Govorim za santosa u ovom slucaju, za dangubica sam na to i mislio kontaktirali smo ga na zimu cini mi se, ne vidim razlog zasto bi sad jeftiniji bio ako tada nije..muharemovicdzelo je napisao/la: ↑25 jul 2024, 23:53Nije uopšte bila ponuda Dangubiću. Samo upit, čim je rekao da košta 220.000KM godišnje, priča je stala.
Transferi, igrački kadar - FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: Transferi, igrački kadar - FK Željezničar
Fk Željezničar.
Nikola Srećković - 28 godinabraco je napisao/la: ↑24 jul 2024, 14:05Evo slobodna krila iz BiH i regiona:
BiH:
Alen Jurilj - 28 godina
https://www.transfermarkt.com/alen-juri ... ler/317824
Hrvatska:
Andrija Filipović - 27 godina
https://www.transfermarkt.com/andrija-f ... ler/312760
Filipović može igrati i špica i krilo, što bi nama možda i odgovaralo, jer prema transfermarktu odigrao je podjednak broj utakmica na obje pozicije. Prošle sezonse je igrao u prvoj mađarskoj ligi, ali nije puno igrao. Imao je dosta dobrih sezona u karijeri i igrao je u nekim finim ligama i klubovima. Da ne pišem, lakše mi je kroz screenshote pokazati njegovu karijeru.
Jan Jurčec - 23 godine
https://www.transfermarkt.com/jan-jurce ... ler/672616
Momak koji je posljednje 2 sezone igrao za Altach u austrijskoj Bundesligi, igrao je tamo često beka i wingbeka, ne znam koliko je krilo često bio. Kao krilo je igrao prije toga u 2. HNL za Kustošiju gdje je prije 2 godine imao sezonu sa 8 golova i 6 asistencija u 26 utakmica, što je ga prodalo u Austriju. Igrao je i za U21 repku Hrvatske (generacija Beljo, Baturina, Biuk itd.) Tamo je isto igrao beka.
Srbija:
Borko Duronjić - 26 godina
https://www.transfermarkt.com/borko-dur ... ler/146396
Doduše momak je rođen u Banjaluci ali eto tamo je čitavu karijeru i transfermarkt mu je stavio samo srpsko državljanstvo. Uglavnom, igrač koji se snalazi na oba krila, prošle sezone je odigrao najbolju sezonu u karijeri sa 9 golova i 1 asistencijom. Igrao je prošle sezone u istom klubu ko i Hajdar, ispali su iz lige.
Ima i oko 67 nastupa za TSC. Čitavu karijeru igra u srpskoj Superligi gdje je skupio sa kupom oko 250 nastupa.
Filip Malbašić - 31 godina
Prošle sezone je bio kapiten Vojvodine gdje se vratio prije 2 godine iz Španije, nekad u martu ove godine ga suspendovali jer su ga provalili da je na košarkaškoj utakmici navijao za Partizan i nije više utakmice zaigrao.![]()
Igrač sa bogatim iskustvom jer ima 28 nastupa u španskoj La ligi za Cadiz i još 115 nastupa u drugoj španskoj ligi, od čega oko stotinjak za Tenerife i ostatak za Burgos.
Ima 125 nastupa za Vojvodinu i 25 nastupa za Partizan.
Makedonija:
Martin Mirčevski - 27 godina
Igrač koji čini mi se da je više desetka i da je to više igrao u karijeri, ali može i lijevo krilo, nešto slično kao Hiroš. Imao je nekad odlične sezone u makedonskoj, kosovskoj i srpskoj superligi, ali prošle sezone gotovo da nije nikako igrao za TSC.
![]()
https://www.transfermarkt.com/nikola-sr ... ler/391926
Od prekjučer je postao slobodan igrač. Inače je riječ o lijevom krilu, posljednji klub mu je bio poljski drugoligaš Wisla Plock (odakle nam je i Štilić došao).
Prošlo ljeto odlazi u taj klub za odštetu od 300.000 eura (u tom trenutku mu je vrijednost na transfermarktu bila milion eura), ali se tamo nije naigrao pa su ga ove zime poslali na posudbu u Novi Pazar gdje postiže 4 gola i 2 asistencije.
Prije toga je godinama igrao za Spartak iz Subotice (bio je kapiten ekipe) gdje je zaista imao korektnu statistiku:

