FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
39
23%
2. Borbu za Evropu
83
49%
3. Sredinu tabele
26
15%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 168

MrkiMedo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrkiMedo » 02 avg 2024, 09:02

MojaMalenkost je napisao/la:
02 avg 2024, 08:46
Kompromis je napisao/la:
02 avg 2024, 05:55
Direktorica i Bekric nece otići zadugo jer su sebe zaštili dugogodišnjim ugovorom nakon prošlogodišnjih euro nastupa, i morala bi im se ogromna cifra platiti za raskid ugovora... nisu oni bas toliki levati...

A htjelo ih se nabiti nogom sad ovo ljeto i jedno i drugo ali nije isplativo jednostavno...
Moze im se promijeniti radno mjesto. Od toga nisu zasticeni. Bekricu dati da radi nesto u omladinskom pogonu, a direktorici dati zoger, mada ja ne vidim da oni trenutno imaju nekog uticaja kod donosenja bilo kakvih odluka. Ako su napravili nesto lose i stetno, a to se moze dokazati, onda se i zakonski moze krenuti u postupak smjene. Meni djeluje da se na njih bespotrebno skrece paznja. Doveden je novi sportski direktor sa bezbroj veza i poznanstava. Nista bolji posao nije odradio nego Bekric kada je obnasao njegovu pozicuju. Likovi ne znaju napadaca dovesti. Meni je to za nepovjerovati. Ovaj Estonac danas da potpise nece zaigrati za dva mjeseca, a vala pitanje je i koji je kalibar. Nije mi jasno kako njega iskopase.
Direktorica nam je odbila jednog sponzora

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 02 avg 2024, 09:11

Kojeg sponzora? Zbog cega? Ne branim je sekunde, ali mozda je imala opravdam razlog.

Puno mi ovdje nagadjamo. Sutra neka je otjeraju necu se ni pocesati, samo cisto sumnjam da bi na bilo koji nacin osjetili tu promjenu. Po meni je ona nebitan lik, pogotovo kod stvari koje nam najvise skripe, a to je igracki kadar. Sef struke, sportski direktor i uprava su zaduzeni za to.
Pročepit će negdje.

Maniacs1987
Kontakt:

Post Postao/la Maniacs1987 » 02 avg 2024, 09:48

Gledajući cifre sa financijskog aspekta uprava je odradila odličan posao a to što botovi imaju šta za reći jbg demokratija. Mi nismo bili u proteklih par godina niti smo sada u takvoj financijskoj situaciji da dovedemo par igrača koji su level iznad naše lige i sa time se moramo pomiriti.

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 02 avg 2024, 10:02

Danas je trening u 18:30. Dodjite da im damo podrsku pred sezonu.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 02 avg 2024, 10:09

02 avg 2024, 09:11
Kojeg sponzora? Zbog cega? Ne branim je sekunde, ali mozda je imala opravdam razlog.

Puno mi ovdje nagadjamo. Sutra neka je otjeraju necu se ni pocesati, samo cisto sumnjam da bi na bilo koji nacin osjetili tu promjenu. Po meni je ona nebitan lik, pogotovo kod stvari koje nam najvise skripe, a to je igracki kadar. Sef struke, sportski direktor i uprava su zaduzeni za to.
Zbog toga sto nije mogla sebe ugraditi i nisu htjeli njoj dati %. Eto, nebitan lik.

Hole82
Kontakt:

Post Postao/la Hole82 » 02 avg 2024, 10:09

Danas ko moze na trening, pravo da se pita koja cetvorica su pisali parolu i digli na svoju ruku...

######

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 02 avg 2024, 10:26

Trojica

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 02 avg 2024, 10:32

Maniacs1987 je napisao/la:
02 avg 2024, 09:48
Gledajući cifre sa financijskog aspekta uprava je odradila odličan posao a to što botovi imaju šta za reći jbg demokratija. Mi nismo bili u proteklih par godina niti smo sada u takvoj financijskoj situaciji da dovedemo par igrača koji su level iznad naše lige i sa time se moramo pomiriti.
Mi smo doveli sponzora i novac kao da se takmicimo u kantonalnoj ligi. A to sto ti nisi bot i sto je to tebi odlicno to je deseta prica.

Samo pogledas ekipu, pojacanja i vidis sve. Nw moras biti Nikola Tesla. Al jeb.eno je to tebi i tebi slicnim..

Odmoziba
Kontakt:

Post Postao/la Odmoziba » 02 avg 2024, 10:48

BIZMARK66 je napisao/la:
02 avg 2024, 10:32
Maniacs1987 je napisao/la:
02 avg 2024, 09:48
Mi smo doveli sponzora i novac kao da se takmicimo u kantonalnoj ligi. A to sto ti nisi bot i sto je to tebi odlicno to je deseta prica.

Samo pogledas ekipu, pojacanja i vidis sve. Nw moras biti Nikola Tesla. Al jeb.eno je to tebi i tebi slicnim..
Pa lik je zapravo realan. Treba imati hrabrosti i pogledati stvari onakve kakve jesu. Godinama imamo nerealna ocekivanja i samo na osnovu imena kluba prizivamo neke titule, europe, p**ke materine. Jeste, uspjeh je sponzor i ovo malo vise novca sto cemo dobiti, jer budimo realni nismo bili u stanju to da zavrsimo vec godinama. Ekipa je koliko para toliko i muzike i na to se moramo naviknuti. Ne mozemo na osnovu imena kluba ocekivati borbu za titulu svake sezone, a zanemariti bitne stvari oko fudbalskog segmenta koje su nam godinama vec srozane na kantonalni nivo. Od omladinskog pogodna pa dalje.

