FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
24%
2. Borbu za Evropu
71
50%
3. Sredinu tabele
23
16%
4. Borbu za opstanak
15
10%

Ukupno glasova: 143

Odmoziba
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Odmoziba » 01 avg 2024, 14:18

Sezona u kojoj se kupuje i domaci i gostojuci dres. Jos kad bi izbacili neku ludu trecu garnituru bilo bi top.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 01 avg 2024, 14:30

SAD LUPAM CIFRE JER UOPSTE NEMAM POJMA KOLIKI JE UGOVOR

Recimo da je milionski iznos = 1.2mil KM, to je 300k godisnje i slazem se da bi Zeljo trebao vise imati s obzirom na troskove koje imamo kao klub. AI to je 300k vise nego proslih 7-8 godina, ne sjecam se ni kad smo imali generalnog. Dodatno, prosle godine smo na onaj nacin skupljali pare koji je u najmanju ruku smijesan i tad se skupilo oko 250k da bi bili "generalni" sponzor. Ne treba ni uporedjivati taj nacin generalnog i ovo sad tako da kako god okrenemo u kakvoj smo situaciji, ovo je za nas premija. E sad trebaju godine da bi se doslo do nivoa gdje ce se moci vece stvari raditi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 avg 2024, 14:38

Ponovo se pazilo na svaku sitnicu prilikom dizajniranja dresa i ovo je zaista jedna od boljih garnitura.

Detalj koji mi se najviše svidio je taj da je sponzor pristao na korekciju logotipa i izbacio crvenu boju. Kad kažem pristao, pretpostavljam da su to naši tražili i zaista odličan potez.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 01 avg 2024, 14:40

Virtu4l je napisao/la:
01 avg 2024, 14:38
Ponovo se pazilo na svaku sitnicu prilikom dizajniranja dresa i ovo je zaista jedna od boljih garnitura.

Detalj koji mi se najviše svidio je taj da je sponzor pristao na korekciju logotipa i izbacio crvenu boju. Kad kažem pristao, pretpostavljam da su to naši tražili i zaista odličan potez.
Detalj koji nisam primijetio. Odlična stvar.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 01 avg 2024, 14:45

Odlične vijesti danas. Dresovi dobri, fina kombinacija. Ono što je važnije a vezano je za njih je to da su stigli i da će biti u prodaji prije prve utakmice u sezoni. Odmah napredak po tom pitanju.
Odličan iznos i za generalnog sponzora. Ne znam za ostale klubove u našoj ligi kako kotiraju sa iznosima koji dobiju od generalnog ali mišljenja sam da je ovo neki maksimum koji možemo izvući (računam da je 250 hiljada godišnje). Kada klub dignemo na veći nivo i ako budemo u mogućnosti pregovarati sa "gigantima" onda ćemo moći očekivati i veće iznose. Napredak i na ovom polju u odnosu na raniji period. Pohvale za one koji su djelovali ovdje.

Dajte malo da uozbiljimo temu. Rasprave vezane za dva bivša uposlenika preusmjerite na posebnu temu koja je otvorena pa pišite koliko hoćete. Profili koji su napravljeni isključivo da odgovaraju jednom forumašu dodatno pogoršavaju situaciju. Ovo se odnosi na navijače FK Željezničar.

U subotu svi na Grbavicu, termin ne može biti bolji, protivnik dobar. Ništa ispod 10 000 navijača ne dolazi u obzir. Sutra također ko može, lijepo bi bilo da se u što većem broju pojavimo na treningu i damo podršku momcima. U KOST!
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 01 avg 2024, 14:48

Orvel je napisao/la:
01 avg 2024, 14:30

Recimo da je milionski iznos = 1.2mil KM, to je 300k godisnje i slazem se da bi Zeljo trebao vise imati s obzirom na troskove koje imamo kao klub. AI to je 300k vise nego proslih 7-8 godina, ne sjecam se ni kad smo imali generalnog. Dodatno, prosle godine smo na onaj nacin skupljali pare koji je u najmanju ruku smijesan i tad se skupilo oko 250k da bi bili "generalni" sponzor. Ne treba ni uporedjivati taj nacin generalnog i ovo sad tako da kako god okrenemo u kakvoj smo situaciji, ovo je za nas premija. E sad trebaju godine da bi se doslo do nivoa gdje ce se moci vece stvari raditi.
Upravo, 300k vise nego 0 KM, ali dzaba. Ne mozes nikad ugoditi. Neki botuju, neki su jednostavno toliko puni mrznje i negativnosti da nece pedesetu dozivjeti.