Dobro puca slobodnjake, izvode prekide i čini se da ima fin centaršut
E ovo bi bila
Slobodan igrač je postao Junior Flemmings (28 godina), krilo koje je prošle godine zabilo 15 golova za Voždovac koji je na kraju ispao iz lige.
https://www.transfermarkt.com/junior-fl ... ler/354664
U Voždovac je došao posudbu iz Tuluza za koji je u karijeri odigrao samo 25 minuta i to kad su bili u 2. francuskoj ligi.
Ima 26 nastupa za A reprezentaciju Jamajke i 4 gola.
Po transfermarktu igra na oba krila, a igrao je rijeđe i špica.
Slobodan igrač je postao prošle sedmice.
Vjerovatno nemamo love za njega ali lijepo je maštati.
Slobodan igrač je postao Junior Flemmings (28 godina), krilo koje je prošle godine zabilo 15 golova za Voždovac koji je na kraju ispao iz lige.
https://www.transfermarkt.com/junior-fl ... ler/354664
U Voždovac je došao posudbu iz Tuluza za koji je u karijeri odigrao samo 25 minuta i to kad su bili u 2. francuskoj ligi.
Ima 26 nastupa za A reprezentaciju Jamajke i 4 gola.
Po transfermarktu igra na oba krila, a igrao je rijeđe i špica.
Slobodan igrač je postao prošle sedmice.
Vjerovatno nemamo love za njega ali lijepo je maštati.

Ima li kakav napadac s nasim papirima da je u21, da ubijemo dvije muhe jednim udarcem 

Naš bivši krilni igrač Mihael Klepač je postao slobodan igrač. Imao je nekoliko dobrih sezona u slovenskoj ligi za Aluminij i Muru, da bi prošle godine otišao u švicarsku superligu ali je odigrao malo više od 250 minuta.

https://www.transfermarkt.com/mihael-kl ... ler/510263
Prošli put kod nas nije dobio pravu šansu, da li je vrijeme za iskupljenje?

https://www.transfermarkt.com/mihael-kl ... ler/510263
Prošli put kod nas nije dobio pravu šansu, da li je vrijeme za iskupljenje?

Još jedan igrač mučki ukraden iz ove kartotekebraco je napisao/la: ↑26 jul 2024, 08:35
Nikola Srećković - 28 godina
https://www.transfermarkt.com/nikola-sr ... ler/391926
Od prekjučer je postao slobodan igrač. Inače je riječ o lijevom krilu, posljednji klub mu je bio poljski drugoligaš Wisla Plock (odakle nam je i Štilić došao).
Prošlo ljeto odlazi u taj klub za odštetu od 300.000 eura (u tom trenutku mu je vrijednost na transfermarktu bila milion eura), ali se tamo nije naigrao pa su ga ove zime poslali na posudbu u Novi Pazar gdje postiže 4 gola i 2 asistencije.
Prije toga je godinama igrao za Spartak iz Subotice (bio je kapiten ekipe) gdje je zaista imao korektnu statistiku:
Dobro puca slobodnjake, izvode prekide i čini se da ima fin centaršut

- CentarsutNaClanak921
- Kontakt:
Jednom je slučajnost, svaki naredni put je ustaljena praksa 

Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
Braco kakav upgrade bi nam donio Filip Dangubic u napadu kada bi potpisao? Moze li analiza?
Fk Željezničar.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
@braco ode ti Zličić kod Ljajića.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
@braco
Ima li kakav as iz rukava ovo nista ne valja ? Moze nas spasiti ili taj neki as ili da se Coric pretvori u Murinja iz 2004. g.
Ima li kakav as iz rukava ovo nista ne valja ? Moze nas spasiti ili taj neki as ili da se Coric pretvori u Murinja iz 2004. g.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Ako potpiše, mogla bi se onda napisat koja o njemu.

