Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

jose
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la jose » 30 mar 2011, 13:17

Valencia CF je napisao/la: Da li netko zna hoće li se od sljedećeg puta formula 1 prenositi na nekom programu hrvatske televizije molio bih odgovor :?: ;)
http://www.grandprix.com.hr/prijenos-f1 ... atskim-tv/
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 30 mar 2011, 15:24

Stvarno sve teze i teze mogu gledati F1... :roll:

Jbt prije sam zivio za tu nedjelju i utrke...sad je sve to mnogo slabije i jednostavno nije kao nekada zanimljivo...

Mozda sto sam bio prevelik fan Scumachera,pa tu njegovu eru posmatrao nekim subjektivnim ocima,kao nesto posebno i veliko...pa kakvi su to samo dueli i utrke bili...

Bez obzira na to,mislim da danasnje vrijeme,sa cestim izmjenama pravila i sve vecim utjecajem stranog kapitala ..znacajno je poremetilo odnose u F1.

Meni je nezamislivo da je nekakav Red Bull ispred Ferrarija.Mclarena,Williamsa...da tu nema honde,toyote...a postoje indian force i sl. timovi :cry: :evil:

Odmah mi se ne gleda...cim cujem nazive :evil:

Da se razumijemo,Vettel mi je drag vozac,smatram ga nasljednikom Schumija...al ja ga ne mogu gledat u Red Bullu :mrgreen:

Isto tako...mislim da su vozaci nekada bili kvalitetniji...ovo danas je sve marketing,pa svakakvi anonimusi upadaju u F1...

sjebali su Formulu skroz...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 mar 2011, 21:01

sarajlija89 je napisao/la:Stvarno sve teze i teze mogu gledati F1... :roll:

Jbt prije sam zivio za tu nedjelju i utrke...sad je sve to mnogo slabije i jednostavno nije kao nekada zanimljivo...

Mozda sto sam bio prevelik fan Scumachera,pa tu njegovu eru posmatrao nekim subjektivnim ocima,kao nesto posebno i veliko...pa kakvi su to samo dueli i utrke bili...

Bez obzira na to,mislim da danasnje vrijeme,sa cestim izmjenama pravila i sve vecim utjecajem stranog kapitala ..znacajno je poremetilo odnose u F1.

Meni je nezamislivo da je nekakav Red Bull ispred Ferrarija.Mclarena,Williamsa...da tu nema honde,toyote...a postoje indian force i sl. timovi :cry: :evil:

Odmah mi se ne gleda...cim cujem nazive :evil:

Da se razumijemo,Vettel mi je drag vozac,smatram ga nasljednikom Schumija...al ja ga ne mogu gledat u Red Bullu :mrgreen:

Isto tako...mislim da su vozaci nekada bili kvalitetniji...ovo danas je sve marketing,pa svakakvi anonimusi upadaju u F1...

sjebali su Formulu skroz...
Slazem se sa boldovanim delovima.
Ja za Ferrari navijam jos od ranih 90ih, kad su Alesi i Berger vozili za njih. To je tad bila slavna ekipa, lose karme. Nije imala top vozace, ali oni koji su vozili u njoj (kao i u celoj F1), nisu bili sminkeri kao ovi danas.
Ova konkurencija sad je totalno izvestacena. Button, Webber, Massa...WTF???
Svega 4-5 trkaca postoji sad u F1 (odlaskom Raikkonena, jedan ih je manje). :roll:

