Lana Pudar, najbolja BH plivačica
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: Lana Pudar, najbolja BH plivačica
Lana tek treba da pliva u svojoj najjačoj disciplini.
Pa ćemo vidjet
Larisa Cerić je imala dobar ždrijeb pa bi mogla dogurat do medalje
Bolje je ovako za Lanu
Sve bacit na 200 metara pa što Bog da
Pa ćemo vidjet
Larisa Cerić je imala dobar ždrijeb pa bi mogla dogurat do medalje
Bolje je ovako za Lanu
Sve bacit na 200 metara pa što Bog da
I kad pametujete o Kosovu ili bilo kojoj državi, samo pogledajte takmičare u kojim sportovima su poslali. Kosovu su sviu ozbiljni judo (5 takmičara). Ostali neće dalje od kvalifikacija, tu su zbog nekih kvota. Ista stvar već treću olimpijadu zaredom. Ista stvar je svaka miki maus država. Niko ne očekuje od plivača ili atletičara. Makedonija uzima u tekvandou, ranije uzela hrvanje. Bjelorusi uzimaju hrvanje masovno i malo gimnatika hajd. Gruzija (po meni bismo trebali pratiti taj model): hrvanje, tegovi, judo. Ljudi imaju do sada 12 medalja u judo, 19 u hrvanju, 7 u dizanju tegova, 1 u boksu i 1 u streljaštvu. Ovo su manje-više sportovi koje treba ganjati, a ne plivanje, atletiku i sl. To je sve raritet.
Ma nije niko kriv, Bog, ili priroda, kako ko gleda stvari, nas nije dao/dala za vrhunski sport. Recimo, raspuhivanje swiss icea na 250m, ili recimo korupcija preko prepona, tu bi bili pojaki.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- ASD
- Kontakt:
David Popovici iz Rumunije dobio ove što treniraju po Americi. Da li ima objašnjenje?
Eh eto da i ovo apsolviramo. Jel realno da je ovo tempiranje forme? Ocajno su je pripremili. Nel ide dalje
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
katastrofa, oduzmite joj pasoš
Pa eto fudbal tu smo kofol najjaci, jeli nije fudbal sport broj 1 u BiH?? a rezultati su nikakvi. Sta je sa tenis? Judo? Sah? Mi smo samo za zvezda granda, kafane i da svaki dan pricamo o politici. Tu smo najbolji. Kakav sport i BiH. Jedno je ukrasti igrace iz dijaspore (skolovani u drugoj zemlji i treniraju tamo) kao u fudbalskoj reprezentaciji, a drugo je da drzava sama nesto napravi. Kosovo od 2008 odkad su samostalna drzava imaju ogroman uspijeh. Balkani im 2 put igrao grupe, eto i na Olimpijadi imaju uspijeh kao drzava.zaostrog je napisao/la: ↑28 jul 2024, 20:57I kad pametujete o Kosovu ili bilo kojoj državi, samo pogledajte takmičare u kojim sportovima su poslali. Kosovu su sviu ozbiljni judo (5 takmičara). Ostali neće dalje od kvalifikacija, tu su zbog nekih kvota. Ista stvar već treću olimpijadu zaredom. Ista stvar je svaka miki maus država. Niko ne očekuje od plivača ili atletičara. Makedonija uzima u tekvandou, ranije uzela hrvanje. Bjelorusi uzimaju hrvanje masovno i malo gimnatika hajd. Gruzija (po meni bismo trebali pratiti taj model): hrvanje, tegovi, judo. Ljudi imaju do sada 12 medalja u judo, 19 u hrvanju, 7 u dizanju tegova, 1 u boksu i 1 u streljaštvu. Ovo su manje-više sportovi koje treba ganjati, a ne plivanje, atletiku i sl. To je sve raritet.
Drzava ne pomaze svom narodu, a i narod nije toliko zainteresovan da napreduju u sportu. Svaka cast Lani do sad, ali mora ona ova puno bolje ako misli ili ako zeli osvojit medalju. Taj Luzerski mentalitet slavit ovo ispadanje necu nikad razumijeti. Nije ovo 1994. Ovo je 2024. Trebamo gledati naprijed, a ne unazad. Ali eto samo nek ne puca.

Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.