Imao si 0 KM od generalnog jer nisi imao pravog generalnog godinama, sad imas milion+ i ne valja ni to. Drugima smeta sto je kladionica, treci se zale na nesto deseto. Ne znam ni koju rijec da upotrijebim da opisem ovakve ljude.

Normalna kritika je uvijek ok, nisam ni ja prvi zadovoljan mnogim stvarima i potpuno razumijem sto su ljudi skepticni nakon svega, ali ovo prosipanje zuci i konstantna negativa je strasno. Ja ti garantujem da je 10 miliona ugovor komentari bi opet bili u pet deka.

Sve ovo odbija ozbiljne i utjecajne ljude od kluba, nece niko da se **** sa budalama.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 avg 2024, 14:50

mamonelafo je napisao/la:
01 avg 2024, 14:40

Zato imate mene, da sve primijetim. :mrgreen:

slika

Mislim da i Sloboda ima jednu garnituru sa crvenom bojom.
Voli te tvoje Sarajevo.

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 01 avg 2024, 14:56

Plavi vam baca na ŠB zbog wwin jer se to uvijek za njih vezalo. Da stoji psk, rekli bi isti Dinamo. Mislim da su oni i imali sličan adidasov prije nekoliko godina.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 01 avg 2024, 14:58

Virtu4l je napisao/la:
01 avg 2024, 14:50

slika

Pogotovo na plavom mi se svidja sto je bijelim. Dres stvarno izgleda odlicno upakovano, ali naravno ukusi su razliciti

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 01 avg 2024, 15:00

Bumbaclat je napisao/la:
01 avg 2024, 14:48
Orvel je napisao/la:

Upravo, 300k vise nego 0 KM, ali dzaba. Ne mozes nikad ugoditi. Neki botuju, neki su jednostavno toliko puni mrznje i negativnosti da nece pedesetu dozivjeti.

Imao si 0 KM od generalnog jer nisi imao pravog generalnog godinama, sad imas milion+ i ne valja ni to. Drugima smeta sto je kladionica, treci se zale na nesto deseto. Ne znam ni koju rijec da upotrijebim da opisem ovakve ljude.

Normalna kritika je uvijek ok, nisam ni ja prvi zadovoljan mnogim stvarima i potpuno razumijem sto su ljudi skepticni nakon svega, ali ovo prosipanje zuci i konstantna negativa je strasno. Ja ti garantujem da je 10 miliona ugovor komentari bi opet bili u pet deka.

Sve ovo odbija ozbiljne i utjecajne ljude od kluba, nece niko da se **** sa budalama.
Uprava ne radi kako treba, odmah da se razumijemo. Ali ko moze dogovoriti vise (dajem primjer 1M godisnje), neka izadje javno da ima dogovoreno, mislim da bi dobio podrsku i automatski stolicu prvog covjeka kluba.

Moramo malo biti i objektivni, iako Uprava lose radi, ovaj generalni je pomak..ne moze se preskociti 20 stepenica, nego se ide 1-2 itd
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 01 avg 2024, 15:01

Da su na ovom bijelom i rukavi bijeli bio bi 10 od 10, ovako 7/10 mu dajem, nije loše
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 01 avg 2024, 15:09

Bersaga je napisao/la:
01 avg 2024, 14:45
Dajte malo da uozbiljimo temu. Rasprave vezane za dva bivša uposlenika preusmjerite na posebnu temu koja je otvorena pa pišite koliko hoćete.
Ja sam otvorio tu temu Amar vs Miske, do sad ima nula postova. Niko ne pise tamo, nego ovu zagadjuju. I opet ce budi siguran. Onaj adminov degen ce to isto raditi jer mu se moze i jer je pokazao da je spreman baciti godine svog zivota na ispoljavanje mentalne bolesti po forumu.

