FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Hajdeee
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hajdeee » 04 avg 2024, 11:56

Pa zna se ko je odgovoran za stanje Akademije
Alen Skoro. On je direktno doveo svoje pajdase ex igrace, i tin potezina je direktni odgovorni za sve sto ce se u narednom periodu odvijati u Akademiji.

Naravno, a iznad Skore je Mirvic i ekipa, i logicno je da je i on itekako kriv za situaciju koja je u nastajanju.

Sentiment prema bilo kome vise ne pije vode. Dosta je vise.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 04 avg 2024, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 avg 2024, 11:57

Dje je sad Svrakic da grupe pravi yebem mu snahu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 avg 2024, 11:57

BigZlatan je napisao/la:
04 avg 2024, 11:53
U17

Sloboda - FKS 0-4 :kafa:
Sloboda bukvalno, bukvalno sklepala ekipu.
U u17 najbolji igraci dovedeni iz drugih gradova i skautirani davno. I u15 i u17.

Nprnu u19 ne znam da smo i jendog igraca uzeli konkurentima. Dok npr prosle godine smo ogulili i borac i velež i zrinjski. Sad evo imamo juniore u kojima je unuk seje brajlovica.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

thebain666
Kontakt:

Post Postao/la thebain666 » 04 avg 2024, 11:58

Ja mislim da treba dovesti golmana, jos minimanlno 2 stopera, desnog beka (jer imamo 3 lijeva pa da ispratimo), jos minimalno 3 vezna (jednog razbijaca i 2 kreativnih) lijevo i desno krilo i napadaca kad napadamo da moze spustati visoke lopte, nismo odavno remont ekipe uradili, vrijeme je

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 avg 2024, 12:10

thebain666 je napisao/la:
04 avg 2024, 11:58
Ja mislim da treba dovesti golmana, jos minimanlno 2 stopera, desnog beka (jer imamo 3 lijeva pa da ispratimo), jos minimalno 3 vezna (jednog razbijaca i 2 kreativnih) lijevo i desno krilo i napadaca kad napadamo da moze spustati visoke lopte, nismo odavno remont ekipe uradili, vrijeme je
I trenera, kad Zekic dobije kartone da ga mijenja.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 04 avg 2024, 12:12

Hocemo objasnjenja sta se to sa akademijom radi?
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 04 avg 2024, 12:21

Prije dva mjeseca sam čuo od nekih ljudi koji su direktno povezani sa bivsim treenerom iz akademije u eri Rožmana da je stanje haotično što se tiče OP.
Pritisak roditelja je ogroman, djeca se ponašaju bahato, ne možeš im ništa a na poluvremenu skoro pa da cigarete zapale u svlačionici.
Nema radne etike a svi se uslovi imaju...

To su bile njegove riječi tada, samo sto nisam mislio da je bas bukvalno takvo stanje al eto izgleda da jest.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 04 avg 2024, 12:21

skullcrusher je napisao/la:
04 avg 2024, 12:12
Nećeš ga nikad dobiti.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 04 avg 2024, 12:22

Jedina nada ovim šalabajzerima u akademiji i klubu (bar što se tiče foruma) je da Švabe odobre rad nedjeljom, pa da Panto nema vremena za svoj već sad redovni, sedmični ritual širenja negative. :zviz:

Bogu, Trnavi i pojedinim poluigračima hvala - pa smo ispali iz Evrope. Eventualni prolaz bi samo zamaskirao (ne)rad mnogih struktura unutar kluba.

Pa bi tako logično odlične posjete za ovo vrijeme godine predstavljali kao vrhunski marketing (iako je bilo dovoljno samo odštampati karte i reći ljudima kad je tekma, da bi bilo 20k na tribinama), ili trenutni nafur ovih polovnjaka iz komšiluka u želji da se pokažu na najvećoj sceni u njihovim karijerama predstavljali kao nešto u smislu gdje ste sad pljuvači, vidite da Jović zna - a ono lik daje 300% svojih mogućnosti da bi na momente djelovao kao solidan igrač. Ne zato jer je fakat solidan, nego zato što je svjestan da mu je to jedna od rijetkih prilika da se iole dokaže, pa da mu ne bude odmah zurück za Surdulicu, gdje i pripada.. siguran sam da je i on sam toga svjestan.

Ovako se svijetla obraza možemo baviti tjeranjem lezba i ostalih uhljeba. :kafa:
The saddest thing in life is wasted talent.