Ukradu nam Pazarci igrača iz ove kartoteke, još nam blokiraju Ljajića, od sada su pazarske mantije zabranjene u mom prisustvu
Ja sve kontam da protiv Širokog bi se mogla ponoviti borbena i kompaktna partija kao i u prvoj utakmici nastavka prvenstva prošle sezone protiv Zrinjskog na Grbavici 0:0 jer puna Grbavica je čudo, samo se nadam da se ovaj put nećemo isfulat kao tad Amoah i Haračić.
I tad smo ono igrali protiv niželigaša na pripremama i imali smo novog trenera pa nisi znao šta da očekuješ i zato me malo me podsjetilo na to.
A za dalje ko zna, čak iako pobjedimo Širokog ne treba se zavaravat, pa da bude ko poslije prvog kola protiv Borca prošle sezone da je sve top, a u suštini ekipa je vapila za pojačanjima. Novih igrača će sigurno biti jer za nas prijelazni rok definitivno nije završen jer naši i dalje pokušavaju dovesti nove igrače.
Plate su redovne tako da je isključeno kao neki remetilački faktor, sad je sve na klubu da dovede ta pojačanja i da Ćorić to uigra kroz određeno vrijeme. Tako da ako ubodemo s nekim novim igračima onda mislim da bi imali sve uslove da se ustvare neki prihvatljivi rezultati, a pod uslove mislim u vidu dobre posjete na Grbavici svaku domaću što se svakako podrazumjeva s obzirom da smo najposjećeniji klub godinama, imao bi hipotetički dobar igrački kadar ako bi uboli s 2 pojačanja, imao bi redovne plate.
U tom slučaju jedino što bi moglo spriječiti neki dobar rezultat ako zbog nekog X razloga budu narušeni odnosi u svlačionici tipa da se ne krenu igrači preseravat zbog Ćorića što nije strano igračima u ovog ligi i naravno ostali konkurenti u ligi kojih nije malo.
Meni su jedina nada Coric i to da ekipa bude bas klapa i ona isfurana "da ginu jedan za drugog" i tako nadoknade manjak kvaliteta. Po meni sastav nije cemu ali eto svi govorite doci ce igraci, pa valjda hoce iako je meni bas bezveze to cekat nekog do septembra. Neka nam je sa srecom .
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Klepač bi baš bio pristojna opcija. U ono pola godine kod nas je pokazao da zna lopte.
Malbašić je po meni nerealan, a Jurilj će vjerovatno na neku egzotičnu lokaciju...
Malbašić je po meni nerealan, a Jurilj će vjerovatno na neku egzotičnu lokaciju...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Sabic je nas Camavinga. Ne bi volio da ugusimo dijete na skroz kontra strani terena. Tamo mu je Hiros krilo, na hajr.
Neka nam je sa srecom Zeljovci moji, sto manje patnje i nikako proslogodisnjih iskustava u ovoj sezoni.
Pobjeda bi nam znacila k'o 6 bodova. Jako i pametno.
Neka nam je sa srecom Zeljovci moji, sto manje patnje i nikako proslogodisnjih iskustava u ovoj sezoni.
Pobjeda bi nam znacila k'o 6 bodova. Jako i pametno.
Svim našim trenerima do sada su bila puna usta mladih igrača, ali niti jedan im nije pružio šansu. Nadam se da Ćorić neće biti takav i da će raditi ovo što priča, odnosno da će davati šansu mladim igračima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da li su ljudi zaduzeni za transfere sada imalo svjesniji situacije ?
Ofanzivno smo nedoreceni, fali ubojitosti.
Sredina treba bit trkacki mocnija a odbrana dosta sigurnija.
Nisam nikakav strucnjak nit pljujem ali Karamarko bezveze. Mozel se prodat ?
Mi smo bas čučnuli nakon izlaska Jabera.
Golman im se razbranio yebo sebe ali imalo se puno prostora za bolje.
Ofanzivno smo nedoreceni, fali ubojitosti.
Sredina treba bit trkacki mocnija a odbrana dosta sigurnija.
Nisam nikakav strucnjak nit pljujem ali Karamarko bezveze. Mozel se prodat ?
Mi smo bas čučnuli nakon izlaska Jabera.
