FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
24%
2. Borbu za Evropu
70
50%
3. Sredinu tabele
21
15%
4. Borbu za opstanak
14
10%

Ukupno glasova: 139

kontrasviju
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kontrasviju » 31 jul 2024, 13:16

Datum predstavljanja dresova, po sezonama, od potpisa ugovora sa Macronom:

20/21 - 4. oktobar
21/22 - 30. novembar
22/23 - 4. oktobar

23/24 - 22. august
24/25 - 1. ili 2. august?
1921

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 31 jul 2024, 13:17

Virtu4l je napisao/la:
31 jul 2024, 13:12
Odmoziba je napisao/la:
31 jul 2024, 13:11
Zasto kasne svake godine? Ja ne znam.. al iskreno ne znam, a zanima me.

Zato što na kraju sezone dobavljaču moraš platiti ono što si prodao, odnosno njegov dio.
Koja firma tako radi da mi je znati? Hoćeš reći da ti neko da odgodu za plaćanje robe 8-10 mjeseci? Pišeš nebuloze.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 31 jul 2024, 13:18

Odakle odgoda 10 mjeseci, pa nisu mikrokreditna

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jul 2024, 13:20

obagol je napisao/la:
31 jul 2024, 13:17
Koja firma tako radi da mi je znati? Hoćeš reći da ti neko da odgodu za plaćanje robe 8-10 mjeseci? Pišeš nebuloze.
Kao što rekoh, nema potrebe da se toliko jediš. To je sasvim normalna praksa u tehničkom sponzorstvu u fudbalu, posebno sa "manje" poznatim proizvođačima koji se bore za tržište.

Znam ja da ste vi u Rajlovcu navikli na odgodu plaćanja od 30 dana, sa mjenicom i ostalim oblicima garancije, ali ovo je drugi nivo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Samsa
Kontakt:

Post Postao/la Samsa » 31 jul 2024, 13:26

Virtu4l je napisao/la:
31 jul 2024, 13:20
obagol je napisao/la:
Kao što rekoh, nema potrebe da se toliko jediš. To je sasvim normalna praksa u tehničkom sponzorstvu u fudbalu, posebno sa "manje" poznatim proizvođačima koji se bore za tržište.

Znam ja da ste vi u Rajlovcu navikli na odgodu plaćanja od 30 dana, sa mjenicom i ostalim oblicima garancije, ali ovo je drugi nivo.
Duša draga koliko on pametuje i morališe.Kad si toliko moralan što se ne vratiš u BiH da odgovaraš za ono što si uradio.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 31 jul 2024, 13:27

Virtu4l je napisao/la:
obagol je napisao/la:

Macron manje poznat proizvođač koji se bori za tržište? I još da kontingent dresova Želji i kaže platite mi kad završi sezona i to ono što prodate. Vidi se da kao ni tvoj mentor nemaš blage veze o poslovanju.

A u Rajlovcu radi ipak gigant za BiH poslovne prilike, uspješno već decenijama sarađuje sa najjačim svjetskim brendovima dok recimo tvoj mentor ni do Stupčanice više ne može dobaciti. Trenutno mu je krajnji domet sa Zoranom Šukom razglabati o football-u za par stoja KM.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jul 2024, 13:29

Samsa je napisao/la:
31 jul 2024, 13:26
Duša draga koliko on pametuje i morališe.Kad si toliko moralan što se ne vratiš u BiH da odgovaraš za ono što si uradio.
Bio sam prije mjesec dana u BiH, ponovo sam tamo u septembru, a vaše laži mene ne dotiču. Naprotiv, meni je čast da si ti na ovom forumu samo da bi meni replicirao. Nije to mala stvar i najviše volim kad sa punom pažnjom pratite šta pišem.
Voli te tvoje Sarajevo.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 31 jul 2024, 13:30

Samsa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
obagol je napisao/la:

Jel stvarno lik udario nekog autom i pobjegao? Nisam redovan na forumu pa ne pratim sve te relacije.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 31 jul 2024, 13:32

obagol je napisao/la:
31 jul 2024, 13:30
Samsa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Jel stvarno lik udario nekog autom i pobjegao? Nisam redovan na forumu pa ne pratim sve te relacije.
Molim vas, vaše privatne stvari ostavite za privatno. Ako se već ovdje diskutuje, ne iznose se privatne stvari, jer to nije normalno, ni moralno, niti je to za odrasle ljude.