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 30 mar 2011, 21:37

sead_f1 je napisao/la:
Bilal je napisao/la:Sine, znas li ti koliko je susnih godina bilo u Ferariju prije dolaska Schumija? Schummi nije dosao u najbolji tim, vec mu je trebalo 3 godine da osvoji sampionat sa Ferarijem, a Ferari se nikad nebi digao na taj nivo da im Schummi nije dosao.
Treba znati razvijati bolid, a tu je Schumi itekako pomogao Ferariju. Vidis u kakvom su padu odkad im je Schumi otisao. Jos se drze u vrhu ali rijetko osvajaju. Vidis ti si ocekivao da Ferari napravi najbolji bolid ali nema ko da ga napravi, nema ko da ih uputi u pravom smijeru, a za to ti treba vozac koji zna sta treba jednom vrhunskom bolidu za osvajanje sampionata.
Znaci ekipa Ferrarija se je tada sastavljala od jedne osobe...Schumacher, koji je pravio bolid, mjenjao gume, livao gorivo, nadgledao sva dogadjana na ekranima, radio nocne smjene ukoliko je to bilo potrebno, i na kraju je pored tog posla i vozio...zar ne mislis da je prejednostavno svesti sav uspijeh na jednu osobu?

Kako onda objasniti rezultate iz 2005. i 2006. godine? Sta je Schumacher tad radio? Ako je on najodgovorniji za uspijehe, jeli onda i najodgovorniji za poraze?

F1 ekipe se sastaju od velikog broja ljudi i potrebno je imati jaku ekipu. Koliko je samo puta riknuo motor zbog nekog djela, koji ne vrijedi vise od 10 KM...koliko je poraza bilo zbog pogresne taktike... a mislim da su svi (ovi bolji) piloti imali iskustva i sa dobrim i sa losim bolidima...
Znas li ti citati??? Znas li sta znaci razvoj bolida? Po tebi je to mjenjanje guma, dosipanje goriva, itd... :lol: A jesi biser yebote. :roll:
Dzaba ovim dizajnerima praviti bolid ako nemaju vozaca koji zna da im prenese kako se bolid ponasa i sta na njemu nevalja.
Po meni se Alonso, Hamilton, Kubica i ostali "top" vozaci u danasnjoj F1 nemogu porediti sa vozacima kakvi su bili Montoya, Hakinen, pa cak i Verstapen koji je vozio u slabom Arowsu ali je imao muda, a ne ko ovi danasnji. Sve im se svodi na taktiku.

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 31 mar 2011, 12:29

Bilal je napisao/la:Znas li ti citati???
Neznam, de me nauci, molim te...
Bilal je napisao/la:Znas li sta znaci razvoj bolida?
Jel to ono, kada izmedju testiranja ili utrka nadju sekundu ili po neku desetinku, kada testiraju nove djelove, nove materijale i tako dalje, jel tako?

Znas li ti koliko bespametni glupana ucestvuje u tako jednom razvoju? Svesti to na jednog pilota nije korektno prema ostalima koji rade nocne smjene, a nespominju se toliko, koliko bi zasluzili.
Dzaba nama jedan Edin Dzeko, koji ce zabiti 10 golova po utakmici ako imamo taku odbranu koja ce propustiti da primimo 11+.
Bilal je napisao/la:Po tebi je to mjenjanje guma, dosipanje goriva, itd... :lol:
Nije tacno. Ne izmisljaj! Haj sto izmisljas, ali se sam svojim izmisljotinama smijes... :roll:
Po meni je F1 jedan teamski sport u kojem ima razno razni zadataka. U skoro svakom zadatku ucesce ima grupa ljudi. Dzaba ti dobar bolid i brz pilot, ako ce te tvoja ekipa na mjenjanju guma zeznuti. Dzaba ti dobar bolid, dobar pilot i brza ekipa mehanicara, ako ce tvoj strateg zeznuti.

Kada se spominju uspijesi Michaela Schumachera, njegovi suporteri, cesto to svedu na jedan "one-man-show".
Naravno da Schumacher ima veliki dobrinos, kada su njegove pobjede u Ferrariju u pitanju. Ali spustite se malo na zemlju. Znala je ta kombinacija Schuamcher-Ferrari i gubiti - i to ne samo pojedine urtke, vec i borbe za titule. I ne samo na pocetku suradnje, nego i na kraju kada su vec bili uigrana ekipa.
Bilal je napisao/la:Dzaba ovim dizajnerima praviti bolid ako nemaju vozaca koji zna da im prenese kako se bolid ponasa i sta na njemu nevalja.
Jeli to Schumacher tajno testirao "Red Bull"a i Newey-u objasnio sta i kako?

