OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina
Re: OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina
Ma na stranu, finansije, shebana drzava i slicno, kod nas je glavni problem sto je za nasu omladinu vrhunac sportske ambicije da se zaposle negdje u javnom sektoru i drzavnoj firmi. U vecini slucajeva sport je nesto sto radis dok si mladji da ispunis vrijeme koje imas kad ne ides u skolu i tako se to i gleda i od strane roditelja a i djece. Eventualno ako malo iskocis do nekih prvih sponzora kad legne prva lova i to je to.Kad spojis to sve sa nasim urodjenim mentalitetom, dobijes to sto dobijes.
- DzananMusa11
- Kontakt:
Ima li lana dečka i kad puni 18?
Ja bih da se prijavim za dečka/muža, mirazli je, a bome se i putuje svuda na račun države.
Ja bih da se prijavim za dečka/muža, mirazli je, a bome se i putuje svuda na račun države.
Nemoj momak nikad ženit ženu koja ne priča s ocem.DzananMusa11 je napisao/la: ↑01 avg 2024, 08:15Ima li lana dečka i kad puni 18?
ovi likovi misle da se medalje na plivanju osvajaju sa 35,37 godina pa je za sad samo podrska
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
Lana je uradila sta je mogla uraditi u ovom trenutku sa ovom formom, ako je neko iole pratio zadnje rezultate i rezultate ostalih plivacica mogao je to zakljuciti i prije OI. Ulazak u finale je mozda bio neki realan cilj sad sto nama mediji predstave to kao ide po neku medalju je drugi par rukava i sto se ljudi na to navuku jer nisu u stanju koristiit internet Boze moj ali otom potom.
Prvo, trebamo se svi malo zapitati, pogotovo ovi stariji sto pisu na forumu da im je ova sad pamet sta bi radili sa 18g. Tako i Lana, nije realno da ona sama donese kvalitetne odluke ni za svoju karijeru ni za bilo sta manje vise. Tako da ja ne mogu i necu da krivim dijete za ovo i da hejtam Lanu direktno, mozda je ona i donosila sve te neke odluke ali opet nije ona kriva, ona je vjerovala da je to najbolje. Kriv je neko ko joj je dopustio to da radi.
Sva pomoc i podrska koja je dana Lani kroz zadnje dvije godine, pa i jace je usmjerena pogresno. Dok god neko u nekom tom savezu ne shvati ili u drzavnih institucijama, pa kaze vidi dijete ti si potencijal (bila je i jos uvijek je, 18g sad, iduca olimpijada za 4g imat ce 22g, da se sve to korigovati) mi u Bosni nemamo kvalitetan kadar koji tebe moze dodatno razviti, svu pomoc koju ti mozemo pruziti ovdje usmjerit cemo finansijski i poslati te u USA, ili bilo gdje u Evropi gdje ces dobiti kvaitetan kadar koji ce raditi sa tobom.
Tvoje je da se odreknes puno toga, prihvatis ovaj neki finansijski paket koji ce ti omoguciti da treniras negdje sa ozbiljnim ljudima i sto dalje od BiH mesetara. Pa cemo vidjeti sta ce to donjeti u buducnosti, imas ciklus od 4g do iducih OI, rezultati ce reci sve da li vrijedi dalje ulagati u tebe ili ne.
Sve dok drzava ne primjeni ovakav neki model, ovdje nece biti napretka i vecina ce i dalje kriviti dijete jer je donjelo pogresne odluke vjerovatno iz najbolje namjere. A drzava ili hajmo reci svi nivoi vlasti koji su dali neku pomoc Lani na bilo koji nacin u zadnje dvije godine su to radili manje vise cisto iz marketinga i sredstva su realno bacena jer nisu usmjerena u pravom pravcu a siguran sam u totalu da su bila dovoljna da dvije godine trenira na jednom ozbiljnom nivou van BiH sa vrlo ozbiljnim trenerima i vjerovatno bi i sam rezultat bio drasticno drugaciji.
Prvo, trebamo se svi malo zapitati, pogotovo ovi stariji sto pisu na forumu da im je ova sad pamet sta bi radili sa 18g. Tako i Lana, nije realno da ona sama donese kvalitetne odluke ni za svoju karijeru ni za bilo sta manje vise. Tako da ja ne mogu i necu da krivim dijete za ovo i da hejtam Lanu direktno, mozda je ona i donosila sve te neke odluke ali opet nije ona kriva, ona je vjerovala da je to najbolje. Kriv je neko ko joj je dopustio to da radi.
