Citao sam komentare za Jevtovica i ako se pokazu tacnim, dobili smo strasnog igraca u napadu.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑03 avg 2024, 20:14Kazu da smo solidmo odigrali protiv Rudesa. Jevtoviceva majstorija u raslje za pobjedu iz slobodnjaka. Tri utakmice i tri pobjede bez primljemog gola. Novi trener novi igraci biti ce tu oscilacija uspona i padova bitno je ne sjedati im na vrat
RŠD Velež Mostar
Re: RŠD Velež Mostar
Nadam se da ce Vuckic biti ubrzo predstavljen kao novi igrac jer nam treba jos jedan play koji nece puno trositi lopte a znat ce dati zadnji pas, kad to bas bude trebalo. Toliko.
-
- Kontakt:
Nema Vuckica dolazi jos jedan ofanzivac pocetkom iduce sedmice i prelazni rok je kompletiran
Super.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑03 avg 2024, 22:28Nema Vuckica dolazi jos jedan ofanzivac pocetkom iduce sedmice i prelazni rok je kompletiran

-
- Kontakt:
Ako se radi o otpisanom igracu iz ekipe iz sredine slovenskog prvenstva koji moze igrati krilo i spica a dosad u 80 utakmica ima 4 gola i 4 asistencije, imamo odlicno pojacanje
Zvonic ga je pratio cijelu sezonu proslu, a Kevelj gledao video isjecke i nakon visesatne diskusije je odluceno da moze doci i pomoci
Zvonic ga je pratio cijelu sezonu proslu, a Kevelj gledao video isjecke i nakon visesatne diskusije je odluceno da moze doci i pomoci
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Trebat ce vremena da se to uigra ali sta ces nema nam druge. Svi protiv Zelje da izgori sveAlemC85 je napisao/la: ↑03 avg 2024, 22:35Super.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑03 avg 2024, 22:28Nema Vuckica dolazi jos jedan ofanzivac pocetkom iduce sedmice i prelazni rok je kompletiran![]()

Vala iskreno, ovakvog Želju kojeg smo gledali večeras na Grbavici, možemo pobjediti u Mostaru i minimalnim rezultatom aBd.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)
-
- Kontakt:
Nakon ev vec mjesec i kusur dana ratovanja svega vezano za Velez, predlazem da sad se okrenemo ovome sto slijedi. UO je dobio podrsku (ja i dalje imam isto misljenje kao i prije), okrecemo se onome sto je do nas. Za vikend na stadion, da pruzimo podrsku i nadam se uzmemo 3 boda. Forza Velez 

All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
A onaj Djira sto je bio na probi?CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑03 avg 2024, 22:28Nema Vuckica dolazi jos jedan ofanzivac pocetkom iduce sedmice i prelazni rok je kompletiran
Nije bio danas ni na klupiDariovfc je napisao/la: ↑04 avg 2024, 00:30A onaj Djira sto je bio na probi?CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑03 avg 2024, 22:28Nema Vuckica dolazi jos jedan ofanzivac pocetkom iduce sedmice i prelazni rok je kompletiran
Prošle sezone smo ih kući jako teško pred sami kraj utakmice pobijedili. Ako me sjećanje dobro služi, Vehabović je postigao gol sa glavom od rame nekako. Željezničar nije imao niti jednu priliku na toj utakmici.
Očekujem tvrd i težak meč ali Arena Rođeni je prošle sezone bila neosvojiva tvrđava i očekujem da to bude i ove godine. Najvažnije je skupljati što više bodova kući, na strani šta bude neka bude.
Sramotno je da se gostujućim navijačima ne obezbijedi prostor pa makar i za 200 gledatelja. Najnesposobnija policija u BiH, MUP HNK.
Očekujem tvrd i težak meč ali Arena Rođeni je prošle sezone bila neosvojiva tvrđava i očekujem da to bude i ove godine. Najvažnije je skupljati što više bodova kući, na strani šta bude neka bude.
Sramotno je da se gostujućim navijačima ne obezbijedi prostor pa makar i za 200 gledatelja. Najnesposobnija policija u BiH, MUP HNK.