Pa stvar je lošeg rada i previše šuplje "talenti smo i domaće je najbolje". Mi smo dobri tamo gdje je nevažno, gdje ne treba ulaganje i gdje onda niko i ne radi ništa. Dobar primjer ti je šah recimo, od ovog što si naveoDeen je napisao/la: ↑31 jul 2024, 21:20Pa eto fudbal tu smo kofol najjaci, jeli nije fudbal sport broj 1 u BiH?? a rezultati su nikakvi. Sta je sa tenis? Judo? Sah? Mi smo samo za zvezda granda, kafane i da svaki dan pricamo o politici. Tu smo najbolji. Kakav sport i BiH. Jedno je ukrasti igrace iz dijaspore (skolovani u drugoj zemlji i treniraju tamo) kao u fudbalskoj reprezentaciji, a drugo je da drzava sama nesto napravi. Kosovo od 2008 odkad su samostalna drzava imaju ogroman uspijeh. Balkani im 2 put igrao grupe, eto i na Olimpijadi imaju uspijeh kao drzava.zaostrog je napisao/la: ↑28 jul 2024, 20:57I kad pametujete o Kosovu ili bilo kojoj državi, samo pogledajte takmičare u kojim sportovima su poslali. Kosovu su sviu ozbiljni judo (5 takmičara). Ostali neće dalje od kvalifikacija, tu su zbog nekih kvota. Ista stvar već treću olimpijadu zaredom. Ista stvar je svaka miki maus država. Niko ne očekuje od plivača ili atletičara. Makedonija uzima u tekvandou, ranije uzela hrvanje. Bjelorusi uzimaju hrvanje masovno i malo gimnatika hajd. Gruzija (po meni bismo trebali pratiti taj model): hrvanje, tegovi, judo. Ljudi imaju do sada 12 medalja u judo, 19 u hrvanju, 7 u dizanju tegova, 1 u boksu i 1 u streljaštvu. Ovo su manje-više sportovi koje treba ganjati, a ne plivanje, atletiku i sl. To je sve raritet.
Drzava ne pomaze svom narodu, a i narod nije toliko zainteresovan da napreduju u sportu. Svaka cast Lani do sad, ali mora ona ova puno bolje ako misli ili ako zeli osvojit medalju. Taj Luzerski mentalitet slavit ovo ispadanje necu nikad razumijeti. Nije ovo 1994. Ovo je 2024. Trebamo gledati naprijed, a ne unazad. Ali eto samo nek ne puca.![]()

Isto je za fudbal. Ne može kad ti je trener Almir Memić ili kad ti je Mirsad Dedić legitiman kandidat za trenera golmana u reprezentaciji

S druge strane, dovedi 2 jaka atletska trenera našim kadetima i dobit ćeš medalju u atletici za dva ciklusa. Ali, ne može ti to ponuditi neki levat kojem je vrhunac preskočenih 1,75cm. Ne ide, prosto. I za sve je sportove apsolutno isto. Kosovo je uložilo u to, skontali da im je judo šansa i to furaju. Dobili su organizaciju Mediteranskih igara i to valjda dovoljno govori koliko žele, koliko ulažu i uložit će još više. Njih nije stid priznati "ne znamo sami razviti taj sport, kupit ćemo strance".
I ovo vrijedi za APSOLUTNO svaki sport. I za matematiku ovo vrijedi, i za šah, i za bilo koji klinac. Evo imaš sad matematičare koji su na suhi talenat i uz malo jače ulaganje bili 13. u svijetu. Uloži jarane u to, uloži u ljude, vidjet ćeš rezultata.
I najzad, kaznite politiku gdje ministar dobija glasače dijeleći po milion-dva Sarajevu, Želji, Veležu. U to se NE SMIJE ulagati. Da se te pare ulože u bilo koji sport koji nije bazični, rasturali bismo. Zamislite samo milion uložen u veslanje, u kajak, u kanu. Zamislite dva miliona za stručni štab, skauting talenata i razvoj u tekvando. U krajnjoj liniji, za ove pare koje se na godišnjem nivou ulože u samo jedan fudbalski klub (od strane države) može se "naturalizovati" olimpijac koji će ti donijeti zlato.