Hz1946
Kontakt:

Post Postao/la Hz1946 » 04 avg 2024, 12:23

Evo Pramenkovic kao i Tabaković otišao, nama idu procenti od transfera :wtf: :damn:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 avg 2024, 12:24

skullcrusher je napisao/la:
04 avg 2024, 12:12
Ma sve ok, uvijek imaš nezadovoljni roditelja ,menagera ,kojim se klub neda približiti i oni pišu kako ništa ne valja itd.
Stanje kao i dosad bit će iz svake generacija bar 2 igrača i to i treba biti neki cilj. Eh sad previše se mijenjaju treneri, direktori mislim da je to naš standardni problem kluba samo mjenjamo niko nam be valja.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 avg 2024, 12:31

scholsey je napisao/la:
04 avg 2024, 12:22
Jedina nada ovim šalabajzerima u akademiji i klubu (bar što se tiče foruma) je da Švabe odobre rad nedjeljom, pa da Panto nema vremena za svoj već sad redovni, sedmični ritual širenja negative. :zviz:

Bogu, Trnavi i pojedinim poluigračima hvala - pa smo ispali iz Evrope. Eventualni prolaz bi samo zamaskirao (ne)rad mnogih struktura unutar kluba.

Pa bi tako logično odlične posjete za ovo vrijeme godine predstavljali kao vrhunski marketing (iako je bilo dovoljno samo odštampati karte i reći ljudima kad je tekma, da bi bilo 20k na tribinama), ili trenutni nafur ovih polovnjaka iz komšiluka u želji da se pokažu na najvećoj sceni u njihovim karijerama predstavljali kao nešto u smislu gdje ste sad pljuvači, vidite da Jović zna - a ono lik daje 300% svojih mogućnosti da bi na momente djelovao kao solidan igrač. Ne zato jer je fakat solidan, nego zato što je svjestan da mu je to jedna od rijetkih prilika da se iole dokaže, pa da mu ne bude odmah zurück za Surdulicu, gdje i pripada.. siguran sam da je i on sam toga svjestan.

Ovako se svijetla obraza možemo baviti tjeranjem lezba i ostalih uhljeba. :kafa:
Krivo mi je jer imamo ogroman potencijal. Ogroman.
Ko ce novac donijeti klubu ako nece tta djeca?
Kojeg igraca smo doveli sa 22-25 godina pa da smo prodali i zaaradili dobar novac? Rahmanovic, tatar koliko se sjecam i eto neki incident.
Od akademije svake godine prihodujemo velike pare, plus svaki igrac koji ode iz akademije kada potpisuje dalje ili dobijes kompenzaciju treninga ili kad radi transfere uzmes nesto... A to nesto kad pomnozis sa dosta igraca....
I umjesto da utegnes akademiju da bude ko pišta, da imas i po dva treninga dnevno, ishranu, kondicione u svim kategorijama, kampove u svim gradovima, da dovodis najbolje iz drzave kod sebe, da vlada disciplina, rad , red...
Ne... Sve obrnuto
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 04 avg 2024, 12:38

VenamaHrabrih je napisao/la:
04 avg 2024, 07:45
Po meni, nije trebalo pustiti Buljubašića još ovu godinu. Generalno mi se ne sviđa klupska transfer-politika. Također, ne mislim da treba dovoditi stopera. Ono jest da odbrana škripi, ali mora se akademcima dati šansa. Naravno, nije svaki akademac kvalitet, ali ga moraš i radi sebe i radi njega gurati u vatru. Nema tu slabije - jače utakmice. Ćušni ga odmah, pa vidi od čega je napravljen. A ne ga mrcvariti do 25-e, pa onda jadan mora kupovati diplome po Goraždu i Ljubuškom. A to što mu je 18, ko ga yebe. I meni je država sa 18 dala pušku u ruke i slala me da poginem. Ne sjećam se da je iko rekao: mojne ga, oscilira, neka ga, valja ga istrpit... Ako ne možeš pristojno lopte igrat sa 18, fataj se knjige dok ti je vrijeme.
Bilo kako bilo, po ko zna koji put, izvali dobru lovu za max 4 pojačanja, a ostalo iz vlastitog pogona. Ulaže se u pamet, a ne u gomilanje.
Aj večeras sasrećom! Ako Zekić ne napravi ništa od nas, onda ga yebi...
Meni on nesto i nije odskakao znacajno od ostalih veznih iz rostera, koji takodjer nisu neki igraci. Tako da uzeti cirka 3 miliona maraka za igaca koji ne pravi prevagu kod nas, je super posao za Mirvica.