Jeli Schumacher od proslog testiranja (kada je McLaren bio daaaalekooo) vozio mozda tajne testove za ovu ekipu, tako da su do prve utrke nasli sekundu?

Sto Mercedes GP nije na nivou Red Bull-a? Jeli Vettel bolji od Schumacheru kada je u pitanju razvoj bolida i javljanja dizajnerima?
Bilal je napisao/la:Po meni se Alonso, Hamilton, Kubica i ostali "top" vozaci u danasnjoj F1 nemogu porediti sa vozacima kakvi su bili Montoya, Hakinen, pa cak i Verstapen koji je vozio u slabom Arowsu ali je imao muda
Upravu si. Nemogu se porediti. Ali ne zbog muda, nego zbog razliciti okolnosti i dosta promjena u tehnici.

Naravno ima ih danas, koji su manje hrabri za preticanje, ali bilo ih je i prije. Naravo bilo je prije karaktera koje bi danas rado gledali u F1. Naravno danas su na stazi trkaci, pored staze fotomodeli i marijonete neki sponzora. Ali u kojem sportu nije tako?

Hamilton je vec tokom voznje u GP2 dosta puta pokazao da "ima muda", krenuti u napad i u borbi ponekad i kasnije zakociti i ici na sve ili nista. Pokazao nam je vec nekoliko puta da ga nije strah rizikovati ni pod mokrim uslovima, znaci kada pada kisa. Nekad su ga zbog te "agresivne voznje" cak i kritikovali. Ne pase kada pretice, nema muda kada ne pretice...pa sta da radi?
Bilal je napisao/la:Sve im se svodi na taktiku.
Pa cekaj, nijel Schumacher bio cesto taj, za kojeg su govorili da su on i Ross Brawn najbolji takticari?
Nijl Schumacher bio taj, koji je znao voziti na trecem mjestu i nakon boksova bude prvi?
Ko je pobjedio Veliku nagradu francuske sa 4 stajanja u boksu?

Kako da sad tu izjavu da su danas svi "takticari" razumijemo? Da po tome umanjimo malo vrijednost uspijeha Michaela Schumachera? Ha biseru, sta velis?

Sjecam se da sam prosle godine citao jedan clanak u kojem je pisalo da je do tada Hamilton imao najvise uspjesnih preticanja, Alonso je bio drugi u toj tabeli. Znaci koliko tehnika dozvoljava, preticu i bore se.

I odkud tebi ta informacija, da bi oni bivsi piloti, danas isto cesto preticali kao sto su to radili prije?
Znam da je Lauda jednom pokusao voziti Jaguar, dok je vodio tu ekipu... Naravno Lauda je danas stari dido i tesko je ocekivati da mu to danas i uspije... Danasnji bolidi nisu kao oni prije. Valja upravljati svu tehniku.

Neko ko zna upravljati Cesnu, nemora da znaci da zna baratati i sa "Airbus A380". A kada pogledas danasnji volan, mozda i ima vise dugmadi nego Cesna.

Danasnje vrijeme nija kao prije. Kada su mogli i zapaliti cigaru na stazi, prije utrke (mislim sad na ono vrijeme jos malo dalje unazad)...tako da taj poredak koji piloti su bolji i hrabriji, ne mozemo sprovesti pod istim uslovima. Jer poredimo "svjeze jabuke" sa "kruskama u kompotu". Poredimo "svjezu piletinu" sa "govadjim suhim mesom", "mljeveno meso" sa "pecenim janjetom", i tako dalje.
To finish first, first you have to finish.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 31 mar 2011, 23:27

Najbolji vozači današnjice su Hamilton i Alonso...

