Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Moje misljenje je da smo vise kao klub i kao navijaci stali iza Drine,da bi njega mogli prodati za par godina za finu cifru,jer on je jedini imao neki talenat za razliku od Bece i ostale klape koja se tada gurala.MojaMalenkost je napisao/la: ↑04 avg 2024, 10:23Hiros je nase dijete i momak koji boluje za Zeljom. Naravno da zasluzuje odredjenu protekciju, ali ne treba da bude imun na kritiku. Sinoc su gotovo svi starteri zasluzili kritiku. Mali Sabic je jedini kojem ne smijemo nista reci. Dijete je zavaljeno na poziciju koja nije njegova, a nista losije nije odigrao od Galica koji beka igra citavu karijeru.
Uglavnom, najvece kritike zasluzuju Rahimic i uprava. Doveli Rahimica da nesto napravi, a on odradio duplo gori posao nego Bekric svojevremeno. Imaju jos vremena da poprave situaciju. Ako su pojedinci bili spremni finansirati Ljaljice, Prcice i ostala "zvucna" imena onda neka budu spremni da isfinansiraju i igrace na pozicijama koje su nam neophodne.
I samo da kazem. Da je Drina sinoc odigrao kao onaj Karamarko hebali bi mu sve po spisku. Rahimic nam doveo ublehe.
Jasno je sve kako se odigralo ljeto. Ocekivali su prodaju Jabera i Muftica. Za Muftica nista ozbiljno nije ni doslo, a Jaber nece da ide u pustinju. Plan B nisu imali, sto je van svake pameti. Botovi su ih malo zaebali pricom o Pjanicu i Ljaljicu, pa ako su imali para za njih onda imaju i za pojacanja koja su nam neophodna ako mislimo ostati u ligi.
Slozit ću samo za stopere. Yamala stavi na beka ne bi se odmah navikao, a ne ovaj naš.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑04 avg 2024, 12:40I neko spominje nekakvog sabica, sad pregledam snimak utakmice,pa pobogu zar se moze ikako losije odigrat odo ovog sto je odigro, katastrofa. 3,4 dodavanja pokusao pogresan svaki,kratak ko da snage nema, ljudi u kontru krenuli dva pita. Svako ko je krenuo i prosao je po ovj strani nijedan duel nje ni pokusao dobiti. I nijedan jedini put u toku utakmice se nje ukljucio prema naprijed na vrijeme kad krilo otvori prostor, nijednom.
Ova dva nazad katastrofa, samo cekaj neku skok igru nesto lopta na zemlji oni uzasni. Ovo ostalo ne treba ni komentarisati. Arap se malo vrtio trazio loptu i to je to.
Ma kad smo mi istrpili bilo koga, mogli su oni njemu reći bilo šta ali on je bivši do kraja septembra ako uđe u neku seriju lošijih rezultata. Ne bi mi istrpili Guardiolu a kamo li nekakvog Ćorića.dubioza144 je napisao/la: ↑04 avg 2024, 13:15Trenera bi mogli potrosit jedino ako su mu iz kluba rekli da se mora borit za vrh i da mira izborit evropu a doveli mu otpad kakav su doveli, ako su bili realni s obzirom kakve igrace su mu doveli i rekli da opstanak ne smije bit upitan a eventualni izlazak u evropu je uspjeh onda je okej
Neće to biti problem, kod nas navijači smjenjuju trenere. Kad krene pritisak na Ćorića, uprava će ponovo ići niz dlaku navijačima jer im je tako najlakše. Nemaju oni hrabrosti pa da kažu biće on trener tri godine makar ispali iz lige.dubioza144 je napisao/la: ↑04 avg 2024, 13:15Trenera bi mogli potrosit jedino ako su mu iz kluba rekli da se mora borit za vrh i da mira izborit evropu a doveli mu otpad kakav su doveli, ako su bili realni s obzirom kakve igrace su mu doveli i rekli da opstanak ne smije bit upitan a eventualni izlazak u evropu je uspjeh onda je okej
Sad ce te napast zbog Drine. Ja kad sam spominjao da smo ga prelako bacili ovdje atmosfera kao da sam pobio pola tima.Ejnur je napisao/la: ↑04 avg 2024, 12:59Moje misljenje je da smo vise kao klub i kao navijaci stali iza Drine,da bi njega mogli prodati za par godina za finu cifru,jer on je jedini imao neki talenat za razliku od Bece i ostale klape koja se tada gurala.MojaMalenkost je napisao/la: ↑04 avg 2024, 10:23Hiros je nase dijete i momak koji boluje za Zeljom. Naravno da zasluzuje odredjenu protekciju, ali ne treba da bude imun na kritiku. Sinoc su gotovo svi starteri zasluzili kritiku. Mali Sabic je jedini kojem ne smijemo nista reci. Dijete je zavaljeno na poziciju koja nije njegova, a nista losije nije odigrao od Galica koji beka igra citavu karijeru.
