim se ja kako ti kažeš jer se spomene veliki vođa iz Rajlovca. Palim se jer ti krajnje bezobrazno braniš nešto što je knjiški primjer kako se ne treba ponašati u vođenju bilo kojeg kolektiva (pa i fudbalskog kluba). Vrijeme je pokazalo koliko si tu ljudi nanijeli štete klubu (ne nekoj bivšoj upravi Želje, nego klubu) i ti opet iz nekog razloga javno braniš i opravdavaš kriminal, nesavjesno poslovanje, bahatost, nekompetentnost i direktno nanošenje štete klubu za koji navodno navijaš.
Tri dana je do utakmice protiv Širokog Brijega, FK Željezničar još uvijek nema dresove za sljedeću sezonu.
Zrinjski ih ima, Zvezda ih ima, evo i neki Southend United iz pete lige Engleske je predstavio nove dresove,
https://www.southendunited.co.uk/news/2 ... revealed-/
Samo mi još uvijek nemamo dresove.
Zašto se svake godine brukamo sa dresovima? Zašto se dobavljaču ne uplati novac na vrijeme i da kao svaki normalan klub dobijemo dres na vrijeme?
Zrinjski ih ima, Zvezda ih ima, evo i neki Southend United iz pete lige Engleske je predstavio nove dresove,
Zašto se svake godine brukamo sa dresovima? Zašto se dobavljaču ne uplati novac na vrijeme i da kao svaki normalan klub dobijemo dres na vrijeme?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Znam ja da su došli, već su postavljali slike. Što ponovo ne opravdava javašluk koji je svake godine prisutan kada je oprema u pitanju.
I ti i ja znamo zašto dresovi kasne svake godine.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-gdje su dresovi
-pa stigli su dresovi
-ma znam da su stigli, nego...
-pa što onda pitaš ako znaš da su stigli
-onako, dosadno mi
-pa stigli su dresovi
-ma znam da su stigli, nego...
-pa što onda pitaš ako znaš da su stigli
-onako, dosadno mi
Zar nije važno samo onih 105 metara između dva gola? Što će nam dresovi? Možemo football igrati i u bilo kakvim dresovima, običnim majicama.Virtu4l je napisao/la: ↑31 jul 2024, 12:39Tri dana je do utakmice protiv Širokog Brijega, FK Željezničar još uvijek nema dresove za sljedeću sezonu.
Nema razloga da se baš toliko jediš. Sve će biti u redu, nema strateškog partnera, pomoćni je još uvijek otvorena opcija. Valjda ga sad napokon kaparišete.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Zasto kasne svake godine? Ja ne znam.. al iskreno ne znam, a zanima me.
Zato što na kraju sezone dobavljaču moraš platiti ono što si prodao, odnosno njegov dio.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.