Treba te pare iskoristiti da se dovede krilo koje moze dati 10 golova u sezoni, jer Francis i Gulisa nisu u stanju zajedno zabiti 10 za sezonu. A ako hocemo titulu, treba zabijati dosta golova.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 04 avg 2024, 12:50

Pantelija je napisao/la:
04 avg 2024, 12:31
scholsey je napisao/la:
04 avg 2024, 12:22

Krivo mi je jer imamo ogroman potencijal. Ogroman.
Ko ce novac donijeti klubu ako nece tta djeca?
Kojeg igraca smo doveli sa 22-25 godina pa da smo prodali i zaaradili dobar novac? Rahmanovic, tatar koliko se sjecam i eto neki incident.
Od akademije svake godine prihodujemo velike pare, plus svaki igrac koji ode iz akademije kada potpisuje dalje ili dobijes kompenzaciju treninga ili kad radi transfere uzmes nesto... A to nesto kad pomnozis sa dosta igraca....
I umjesto da utegnes akademiju da bude ko pišta, da imas i po dva treninga dnevno, ishranu, kondicione u svim kategorijama, kampove u svim gradovima, da dovodis najbolje iz drzave kod sebe, da vlada disciplina, rad , red...
Ne... Sve obrnuto
Nedavno je momak stavljao listu koliko smo akademaca prodali i na njima zaradili zadnjih godina. Samo to je i više nego dovoljan argument da potkrijepi tvoju priču i ljutnju svih nas (navijača bez ikakvog interesa osim sportskog) na evidentne greške u radu vjerovatno najpotentnijeg dijela kluba.

Sve ovo u omladinskom pogonu je vrijeđanje zdravog razuma. Odvratan pristup, koji će donijeti odvratne rezultate - sigurno.

Zbog takvih stvari su mnogi od nas otišli iz svoje države, i teško je ovim mlađim momcima objasniti koliko je zajebano gledati situaciju, za koju znaš da samo pukom srećom može završiti dobro za nas.

Najtužnija stvar na svijetu je protraćen talenat.. ili u našem slučaju finansijsko/organizacioni potencijal. Greške u ovom segmentu će nas unazaditi 10x gore nego polovnjaci iz komšiluka ili par sezona lošijih rezultata u seniorima.
Zadnja izmjena: scholsey, dana/u 04 avg 2024, 12:51, ukupno mijenjano 1 put.
The saddest thing in life is wasted talent.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 avg 2024, 12:50

Hz1946 je napisao/la:
04 avg 2024, 12:23
Evo Pramenkovic kao i Tabaković otišao, nama idu procenti od transfera :wtf: :damn:
Daleko su baš dobacili,prva liga Federacije i treca Slovenska zapad,cudno da takav talenat nije zapazio niko drugi al eto treba ih u prvi tim jah.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 04 avg 2024, 12:53

ajdohordas je napisao/la:
04 avg 2024, 12:21
Prije dva mjeseca sam čuo od nekih ljudi koji su direktno povezani sa bivsim treenerom iz akademije u eri Rožmana da je stanje haotično što se tiče OP.
Pritisak roditelja je ogroman, djeca se ponašaju bahato, ne možeš im ništa a na poluvremenu skoro pa da cigarete zapale u svlačionici.

To su bile njegove riječi tada, samo sto nisam mislio da je bas bukvalno takvo stanje al eto izgleda da jest.
Zato djecu iz Sarajeva posto imaju klosare roditelje ne dovoditi samo djecu iz drugih gradova,sela,nikad nista niti ce biti od sarajlija opersani od sporta,daj sishu,drogu,alkohol,zene grad koji nema jednog sportistu da je neko ime. Sve trenere strance al nema nista od toga nego eto mastam,cim je tu Skoro i slicni strucnjaci znas koliko je sati,sad kad i Torlaka i ostale strucnjake iz Hrasnice nahvataju ima da procjetamo

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 04 avg 2024, 12:56

bodi123 je napisao/la:
04 avg 2024, 10:42
1.70 kvota na nas, šta je ovo ba :o :rol:
1.35 :tokralju:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 04 avg 2024, 12:57