Uglavnom, najvece kritike zasluzuju Rahimic i uprava. Doveli Rahimica da nesto napravi, a on odradio duplo gori posao nego Bekric svojevremeno. Imaju jos vremena da poprave situaciju. Ako su pojedinci bili spremni finansirati Ljaljice, Prcice i ostala "zvucna" imena onda neka budu spremni da isfinansiraju i igrace na pozicijama koje su nam neophodne.
I samo da kazem. Da je Drina sinoc odigrao kao onaj Karamarko hebali bi mu sve po spisku. Rahimic nam doveo ublehe.
Jasno je sve kako se odigralo ljeto. Ocekivali su prodaju Jabera i Muftica. Za Muftica nista ozbiljno nije ni doslo, a Jaber nece da ide u pustinju. Plan B nisu imali, sto je van svake pameti. Botovi su ih malo zaebali pricom o Pjanicu i Ljaljicu, pa ako su imali para za njih onda imaju i za pojacanja koja su nam neophodna ako mislimo ostati u ligi.
Imao si stopera koji ima kakvu takvu brzinu za razliku od ostalih koji su igrali i stopera koji zna povuci loptu prema naprijed gdje bi nam to bas znacilo pogotovo na Grbavici gdje drugi timovi igraju bunker,na kraju krajeva pretprosle godine smo Posusju i zabili tako go za europu ako se dobro sjecam. Da je grijesio grijesio je,al nema tog igraca koji nije grijesio,cak naprotiv ostali su bili i duplo gori od njeg samo sto se njegova greska dosta vise primjeti.
Cavnica i igrace slicne njemu,mozemo samo dovoditi da odrade ugovor al ne mozemo ocekivati da ga mozemo prodati,mislim da taj nacin razmisljanja moramo promjeniti u klubu.