Republika Bosna i Hercegovina
-
- Kontakt:
Vehabovic je taj gol dao Sarajevu a Zelju je Haskic matirao glavom kada je lobovao na liniji onog kepecaXenophon je napisao/la: ↑04 avg 2024, 00:52Prošle sezone smo ih kući jako teško pred sami kraj utakmice pobijedili. Ako me sjećanje dobro služi, Vehabović je postigao gol sa glavom od rame nekako. Željezničar nije imao niti jednu priliku na toj utakmici.
Zadnji put nas na nasem stadionu dobili prije osam godina 2016 kada im je Sivac nategao onaj penal
Od tada ih ne racunajuci nerijesene u prvenstvu i kupu dobili osam puta oni nas tri mada smo i devetu pokradeni za onaj Fajicev gol kada smo se vratili
Imaju oni dobru ekipu ali su klub nad kojim se zestoko izivljavamo u zadnje vrijeme tako da nema boljeg poziva za nedjelju
Pošto je nedjelja, klima ugodno puše, relaksacija prije radne sedmice, da izvučem malo statistiku kako ne igramo ovaj vikend.
Otvaranje sezone posljednjih pet godina (prvih pet utakmica):
Sezona 2019/2020: 5 utakmica, 1 pobjeda, 1 remi i čak tri poraza (kući poraženi od Mladost Doboj Kakanj i Čelika). Na kraju te sezone smo završili kao 8 u prvenstvu. U kupu smo ispali od Tuzle City gdje smo u gostima poraženi sa 1:0. Kući smo imali omjer 5-2-4, gol razlika 14:13.
Sezona 2020/2021: 5 utakmica, 2 pobjede, 2 remija i poraz u gostima od Željezničara, tada u prvom kolu sa 3:0. Na kraju te sezone smo završili kao 3 u prvenstvu. U kupu smo ispali od Širokog Brijega, izgubivši kući sa 0:1. Kući smo imali omjer 11-6, bez izgubljene utakmice, a gol razlika je bila sjajna, 31-10.
Sezona 2021/2022: 5 utakmica, 1 pobjeda, 1 remi i čak tri poraza (kući poraženi od Rudara iz Prijedora). Ovo je ona sezona gdje je na golu bio Kačavenda, ako se neko još sjeća njegovih kikseva. Te sezone smo kući izgubili čak šest puta, omjer nam je bio 8-2-6, a gol razlika 21:17. Kup smo osvojili te sezone pobjedivši Sarajevo u Zenici na penale.
Sezona 2022/2023: 5 utakmica, 1 pobjeda, 3 remija i jedan poraz. Ta jedina pobjeda je bila u trećem kolu i to protiv Željezničara kada smo pobijedili kući sa 3:1. Te sezone smo imali omjer 7-7-3 uz gol razliku 30:22. Sezonu smo završili kao 6 a u kupu smo nažalost izgubili u finalu.
Sezona 2023/2024: 5 utakmica, 1 pobjeda, 2 remija i dva poraza. Imali smo omjer 10-7 bez poraza na domaćem terenu uz gol razliku 31-11. Te sezone smo završili kao 3 u prvenstvu a u kupu smo ispali Širokog Brijega.
Ovo gledajući na prvo, ne ulazimo baš dobro u sezonu. Vjerujem da bi izgubili u prvom kolu u Banjaluci da utakmica nije odgođena, što igrom, što utjecajem više sile. Podatke koje sam ja pronašao kažu da u međusobnim omjerima (vjerujem Premijer liga BiH), Željezničar ima 20 pobjeda, 7 remija te smo 9 puta mi pobijedili. Međutim ovdje moram naglasiti sljedeće, gledajući rezultate od sezone 2019/2020 (neću da idem dalje u prošlost), odigrali smo 16 utakmica, od čega dva u kupu, gdje je Velež 8 puta pobijedio, 4 utakmica je završilo neriješenim rezultatom te je Željezničar pobijedio u samo 4 utakmice. Na posljednih 6 utakmica, Velež je čak 5 puta pobijedio, a poražen je na Grbavici sa 2:1 sa kriminalnim suđenjem i čistim faulom u napadu.
