63012 post o Amaru, i ko biva tamo lobotomija
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Dok svi ne budemo slozni da zelimo bolji Zeljeznicar, nama ce ovako biti.
Jer iz sezone u sezonu isti ljudi govore aplaudiraj, nemamo para. Ksd mi kaze nemamo para, a klub iz trgovinskog, turistickog centra BiH, ubio bih ga odmah.
Dqj nam nekog ko ce dati pare, a da mu ovi klosari upravljaju novcem.
Jer iz sezone u sezonu isti ljudi govore aplaudiraj, nemamo para. Ksd mi kaze nemamo para, a klub iz trgovinskog, turistickog centra BiH, ubio bih ga odmah.
Jako loša selekcija dovedenih igrača. Al ako nam je spas u rekliciranju onda možda bolje da se polako počnemo gasiti. Na onom tamo forumu plaću za Kemom Osmankovićem, na ovom mjauču za Dadom Sadikovićem al baš bi bilo dobro postaviti postove forumskih stručnjaka iz perioda kada su ovi igrali za Želju pa da vidimo taj upgrade u odnosu na ove trenutne.
- MocMahale444
Naravno da to niko nece ali kako mislis slozni?zeljovolimte je napisao/la: ↑05 avg 2024, 23:09Dok svi ne budemo slozni da zelimo bolji Zeljeznicar, nama ce ovako biti.
Jedan pise daBogda ispali, drugi da smo prodavali a treci da smo kupovali.
Onda imas amar vs miske, ono slozni su samo u kafani slozna braca.
Jbga kao sto bi rahmetli Ekrem rekao “kulturno propadamo”.
Npr Basic je oprostio Zelji solidnu cifru a i dan danas neki ga pljuju, dok ptica na grani zna da je Bekric zavalio Basica ko bekana.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Vukoja ima platu koliku bi imali Sadikovic i Osmankovic zajedno. Za tim mi "placemo".
Zbog neselektivnog nabacanja igraca. Izuzev ljetnog i zimskog prelaznog sa Edisom ostalo da Bog sacuva.
Pazite koga su Basic, Akrapovic, sad Coric doveli. 365 dana..
Turanjanin, Ovcina, Alyson, Mulalic (cisto da se Muftic istjera), Dubackic, Boljevic, Selimovic, Biber, Cosic, Pavic, Bismark, Cavnic, Radovac, Hiros, Dujmovic, Adonis Bilal, Zubanovic, Mijic, Karic, Radinovic, Rustemovic, AlJaber, Zubanovic, Mahmic, Cvetanovski, Abdulahovic, Karamarko, Karjasevic, Odinaka, Markovic, Djoric, Vukoja...
Halo 365 dana igraju se menadzera, i kaze placem za Amarom. Samo vi podrzavajte. Top je kako trrba biti
Zbog neselektivnog nabacanja igraca. Izuzev ljetnog i zimskog prelaznog sa Edisom ostalo da Bog sacuva.
Turanjanin, Ovcina, Alyson, Mulalic (cisto da se Muftic istjera), Dubackic, Boljevic, Selimovic, Biber, Cosic, Pavic, Bismark, Cavnic, Radovac, Hiros, Dujmovic, Adonis Bilal, Zubanovic, Mijic, Karic, Radinovic, Rustemovic, AlJaber, Zubanovic, Mahmic, Cvetanovski, Abdulahovic, Karamarko, Karjasevic, Odinaka, Markovic, Djoric, Vukoja...
Halo 365 dana igraju se menadzera, i kaze placem za Amarom. Samo vi podrzavajte. Top je kako trrba biti
-
- Kontakt:
Sve kad bi za marku htio, mi ga necemo. Neka ide u sprske fenjerase i neka zavlaci nekoga drugog. Ku.rac a ne Zeljino dijete.
Jel zna neko ukolko je sutra utakmica na otoci hvala?
19:30
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Ipak je bilo ateriranje na usta, punim.avalPacidoroP je napisao/la: ↑03 avg 2024, 20:04Eto ubode ti sastav..RatoborniMrmot je napisao/la: ↑03 avg 2024, 00:11Ili ako makedonac nije spreman vjerovatno Hiros ide na krilo, Vukoja sredina terena. To je to, vezite se polijecemo, il padamoavalPacidoroP je napisao/la: ↑02 avg 2024, 21:50Muftic
Galic-Cavnic-Karamarko-Sabic
Djoric--Al Jaber
Boljevic-Hiros-Cvjetic
----Krpa-----
Mislim da bi moglo vako nesto bit![]()
Na hair.
