Jedan od problema većine naših navijača je taj što nikada ne mogu emocije ostaviti po strani i nekim situacijama pristupiti racionalno, mozgom.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑03 avg 2024, 12:56Ovdje se slazem sa virtualom, dok se ne rijesimo takvih gmizavaca necemo predaleko. Nje, Rumenog, Caje, Curica. Svi do jednog su katastrofa.
Nemam ja problem sa njenim %. Tako to funkcioniše u svijetu i dabogda imala platu 50 hiljada maraka, to znači da je Želji navukla bar 15-20 puta toliko. To je posao, a ljudi žive od posla i svog rada, pa tako i ona.
Ono što znam o njoj je da je riješila sva naša dugovanja, svaku tužbu i opomenu pred tužbu, razgovorom i svojim vještinama pregovaranja. Nešto smo morali platiti, nešto smo reprogramirali, ali nema više tužbi i blokada. Druga stvar koju znam je ta da ima podršku skupštine i da je njen ostanak jedan od uslova koji se postavlja pred svaku upravu. Ona je u klubu već osam godina, doveo ju je Senad Misimović.
Treća stvar zbog koje ona mora imati najveću platu u administraciji je ta što je ona kao Direktor, najodgovornija osoba u klubu, a odgovornost košta. Tako da ni sa tim nemam problem.
E sad, ako se počela bahatiti, to je zato jer joj je neko dozvolio. Stalno se spominje taj njen famozni ugovor, meni to nikako nije jasno, jer je mandat Direktora (4 godine) jasno propisan Statutom, kao i to da ga UO može razriješiti i prije isteka mandata ukoliko ne ispunjava obaveze. Ako je opstruisala ulazak sponzora, onda je tu jasna situacija.
Da se sad vratim na prvu rečenicu. Jednom su ljudi u klubu Jadranku Bogičeviću, kada su ga zvali da se vrati, obećali da će kad završi karijeru ostati da radi u klubu, i on je doveo porodicu, uzeo kredit i kupio stan. Dolaskom Miloša Kostića, Jadranku Bogićeviću je uručen JEDNOSTRANI raskid ugovora uz smiješno objašnjenje da se nije pojavio na treningu, a trening nije bio ni zakazan taj dan. Igrali su na kartu da on neće tužiti da ga navijači ne bi uzeli na zub. Naravno da je tužio i naravno da su ga navijači uzeli na zub. Imao je još godinu i po ugovora. Na stranu obećanje da ostaje u klubu.
Mene sad zanima šta bi konkretno ti uradio u takvoj situaciji? Zanima me šta bi ostali uradili? Ja bih išao do Stazbura i CAS-a i do svakoga ko je nadležan.