S pravom možemo reći da je to protivnik koji nam u posljednje vrijeme odgovara. Za kraj bih istakao da Haskić ima četiri postignuta gola protiv Željezničara u period otkad nosi naš dres.
Možemo se nadati pozitivnom ishodu uz pune tribine, normalno suđenje, koje je ima već neko vrijeme odlično u Mostaru te kvalitetnom postavkom prvih jedanaest igrača. Zaboravimo eksces u Evropi i okrenimo se novoj sezoni.
Otvaranje sezone posljednjih pet godina (prvih pet utakmica):
Sezona 2019/2020: 5 utakmica, 1 pobjeda, 1 remi i čak tri poraza (kući poraženi od Mladost Doboj Kakanj i Čelika). Na kraju te sezone smo završili kao 8 u prvenstvu. U kupu smo ispali od Tuzle City gdje smo u gostima poraženi sa 1:0. Kući smo imali omjer 5-2-4, gol razlika 14:13.
Sezona 2020/2021: 5 utakmica, 2 pobjede, 2 remija i poraz u gostima od Željezničara, tada u prvom kolu sa 3:0. Na kraju te sezone smo završili kao 3 u prvenstvu. U kupu smo ispali od Širokog Brijega, izgubivši kući sa 0:1. Kući smo imali omjer 11-6, bez izgubljene utakmice, a gol razlika je bila sjajna, 31-10.
Sezona 2021/2022: 5 utakmica, 1 pobjeda, 1 remi i čak tri poraza (kući poraženi od Rudara iz Prijedora). Ovo je ona sezona gdje je na golu bio Kačavenda, ako se neko još sjeća njegovih kikseva. Te sezone smo kući izgubili čak šest puta, omjer nam je bio 8-2-6, a gol razlika 21:17. Kup smo osvojili te sezone pobjedivši Sarajevo u Zenici na penale.
Sezona 2022/2023: 5 utakmica, 1 pobjeda, 3 remija i jedan poraz. Ta jedina pobjeda je bila u trećem kolu i to protiv Željezničara kada smo pobijedili kući sa 3:1. Te sezone smo imali omjer 7-7-3 uz gol razliku 30:22. Sezonu smo završili kao 6 a u kupu smo nažalost izgubili u finalu.
Sezona 2023/2024: 5 utakmica, 1 pobjeda, 2 remija i dva poraza. Imali smo omjer 10-7 bez poraza na domaćem terenu uz gol razliku 31-11. Te sezone smo završili kao 3 u prvenstvu a u kupu smo ispali Širokog Brijega.
Ovo gledajući na prvo, ne ulazimo baš dobro u sezonu. Vjerujem da bi izgubili u prvom kolu u Banjaluci da utakmica nije odgođena, što igrom, što utjecajem više sile. Podatke koje sam ja pronašao kažu da u međusobnim omjerima (vjerujem Premijer liga BiH), Željezničar ima 20 pobjeda, 7 remija te smo 9 puta mi pobijedili. Međutim ovdje moram naglasiti sljedeće, gledajući rezultate od sezone 2019/2020 (neću da idem dalje u prošlost), odigrali smo 16 utakmica, od čega dva u kupu, gdje je Velež 8 puta pobijedio, 4 utakmica je završilo neriješenim rezultatom te je Željezničar pobijedio u samo 4 utakmice. Na posljednih 6 utakmica, Velež je čak 5 puta pobijedio, a poražen je na Grbavici sa 2:1 sa kriminalnim suđenjem i čistim faulom u napadu.
S pravom možemo reći da je to protivnik koji nam u posljednje vrijeme odgovara. Za kraj bih istakao da Haskić ima četiri postignuta gola protiv Željezničara u period otkad nosi naš dres.
Možemo se nadati pozitivnom ishodu uz pune tribine, normalno suđenje, koje je ima već neko vrijeme odlično u Mostaru te kvalitetnom postavkom prvih jedanaest igrača. Zaboravimo eksces u Evropi i okrenimo se novoj sezoni.