Slazem se super si objasnio.zaostrog je napisao/la: ↑31 jul 2024, 23:28Pa stvar je lošeg rada i previše šuplje "talenti smo i domaće je najbolje". Mi smo dobri tamo gdje je nevažno, gdje ne treba ulaganje i gdje onda niko i ne radi ništa. Dobar primjer ti je šah recimo, od ovog što si naveoDeen je napisao/la: ↑31 jul 2024, 21:20Pa eto fudbal tu smo kofol najjaci, jeli nije fudbal sport broj 1 u BiH?? a rezultati su nikakvi. Sta je sa tenis? Judo? Sah? Mi smo samo za zvezda granda, kafane i da svaki dan pricamo o politici. Tu smo najbolji. Kakav sport i BiH. Jedno je ukrasti igrace iz dijaspore (skolovani u drugoj zemlji i treniraju tamo) kao u fudbalskoj reprezentaciji, a drugo je da drzava sama nesto napravi. Kosovo od 2008 odkad su samostalna drzava imaju ogroman uspijeh. Balkani im 2 put igrao grupe, eto i na Olimpijadi imaju uspijeh kao drzava.zaostrog je napisao/la: ↑28 jul 2024, 20:57I kad pametujete o Kosovu ili bilo kojoj državi, samo pogledajte takmičare u kojim sportovima su poslali. Kosovu su sviu ozbiljni judo (5 takmičara). Ostali neće dalje od kvalifikacija, tu su zbog nekih kvota. Ista stvar već treću olimpijadu zaredom. Ista stvar je svaka miki maus država. Niko ne očekuje od plivača ili atletičara. Makedonija uzima u tekvandou, ranije uzela hrvanje. Bjelorusi uzimaju hrvanje masovno i malo gimnatika hajd. Gruzija (po meni bismo trebali pratiti taj model): hrvanje, tegovi, judo. Ljudi imaju do sada 12 medalja u judo, 19 u hrvanju, 7 u dizanju tegova, 1 u boksu i 1 u streljaštvu. Ovo su manje-više sportovi koje treba ganjati, a ne plivanje, atletiku i sl. To je sve raritet.
Drzava ne pomaze svom narodu, a i narod nije toliko zainteresovan da napreduju u sportu. Svaka cast Lani do sad, ali mora ona ova puno bolje ako misli ili ako zeli osvojit medalju. Taj Luzerski mentalitet slavit ovo ispadanje necu nikad razumijeti. Nije ovo 1994. Ovo je 2024. Trebamo gledati naprijed, a ne unazad. Ali eto samo nek ne puca.![]()
Mi smo fakat talentovana nacija za šah, ali naša priča u tom sportu je zavrišla razvojem kompjutera. Danas ti na šahovskim takmičenjima imaš Armeniju, Indiju ili Uzbekistan koji vode tim od 10 ljudi sa sobom. Povedu 5 analitičara, psihologa, nutricionistu, ekonoma i sl. Kod nas takmičari odu o svom trošku, ponesu vlastiti laptop i koriste online baze koje imamo i ti i ja. I onda se čudimo što nas nema ni blizu vrha. Ne može, stvar je trenažnog procesa, ulaganja, shvatanja procesa ozbiljnim.
Isto je za fudbal. Ne može kad ti je trener Almir Memić ili kad ti je Mirsad Dedić legitiman kandidat za trenera golmana u reprezentacijiMože se stvoriti nešto u dijaspori, jer imaju ozbiljne uslove, ali to je sve. Sve ovo ostalo je raritet.
S druge strane, dovedi 2 jaka atletska trenera našim kadetima i dobit ćeš medalju u atletici za dva ciklusa. Ali, ne može ti to ponuditi neki levat kojem je vrhunac preskočenih 1,75cm. Ne ide, prosto. I za sve je sportove apsolutno isto. Kosovo je uložilo u to, skontali da im je judo šansa i to furaju. Dobili su organizaciju Mediteranskih igara i to valjda dovoljno govori koliko žele, koliko ulažu i uložit će još više. Njih nije stid priznati "ne znamo sami razviti taj sport, kupit ćemo strance".
I ovo vrijedi za APSOLUTNO svaki sport. I za matematiku ovo vrijedi, i za šah, i za bilo koji klinac. Evo imaš sad matematičare koji su na suhi talenat i uz malo jače ulaganje bili 13. u svijetu. Uloži jarane u to, uloži u ljude, vidjet ćeš rezultata.
I najzad, kaznite politiku gdje ministar dobija glasače dijeleći po milion-dva Sarajevu, Želji, Veležu. U to se NE SMIJE ulagati. Da se te pare ulože u bilo koji sport koji nije bazični, rasturali bismo. Zamislite samo milion uložen u veslanje, u kajak, u kanu. Zamislite dva miliona za stručni štab, skauting talenata i razvoj u tekvando. U krajnjoj liniji, za ove pare koje se na godišnjem nivou ulože u samo jedan fudbalski klub (od strane države) može se "naturalizovati" olimpijac koji će ti donijeti zlato.