Ćorić ako dočeka prvi derbi na Koševu,i to će mu bit uspjeh,nemam ništa protiv čovjeka,ali mislim da je precijenjen u jednu ruku i da on nije nivo Želje,najveća greška je što Đurbuzović nije ostao i taj potez će nam se odbiti od glavu kroz sezonu u to sam siguran.Virtu4l je napisao/la: ↑04 avg 2024, 13:28Neće to biti problem, kod nas navijači smjenjuju trenere. Kad krene pritisak na Ćorića, uprava će ponovo ići niz dlaku navijačima jer im je tako najlakše. Nemaju oni hrabrosti pa da kažu biće on trener tri godine makar ispali iz lige.dubioza144 je napisao/la: ↑04 avg 2024, 13:15Trenera bi mogli potrosit jedino ako su mu iz kluba rekli da se mora borit za vrh i da mira izborit evropu a doveli mu otpad kakav su doveli, ako su bili realni s obzirom kakve igrace su mu doveli i rekli da opstanak ne smije bit upitan a eventualni izlazak u evropu je uspjeh onda je okej
To je to, samo se ne bih složio oko Cvetanoskog, mislim da će biti dosta drugačiji u odnosu na ovu dvojicu. Rano je za neku prognozu ali eto vidjet ćemo, fino se pokazao na lijevoj strani, kada je prešao desno već je bilo drugačije. Odinaki se treba dati prilika na desnom beku, mlad je i sigurno je da ne može biti gori od Galića. Mahmić na štoperu je bolja opcija nego Šabić na beku, gubimo i mi i malac sa tom kombinacijom. Umišljene igračine Hiroš, Boljević i Krpić, bit će sa njima veselo. Ne dovesti napadača i početi sezonu sa njim i Zubanovićem je genijalan potez. Prvo se trebao dovesti napadač pa tek ostalo dovoditi ako ima para. Za Vukoju, vjeruj mi nije to zbog toga što je igrao protiv Širokog, momak je mrtav igrač. Prošla sezona + pripremne utakmice = momak je za klupe i to za naš trenutni roster. Đorić, Karić, Karjašević sve isto, jedino za kakve prilike gdje treba braniti rezultat i trčati, ostalo ništa.Raonffa je napisao/la: ↑04 avg 2024, 13:03Nova sezona, slična priča kao i u proteklih nekoliko. Koliko smo samo ovakvih utakmica na Grbavici imali u zadnje 3-4 sezone, ako ih 10 nije bilo evo glava na panj.
Dakle ti kao igraš nešto, imaš 2-3 fina šuta, razbraniš protivničkog golmana i primaš gol za 0-1 faktički iz prve akcije gdje ti protivnik dođe sa loptom na 30 metara od gola. Kakav flashback![]()
Što se tiče igre generalno je bilo okej, od ove skupine igrača ja iskreno i ne očekujem nešto mnogo bolje, da smo sinoć pobijedili uz onakvu igru uvjeren sam da bi 90% raje pisalo hvalospjeve nakon tekme.
Nama podhitno treba okomito krilo koje u igri 1 na 1 može probiti i sjuriti se prema protivničkom šesnaestercu. Ovo što igraju Hiroš i Boljević je dijametralna suprotnost, ljudi vole loptu u noge, ne mogu probijanjem napraviti višak na krilu još kad na to dodaš da ti bekovi ne prelaze centar onda svaki put na krilu dobiješ situaciju 1 na 2 i u toj situaciji Hiroš i Boljević samo tri opcije imaju - bezvezan centaršut, gubljenje lopte u driblingu ili pas u sredinu kojim ne dobijaš apsolutno ništa.
Jednostavno njih dvojica na krilima ne smiju biti ni pod tačkom razno, može se istrpiti Amer na ofanzivnom veznom, Boljević na jednom krilu i neko okomit, brz (ne mora ni imati tehniku), samo eto da je suprotnih karakteristika od ovog što imamo. Onaj Cvetanoski mi mnogo više baca na fazon Boljevića i Hiroša nego na ono što nama treba. Bio je momak korektan, djeluje mi dosta lagan i neko ko na malom prostoru može izmisliti nešto ali nije ni on to što nama treba.
Bekovi kako rekoh nedovoljno dobri, mada Šabića i ne računam u beka jer po meni dečko treba igrati na desnom krilu (kontra noga, solidan centaršut i šut), Galić k'o Galić puno zuji malo meda daje. Nadam se da nam Odinaka i Marković mogu dati nešto više na tim pozicijama.
Štoperi standardno prosječni kao i svi zadnjih nekoliko godina, ili im fali visine ili brzine ili su skloni kiksevima, uvijek nešto. Ovoj dvojici očigledno fali brzina što nije ni čudo s obzirom koliko su visoki i očigledno će nam ponovo svaka ekipa na kontre praviti probleme kad su njih dvojica na terenu.