HAJDE ŽELJO ZABIJ GO !
Vise stvari mi je nejasno u cijeloj prici. Za pocetak Karamarko kao startni stoper. Kriv za gol jer je katastrofalno izbio cistu loptu. Nekoliko puta se odbio od igraca Sirokog, e to mi pogotovo nije jasno. Kako se kao stoper mozes odbijati od protivnickih igraca. Nesigurnost proizilazi od neigranja, ali to je do nas, sto smo ga uopste doveli da se kod nas dohaviza i pitanje je hoce li se uopste dohavizati. Ono sto sam vidio ne obecava, al nikako. Dalje, oba stopera ne znaju igrati lopte, nesigurni sa loptom, nekoliko pogresnih dodavanja kod presinga Sirokog. Da neko od njih dvojice stvori visak igraca odnosno da zna povuci i ne izgubiti loptu je suvisno pricati. Kako treneri ne kontaju da nam trebaju stoperi koji znaju lopte meni nije jasno. Jer mi, kao, napadamo. Ako je tako onda ti kompletna ekipa mora znati ili barem pokusati igrati fudbala. Pa ljudi gledaju da im golmani ucestvuju u igri, kod nas u svakom trenutku barem cetvorica igraca ne znaju sta sa rade kada dobiju loptu u noge ( Muftic, ova stopera, Galic, Djoric i onda Karic ).
Kad smo kod znanja nastavljam sa Galom. On se, realno, slomi od trcanja, baca se na glavu, trud i zelja se ne mogu osporiti al mu je ucinak nikakav. Da to prebacimo u brojeve, 80 utakmica za Zeljeznicar, 2 gola i cak jedna asistencija

Pitam se kako je neko pomislio da je bolje imati veznjaka Sabica na beku, a Vukoju i Djorica kao startere nakon prvog poluvremena protiv raspale Tuzle koja je ostala bez vecine igraca, koja je tek pocela sa pripremama u tom trenutku ( 12-ti dan priprema, a mi igrali fol generalku ). Tvrdim da je vezni red Djoric, Huso, Vukoja dobar za gornji dio Federalne lige, tamo negdje izmedju 3 i 5 mjesta. I onda ponovis dvojicu od navedene trojice protiv Sirokog

Boljevic ne pomaze u odbrani pa **** bekove i veznjake koji moraju za njega igrati defanzivu.
Za kraj Krpic

Zapravo to nije kraj, rezervni napadac Zuban. Ne treba dalje.
Jaber, Hiros, makedonac, Boljevic i Radovac su igraci koji mogu podici tempo utakmice, iskreirati nesto, napraviti visak, odigrati potez, al tu i dalje fali jos nekoliko igraca. Nije mi jasno sto se nije pokusalo sa Boljevicem u vrhu napada. Hiros ne moze na krilo, mora na poluspica tu je najbolji. Ako Radovac nije spreman, a nije, ja bih gurao Sabica ili Focu na sredinu terena. Opet kako ih gurati kada tako nesto nismo uigravali tokom priprema. U21 je dramatican problem. Al bas problem. Babaluk skoro da nije ni igrao. Sabic iglavnom na beku, nesto malo na krilu, Foco igrao za drugi tim. Semdin takodjer. Mahmic nespreman, sta li je vec, ni on se nije naigrao.
**** nas napadac, **** nas nedostatak jednog krila, **** nas cinjenica da u vezi imamo Djorica, Husu, Karica koji ili ne znaju lopte ili se kriju, Vukoja ko i zna, al je drama nepokretan, Radovac staklen, Hiros ima ugovor do kraja godine, Sabica guraju na beka, Focu u drugi tim i Jabera koji je doslovno pola tima hocemo da prodamo. Jebu nas stoperi koji ne znaju lopte, bekovi koji nemaju ofanzivni ucinak i na sve to nas **** U21,.klupa i manjak brzine u napadu.