Ova recenica ti je bas top: "Mi smo fakat talentovana nacija za šah, ali naša priča u tom sportu je zavrišla razvojem kompjutera."
Hahah dobar dobar, kako je tako je.
Pa u Baseball imas onaj film sa Brad Pitt, a istina je gdje onaj sa kompjuterom napravio ekipu i dosao je do finale. Sve uz pomoc analiza i kompjutera. Pa danas je 2024, nije ovo vise 1920.
Ovo je isto tacno: "Mi smo dobri tamo gdje je nevažno, gdje ne treba ulaganje i gdje onda niko i ne radi ništa."
Pa imas onu situaciju neki dan gledam zenski Skateboard, i tamo su bili par neke osobe 15 do 21 godina imaju, mislim iz Australije je bila curica, svaka njoj cast u tim godinama kakav je to uspijeh. Ono je za svaku pohvalu roditeljima i trenerima. To nam fali skroz. Da se forsira omladina i da se podrzaje omladina. I tu je drzava veliko razocarenje jer ne pomaze dovoljno ili kao sto ti reces, ulaze se u pogrijesnim mjestima ili imas lose trenere ili se radi skroz lose. Sve to ima svoj razlog.
Velika je steta, jer mislim i siguran sam da moze puno bolje od ovoga. Samo eto vidis i sam sta sve desava u drzavi i kako je narod nemocan da promijeni bilo sta. Sta onda ocekivati u sportu? Bas mi je zao zbog omladine, jer nemaju taj primjer u drustvu, da ih povuce na next level.
Mi smo sretni sto imamo Lanu, a mogli smo imati jos 100 puta takvu Lanu u drugim sportovima ili cak bolje. Niko se nije rodio zavrsen. Sve je to trening i svaki dan imat taj jedan cilj, biti najbolji.
Najveci problem opet ostane, a to je taj luzerski mentalitet i da se iste greske desavaju u zadnji 30 godina.
Nemamo mi taj pobjednicki mentalitet i to je daleko najveci problem. Samo slaviti neuspjehe i govoriti da ce biti bolje, to nece biti dovoljno. Mora se biti kritican u svim sferama, pa da bi imao barem malo nade za bolje sutra.
Kakvi luzeri sunce ti poljubim. Djevojka je nakon nekoliko godina priprema sa samo jednim ciljem ostvarila katastrofalan rezultat, ali po portalima, drustvenim mrezama se takmice ko ce je vise pohvaliti. Ne mozes doci na red od nekih babetina, operisanih od sporta bezmudnika, lafo influensera zalizanih, novinara koji to nisu, itd., koji joj pisu hvalospjeve kao da se vraca sa 5 kila zlatnih medalja.
Podbacila, razocarala, ko je kriv!? To bi trebali biti naslovi. Niko nikad od transformacije u dejtonsku drzavu BH, nije imao vec financijsku, drzavnu, navijacku, medijsku i svaku drugu podrsku od nje. Razocarala. Treneri amateri i neznalice, citav zivot nisu izbacili niti jednu drugu plivacicu ili plivaca, ali su sve zasluge vrlo rado sebi pripisali za sve dosadasnje uspjehe, da se ne lazemo ipak jedne supertalentovane djevojke. Sad je svima jasno da je sve rezultate postigla zahvaljuci sirovom talentu, da je zasluga l.azova koji sebe nazivaju trenerima ravna NULI.
Muzaferija je prvi novac koji je dobila ulozila u trenera Slovenca, a prvi veci novac koji je dobila nedavno u dva italijanska trenera. Nedavno su joj strucnjaci u Italiji napravili i poseban kombinezon za novu sezonu. Lana je prvi novac koji je dobila ulozila u zubalo Damira Djedovica, a prvi veci nova u obilnije obroke Gorana Grahovca. To je ta razlika.
Treba se okrenuti drugim prioritetima u zivotu, prestati se nervirati zbog ljudi koji kritiku shvataju kao da si mu stoljpi prislonio na celo. Moj voljeni klub Sarajevo 2 mjeseca ne moze da dovede pojacanja, da uzivamo u Europi i gledamo pravi fudbal mi ispadamo od duplo slabije ekipe, vec se vele sad treba okrenuti kukuruz ligi, valjda je tako bolje za nas.