Vukoja izgubljen, doduše moja teorija je da je bio malo "izgubljeniji" nego što je to realno jer je igrao protiv svojih al' hajde to na stranu. Đorić se krije od lopte, prvom do sebe, apsolutno nikakav doprinos od njega nisam vidio. Krpić gore mrljav, vidi se da su ga godine stigle i da to nije više stari Krpić koji je bio odličan napadač za ovaj nivo.
Dakle sve u svemu krilo i napadač pod moranje, a ovo ostalo makar imamo nekakvu širinu iako ćemo se krpiti jer trebalo bi tu pojačanja i u sredini, a pogotovo na štoperu al' od toga naravno nema ništa, daj Bože da i ovog napadača i krilo dovedemo.
PS: Što se tiče Ćorića korektna izjava nakon meča, dobro je detektovao problem na poluvremenu i odmah na klupi ostavio dva najlošija igrača (mada pitanje je zašto ih je i stavljao u prvu postavu), a ovo ostalo ni tamo ni vamo eto. Nadam se da ga nećemo potrošiti slično kao Bašića jer nekako je to taj kvalitet trenera, a sve ide ka tome da hoćemo jbg.
Pa vidi, moguće da si upravu za Cvetanoskog jer jeste činjenica da je teško nekoga ocijeniti za 45 minuta, ali meni je sinoć djelovao tako. A mora se imati na umu da je mahom igrao protiv duplog bloka, tako i da ima te neke karakteristike brzine i prodornosti teško ih je bilo pokazati.Bersaga je napisao/la: ↑04 avg 2024, 13:37To je to, samo se ne bih složio oko Cvetanoskog, mislim da će biti dosta drugačiji u odnosu na ovu dvojicu. Rano je za neku prognozu ali eto vidjet ćemo, fino se pokazao na lijevoj strani, kada je prešao desno već je bilo drugačije. Odinaki se treba dati prilika na desnom beku, mlad je i sigurno je da ne može biti gori od Galića. Mahmić na štoperu je bolja opcija nego Šabić na beku, gubimo i mi i malac sa tom kombinacijom. Umišljene igračine Hiroš, Boljević i Krpić, bit će sa njima veselo. Ne dovesti napadača i početi sezonu sa njim i Zubanovićem je genijalan potez. Prvo se trebao dovesti napadač pa tek ostalo dovoditi ako ima para. Za Vukoju, vjeruj mi nije to zbog toga što je igrao protiv Širokog, momak je mrtav igrač. Prošla sezona + pripremne utakmice = momak je za klupe i to za naš trenutni roster. Đorić, Karić, Karjašević sve isto, jedino za kakve prilike gdje treba braniti rezultat i trčati, ostalo ništa.Raonffa je napisao/la: ↑04 avg 2024, 13:03Nova sezona, slična priča kao i u proteklih nekoliko. Koliko smo samo ovakvih utakmica na Grbavici imali u zadnje 3-4 sezone, ako ih 10 nije bilo evo glava na panj.
Dakle ti kao igraš nešto, imaš 2-3 fina šuta, razbraniš protivničkog golmana i primaš gol za 0-1 faktički iz prve akcije gdje ti protivnik dođe sa loptom na 30 metara od gola. Kakav flashback![]()
Što se tiče igre generalno je bilo okej, od ove skupine igrača ja iskreno i ne očekujem nešto mnogo bolje, da smo sinoć pobijedili uz onakvu igru uvjeren sam da bi 90% raje pisalo hvalospjeve nakon tekme.
Nama podhitno treba okomito krilo koje u igri 1 na 1 može probiti i sjuriti se prema protivničkom šesnaestercu. Ovo što igraju Hiroš i Boljević je dijametralna suprotnost, ljudi vole loptu u noge, ne mogu probijanjem napraviti višak na krilu još kad na to dodaš da ti bekovi ne prelaze centar onda svaki put na krilu dobiješ situaciju 1 na 2 i u toj situaciji Hiroš i Boljević samo tri opcije imaju - bezvezan centaršut, gubljenje lopte u driblingu ili pas u sredinu kojim ne dobijaš apsolutno ništa.