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
04 avg 2024, 12:38
VenamaHrabrih je napisao/la:
04 avg 2024, 07:45
Po meni, nije trebalo pustiti Buljubašića još ovu godinu. Generalno mi se ne sviđa klupska transfer-politika. Također, ne mislim da treba dovoditi stopera. Ono jest da odbrana škripi, ali mora se akademcima dati šansa. Naravno, nije svaki akademac kvalitet, ali ga moraš i radi sebe i radi njega gurati u vatru. Nema tu slabije - jače utakmice. Ćušni ga odmah, pa vidi od čega je napravljen. A ne ga mrcvariti do 25-e, pa onda jadan mora kupovati diplome po Goraždu i Ljubuškom. A to što mu je 18, ko ga yebe. I meni je država sa 18 dala pušku u ruke i slala me da poginem. Ne sjećam se da je iko rekao: mojne ga, oscilira, neka ga, valja ga istrpit... Ako ne možeš pristojno lopte igrat sa 18, fataj se knjige dok ti je vrijeme.
Bilo kako bilo, po ko zna koji put, izvali dobru lovu za max 4 pojačanja, a ostalo iz vlastitog pogona. Ulaže se u pamet, a ne u gomilanje.
Aj večeras sasrećom! Ako Zekić ne napravi ništa od nas, onda ga yebi...
Meni on nesto i nije odskakao znacajno od ostalih veznih iz rostera, koji takodjer nisu neki igraci. Tako da uzeti cirka 3 miliona maraka za igaca koji ne pravi prevagu kod nas, je super posao za Mirvica.

Treba te pare iskoristiti da se dovede krilo koje moze dati 10 golova u sezoni, jer Francis i Gulisa nisu u stanju zajedno zabiti 10 za sezonu. A ako hocemo titulu, treba zabijati dosta golova.
Vjerovatno ste u pravu i ti i uvaženi @jasta. Muhamed je, uslovno rečeno, malo "svilenkast", pa je možda to kumovalo odluci o prodaji istog. Slažem se da je bolje ga prodat, nego liječiti i na kraju ništa od njega. Ali, opet, činjenica je da je on najbolji proizvod akademije, a najbolji proizvodi se ne prodaju tako lako. U današnjem fudbalu mora se rizikovati, čime se opet vraćamo na prethodnu konstataciju da se ulaže u pamet, a ne u kvantitet. Dok je god u klubu, u mladim kategorijama, filozofija; "more svak bit trener", džaba novci, džaba pojačanja, džaba europe i sl.. Pametnije je uložiti u nekoga ko će poizvoditi buduće buljubašiće, nego davati milione "zvučna" pojačanja.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 04 avg 2024, 13:16

mosarajvosa83 je napisao/la:
04 avg 2024, 12:53
ajdohordas je napisao/la:
04 avg 2024, 12:21

Zato djecu iz Sarajeva posto imaju klosare roditelje ne dovoditi samo djecu iz drugih gradova,sela,nikad nista niti ce biti od sarajlija opersani od sporta,daj sishu,drogu,alkohol,zene grad koji nema jednog sportistu da je neko ime. Sve trenere strance al nema nista od toga nego eto mastam,cim je tu Skoro i slicni strucnjaci znas koliko je sati,sad kad i Torlaka i ostale strucnjake iz Hrasnice nahvataju ima da procjetamo
Nisam iz Sarajeva, al dugo gluplji rezon nisam pročitao. Ne treba generalno gledati stvari svugdje ima dobrih ljudi a i klošara.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 04 avg 2024, 13:17

Još samo nešto, iako sam već pisao o tome: Kod nas se naziv 'legenda' dodjeljuje svakoj ublehi koji je dao više od dva gola za klub. Vrlo lako i prečesto neodgovorno, mlatimo sa tim nazivom, pritom zaboravljajući da tako blatimo prave legende ovog kluba. Kako već ranije napisah, neophodan uslov da neko bude legenda, jest da je mrtav. Drugi uslov jest da je velik i mimo, u ovom slučaju, fudbala, jer legenda je legenda svima, a ne samo vlastitim navijačima. Svjetski prvak je jednako prvak i brazilskoj faveli i na Rodeo Drive-u, s ne samo u svojoj mahali. Zato su jedine istinske legende ovog kluba Asim Ferhatović - Hase i Želimir Vidović - Keli. Svi ostali su trenutno samo bivši igrači FKS.
Također, uslov za rad u klubu moraju biti jasno određeni i rigorozni uslovi. Ako ne znaš koji su to uslovi, onda prepiši od onih koji znaju, a ne legendama i stručnjacima proglašavati nake koji su jedva vanredno završili umjetničku školu, ali; jarane, dao je go podprečku protiv vazda neugodnog Rudara.
Al' eto... Ako neko nije toga svjestan nakon 30god. neće biti ni slijedećih 30. Džaba ćoravom drobiti i gluhom govoriti.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, HyperOS, Napapijri, rimljanin90, ronaldo99, SamoDaKazeem, senad82, ubipara i 68 gostiju.