Vettela svi uzdižu, ali on je svoje pravo lice pokazao prošle sezone kad je u par navrata namjerno udarao konkurente da kad on već ne može ništa da i oni ne uradi (Buttona u Belgiji) i kad je "ukrao" prednje krilce Webberu na velikoj nagradi Velike Britanije...On na ovom uspjehu može zahvaliti samo dobrom timu i bolidu, a najmanje sebi...On nikad nije pobijedio a da je krenuo iz 3. ili 4. reda kao što su to radili Hamilton ili Alonso...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 01 apr 2011, 15:37

VN Hrvatske: Utrka Formule 1 voziti će se na stazi u Bistri već 2014. godine!!!

slika

Već je poznato da će se u Bistri nedaleko Zagreba uskoro početi graditi specijalizirana automobilistička staza i to po najvišim kriterijima koji će zadovoljavati i visoke standarde Formule 1. I ako su neki sumnjičavo dočekali već i spominjanje Hrvatske i Formule 1 u istoj rečenici, vijest koja stiže vjerojatno će ih razuvjeriti. Naime, na tome se radilo u velikoj tajnosti, ali kao i uvijek, negdje je ipak procurilo.

Tako možemo ekskluzivno objaviti senzacionalu vijest kako će se utrka Formule 1 voziti na stazi u Bistri već 2014. godine! Hrvatska će tako ući u elitno društvo zemalja koje će ugostiti najspektakularniji oktanski sport, ali koji je ujedno i treći najgledaniji sportski događaj u svijetu, odmah poslije nogometnog svjetskog prvenstva i olimpijskih igara. Bernie Ecclestone je praktički već sve dogovorio s ulagačima u izgradnju staze, a njegovo obećanje, pa makar i usmeno, sasvim sigurno ima težinu.

U aktualnom kalendaru je velika gužva sa stazama, a u pričuvi ih je još nekoliko. Broj utrka je ograničen na 20 po sezoni, ali Hrvatska će naći svoje mjesto s obzirom da će neke staze izletjeti. Naime, Bahrein je već sada upitan nakon ovogodišnjeg otkazivanja, Turska zbog male posjećenosti, u Australiji ni sami više ne žele utrku zbog velikih gubitaka, a Valencia ispada jer Španjolska ionako ima drugu utrku (Barcelona).

Bistra, gdje bi staza trebala biti završena do kraja 2013, bi tako 2014. trebala dobiti VN Hrvatske, a navodno se već zna i točan datum održavanja utrke, trebalo bi se naime voziti 1. travnja.
...što je više lome to je volim jače...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 apr 2011, 16:48

jacky09 je napisao/la:VN Hrvatske: Utrka Formule 1 voziti će se na stazi u Bistri već 2014. godine!!!

slika

Već je poznato da će se u Bistri nedaleko Zagreba uskoro početi graditi specijalizirana automobilistička staza i to po najvišim kriterijima koji će zadovoljavati i visoke standarde Formule 1. I ako su neki sumnjičavo dočekali već i spominjanje Hrvatske i Formule 1 u istoj rečenici, vijest koja stiže vjerojatno će ih razuvjeriti. Naime, na tome se radilo u velikoj tajnosti, ali kao i uvijek, negdje je ipak procurilo.

Tako možemo ekskluzivno objaviti senzacionalu vijest kako će se utrka Formule 1 voziti na stazi u Bistri već 2014. godine! Hrvatska će tako ući u elitno društvo zemalja koje će ugostiti najspektakularniji oktanski sport, ali koji je ujedno i treći najgledaniji sportski događaj u svijetu, odmah poslije nogometnog svjetskog prvenstva i olimpijskih igara. Bernie Ecclestone je praktički već sve dogovorio s ulagačima u izgradnju staze, a njegovo obećanje, pa makar i usmeno, sasvim sigurno ima težinu.

U aktualnom kalendaru je velika gužva sa stazama, a u pričuvi ih je još nekoliko. Broj utrka je ograničen na 20 po sezoni, ali Hrvatska će naći svoje mjesto s obzirom da će neke staze izletjeti. Naime, Bahrein je već sada upitan nakon ovogodišnjeg otkazivanja, Turska zbog male posjećenosti, u Australiji ni sami više ne žele utrku zbog velikih gubitaka, a Valencia ispada jer Španjolska ionako ima drugu utrku (Barcelona).

