LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Donnie Darko
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Donnie Darko » 28 mar 2011, 14:10

izracunaj sam.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 mar 2011, 14:22

@ majestic24

evo nakon sto sam izracunao moram priznati da je upravu @donnie kada kaze da smo udaljeni osam pobjeda. Pod predpostavkom da SAS izgube jos cetiri susreta mi sebi nesmijemo dozvoliti ni jedan kiks ukoliko bi zeljeli imati isti omjer. No slazem se s tobom da je bolje igrati protiv NOH-a nego Memphisa koji nam nikako ne leze, a mi smo u stanju uzeti i SAS na strani. Ako se ne varam Boston je prosle godine usao kao treca ekipa s istoka u PO, pa su dosli do velikog finala, cak su nas i jednom dobili u Stapelsu.

Dakle u pitanju su cetiri pobjede, pod predpostavkom da mi sebi nedozvolimo ni jedan kiks u preostalih devet utakmica.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 mar 2011, 15:02

Evo moja predvidjanja:

Lakersi do kraja imaju 9 utakmica i mislim da cemo imati 8-1 sa eventualnim porazom kod Portlanda ili kuci Oklahoma/Dallas/Spursi...znaci 4 teske utakmice ali vjerujem da mozemo to dobijati jer 3/4 su kuci.To je ukupno 61-21

San Antonio takodje 9 utakmica do kraja...moja procjena 6-3 sto je na kraju 63-19(pod uslovom da im Manu nije teze ozlijedjen...

Dallas 9 utakmica do kraja...moja procjena 7-2 sto znaci 59-23

U prvom krugu bi bilo odlicno da igramo sa Hornetsima...ako bi birao izmedju portlanda i Memphisa onda bolje izbjeci Portland.

@majestic24

U cevrtak sam 90% tu :D

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 28 mar 2011, 16:33

majestic24 je napisao/la:U cetvrtak navecer okupljanje navijaca Lakersa na forumu da skupa gledamu utakmicu.

-moja malenkost(majestic)
-amerosm
-adnan24
-neno
-jose
-kobe
-rule_hz

Posto radim od 7.30 , prijavljum se za II poluvrijeme znaci budjenje u 5.30 dok se razbudim i upalim comp ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 mar 2011, 14:04

Poraz Celticsa,Spursa i Bullsa sinoc...nije moglo bolje :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 mar 2011, 18:57

adnan24 je napisao/la:Poraz Celticsa,Spursa i Bullsa sinoc...nije moglo bolje :D
Mene stvarno uhvatila "panika" kako nam sve ide od ruke. :D :D Kao sto ti kazes nije moglo bolje. Bostonu smo pobjegli na dvije pobjede, s Chicagom smo izjednaceni, ali imamo prednost jer smo bolji u medjusobnom omjeru, a Spursi su bez Duncana totalno druga ekipa, ali sam siguran da ih mozemo uzeti i na njihovom parketu ukoliko ih ne stignemo. Ukoliko bi u cetvrtak pobjedili Dallas onda nam se sve poklopilo i jedini konkurent do kraja bi nam bili Bullsi.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 29 mar 2011, 19:48

amerosm je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Poraz Celticsa,Spursa i Bullsa sinoc...nije moglo bolje :D
Mene stvarno uhvatila "panika" kako nam sve ide od ruke. :D :D Kao sto ti kazes nije moglo bolje. Bostonu smo pobjegli na dvije pobjede, s Chicagom smo izjednaceni, ali imamo prednost jer smo bolji u medjusobnom omjeru, a Spursi su bez Duncana totalno druga ekipa, ali sam siguran da ih mozemo uzeti i na njihovom parketu ukoliko ih ne stignemo. Ukoliko bi u cetvrtak pobjedili Dallas onda nam se sve poklopilo i jedini konkurent do kraja bi nam bili Bullsi.
Ja kako znam 1-1, tako da nema nikakve tu prednosti.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 mar 2011, 20:31