Sva pomoc i podrska koja je dana Lani kroz zadnje dvije godine, pa i jace je usmjerena pogresno. Dok god neko u nekom tom savezu ne shvati ili u drzavnih institucijama, pa kaze vidi dijete ti si potencijal (bila je i jos uvijek je, 18g sad, iduca olimpijada za 4g imat ce 22g, da se sve to korigovati) mi u Bosni nemamo kvalitetan kadar koji tebe moze dodatno razviti, svu pomoc koju ti mozemo pruziti ovdje usmjerit cemo finansijski i poslati te u USA, ili bilo gdje u Evropi gdje ces dobiti kvaitetan kadar koji ce raditi sa tobom.
Tvoje je da se odreknes puno toga, prihvatis ovaj neki finansijski paket koji ce ti omoguciti da treniras negdje sa ozbiljnim ljudima i sto dalje od BiH mesetara. Pa cemo vidjeti sta ce to donjeti u buducnosti, imas ciklus od 4g do iducih OI, rezultati ce reci sve da li vrijedi dalje ulagati u tebe ili ne.
Sve dok drzava ne primjeni ovakav neki model, ovdje nece biti napretka i vecina ce i dalje kriviti dijete jer je donjelo pogresne odluke vjerovatno iz najbolje namjere. A drzava ili hajmo reci svi nivoi vlasti koji su dali neku pomoc Lani na bilo koji nacin u zadnje dvije godine su to radili manje vise cisto iz marketinga i sredstva su realno bacena jer nisu usmjerena u pravom pravcu a siguran sam u totalu da su bila dovoljna da dvije godine trenira na jednom ozbiljnom nivou van BiH sa vrlo ozbiljnim trenerima i vjerovatno bi i sam rezultat bio drasticno drugaciji.
Mes Que Un Club
Kad se takmiči Larisa Cerić? Ona ipak ima 33 god. Zadnja joj je šansa da riješi stambeno pitanje preko Vlade FBiH. Mislim da će plasman između 5. i 8. mjesta biti dovoljan za stan u Sarajevu.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Sutra i ona i Pezer kvalifikacije.
Larisa je svojim uspjesima svakako zaslužila da se "uhljebi".
X,amertiger je napisao/la: ↑01 avg 2024, 09:57Lana je uradila sta je mogla uraditi u ovom trenutku sa ovom formom, ako je neko iole pratio zadnje rezultate i rezultate ostalih plivacica mogao je to zakljuciti i prije OI. Ulazak u finale je mozda bio neki realan cilj sad sto nama mediji predstave to kao ide po neku medalju je drugi par rukava i sto se ljudi na to navuku jer nisu u stanju koristiit internet Boze moj ali otom potom.
sto dalje od bh mesetara , rad vani sa dokazanim strucnjacima i za 4 godine ce se viditi jel moze ili ne moze vise.
Nadam se da će Lana shvatiti to ako se zeli ozbiljno jos baviti plivanjem.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nije to tako ni lahkoamertiger je napisao/la: ↑01 avg 2024, 09:57Lana je uradila sta je mogla uraditi u ovom trenutku sa ovom formom, ako je neko iole pratio zadnje rezultate i rezultate ostalih plivacica mogao je to zakljuciti i prije OI. Ulazak u finale je mozda bio neki realan cilj sad sto nama mediji predstave to kao ide po neku medalju je drugi par rukava i sto se ljudi na to navuku jer nisu u stanju koristiit internet Boze moj ali otom potom.
sta ako ni nakons vega toga medalja ne dodje u Bosnu,ko ce odgovarati a ulozilo se,kako ce se onda birati sljedece ulaganje.
nesto ne vjerujem ni da su se u ova hrvanja na Kosovu nesto vise ulagalo a ljudi medalje osvojise
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
- invincible1921
- Kontakt:
Znaci opravdanja za ovaj fijasko lanin su ko da kazes:
Mogli smo se plasirat na euro, ali jbg sjedilo se po shishama i po bosni na ilidzi pa nismo
al normala hajde sta fali..nek su zivi i zdravi svi
Vise puta sam rekao, da je plivala neko realno vrijeme pa ispala i u 1/4 finalu, sve ok..ona je plivala ispod svake kritike...nebitno sta je razlog ovo je teski podbacaj...i sad kao opravdanje losa forma...pa sto je losa forma?