Bistra, gdje bi staza trebala biti završena do kraja 2013, bi tako 2014. trebala dobiti VN Hrvatske, a navodno se već zna i točan datum održavanja utrke, trebalo bi se naime voziti 1. travnja.
:lol: :lol: :lol:

Dobar vic.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 01 apr 2011, 16:51

1 travanj-nj-nj-nj :lol: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 01 apr 2011, 16:59

:D
...što je više lome to je volim jače...

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 01 apr 2011, 23:02

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 02 apr 2011, 19:33

Mercedes neće pokolebati nakon slabog izdanja na prvoj utrci u Australiji, vjeruje sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher.

Mercedes GP imao je veća očekivanja, a i najave su to govorile, ali na Velikoj nagradi Australije potpuno je podbacio. Michael Schumacher i Nico Rosberg odustali su.

"Nema sumnje da želimo biti bolji nego što je to bio slučaj u prvoj utrci, koja je bila razočaranje za sve nas", kaže Schumacher.

Prilika za popravak je Malezija. Veliki Nijemac ne sumnja da će biti bolje. Uostalom, gore ne može.

"To vidimo kao izazov i prerano nas je otpisivati. Svi su u momčadi optimistični i ostaju borbeno raspoloženi. Zato očekujem bolji vikend."
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

drH(za PES 6)
Kontakt:

Post Postao/la drH(za PES 6) » 04 apr 2011, 19:15

-Ban zato sto ljudima koji su glupi kazem otvoreno da su glupi-

TZ_BoY
Kontakt:

Post Postao/la TZ_BoY » 04 apr 2011, 19:38

drH(za PES 6) je napisao/la:Toooo

TV 1 otkupila prava za prenose utrka

hmmm :?: :?: :?:

http://www.hayat.ba/tv-program/141.html

evo gledam program za nedelju ima samo "14:45 F1, Kvalifikacije za VN Europe,sportski program"

nema nigdje utrka :roll:
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

drH(za PES 6)
Kontakt:

Post Postao/la drH(za PES 6) » 04 apr 2011, 19:39

TZ_BoY je napisao/la:

evo gledam program za nedelju ima samo "14:45 F1, Kvalifikacije za VN Europe,sportski program"

Nije Hayat nego TV1 ova nova televizija!
-Ban zato sto ljudima koji su glupi kazem otvoreno da su glupi-

TZ_BoY
Kontakt:

Post Postao/la TZ_BoY » 04 apr 2011, 19:47

drH(za PES 6) je napisao/la:
TZ_BoY je napisao/la:

Nije Hayat nego TV1 ova nova televizija!
Neznam http://www.tv1.ba/tv1-program ovdje nema nista .... Tamo pise da su prava otkupili TV 1 i mreza + ( valjda ) .... mozda jos nisu unijeli u tv porgram .....

ps : jell ova tv1 ima samo na kablovskoj ?

posto ja nemam ni tv1 ni kablovsku :lol:
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 04 apr 2011, 20:01

Odlicno :D

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 04 apr 2011, 21:59

To je dobro TV1 jer neki dan sam gledao na RTL germany, steta sto nema na HRT predobri komentatori. Hrvatska u velikoj ekonomskoj krizi i da pravi sada stazu, tesko!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 apr 2011, 22:46

Ko nema TV1, a živi na području Sarajeva prenose može gledati i na OSM TV jer je ista članica tzv Mreže :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 04 apr 2011, 22:53

Bianconeri1988 je napisao/la:Ko nema TV1, a živi na području Sarajeva prenose može gledati i na OSM TV jer je ista članica tzv Mreže :D
Ma ima mreze u citavoj BiH na obicnoj anteni ;)

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: TETRAPAK i 5 gostiju.