BIHfan je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Ja kako znam 1-1, tako da nema nikakve tu prednosti.
Da do mene je greska ja sam mislio da s ekipa iz istocne konferencije se samo gleda koje bolji u medjusobnim susretima, tako da ste trenutno jos ispred nas, no nadam se da cemo na kraju opet biti ispred Vas. Tek sada vidim koliko na tezini dobijaju porazi od LAC-a - kada smo imali +9 pocetkom posljednje cetvrtine, i glupi poraz protiv Sacramenta takodjer na domacem terenu. Inace mislim da je ovo glup potez NBA lige kada su u pitanju ekipe iz razlicitih konferencija. Evo npr. Chicago i Lakersi imaju pojednaku diviziju sto se snage ekipa tice i npr. za mene tu nema problema, ali npr. da je San Antonio u pitanju onda ne bi bilo fer jer ovi imaju u svojoj diviziji cetiri ekipe koje su u PO i postoji veca mogucnost da se ubiljezi vise poraza. Dakle za mene bi bilo logicnije da se kod ekipa iz razlicitih konferencija gleda kao prvo ko je bolju u medjusobnim duelima, ukoliko je tu nerjesen ishodzatim da se gleda koje pobjedio s vise razlike u ta dva duela - gdje sam ja mislio da mi imamo prednost. No ova prica je sada licno za mene bespotrebna jer cemo polovinom aprila svi biti pametniji i kao sto Gasol kaze vazno je da zdravi udjemo u PO i da pruzimo svoje najbolje, a kada je tako ubjedjen sam da mozemo svakog pobjediti. Boston je prosle sezone kao 4 ekipa usla u PO a svi znamo da su igrali veliko finale i cak uzeli pobjedu u Stapelsu.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 29 mar 2011, 20:53

Ako dvije ekipe, koje igraju finale, imaju omjer 1:1 u medjusobnim susretima, a imaju isti omjer pobjeda i poraza ukupno, onda se gleda njihov omjer sa timovima iz suprotne konferencije. U tom slucaju, Chicago ce najvjerovatnije biti bolji, jer ima trenutni omjer 21:7 (jos igraju sa Minnesotom i Sunsima), a Lakersi 21:9 (zavrsili sa Istokom).
U slucaju da Chicago eventualno (a nema šanse) izgubi od ove dvije ekipe (uz na kraju jednak omjer), odlucice žrijeb.

http://hangtime.blogs.nba.com/2011/03/2 ... ef:nbahpt1
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 31 mar 2011, 20:49

Sta je ovo veceras tekma, a nema nista napisano, pa neno kao background navijac mora da pise :lol: :lol: :lol:

Veceras ocekujem odlicnu partiju od Bynuma, da Kobe i Pau budu na svom nivou, i da igramo vrlo dobru odbranu....
Mislim da ce vecerasnja utakmica biti teza za nas nego ona kada smo ih relativno lako dobili, iz razloga sto veceras ulazimo kao favoriti, izrazenije nego prosli put kada smo bili na pocetku ove serije...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 mar 2011, 20:55

Nek si ti nesto napisao...zanci dobijamo 100%

Normalno da smo favoriti,bili smo realno i prvu utakmicu samo to nije niko htio javno da iznosi da ne bi kasnije zazalio 8-)

Bynum i Pau bi morali odraditi posao pod kosem jer tu moramo biti u prednosti ako mislimo dobiti.Treba se cuvati ovih njihovih igraca sa klupe tipa Barea ili onaj Beabouis koji u zadnje vrijeme znaju prelomiti meceve u njihovu korist.Takodje treba obratiti posebnu partiju na Terry-ja koji je uvijek raspolozen u Staplesu.
Naravno Dirk je Dirk ali nek' on svoje odradi,treba ove ostale zatvoriti.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 mar 2011, 20:56

@ neno#4

malo smo "zahrdjali" poslije utakmice s NOH-om. Ja veceras ocekujem dosta tesku i neizvjesnu utakmicu. Imam neki osjecaj da ce se pobjednik odlucivati na jedan posjed lopte, a ovih dana mi je u glavi sve onaj scenarij kada smo izgubili kod kuce protiv SAS-a. Imam osjecaja da ce veceras Nowitzki s "zvukom sirene" donijeti pobjedu Dallasu. :( :(
Jeino je sigurno ukoliko pobjedimo da smo osigurali drugu poziciju.