Mogli smo se plasirat na euro, ali jbg sjedilo se po shishama i po bosni na ilidzi pa nismo

Vise puta sam rekao, da je plivala neko realno vrijeme pa ispala i u 1/4 finalu, sve ok..ona je plivala ispod svake kritike...nebitno sta je razlog ovo je teski podbacaj...i sad kao opravdanje losa forma...pa sto je losa forma?
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
Rano ga ti metnu djecem

Salu na stranu, slazem se apsolutno...to sto neko dobije pare, stan i rijsene zivotne probleme treba da ZNACI da sad imas sve da se maksimalno posvetis treningu, da te pare ulozis u sebe da platis trenere, da odes vani, da radis na sebi...to NIKAKO NE ZNACI da sad uzmes te pare i lagodan zivot i spickas ih na promociju sebe dok drkas qrac...
=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Velika očekivanja, od istini za volju jedinog potencijalnog predstavnika za viši plasman na OI.
Apsolutno nikakav neuspjeh, ne možemo predstaviti kao i uspjeh jer znamo šta možemo.
Komentarisanje Laninog privatnog života i njeno sponzoriranje u najmanju ruku ogavno.
Nijemci su jučer nakon 32 godine imali predstavnika uplivanju u finalu 100 m slobodni stil J.Salchowa , koji je završio na kraju šesti.
Svi su jutros komentarisali kao veliki uspjeh i da su nakon 32 godine u finalu u toj disciplini.
Daj Bože ovoj državi što više Lana i što više takmičara, onda se procentualno i može očekivati neka borba za medalju. "Horuk" sistem ne ide..
Apsolutno nikakav neuspjeh, ne možemo predstaviti kao i uspjeh jer znamo šta možemo.
Komentarisanje Laninog privatnog života i njeno sponzoriranje u najmanju ruku ogavno.
Nijemci su jučer nakon 32 godine imali predstavnika uplivanju u finalu 100 m slobodni stil J.Salchowa , koji je završio na kraju šesti.
Svi su jutros komentarisali kao veliki uspjeh i da su nakon 32 godine u finalu u toj disciplini.
Daj Bože ovoj državi što više Lana i što više takmičara, onda se procentualno i može očekivati neka borba za medalju. "Horuk" sistem ne ide..
Pa to što je za jednog takmičara uspjeh, za drugog je neuspjeh.
Da ja Lana jedva otišla na OI, isplivala vrijeme koje pliva inače i to bi bilo to. Dala je sve od sebe, ali to vrijeme je njen maksimum i idemo dalje.
No, ona dvije godine pliva sve gore i gore. Za šta se tempira ta forma, ako je na svakom takmičenju sporija?
Mlada je, nije spremna da neke odluke donosi sama, ali i dovoljno je stara da vidi stopericu I pita trenere šta rade sa njom jer pliva sporije nego što je plivala?
I ne znam da li je i jedan sportista dobio više podrške i para od nje? Znači, uradilo se sve da uspije. Vjerujem da bi neko za PR platio i trenera drugog, pa da se i živi u Zagrebu i sve.
Ona je u određenom smislu postala žrtva vlastitog uspjeha u državi koja pati od nedostatka uspjeha i mentalno joj sigurno nije bilo lako, no to ne može biti izgovor da dvije godine imaš sve gore i gore rezultate.
Da su ljudi oko nje bili pametni, trebali su je odvesti da ima sastanak sa psihijatrom svake sedmice.
Plivanje je na kraju dana objektivan sport gdje I onaj ko nikad nije gledao plivanje može vidjeti kako neko napreduje, opada ili je konzistentan.
Da ja Lana jedva otišla na OI, isplivala vrijeme koje pliva inače i to bi bilo to. Dala je sve od sebe, ali to vrijeme je njen maksimum i idemo dalje.
No, ona dvije godine pliva sve gore i gore. Za šta se tempira ta forma, ako je na svakom takmičenju sporija?
Mlada je, nije spremna da neke odluke donosi sama, ali i dovoljno je stara da vidi stopericu I pita trenere šta rade sa njom jer pliva sporije nego što je plivala?