Ima precih stvari u zivotu. Adios
Podbacila, razocarala, ko je kriv!? To bi trebali biti naslovi. Niko nikad od transformacije u dejtonsku drzavu BH, nije imao vec financijsku, drzavnu, navijacku, medijsku i svaku drugu podrsku od nje. Razocarala. Treneri amateri i neznalice, citav zivot nisu izbacili niti jednu drugu plivacicu ili plivaca, ali su sve zasluge vrlo rado sebi pripisali za sve dosadasnje uspjehe, da se ne lazemo ipak jedne supertalentovane djevojke. Sad je svima jasno da je sve rezultate postigla zahvaljuci sirovom talentu, da je zasluga l.azova koji sebe nazivaju trenerima ravna NULI.
Muzaferija je prvi novac koji je dobila ulozila u trenera Slovenca, a prvi veci novac koji je dobila nedavno u dva italijanska trenera. Nedavno su joj strucnjaci u Italiji napravili i poseban kombinezon za novu sezonu. Lana je prvi novac koji je dobila ulozila u zubalo Damira Djedovica, a prvi veci nova u obilnije obroke Gorana Grahovca. To je ta razlika.
Treba se okrenuti drugim prioritetima u zivotu, prestati se nervirati zbog ljudi koji kritiku shvataju kao da si mu stoljpi prislonio na celo. Moj voljeni klub Sarajevo 2 mjeseca ne moze da dovede pojacanja, da uzivamo u Europi i gledamo pravi fudbal mi ispadamo od duplo slabije ekipe, vec se vele sad treba okrenuti kukuruz ligi, valjda je tako bolje za nas.
Najbolji post na ovu temuretromoos je napisao/la: ↑01 avg 2024, 09:59Kakvi luzeri sunce ti poljubim. Djevojka je nakon nekoliko godina priprema sa samo jednim ciljem ostvarila katastrofalan rezultat, ali po portalima, drustvenim mrezama se takmice ko ce je vise pohvaliti. Ne mozes doci na red od nekih babetina, operisanih od sporta bezmudnika, lafo influensera zalizanih, novinara koji to nisu, itd., koji joj pisu hvalospjeve kao da se vraca sa 5 kila zlatnih medalja.

Super!!retromoos je napisao/la: ↑01 avg 2024, 09:59Kakvi luzeri sunce ti poljubim. Djevojka je nakon nekoliko godina priprema sa samo jednim ciljem ostvarila katastrofalan rezultat, ali po portalima, drustvenim mrezama se takmice ko ce je vise pohvaliti. Ne mozes doci na red od nekih babetina, operisanih od sporta bezmudnika, lafo influensera zalizanih, novinara koji to nisu, itd., koji joj pisu hvalospjeve kao da se vraca sa 5 kila zlatnih medalja.
Sport je cesto ogledalo jedne drzave, kad ne funkcionisu mnoge druge i vaznije stvari, tesko da nesto napravis i u sportu. Sve ovo sto se desava u bilo kojoj sferi drzave ima svoj razlog.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
retromoos je napisao/la: ↑01 avg 2024, 09:59Kakvi luzeri sunce ti poljubim. Djevojka je nakon nekoliko godina priprema sa samo jednim ciljem ostvarila katastrofalan rezultat, ali po portalima, drustvenim mrezama se takmice ko ce je vise pohvaliti. Ne mozes doci na red od nekih babetina, operisanih od sporta bezmudnika, lafo influensera zalizanih, novinara koji to nisu, itd., koji joj pisu hvalospjeve kao da se vraca sa 5 kila zlatnih medalja.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
retromoos je napisao/la: ↑01 avg 2024, 09:59Kakvi luzeri sunce ti poljubim. Djevojka je nakon nekoliko godina priprema sa samo jednim ciljem ostvarila katastrofalan rezultat, ali po portalima, drustvenim mrezama se takmice ko ce je vise pohvaliti. Ne mozes doci na red od nekih babetina, operisanih od sporta bezmudnika, lafo influensera zalizanih, novinara koji to nisu, itd., koji joj pisu hvalospjeve kao da se vraca sa 5 kila zlatnih medalja.
Bravo majstore, da imaju obraza sad bi isto kao sto se slikavaju u prvom planu ko da su oni glavne zvijezde izasli , preuzeli odgovornost i rekli ovo je nas vrhunac , Lana treba ici raditi sa ozbiljnim trenerima vani jer mi nemamo ni znanje ni uslove .