Golman im se razbranio yebo sebe ali imalo se puno prostora za bolje.
Posto na onoj temi ne vrijedi pisati, mozemo ovdje i o Sirokom.
Sta reci? Ono nase, a desilo se bezbroj puta u zadnjih 10-ak godina: pacerski go, neiskoristene sanse, utakmica zivota protivnickog golmana.
Da su oni bili bolji nisu, remi bi bio realan, ali koga boli **** kad su pobijedili.
Al Jaber je pao fizicki i morao je vani, ali dok je bio unutra - daleko najbolji igrac. Nema gdje ga nije bilo. On ako bude ovako mogao igrati u kontinuitetu bice hladno najbolji veznjak lige. Sta bi tek radio u boljoj ekipi?
Cvetanoski me pozitivno iznenadio. Mogao bi biti pojacanje. Mora pocinjati umjesto Vukoje, koji je djelovao tromo i nije nista specijalno napravio.
Sabic nije bek i ne smije igrati beka. Nadam se da mu je ovo zadnja utakmica na toj poziciji. Cim udje u sredinu i pridje blize golu vidi se da tu ima nekog materijala, ali na beka ne moze. Bolja je opcija da igra Mahmic umjesto Karamarka, na primjer.
Krpic, nadao sam se i vjerovao da ce se bar malo trznuti, ali nista od toga. Vrhunac veceri je bio kad mu je Hiros donio loptu na tacni, a on je lagano dodao Tomicu. Ja sam siguran da bi i mali Zuban ono zabio, a ne neki bolji napadac.
Ostali, nema se sta specijalno reci. Hiros je imao par dobrih poteza, ali moze puno bolje, previse nervoze. Radovac isto mora bolje, ali treba pocinjati svakako. Galic borben, ali jako losa utakmica. Karic s loptom kao da mu je granata u nogama. Momak je tip igraca poput Hajdarevica ili Dine Hasanovica. Ne zna lopte i dzaba. Boljevic je kao pokusavao nesto, ali uzalud.
Potrebna su nam pojacanja, to svi znamo, ali samo kad bi rijesili pitanja napadaca i zasticenog godista puno bolje bi ovo sve izgledalo.
Ne znam mozemo li ista Velezu u gostima. Oni su uzdrmani bas i bezveze im je ekipa, a mi evo vidimo kakvi smo. Tesko je bilo sta reci.
Sta reci? Ono nase, a desilo se bezbroj puta u zadnjih 10-ak godina: pacerski go, neiskoristene sanse, utakmica zivota protivnickog golmana.
Da su oni bili bolji nisu, remi bi bio realan, ali koga boli **** kad su pobijedili.
Al Jaber je pao fizicki i morao je vani, ali dok je bio unutra - daleko najbolji igrac. Nema gdje ga nije bilo. On ako bude ovako mogao igrati u kontinuitetu bice hladno najbolji veznjak lige. Sta bi tek radio u boljoj ekipi?
Cvetanoski me pozitivno iznenadio. Mogao bi biti pojacanje. Mora pocinjati umjesto Vukoje, koji je djelovao tromo i nije nista specijalno napravio.
Upravo ovo sam i ja primjetio. Djeluje kao nezgodan i opasan igrac, a takvih nam ocajnicki treba, jer smo sterilni haos.BarbareZeljin je napisao/la: ↑04 avg 2024, 00:21Jedini je bio sposoban veceras da nesto uradi. Do onog kad sam ja gledao. Pravio je viska konstantno,nisu ga mogli ufatiti,ulazio je u sredinu,bukvalno ga u par navrata nisu smjeli napasti.
E sad druga je stvar sto su se nasi lose kretali,pa je on nekad morao sa jedne na drugu stranu da vuce loptu.
Ne znam meni se svidio pravo.
Inace su nasa krila odavno vrlo specificna,ako izuzmemo Santosa i Miru,pa mi onda Cvetanovski izgleda ko Di Maria.
Sabic nije bek i ne smije igrati beka. Nadam se da mu je ovo zadnja utakmica na toj poziciji. Cim udje u sredinu i pridje blize golu vidi se da tu ima nekog materijala, ali na beka ne moze. Bolja je opcija da igra Mahmic umjesto Karamarka, na primjer.
Krpic, nadao sam se i vjerovao da ce se bar malo trznuti, ali nista od toga. Vrhunac veceri je bio kad mu je Hiros donio loptu na tacni, a on je lagano dodao Tomicu. Ja sam siguran da bi i mali Zuban ono zabio, a ne neki bolji napadac.