Željo igra, šta vi očekujete?
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Samsa
Kontakt:

Post Postao/la Samsa » 31 jul 2024, 13:37

Virtu4l je napisao/la:
31 jul 2024, 13:29
Samsa je napisao/la:
Bio sam prije mjesec dana u BiH, ponovo sam tamo u septembru, a vaše laži mene ne dotiču. Naprotiv, meni je čast da si ti na ovom forumu samo da bi meni replicirao. Nije to mala stvar i najviše volim kad sa punom pažnjom pratite šta pišem.
Svoj ti posao.A u slobodno vrijeme guslaj sa delijama na marakani.Fuuuj

Samsa
Kontakt:

Post Postao/la Samsa » 31 jul 2024, 13:40

obagol je napisao/la:
31 jul 2024, 13:30
Samsa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Imaš pp

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jul 2024, 13:41

obagol je napisao/la:
31 jul 2024, 13:27
Macron manje poznat proizvođač koji se bori za tržište? I još da kontingent dresova Želji i kaže platite mi kad završi sezona i to ono što prodate. Vidi se da kao ni tvoj mentor nemaš blage veze o poslovanju.

A u Rajlovcu radi ipak gigant za BiH poslovne prilike, uspješno već decenijama sarađuje sa najjačim svjetskim brendovima dok recimo tvoj mentor ni do Stupčanice više ne može dobaciti. Trenutno mu je krajnji domet sa Zoranom Šukom razglabati o football-u za par stoja KM.

Raduje me što si toliko upućen u rad giganta iz Rajlovca, tako da se sve savršeno uklapa.

Pitaj havere iz prošle uprave kad su Macronu uplatili 200.000 KM prošle godine i zašto smo dres dobili tek krajem avgusta, tačnije 22. avgusta.

Što se tiče Macrona, možda je to za tebe gigant, sa godišnjim prometom od 196 miliona eura. Za mene su giganti ipak one kompanije koje imaju promete koji se mjere u milijardama, kao recimo Adidas sa 21,4 miilijardi, Nike sa 34 milijare, Puma sa 8 milijardi, da ne nabrajam dalje. :wave:
Voli te tvoje Sarajevo.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 31 jul 2024, 13:43

Vi stvarno niste normalni. Ne slazem se ni ja sa Virtu4lom oko hiljadu stvari, pa ne pisem te morbidne pitarske gluposti.

@irfo ziv bio, brisi ove debilizme. Ne treba nam jos i ovo na temi pored onog adminovog degena.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jul 2024, 13:43

mamonelafo je napisao/la:
31 jul 2024, 13:32
Molim vas, vaše privatne stvari ostavite za privatno. Ako se već ovdje diskutuje, ne iznose se privatne stvari, jer to nije normalno, ni moralno, niti je to za odrasle ljude.
To samo dokazuje koliko su nemoćni, da moraju takve stvari izmišljati i lagati da bi nekoga pokušali diskreditovati. To su lobotomci, uposlenici giganta iz Rajlovca.

Ovaj se registrovao samo zbog mene, javi se samo kad dobije naređenje da mi mora replicirati.
Voli te tvoje Sarajevo.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 31 jul 2024, 13:54

Virtu4l je napisao/la:
31 jul 2024, 13:41
obagol je napisao/la:
31 jul 2024, 13:27

Raduje me što si toliko upućen u rad giganta iz Rajlovca, tako da se sve savršeno uklapa.

Pitaj havere iz prošle uprave kad su Macronu uplatili 200.000 KM prošle godine i zašto smo dres dobili tek krajem avgusta, tačnije 22. avgusta.