Al jok, ko krpelji se zalijepili i iskoristavaju maloljetno, nezrelo dijete koje ne moze pogotovo bez podrske oca donositi racionalne i velike odluke.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Odličan post.retromoos je napisao/la: ↑01 avg 2024, 09:59Kakvi luzeri sunce ti poljubim. Djevojka je nakon nekoliko godina priprema sa samo jednim ciljem ostvarila katastrofalan rezultat, ali po portalima, drustvenim mrezama se takmice ko ce je vise pohvaliti. Ne mozes doci na red od nekih babetina, operisanih od sporta bezmudnika, lafo influensera zalizanih, novinara koji to nisu, itd., koji joj pisu hvalospjeve kao da se vraca sa 5 kila zlatnih medalja.

Evo sad odustala od nastupa na svjetskom prvenstvu u Decembru!!! Kao treba joj vremena da se fizički i psihički odmori od svega. Dakle sve ukazuje na to da je mala pokupila pare i zapustila plivanje, njoj je zadnje dvije godine provod pa momci lista prioriteta.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Dato joj je previše para i izgubila je motiv.MortemHz je napisao/la: ↑01 avg 2024, 10:52retromoos je napisao/la: ↑01 avg 2024, 09:59Kakvi luzeri sunce ti poljubim. Djevojka je nakon nekoliko godina priprema sa samo jednim ciljem ostvarila katastrofalan rezultat, ali po portalima, drustvenim mrezama se takmice ko ce je vise pohvaliti. Ne mozes doci na red od nekih babetina, operisanih od sporta bezmudnika, lafo influensera zalizanih, novinara koji to nisu, itd., koji joj pisu hvalospjeve kao da se vraca sa 5 kila zlatnih medalja.
Ima precih stvari u zivotu. Adios![]()
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- RollingPaper
- Kontakt:
Ali kakav ste naslov sinoć objavili, pa kako vas nije stid i sram? Ja da sam Lana, ne bih nikad dao intervju vise za vas u zivotu, i isprozivo bih vas javno. Jeste vi svjesni sta ste pisali? Pa ono ubija moral i ubija u pojma i unazadjuje mozak.
Zar zreo odrastao čovjek može napisat ovakav naslov "Živimo u zabludi: Utrka Summer McIntosh pokazuje da je Lanina medalja bila samo bajka"
Moze li neko ko se razumije u novinarstvo, zurnalistiku da objasni kakav je ovo negativni senzacionalizam, sta ovo zapravo predstavlja. Kakvo je ovo pasivno prozivanje i spuštanje na zemlju najperspektivnijeg mladog sportiste?
Zar zreo odrastao čovjek može napisat ovakav naslov "Živimo u zabludi: Utrka Summer McIntosh pokazuje da je Lanina medalja bila samo bajka"
Moze li neko ko se razumije u novinarstvo, zurnalistiku da objasni kakav je ovo negativni senzacionalizam, sta ovo zapravo predstavlja. Kakvo je ovo pasivno prozivanje i spuštanje na zemlju najperspektivnijeg mladog sportiste?
Naslov je bolan, ali sasvim realan.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
Ja ne znam sta vi ocekujete u ovoj drzavi, pa kod nas da se pojavi neki Lamine Yamal igrao bi za kadete sto je i bio prosle godine po godistu i svercalo bi ga se i za pionire po potrebi. Evo, najsvjeziji primjer: Djeca Veleza od 13/14 godina na nekakvom Kupu u Norveskoj dobili Molde 7 0. Kada ta ista djeca budu imala 18-19 godina rezultat ce biti isti ali u korist Moldea. Zasto? Zato sto imamo nekvalitetnu, nesposobnu, struku koja za 100KM zamjeni mjesto npr Lane Pudar nekim tatinim sinom i sl.
Evo vidite, svi su se slikali s Lanom, ovo sto je ona postigla od 16-18. godine je sa cudenjem gledao cijeli svijet. Dok, ipak, ako se nesto drasticno ne promijeni njen tim, ona i mi kao nacija cemo gledat druge kako odnose medalje, Lana ce bit maltene zaboravljena, a mi cemo ostati u zabludi da cemo jednom osvojit medalju na olimpijskim igrama
Evo vidite, svi su se slikali s Lanom, ovo sto je ona postigla od 16-18. godine je sa cudenjem gledao cijeli svijet. Dok, ipak, ako se nesto drasticno ne promijeni njen tim, ona i mi kao nacija cemo gledat druge kako odnose medalje, Lana ce bit maltene zaboravljena, a mi cemo ostati u zabludi da cemo jednom osvojit medalju na olimpijskim igrama
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.