I ne znam da li je i jedan sportista dobio više podrške i para od nje? Znači, uradilo se sve da uspije. Vjerujem da bi neko za PR platio i trenera drugog, pa da se i živi u Zagrebu i sve.
Ona je u određenom smislu postala žrtva vlastitog uspjeha u državi koja pati od nedostatka uspjeha i mentalno joj sigurno nije bilo lako, no to ne može biti izgovor da dvije godine imaš sve gore i gore rezultate.
Da su ljudi oko nje bili pametni, trebali su je odvesti da ima sastanak sa psihijatrom svake sedmice.
Plivanje je na kraju dana objektivan sport gdje I onaj ko nikad nije gledao plivanje može vidjeti kako neko napreduje, opada ili je konzistentan.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Pa i nije problem u tome ko ce odgovarati, naravno da ne mozes ocekivati da ce svaki takmicar u kojeg ulozis donjeti medalju. Zato i pricamo o perspektivnim sportistima, u uzrastu od 16-19g koji pokazuju zavidne rezultate i njima dajes taj neki poguranac u toj fazi. I iz te faze bi taj neko trebao izaci dovoljno razvijen i kvalitetan da moze sam sebi to isto priustiti u narednim godina a tipa da ga drzava opet pogura pred pripreme za OI sa nekim finansijama da pokrije mjesec dva udarnih priprema, cisto reda radi.donDondon je napisao/la: ↑01 avg 2024, 11:41nije to tako ni lahkoamertiger je napisao/la: ↑01 avg 2024, 09:57Lana je uradila sta je mogla uraditi u ovom trenutku sa ovom formom, ako je neko iole pratio zadnje rezultate i rezultate ostalih plivacica mogao je to zakljuciti i prije OI. Ulazak u finale je mozda bio neki realan cilj sad sto nama mediji predstave to kao ide po neku medalju je drugi par rukava i sto se ljudi na to navuku jer nisu u stanju koristiit internet Boze moj ali otom potom.
sta ako ni nakons vega toga medalja ne dodje u Bosnu,ko ce odgovarati a ulozilo se,kako ce se onda birati sljedece ulaganje.
nesto ne vjerujem ni da su se u ova hrvanja na Kosovu nesto vise ulagalo a ljudi medalje osvojise
Milion je tu faktora, a prije svega kao sto si ti poslao tu hajmo reci Lanu da trenira negdje vani to je isto uradila jos 5-6 selekcija, odnosno imaju to vec. Budala je onaj ko misli da bi Lana uz sve uslove ovog svijeta bila bolja tipa od ove male kanadjanke McIntosh koja je u takvom programu od kad se rodila.
Ali nije sramota izgubiti jer je neko bolji, ali ti moras plivati najbolje sto mozes. Ako ti mozes 2:04 plivat, a pored tebe budu jos 3 koje mogu 2:03 sta ces ti tu. Ne moze niko reci da je neko odgovoran sto se medalja nije uzela, to sto smo mi ulozili, ulozili su i drugi ali je poenta ako ovo radis u kontinuitetu sa svim perspektivnim sportistima u jednom trenutku ces dobiti par njih koji ce biti bolji od konkurencije koja je u tom datom trenutku i doci ces do medalja. Tesko je ocekivati da ti ulazes u jednog sportistu i sad kao ocekujemo 5 zlatnih OI medalja jer eto ulozili smo milion, dva tri nebitno u njege, jednostavno previse je faktora da bi to bilo samo tako.
Mes Que Un Club
Kad se brukaju i preostala dva takmicara?
Sutra navecer Pezer nastupa.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nije mu to prvi put

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Jel to neki pokušaj ismijavanja što je lik dogurao do finala na Olimpijskim igrama? Kao nije se pokazao na tom finalu.
Pa to je ravno tome da se naša reprezentacija u nogometu plasira u nokaut fazu svjetskog prvenstva i izgubi tamo 3-0 od nekog Brazila, pa da sad ismijavamo ovdje svi kako naši pojma nemaju.
Imamo samo 4 sportiste koji su uspjeli svojim radom, talentom i voljom da doguraju do Olimpijskih igara (bez pozivnice). I njih se ismijava.
Najbolje bi bilo da nemamo nijednog, kad već nisu dovoljno dobri da osvajaju medalje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.