Za one koji kazu da smo dobro odigrali - izbijte Jabera iz price i vidjecete gdje smo. A hocemo, htjeli smo da ga prodamo. Momak je odigrao vrhunski, bez njega smo 0.
Kako ovo rijesiti, nisam pametan. Krpic se uigravao kao prvi napadac, Zuban kao drugi, Lausevic se gurao na krilo iako on to nije, Macic nestao pred polazak na Zlatibor, a nije bio los ( bolji od Zubana za klasu ), Babaluk isto minute na kapaljku. Jedino da Boljevica gurnemo na spica, al nam onda fale krila, oba ne jedno

I da dovedemo napadaca, krilo i veznjaka, al ne krampe.
Sto fukara moze namastati to deset slepera ne moze prenijeti. Tekma protiv pijaCara je bas bitna, budel zijan naredna na Grbavici je spektakl u najavi. Neka nam je Bog na pomoci, ali to zapravo nema veze sa Bogom nego sa amaterizmom i stalnim mijenjanjem uprava, trenera, sd-ova i igraca. Bez ikakvog plana, vizije, sistema, skatinga, sa odronjenim OP i veoma sumnjivom administracijom. Tuga.
Pa ljudi su ovdje pisali da je dado trazio preko 10k.zeljovolimte je napisao/la: ↑05 avg 2024, 23:24Vukoja ima platu koliku bi imali Sadikovic i Osmankovic zajedno. Za tim mi "placemo".
Fk Željezničar.
Sta si ti ovdje sve gluposti i lazi napisao pa dalje pises.Pablo11 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 02:25Pa ljudi su ovdje pisali da je dado trazio preko 10k.zeljovolimte je napisao/la: ↑05 avg 2024, 23:24Vukoja ima platu koliku bi imali Sadikovic i Osmankovic zajedno. Za tim mi "placemo".
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Coric je i doveo Vukoju u Zelju. Karacic je htio vratiti i njega i Markovica u Siroki, no Zeljo im je ponudio dosta veca primanjaMocMahale444 je napisao/la: ↑05 avg 2024, 20:42Vukoja u truhloj zvijezdi nije mogao meda, ovaj ga jos u prvu postavu ubacio.![]()
Djoric ako bi u Famosu igrao u prvoj postavi reži gdje sam najtanji. Halal bilo.
Oprosti nam Dino.
Nemamo kvalitet. Definitivno. Kvalitet nemamo jer nemamo para. Dobar igrač košta klub i do 300.000 KM godišnje. Mi jednostavno nemamo te novce, niti ih iko zna napraviti, od trenutne strukture. U traženju instant rezultata, izgubili smo fokus, strategiju. Dovodimo autobuse igrača koji su terminaši, a nemamo stručnjaka koji će prepoznati da je Šabić talenat, ali da treba raditi individualno na eksplozivnosti, kilaži (ovo sam lupio). Ili ima neki malac od 14 godina u kadetima, talentovan. Angažuj mu najboljeg trenera da radi s njim individualno. Daj mu pare od ovih polovnjaka (i karamarka i vukoje i đorića) pa možda i prodaš nekog, nekad. Naravno to je rizik, i mora neko biti odgovoran za nepravljenje igrača. Drugo, AlJaberu daj platu od Vukoje, Huse, Odinake , potpiši ugovor s njim na 5 godina, daj mu kapitensku traku... Ako ništa imaćemo šta gledati na utakmici. Ne moramo ga prodati.
Treće: Isplanirati budžet - prihodi/troškovi i postaviti odgovorne osobe. A pošto ne znamo ništa od ovoga, onda najgoru opciju odabrati. Dati nekom ko ima pare (ovo je najveći rizik, ali što je više neznanja, to je više i rizika). Nemamo strateškog pravca niti cilja, imamo kratkoročne ciljeve (tromjesečne- ne ispasti ili se boriti za evropu). Ako već nemamo novaca nek igraju igrači koji vole Želju. Nek klubom upravljaju ljudi koji vole klub i mogu/znaju pomoći (najkorumpiranija smo država, pa je to malo teže). Posvetiti se iskreno djeci, to se uvijek vrati na pravi način.
Nadam se da nećemo ispasti, odnosno da ćemo na vrijeme osigurati opstanak.