Nadam se da je sponzor samo pocetak oporavka svega oko kluba u narednim godinama pa mozda za 5 6 godina budemo ponovo sto smo nekada bili, a do tada se strpiti s igracima koji su realno trenutno nas nivo i zadovoljiti se sredinom tabele. Nadam se da se do tada nece voditi borba za opstanak kao prosle sezone.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 02 avg 2024, 10:55

Kao prvo niko ne zna tacnu cifru novca od sponzora. To je osnovno.
Onda i da jeste ta cifra, i sta s tom cifrom mpzes uraditi. Onda drugo, pogledas konkurente u ligi. Kakvu ekipu imaju, koliko su ulozili itd.

Kao trece, prosle sezone se zna da smo zamalo ispali. Jedna od ekipa koja je najmanje dala golova za cijelu sezonu. Pa kad sve to sagledas, onda vidis ko ga si doveo ? Igrace iz federalne lige, igrace koji su ispali iz lige ili se borili za opstanak.
Znaci igraci luzerskog mentaliteta

Dalje, kao sto rekoh prosle sezona uzasno malo golova dali. Dan pred pocetak prvenstva mi imamo jednog napadaca od prosle sezone?!

I dodje neko da pise kako oni rade. A jos gore od toga sto kazu nisu botovi, oni bar imaju cilj. Ako to nisi i predstavljas se tako onda si bas poglup.

Sa 300 hiljada ne mozes otici u 4 karantina pred gostovanje. Pa vi ste stvarno nemam rijeci.

almaron
Kontakt:

Post Postao/la almaron » 02 avg 2024, 10:57

BIZMARK66 je napisao/la:
02 avg 2024, 10:55
Onda i da jeste ta cifra, i sta s tom cifrom mpzes uraditi. Onda drugo, pogledas konkurente u ligi. Kakvu ekipu imaju, koliko su ulozili itd.

Kao trece, prosle sezone se zna da smo zamalo ispali. Jedna od ekipa koja je najmanje dala golova za cijelu sezonu. Pa kad sve to sagledas, onda vidis ko ga si doveo ? Igrace iz federalne lige, igrace koji su ispali iz lige ili se borili za opstanak.

Dalje, kao sto rekoh prosle sezona uzasno malo golova dali. Dan pred pocetak prvenstva mi imamo jednog napadaca od prosle sezone?!

I dodje neko da pise kako oni rade. A jos gore od toga sto kazu nisu botovi, oni bar imaju cilj. Ako to nisi i predstavljas se tako onda si bas poglup.

Sa 300 hiljada ne mozes otici u 4 karantina pred gostovanje. Pa vi ste stvarno nemam rijeci.
Dosadan si

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 02 avg 2024, 11:28

BIZMARK66 je napisao/la:

:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Odmoziba
Kontakt:

Post Postao/la Odmoziba » 02 avg 2024, 11:48

BIZMARK66 je napisao/la:

Ti nikako da se pomiris s realnoscu u kojoj se nalazimo i da ne mozemo bolje dovesti. Shvati da smo posljednjih godina postali osrednji klub. Nasi trenutni konkurenti tipa Igman, Sloga, Gosk dovode neke igrace al ne zna se jos jesu li jaci od nas ili ne.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 02 avg 2024, 11:53

To sto ti poredis Zelju s Goskom i Slogom je tvoja stvar. Zato pisete da uprava dobro radi.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 02 avg 2024, 11:54

02 avg 2024, 09:11

Ma ne znam kako mozete reci da je direktor neke firme nebitan lik. Upravo je onda to najveci argument da se smijeni sa te pozicije. Direktor mora biti neko ko ima harizmu i strast da okrene stvari na bolje i da kopa dok to ne uspije. A trenutno mi cekamo da nam dodju na noge (bar sto se tice direktorice). Da ne pricam stav prema javnosti i novinarima, kao da joj je svaki put neko umro i kao da nema pojma zasto je uopste tu gdje jeste. Ako je to odlika direktora i tako oslikava klub onda nemamo sta da se zalimo sa bilo cim u klubu.

Zaxon
Kontakt:

Post Postao/la Zaxon » 02 avg 2024, 11:54

Svakom treba dati priliku. Tako i ovom treneru, igračima i ostalim pridošlicama. Nek nam je sa srećom i hairli sutra braćo
PS. Možda je subjektivno, ali dresovi su nam i ove godine bezveze.
Samo Željo!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 02 avg 2024, 11:55

Karantin pred gostovanje 75000 KM? Do zla da se u Dubaiju spremaju :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Odmoziba
Kontakt:

Post Postao/la Odmoziba » 02 avg 2024, 12:01

BIZMARK66 je napisao/la:
02 avg 2024, 11:53
To sto ti poredis Zelju s Goskom i Slogom je tvoja stvar. Zato pisete da uprava dobro radi.
To je nasa realnost. Bice ti lakse kad to shvatis. Imamo kapaciteta da se vratimo gdje smo i bili ali to mozemo postici samo ako shvatimo gdje smo i sta smo u ovom trenutku. Da ne zivimo u iluziji.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 avg 2024, 12:22

Ćorić pred Željin prvi meč sezone: Imamo problema s povredama, ali to ćemo ostaviti za svlačionicu

Znaci vec se pravi alibi za kiks...nema sta optimisticno smo krenuli u novu sezonu :roll:
=\_1921_/=

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 02 avg 2024, 12:26

Imamo problema s povredamo a nemamo igraca za rostera. U prevodu uprava radi dobar posao :rol: :rol:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.