@ majestic24

konacno ces u nedjelju moci gledati Lakerse kada nam u goste dolazi Denver, utakmica pocinje u 21.30 h. ;)

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 01 apr 2011, 09:01

Odom tricama ubio Mavericks naravno Brayant opet odlican :) 2,5 utamice iza Spursa :) Boston bolji od Spursa :)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 apr 2011, 10:31

Sta je ovo ? Sinoc ostvarili ubjedljivu pobjedu, a niko da istu prokomentarise. Sta reci za sinocnju predstavu ? Dallas je rastavljen na prose faktore i nastavljen je pobjednosni niz nakon All-Star pauze. Opet smo sinoc odigrali timski odlicnu utakmicu gdje je cak pet igraca imalo na kraju dvocifren broj ubacenih koseva.
Odlicna vijest za nas je povratak Ratliffa na parket koji ce nam pod kosem dati jos dodatnu cvrstinu, a Terry je ispao sinoc pravi su.pak ali je meni najaci u toj situaciji bio Barnes. :D :D Nadam se da nece biti neke glupe suspenzije od strane NBA lige, a moramo malo smiriti starsti na utakmicama. :D :D
Veceras nas ocekuje gostovanje kod Utah-e, gdje ne bi trebalo biti problema da upisemo novu pobjedu ukoliko budemo igrali na normalnom nivou.

Edit: Evo tek sada sam procitao da je i Brown iskljucen zbog udaranja, sto ja nisam vidio. :D :D Nadam se da nece biti neke suspenzije.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 01 apr 2011, 10:49

Kakva igra u drugom poluvremenu. Sjajno. Jutros sam ustao u 4 sata da se pripremim da mec gledam,al nece ruka da dodje do lap topa da ga yebes. Bio sam preumoran tak da...

Imamo najacu centarsku liniju,imamo KObeja,Artesta u sjajnoj formu,najboljeg 6 igraca....Nemoze nam niko nista

Ja se nadam da cemo doci do najboljeg omjera u ligi
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 apr 2011, 11:48

Kakvo gazenje Mavsa. Ljudi bi po titulu, a nikako da zatvore reket. Matori im bekovi, cudo je sta su sve promasili i koga su sve ostavili otvorenog na sutu.
JT klasican los gubitnik. :lol:

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 01 apr 2011, 12:00

Preko kojeg sajta gledate NBA streaming? Ja sam obicno gledao preko atdhe.net (atdhenet.tv), ali su odnedavno ukinuli NBA.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 apr 2011, 12:10

jose je napisao/la:Preko kojeg sajta gledate NBA streaming? Ja sam obicno gledao preko atdhe.net (atdhenet.tv), ali su odnedavno ukinuli NBA.
Imas na stopstream.com...budu lakersi skoro uvijek.

Nigdje da nadjem torrent od meca sa Dallasom...valjda ce biti u toku dana.

Naravno i bez gledanja nije tesko zakljuciti da smo odigrali odlican mec,posebno u drugom poluvremenu.Kao sto sam i rekao sinoc treba Dirka pustiti a ostale zatvoriti,tako je na kraju i bilo.
Bryant,Artest,Gasol,Odom,Bynum na nivou.Sto je jos vazno nisu igrali nesto previse jer igramo veceras protiv Utah.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 apr 2011, 12:38

jose je napisao/la:Preko kojeg sajta gledate NBA streaming? Ja sam obicno gledao preko atdhe.net (atdhenet.tv), ali su odnedavno ukinuli NBA.

http://rojadirecta.es/

Resava stvar.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 01 apr 2011, 12:42

Lakers win testy clash!!! Ja mislim da su se prestali zajebavati :D
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE i 7 gostiju.