Što se tiče Macrona, možda je to za tebe gigant, sa godišnjim prometom od 196 miliona eura. Za mene su giganti ipak one kompanije koje imaju promete koji se mjere u milijardama, kao recimo Adidas sa 21,4 miilijardi, Nike sa 34 milijare, Puma sa 8 milijardi, da ne nabrajam dalje. :wave:
Vidi, ja sam upućen u rad te firme iz Rajlovca jer sam 7 godina radio u jednom od njihovih najvećih konkurenata u to vrijeme. Druga stvar, ja sam obični navijač i apsolutno nemam nikakve veze sa bilo kim iz ove ili iz bilo koje od prošlih uprava. Tvoje pisanje me nervira jer je užasno zlonamjerno, pokvareno i jer braniš sav javašluk i kriminal koji se preko Želje odvijao. Zašto to radiš, to ti najbolje znaš.

A ko se imalo razumije u bilo kakav biznis odmah će ti reći da je totalna glupost da tebi Macron (ili neki peti dobavljač) da dresove na odgodu do kraja sezone i da platiš šta si prodao.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 31 jul 2024, 13:55

Virtu4l je napisao/la:
31 jul 2024, 13:43
mamonelafo je napisao/la:
31 jul 2024, 13:32
To samo dokazuje koliko su nemoćni, da moraju takve stvari izmišljati i lagati da bi nekoga pokušali diskreditovati. To su lobotomci, uposlenici giganta iz Rajlovca.

Ovaj se registrovao samo zbog mene, javi se samo kad dobije naređenje da mi mora replicirati.
Ma nije mi jasno da neko iznosi privatne stvari, čak i da jesu istina.

To je ad hominem rasprava, to je apsurdno raditi. Molim vas sve, nemojte sa tim stvarima i na taj način voditi diskusiju. Ako imate nešto pro ili contra ovog ili onog, govorite o nekim tezama od ranije, o djelima ako je riječ o nekom članu uprave, nemojte detalje iz privatnog života javno iznositi, sve i da jesu ili nisu istina.

Ovo je sportski forum, ovakav ili onakav, dobar ili loš, ali nemojte to raditi.

Odmoziba
Kontakt:

Post Postao/la Odmoziba » 31 jul 2024, 13:55

A ovde kao lafo znaju ko stoji iza nikova po forumu?

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 31 jul 2024, 13:55

Veze vi debili sa Željom nemate.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 31 jul 2024, 14:02

Iskreno, ne bih Šabića na beka. Meni je manje rizično štopera koristiti kao U-21.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jul 2024, 14:05

obagol je napisao/la:
31 jul 2024, 13:54
Vidi, ja sam upućen u rad te firme iz Rajlovca jer sam 7 godina radio u jednom od njihovih najvećih konkurenata u to vrijeme. Druga stvar, ja sam obični navijač i apsolutno nemam nikakve veze sa bilo kim iz ove ili iz bilo koje od prošlih uprava. Tvoje pisanje me nervira jer je užasno zlonamjerno, pokvareno i jer braniš sav javašluk i kriminal koji se preko Želje odvijao. Zašto to radiš, to ti najbolje znaš.

A ko se imalo razumije u bilo kakav biznis odmah će ti reći da je totalna glupost da tebi Macron (ili neki peti dobavljač) da dresove na odgodu do kraja sezone i da platiš šta si prodao.

I ja sam obični navijač i nemam nikakve veze sa bilo kojom upravom, a još manje sa Amarom Osimom, najbliže što sam bio tom čovjeku je to što je sjedio par stolova od mog stola u Tuborgu gdje sam ponekad znao otići na kafu. Vlasnik dvije desetogodišnje, članske, minimalno pet sezonskih, redovan kupac klupskog shopa, itd.

Ja ne branim nikakav javašluk, a još manje kriminal, imaju institucije zadužene za to i svi vi koji znate za taj kriminal odete i završite posao. Ne moram te napominjati da se već više puta pokušavalo, pa su sve tužbe odbačene kao neosnovane, a ja bih onako narodski rekao - da su bile smiješne. Znači prije nego upotrijebiš riječ kriminal, malo razmisli.

Greške da, propusti da, ali uglavnom sa najboljim namjerama, a kriminal je kad neko namjerno i svjesno ošteti klub. Čisto da se ne igramo sa pogrešnom terminologijom.

Evo, ja koji kritikujem ljude koje ti braniš, nikada ne koristim takve i slične termine, a možda bih za neke stvari i mogao.

To su te razlike.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337, Suki46 i 56 gostiju.