Slučaj Dine Hasanovića najbolje opisuje čoporativne online gluposti koje veležovci redovno seru. Glave su htjeli kidati radi puštanja Dine.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Bazinga12345
- Kontakt:
VJERUJ MI DA OVO STO PISEM DOBRO SAM UPOZNAT SA SVIME OPERISAO GA JE NAJBOLJI DR KOME DOLAZE SVIJETSKE ZVIJEZDE REKAO MU JE DA JE SPREMNIJI NEGO KAD JE POCINJAO PA ZAR MU NISU MOGLI DATI UGOVOR NA POLA GOD. KAD MOGU DOVODITI NE PROVJERENE IGRACE IZ DRUGE HL LIGE I DA NE NABRAJAM

Borbeni veznjak odlučio je potom potpisati ugovor sa Slogom, ali je propustio pripreme na Zlatiboru. Kako nam je objasnio Jagodić, prva operacija nije bila uspješna i prije 15 dana je morao ponovo "pod nož".
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Gdje ce biti smjesteni gostujuci navijaci na utakmici protiv Zeljeznicara ?
-
- Kontakt:
Ma lud je onaj ko je i pomislio da Dino može igrački doprinijeti Veležu koji se bori za vrh tabele. Ljudi kojima je lično prijateljstvo bitnije od kluba. Isti oni koji bi vrisnuli kad bi se Avdo sklonio iz prvog tima u 66. godini.
Šta se može zamjeriti, jeste način na koji je DIno otišao, gdje mu je direktorica saopštila da neće biti dio kluba u budućnosti. Mislim, raspalom Adnanu Džafiću smo uručili dres i zahvalnicu na zadnjoj domaćoj utakmici, a momku sa 100+ nastupa za klub i dijelu generacije sa najviše uspjeha poslije rata smo to odradili u prolazu u hodniku.
I da je sreće, svaku sljedeću Crvenu noć, umjesto dijela ekipice koja je gubila u Lukavcu i Trebinju sa po 12 golova razlike i brukala klub, gledali bi Zeljkovića, Pršeša, Bogdanovića, Ćosića, Radovca, Hasanovića itd. pa i karakterne nule Ovčinu i Dudića. To su istinske legende poslijeratnog Veleža, ljudi koji su nam donijeli nezapamćenu euforiju i najveće poslijeratne uspjehe.
Ali ipak, Remetić, Škaljići i ostala kompanija su malo jače legende
Tugo moja
Šta se može zamjeriti, jeste način na koji je DIno otišao, gdje mu je direktorica saopštila da neće biti dio kluba u budućnosti. Mislim, raspalom Adnanu Džafiću smo uručili dres i zahvalnicu na zadnjoj domaćoj utakmici, a momku sa 100+ nastupa za klub i dijelu generacije sa najviše uspjeha poslije rata smo to odradili u prolazu u hodniku.
I da je sreće, svaku sljedeću Crvenu noć, umjesto dijela ekipice koja je gubila u Lukavcu i Trebinju sa po 12 golova razlike i brukala klub, gledali bi Zeljkovića, Pršeša, Bogdanovića, Ćosića, Radovca, Hasanovića itd. pa i karakterne nule Ovčinu i Dudića. To su istinske legende poslijeratnog Veleža, ljudi koji su nam donijeli nezapamćenu euforiju i najveće poslijeratne uspjehe.
Ali ipak, Remetić, Škaljići i ostala kompanija su malo jače legende

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Nemoj zaboraviti legende Vladavića i Kadrića. Kad smo kod starih igrača, gdje je Elvir Ćolić. Nedžad Serdarević je bio dobar igrač. Jedan je od rijetkih koji je znao u ovoj ligi predriblati protivničkog igrača. Gledam malo stare igrače koji su za nas nastupali. Dobro smo ikako opstali.
Da, da, 100% tačno.killafrommanilla je napisao/la: ↑04 avg 2024, 22:52
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
U subotu se igra nije u nedelju?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.