Sretno nam! VTŽ
Treće: Isplanirati budžet - prihodi/troškovi i postaviti odgovorne osobe. A pošto ne znamo ništa od ovoga, onda najgoru opciju odabrati. Dati nekom ko ima pare (ovo je najveći rizik, ali što je više neznanja, to je više i rizika). Nemamo strateškog pravca niti cilja, imamo kratkoročne ciljeve (tromjesečne- ne ispasti ili se boriti za evropu). Ako već nemamo novaca nek igraju igrači koji vole Želju. Nek klubom upravljaju ljudi koji vole klub i mogu/znaju pomoći (najkorumpiranija smo država, pa je to malo teže). Posvetiti se iskreno djeci, to se uvijek vrati na pravi način.
Nadam se da nećemo ispasti, odnosno da ćemo na vrijeme osigurati opstanak.
Sretno nam! VTŽ
A imamo i u prošlosti primjere tipa tandem Alispahić-Sadiković ili Blagojević-Hadžiahmetović. Sve periodi kad smo igrali najljepši fudbal.avalPacidoroP je napisao/la: ↑05 avg 2024, 22:24
Ono što @braco odavno govori, mi najbolje igramo kad nam cmf i dmf igraju dva igrača koji znaju lopte.
Dokaz tome je posljednjih 6.kola sa Dinom, gdje su igrali Radovac i Al Jaber, dok se Radovac nije povrijedio. Dado bi nam tu legao ko budali šamar.
Moramo malo prevazići taj koncept da u vezi trebaju biti dva vezna od kojeg je jedan znalac, a drugi samo udara i trči. Po meni moraju obojica biti znalci, pogotovo danas. Naravno da treba imati i na klupi taj jedan profil ala Karić koji će ti poslužit tipa kao na prethodnom derbiju kad si imao 2 igrača manje, pa si se branio čitavu tekmu, gdje momak stvarno poslužio svrsi.
Vukoja ima prosjecna primanja za nasu ligu.MikeEhrmantraut je napisao/la: ↑06 avg 2024, 08:06Coric je i doveo Vukoju u Zelju. Karacic je htio vratiti i njega i Markovica u Siroki, no Zeljo im je ponudio dosta veca primanjaMocMahale444 je napisao/la: ↑05 avg 2024, 20:42Vukoja u truhloj zvijezdi nije mogao meda, ovaj ga jos u prvu postavu ubacio.![]()
Djoric ako bi u Famosu igrao u prvoj postavi reži gdje sam najtanji. Halal bilo.
Oprosti nam Dino.
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Nemamo para zato sto ih potrosimo na amatere. Dovedemo ih sijaset pred svaku sezonu, a onda ih 90% otjeramo do pocetka sljedece. Sve to naravno uz odredjene isplate za raskide. I kako da imamo para za kvalitetnije igrace? Osam igraca smo sad doveli. Bolje da smo doveli trojicu da valjaju. Ove cemo placati do odredjenog momenta, slabe koristi od njih imati i onda ih sporazumno tjerati. I to sporazumno tjeranje kosta. I kako imati pare za bolje? Kriminal.
Kolika je plata Rahimicu i zasto smo mi njega uopste doveli u klub? Ko ga je doveo i zasto?
Kolika je plata Rahimicu i zasto smo mi njega uopste doveli u klub? Ko ga je doveo i zasto?
Pročepit će negdje.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Vukoja ima jako dobra primanja. Prerano mu se sudi,možda ih i opravdaPablo11 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 09:06Vukoja ima prosjecna primanja za nasu ligu.MikeEhrmantraut je napisao/la: ↑06 avg 2024, 08:06Coric je i doveo Vukoju u Zelju. Karacic je htio vratiti i njega i Markovica u Siroki, no Zeljo im je ponudio dosta veca primanjaMocMahale444 je napisao/la: ↑05 avg 2024, 20:42
Vukoja u truhloj zvijezdi nije mogao meda, ovaj ga jos u prvu postavu ubacio.![]()
Oprosti nam Dino.
-
- Kontakt:
Eto ga i deveti. Jel ko upratio ovog Mircevskog? Vidim da je dobro odigrao pretproslu sezonu, a u prosloj se nije naigrao. Jel bio sta povrijedjen?
Pročepit će negdje.
Pablo nastavlja da lupa. Vukoja je u pet najplaćenijih u ekipi. Ne brukaj se više.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.