Ostali, nema se sta specijalno reci. Hiros je imao par dobrih poteza, ali moze puno bolje, previse nervoze. Radovac isto mora bolje, ali treba pocinjati svakako. Galic borben, ali jako losa utakmica. Karic s loptom kao da mu je granata u nogama. Momak je tip igraca poput Hajdarevica ili Dine Hasanovica. Ne zna lopte i dzaba. Boljevic je kao pokusavao nesto, ali uzalud.
Potrebna su nam pojacanja, to svi znamo, ali samo kad bi rijesili pitanja napadaca i zasticenog godista puno bolje bi ovo sve izgledalo.
Ne znam mozemo li ista Velezu u gostima. Oni su uzdrmani bas i bezveze im je ekipa, a mi evo vidimo kakvi smo. Tesko je bilo sta reci.
Sta cemo ocekivat kad napad gradimo sa 5 igraca od kojih je jedan Krpic drugi Vukoja. Boljevic imao fine centarsuteve i to je to od njega, ne vraca se nazad nikako. Vukoja nista nije uradio. Ili ga pokusaj na spica ili nek kosi travu na Grbavici. Bekovi ne ucestvuju naprijed a nazad nikakva sigurnost. Karamarko gori od Drine kojeg smo sahranili evo prije godinu i po. Vezni red Đoric.
Transfer politika nam je ovo ljeto bila u rangu Posusja, sve ostalo su price za malu djecu.
Eto cekamo jos mjesec dana da nekome propadne nesto vani pa da mu se srede nasi papiri i dok ufati ritam, tamam novembar.
Ja ne radim nesto sto ne znam i nisam siguran da to moze bit dobro, takav sam po prirodi. U Zelji se svi uce. Ako prodje super a ako uyebe sve jbg ide druga tura.
Transfer politika nam je ovo ljeto bila u rangu Posusja, sve ostalo su price za malu djecu.
Eto cekamo jos mjesec dana da nekome propadne nesto vani pa da mu se srede nasi papiri i dok ufati ritam, tamam novembar.
Ja ne radim nesto sto ne znam i nisam siguran da to moze bit dobro, takav sam po prirodi. U Zelji se svi uce. Ako prodje super a ako uyebe sve jbg ide druga tura.
-
- Kontakt:
Od ovih igraca do sad, samo bi Makedonac mogao biti pojacanje.
Odinaku cemo jos vidjeti, ali od njega isto ocekujem da se pokaze.
Markovic je odlican igrac, samo u kakvom je stanju trenutno?
Vukoja zapusten, spor, mlitav. Garantujem da bi Stilic vise pokazao od njega da je jucer bio na terenu.
Od Djorica nisam ni ocekivao vise od ovoga sto je pokazao sinoc.
Ostanak Al Jabera je nase najvece pojacanje. Sve uraditi da produzi ugovor, fantastican je.
I Coric opet govori o ta dva-tri igraca koja nikako da dodju. Tacno se na njemu vidi da je isfrustriran. Dovedite covjeku igrace. Zao bi mi bilo da plati glavom, jer moze biti nesto od njega.
Odinaku cemo jos vidjeti, ali od njega isto ocekujem da se pokaze.
Markovic je odlican igrac, samo u kakvom je stanju trenutno?
Vukoja zapusten, spor, mlitav. Garantujem da bi Stilic vise pokazao od njega da je jucer bio na terenu.
Od Djorica nisam ni ocekivao vise od ovoga sto je pokazao sinoc.
Ostanak Al Jabera je nase najvece pojacanje. Sve uraditi da produzi ugovor, fantastican je.
I Coric opet govori o ta dva-tri igraca koja nikako da dodju. Tacno se na njemu vidi da je isfrustriran. Dovedite covjeku igrace. Zao bi mi bilo da plati glavom, jer moze biti nesto od njega.
Naravno da nam fali, pa je pitanje zasto ga ne dovodimo? Pogotovo kad znamo da ce se Radovac povrijedjivati, kao i uvijek.
Na trzistu ima dobrih, slobodnih, domacih igraca koji bi nam odmah konkurisali za prvih 11. Eno pisu portali da Sadikovic ide kod Jagodica. Zasto ga mi nismo doveli? Mehanovic na birou, niko ga zvao nije. Zasto?
Sad ce neko reci da je do para, ali nije i nisu ovi sto smo doveli nista jeftiniji. Ali zato jesu losiji.
Trenutno korisnika/ca: Napaceni87, Pablo11, Semper, WeekendOffender i 11 gostiju.