Ovo je sprdnja od teme, ko udje ovdje IQ mu opadne. Lazi, botovanje, izmisljanje, konstantno otvaranje jednih te istih tema od zaludjenih debila koji navijaju za pojedince, a za klub ih zivo boli ****. Ja sam siguran da ovdje ima vise normalnih ljudi i pravih navijaca nego kretena, ali jednostavno raja nece da pise ili ostavi upis pa pobjegne kad vidi da nema nista od toga.

Evo pitam te, a i ostale, sta da radimo? Jer ovo nece prestati samo od sebe. Garantujem ti eto, sad je normalna rasprava na zadnjih par stranica, do 5 sati ce se okrenuti u drugom smjeru.

Hajde da se dogovorimo i organizujemo. Admina boli ****, on namjerno i ciljano ovo dopusta. Da otvaramo nove teme, posebne teme za transfere, aktuelnosti, uprave bivse i sadasnje? Ili mozda da idemo na teme drugih klubova i spamamo, psujemo, trolamo i sve ostalo, pa da **** mater citavom forumu? Ne znam eto.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

westsideSB96
Kontakt:

Post Postao/la westsideSB96 » 01 avg 2024, 15:13

Virtu4l je napisao/la:
01 avg 2024, 14:50

slika

Ovo je od prije 2 ili 3 godine. Prošle sezone znak wwina je bio sav u bijelom na dresu
NKŠB ponos HRHB

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 avg 2024, 15:16

westsideSB96 je napisao/la:
01 avg 2024, 15:13
Ovo je od prije 2 ili 3 godine. Prošle sezone znak wwina je bio sav u bijelom na dresu
To sam naveo samo kao primjer kako izgleda, i Sloboda ima jednobojni logo jer se crvena boja slova W teško uklapa u dres crvene boje. A kad su imali logo sa crvenom bojom napravili su okvir oko njega.
Voli te tvoje Sarajevo.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 01 avg 2024, 15:24

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 01 avg 2024, 15:24

Strašni dresovi. Plavi mi je čak i bolji od bijelog. :bow:

I sama prezentacija dresova konačno na vrhunskom nivou, baš su se potrudili. A i Macron Football je bacio par komentara te podijelio objavu na storiju :mrgreen:
1921

Bistriksg
Kontakt:

Post Postao/la Bistriksg » 01 avg 2024, 15:33

Orvel je napisao/la:

Vise od 300k godisnje :D

Napravite usporedbu proslih uprava i ove, iznos duga koji nam stoji za grbacom je priblizno isti. Sa tim da ova uprava se ne vadi na to i ne kuka, nego rade malo po malo. Ne mozes ti sad dovesti igraca da ga placas 50k a imas ostale po 5-6k. Za dva mjeseca dosta dobrih stvari je uradjeno, a to ce biti jos bolje uskoro ako Bog da.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 01 avg 2024, 15:45

Bistriksg je napisao/la:
01 avg 2024, 15:33
Orvel je napisao/la:

Napravite usporedbu proslih uprava i ove, iznos duga koji nam stoji za grbacom je priblizno isti. Sa tim da ova uprava se ne vadi na to i ne kuka, nego rade malo po malo. Ne mozes ti sad dovesti igraca da ga placas 50k a imas ostale po 5-6k. Za dva mjeseca dosta dobrih stvari je uradjeno, a to ce biti jos bolje uskoro ako Bog da.
Ma strasno rade. Ekipa ista kao prosle sezone. Jedino ako ce wwin igrati umjesto ekipe.

Jeb.o majku nasli jedva sponzora ko da je milion. Amaterske ekipe u svijetu imaju veci ugovor. A kod nas se to predstavi kao da je ne znam ti sta.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 01 avg 2024, 15:51

Eh da vidimo i taj VAR na našim utakmicama

Bistriksg
Kontakt:

Post Postao/la Bistriksg » 01 avg 2024, 16:04

BIZMARK66 je napisao/la:
01 avg 2024, 15:45
Bistriksg je napisao/la:
01 avg 2024, 15:33
Orvel je napisao/la:

Ma strasno rade. Ekipa ista kao prosle sezone. Jedino ako ce wwin igrati umjesto ekipe.

Jeb.o majku nasli jedva sponzora ko da je milion. Amaterske ekipe u svijetu imaju veci ugovor. A kod nas se to predstavi kao da je ne znam ti sta.
Ti me ne citiraj nakazo

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anex, avalPacidoroP, ristagrad i 49 gostiju.