Jednostavno njih dvojica na krilima ne smiju biti ni pod tačkom razno, može se istrpiti Amer na ofanzivnom veznom, Boljević na jednom krilu i neko okomit, brz (ne mora ni imati tehniku), samo eto da je suprotnih karakteristika od ovog što imamo. Onaj Cvetanoski mi mnogo više baca na fazon Boljevića i Hiroša nego na ono što nama treba. Bio je momak korektan, djeluje mi dosta lagan i neko ko na malom prostoru može izmisliti nešto ali nije ni on to što nama treba.
Bekovi kako rekoh nedovoljno dobri, mada Šabića i ne računam u beka jer po meni dečko treba igrati na desnom krilu (kontra noga, solidan centaršut i šut), Galić k'o Galić puno zuji malo meda daje. Nadam se da nam Odinaka i Marković mogu dati nešto više na tim pozicijama.
Štoperi standardno prosječni kao i svi zadnjih nekoliko godina, ili im fali visine ili brzine ili su skloni kiksevima, uvijek nešto. Ovoj dvojici očigledno fali brzina što nije ni čudo s obzirom koliko su visoki i očigledno će nam ponovo svaka ekipa na kontre praviti probleme kad su njih dvojica na terenu.
Vukoja izgubljen, doduše moja teorija je da je bio malo "izgubljeniji" nego što je to realno jer je igrao protiv svojih al' hajde to na stranu. Đorić se krije od lopte, prvom do sebe, apsolutno nikakav doprinos od njega nisam vidio. Krpić gore mrljav, vidi se da su ga godine stigle i da to nije više stari Krpić koji je bio odličan napadač za ovaj nivo.
Dakle sve u svemu krilo i napadač pod moranje, a ovo ostalo makar imamo nekakvu širinu iako ćemo se krpiti jer trebalo bi tu pojačanja i u sredini, a pogotovo na štoperu al' od toga naravno nema ništa, daj Bože da i ovog napadača i krilo dovedemo.
PS: Što se tiče Ćorića korektna izjava nakon meča, dobro je detektovao problem na poluvremenu i odmah na klupi ostavio dva najlošija igrača (mada pitanje je zašto ih je i stavljao u prvu postavu), a ovo ostalo ni tamo ni vamo eto. Nadam se da ga nećemo potrošiti slično kao Bašića jer nekako je to taj kvalitet trenera, a sve ide ka tome da hoćemo jbg.
Muftić - Odinaka, Cavnić, Mahmić, Marković - Radovac, Al Jaber, Cvetanoski, Hiroš, Boljević - Krpić
Ovo je po mom mišljenju najbolje što imamo i što treba probati protiv Veleža. Žali Bože ove "bolesne" raje, stvarno smo sprženi![]()
Trava se mora mijenjati, unistena ne.
Virtu4l je napisao/la: ↑04 avg 2024, 13:28Neće to biti problem, kod nas navijači smjenjuju trenere. Kad krene pritisak na Ćorića, uprava će ponovo ići niz dlaku navijačima jer im je tako najlakše. Nemaju oni hrabrosti pa da kažu biće on trener tri godine makar ispali iz lige.dubioza144 je napisao/la: ↑04 avg 2024, 13:15Trenera bi mogli potrosit jedino ako su mu iz kluba rekli da se mora borit za vrh i da mira izborit evropu a doveli mu otpad kakav su doveli, ako su bili realni s obzirom kakve igrace su mu doveli i rekli da opstanak ne smije bit upitan a eventualni izlazak u evropu je uspjeh onda je okej
Potpisujem. Par loših utakmice i tjeranje će početi. Ne trpimo naše domaće, a da trpimo trenera sa strane.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Hrasno15, Levin, Pablo11 i 35 gostiju.